kpss ve bu zorlu süreç...

mecbur kalınca kendinden bile vazgeçiyorsun bu kpss sürecinde. değil ki alışkanlıklar..
bunu şimdi çalışmaya başlamadan anlayamazsın ama netlerini düşük görünce, insanlar 90 yaparken sen 60 70lerde gezdiğini görünce öyle bırakıyorsun ki her şeyi

4. sınıfa geçtim seneye kpss ye giricem.
Dershaneye kayıt olmadım. Kendim çalışmayı planlıyorum. Açıkçası içimde çalışma isteği var ama fırsatım yok diyebilirim. Çalışıyorum ve tüm günüm gidiyor. Hazır fırsatın varken gk ve gy halletsen sene içi iktisat ve alan derslerini bitirirsin işin kolaylar.
Çalışma hayatını düşün insana heves geliyor.:)

düz memurluk değil istediğin eğer a grubuysa normal çalışmandan( düz memurluk yani B grubu için gerekli olan çalışma sürenden) çok çok fazla vakit ayırmalısın çünkü iktisat maliyehele ki hukuk çok çabuk unutulan ve güncel olmayan dersler.bence dershaneye de kayıt olduysanız herkesın bu ımkanı olmadgını elinizde çok güzel fırsat oldugu düşünün ve şimdiden kendinze program hazırlayın derim.ben b grubundan memurum ama aklım hep uzmanlıklarda iş varken dershaneye yazılıp A grubuna hazrılanmayı düşünüyorm.sizi oyalayack çalışmanız gerekn iş yok bakmanız gereken çocuk yok ev yemek falan da yok sanırım.tek sorun ınternetse gerekıyorsa ınternetı kapattr.

2009 kpssde 30 puan turunde ilk 100de derece yapmis, en yuksek 94 puan almis biri olarak uzmanlik alanimdan sormussun :))

Oncelikle madem internette cok takiliyorsan kapat, bu surecte ozellikle memurlar netten cok faydalanirsin. Tamamen interneti kapattrmasanda sinirlu, 1gb fln indirebilirsin..

Oncelikle dersaneye gitmen super.. Ben kendi calisma tarzimi anlatayim..
Dershanede hocalar konu anlatrken musvedde kagida not aldim, her aksam veya yetismesse haftasonu, yani o hafta icerisinde derste aldgim notlari guzelce, renkli kalemlerle, calismayi eglence haline getirecek sekilde deftere geçirdim. Bence en etkili calisma, yazarak calismadir..

Haftaici yazarak tekrar yaptigim icin haftasonu ewde o hafta islenilen tum derslerin konularinin testlerini cozuyordum.. Test kaynagin cok yoksa kitap uzerine isaretlememeni tawsiye ederim ki sinava dogru tekrar cozersin..

Dersanede ders anlatma donemi boyunca bu sekilde calistim. Dershane son 3-4ay kala dersler bitirmisti, 1ay dershanede ders tekrari yapildi. O zmn hem hocalarla tekrar yaptim, hem kendi defterlerimden.. Oyle deli gibi kaynak farkli ders kitaplari almadim. Hocalarim gayet iyiydi.. Hocalarin yeterli gelmezse, zaten memurlar netten arastirir her dersin en ii kaynak kitabini da alabilirsin..

İste asil diger rakiplerinden farkin tekrar sureci bitince ortaya cikacak. Dershaneyle isin bitecek..

Ben her gun icin once 300 daha sonra 400 soru limit koydum kendime.. Gunde 400 soru cozmeden uyumuyordum, ki cok kasmiyordu da, zaten bi sure sonra otomatige bagliyosun..

tebrik ederim hangi puan türünden hangi kuruma atandınız öğrenebilir myim sakıncası yoksa?
bnde bu sene dershaneye yazıldım başlıyorum Allah ın izni ile.

Tesekkur ederim..

Puan turunu hatirlamiyorum ama 92 almistim. Kurum ismi vermeyeyim de bakanlik mufettisi oldugumu soyleyeyim..

Tabi sadece kpss puaniyla degil, yazili ve sozlu sinavlarin ardindan atandim. Kpssden 5 ay sonra..

bende bu sene işletmeden mezun oldum kpss ye girsem mi altından kalkabilir miyim die düşünüyorum ama hiç bi bilgim yok bu konu hakkında agrubu b grubu ne hiç bilmiyorum hangi siteden araştırma yapabilirim bunun için

tebrik ediyorum valla sizi darısı bizlere inşallah...
peki kaç ay önceden çalışmaya başladınız? ben bu yıl iktisat son sınıftayım alan sınavınada hazırlanmak istiyorum.
önce genel kültür-yetenek mi çalışılmalı yