Çok doğru söyledinizBaşarı, motivasyon bitmesine rağmen disiplinli bir şekilde çalışmaya devam etmek ile olur
Kesinlikle bununla ilgisi var. Disiplinli olayım, her sabah aynı saatte oturayım diye kendimi bunaltıyorum sanırım.motivasyonunuzu düşürmenizin sebebi belki de hep aynı rutindir.
Evet pomodoro ile çalışıyorum. Hesaplaması da kolay oluyor, motive ediyor.Pomodoro tekniğini hiç duydunuz mu? Mesela 20 dakika çalışın 10 dakika ara verin ama o 20 dakikanın hakkını vererek çalışın.
biz arkadaşlarla KPSS ye hazırlanırken kendimize çay kahve molası vermek için hep o meşhur “baltasını bileyen oduncu” hikayesini anlatırdık. İki tane oduncu ormana gidip ağaç kesiyormuş, biri arada mola verip baltasını biliyormuş (işte senin durumunda sana keyif veren bir etkinlik) diğeri ise aralıksız ağaç kesmeye devam ediyormuş ki işi hemen bitsin. Baltasını bileyen daha çabuk kesiyormuş ağaçları, diğerinin hem baltasının ucu köreldiği hem de yorulduğu, ara vermediği için daha uzun sürüyormuş işi. Yani uzun lafın kısası arada sana sosyal anlamda iyi gelecek şeyler de yap.
Bunu denedim aslında. Arkadaşım benden daha isteksiz çıktı ve ters teptiKendiniz gbi kpssye hazırlanan arkadaş edinin tek başınıza çabalamak sıkıcı olabiliyor. Bir ortam yaratırsan kendine keyif bile alırsın çalışmaktan. Aynı şey bana okulum online olduğu dönemlerde oluyor. Okula giderken aşırı derslere ilgili oluyorum ve çalışmaktan zevk alıyorum ama online olduğu zaman tüm hevesim gidiyor
Çok takdir ettim sizi. Harika bir kadınsınız. Bütün çabamız kendimize yetebilme, ayaklarımızın üzerinde durabilme aşkından. Istikrarinizi da takdir ettim, kendi hayatınıza hakim olma çabanızı da. Çocuğunuzu sağlıkla büyütün.Yaşayacağınız güzel günleri düşünün gece yatarken. İşe başlamışsınız araba almışsınız. Bende yıllarca çabaladım. Etrafımda herkes aman ne yapacaksın eşin zengin otur çocuğunu büyüt dedi. Onlar öyle dedikçe ben daha çok hırslandım. Ufacık çocukla derece yaparak okul bitirdim. Sonra kpss serüveni 3 sefer girdim ve 3. De çok şükür atandım. O çocuğunuu büyüt diyenler şok oldu hasetlerinden çatladı. Sonrasında zaten eşimden ayrıldım. Ve dedim ki iyiki çalışmışım iyiki atanmışım. Yoksa o insanı bir ömür çekmek zorundaydım. Şimdi maşallah o kadar güzel bir işim o kadar güzel bi hayatım var ki. İyiki diyorum. Şükrediyorum. İyiki kimseyi dinlemedim gece gündüz demeden çalıştım ve kazandım. Sizede bu yolda başarı diliyorum.
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Size şöyle söyleyim eşimle bu süre zarfında o kadar çok sorun yaşadıkki aldatıldığımı öğrendim ikinci sınava hazırlandığım esnada. O yüzden kazanamadım. 3. sefer hazırlanırken yine aldatıldığımı öğrendim. Bu sefer dedim ki benim bu sınavı kazanmaktan başka kurtuluşum yok. Her seferinde göz yaşlarımı silip oturdum o masaya. Benim hayatımı mahfetmenize izin vermeyeceğim dedim. Zaten atandıktan 8 ay sonra da ayrıldım. Ben bu kadar sıkıntı ile başardıysam inan başarabilirsin.Çok takdir ettim sizi. Harika bir kadınsınız. Bütün çabamız kendimize yetebilme, ayaklarımızın üzerinde durabilme aşkından. Istikrarinizi da takdir ettim, kendi hayatınıza hakim olma çabanızı da. Çocuğunuzu sağlıkla büyütün.
Tavsiyenize çok teşekkür ederim. Ilham verdiniz ❤
Sınav 2024 te anladgm kadaryla.. kpss yıpratıcı bi süreç ama bende konular ilerledikce soruları dogru yapma oranım arttkca motivasyonumda artmıstı..Hanımlar merhaba. Azıcık uzun olabilir. Şimdiden uyarayım. KPSS sürecinden geçenlerin tecrübelerine çok ihtiyacım var.
Ben 24 yaşında bir KPSS mağduruyum. Örgün Çocuk Gelişimi bitirdim sonrasında yine örgün Sosyal Hizmet okudum.
Bizim puanlarımız 2 senede bir hesaplanıyor eğer bilmeyeniniz varsa. 2022de istediğim puana ulaşamadım ama zaten beklentim düşüktü okulum devam ettiği için. Bu sene tamamen eve kapandım ve ders çalışmaya karar verdim.
Kendime güveniyorum. Atama az da olsa yapabileceğime inanıyorum. 5 kişi atanacaksa biri ben olacağım kafasındayım.
Ortamım gayet müsait. Ses, gürültü problemim hiç yok.
Gel gelelim benim istek yerin dibinde. Sabahları en geç 7'de ayaktayım. Mutlaka masaya otururum ama ben bu istikrarıma en fazla 2 hafta devam edebiliyorum. Yine en geç 7'de uyanıyorum, masaya geçiyorum ama bakıyorum 1 saat geçmiş ve ben toplasan 5-6 soru çözmüşüm.
Kütüphaneye de gidiyorum ara sıra. Verimli de oluyor ama son 3-4 gündür aşırı zorlanmaya başladım. Dikkatimi dağıtan bir şey olmasın diye tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım dün. Bugün yine aynı. 7'de uyan masaya otur boş boş bak. Başka bir şey yapmak istediğimden değil. Icimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.
Dönemsel bir bunalma mıdır yoksa bu 2 hafta bir kırılma noktası mıdır alışkanlık oluşturmak için, bilemiyorum. Biliyorsunuz bu süreç seneler alan uzun bir süreç. 2 haftada bir bu bunaltıya düşmek ciddi vakit kaybettiriyor bana.
Kendimi elimden geldiğince yeterli ifade etmeye çalıştım. Şimdiden tavsiyeler için teşekkür ederim.
Gerçekten çok üzücü şeyler yaşamışsınız. Nasıl bu kadar güçlü kalabildiniz hayret ettim. Gerçekten ilham verdi sizin öykünüz bana. Çok teşekkür ederimDüşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Size şöyle söyleyim eşimle bu süre zarfında o kadar çok sorun yaşadıkki aldatıldığımı öğrendim ikinci sınava hazırlandığım esnada. O yüzden kazanamadım. 3. sefer hazırlanırken yine aldatıldığımı öğrendim. Bu sefer dedim ki benim bu sınavı kazanmaktan başka kurtuluşum yok. Her seferinde göz yaşlarımı silip oturdum o masaya. Benim hayatımı mahfetmenize izin vermeyeceğim dedim. Zaten atandıktan 8 ay sonra da ayrıldım. Ben bu kadar sıkıntı ile başardıysam inan başarabilirsin.
Bende yetiştirilme tarzımdan dolayı müthiş bir mükemmelliyetçilik var malesef. Yapamadığım zaman o kadar mutsuz oluyorum ki ağlama krizleri geliyor. Bu da çok yoruyor ve uzaklaştırıyor beni.Yapamadıkça motivasyonunuz kırılmıyorsa sizde de işe yarayabilir. Yoksa denemeyin.
Konu çalışmak en zorlandığım ama konulara aşinayım geçen sene de çalıştığım için. Tek artım o.Konu bitirme ihtiyacınız varsa maalesef istemeseniz bile oturup çalışmaktan başka çare yok.
Bu kesinlikle doğru. Motivasyondan umudumu zaten kestim. Derdim motive olmasam da verimli olabilmek.Motive olmayı bekledim. Ondan sonra çalışıp kazandım diyeni hiç okumadım.
Göz atacağım. Çok teşekkür ederim tüm tecrübe ve tavsiyeleriniz için.Çok zorlanırsanız "Prokrastineyşın - Timothy A. Pychyl" okuyabilirsiniz. Kütüphane de var diye hatırlıyorum.
konular ilerledikce soruları dogru yapma oranım arttkca motivasyonumda artmıstı
Kesinlikle ben de aynı senin gibiyim. Çok çabuk demoralize oluyorum. Her şey mükemmel, hatasız olsun diye çabalıyorum içten içe.sayısı arttkca motivasyon düşüyor gbi gelmişti bana
Bu konuda çok arada kaldım. Dersten soğuduğum için kapattım hesaplarımı. Aslında erkenden sıkılmam çok yüksek bir ihtimal. Belki kendime çok yüklendiğim için yolun geri kalanının uzunluğu sıkıyordur beni. Aklıma yattı bu gerçekten. Sürekli kendimi sorguluyorum yeteri kadar çalıştım mı diye ;(tamamen sosyal hayattan daha bu kdr erken vazgecmemelisin bence
Bende yetiştirilme tarzımdan dolayı müthiş bir mükemmelliyetçilik var malesef. Yapamadığım zaman o kadar mutsuz oluyorum ki ağlama krizleri geliyor. Bu da çok yoruyor ve uzaklaştırıyor beni.
Konu çalışmak en zorlandığım ama konulara aşinayım geçen sene de çalıştığım için. Tek artım o.
Bu kesinlikle doğru. Motivasyondan umudumu zaten kestim. Derdim motive olmasam da verimli olabilmek.
Göz atacağım. Çok teşekkür ederim tüm tecrübe ve tavsiyeleriniz için.
O bana bundan bahsedilmedi krizini öyle iyi biliyorum kiOff bende ilkokulda bir testin bütün sorularını çözemezsem aşırı sinir olurdum. "Ders anlatımında bundan bahsedilmedi ne çok şey var ben bunların hepsini anlayamam" derdim ve başından vazgeçerdim. Sonra kalkar şarkı dinler hayaller kurardım ki sakinleşeyimÇok iyi anlıyorum.
Bu huyumu (özellikle sözel bir dersse) o şıkkı netten aratıp detaylı okuyarak ve şu an konunun o kısmını bildiğimi hissederek aştım. Sonuçta bildiğimizi zaten biliyoruz. Önemli olan bilmediklerimizi görmek. O an yetersiz olduğumuz hissine kendimizi teslim etmemiz lazım.
Rica ederim umarım işinize yarar.
Hem sorgulamak için hemde bu kadr asosyalliğe bürünmek için bence erken.. nitekim kpss konularının bi cogu aslnda bildiğimz seyler sil bastan yeni bsey öğrenmiyosum eğitim bilimlerine gireceksen ekstra ona bsey diyemem ama o alanda baya zevkli geliyodu bana calısırken..Kesinlikle ben de aynı senin gibiyim. Çok çabuk demoralize oluyorum. Her şey mükemmel, hatasız olsun diye çabalıyorum içten içe.
Bu konuda çok arada kaldım. Dersten soğuduğum için kapattım hesaplarımı. Aslında erkenden sıkılmam çok yüksek bir ihtimal. Belki kendime çok yüklendiğim için yolun geri kalanının uzunluğu sıkıyordur beni. Aklıma yattı bu gerçekten. Sürekli kendimi sorguluyorum yeteri kadar çalıştım mı diye ;(
Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için tatlı kadın
Bi tanesin canim chemistimHem sorgulamak için hemde bu kadr asosyalliğe bürünmek için bence erken.. nitekim kpss konularının bi cogu aslnda bildiğimz seyler sil bastan yeni bsey öğrenmiyosum eğitim bilimlerine gireceksen ekstra ona bsey diyemem ama o alanda baya zevkli geliyodu bana calısırken..
Rica ederim tatlım sen motivasyonun düştükçe yaz burda al gazını aynen devam edersn bence calısmaya :)
Çok afedersiniz ama bunları hangi parayla yapıyorsunuz ? En düşük araba 700.000 TL ogretmen maaşı 13.000 TL. Merkezi düzgün yerlerde ev kiraları maaştan daha fazla. Evet az bile olsa insanın kendi geliri olması çok önemli kimseye bağlı kalmamak için ama yine de gerçekten çok az maaşlar artık enflasyona göre maalesef.Yaşayacağınız güzel günleri düşünün gece yatarken. İşe başlamışsınız araba almışsınız. Bende yıllarca çabaladım. Etrafımda herkes aman ne yapacaksın eşin zengin otur çocuğunu büyüt dedi. Onlar öyle dedikçe ben daha çok hırslandım. Ufacık çocukla derece yaparak okul bitirdim. Sonra kpss serüveni 3 sefer girdim ve 3. De çok şükür atandım. O çocuğunuu büyüt diyenler şok oldu hasetlerinden çatladı. Sonrasında zaten eşimden ayrıldım. Ve dedim ki iyiki çalışmışım iyiki atanmışım. Yoksa o insanı bir ömür çekmek zorundaydım. Şimdi maşallah o kadar güzel bir işim o kadar güzel bi hayatım var ki. İyiki diyorum. Şükrediyorum. İyiki kimseyi dinlemedim gece gündüz demeden çalıştım ve kazandım. Sizede bu yolda başarı diliyorum.
Ufak bi yerde oturuyorum kiram büyük şehirler gibi değil. Boşanmadan önce araba almıştık. Eski eşim nafakasını düzgün ödüyor. Onun için bi sıkıntı yaşamıyorum.Çok afedersiniz ama bunları hangi parayla yapıyorsunuz ? En düşük araba 700.000 TL ogretmen maaşı 13.000 TL. Merkezi düzgün yerlerde ev kiraları maaştan daha fazla. Evet az bile olsa insanın kendi geliri olması çok önemli kimseye bağlı kalmamak için ama yine de gerçekten çok az maaşlar artık enflasyona göre maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?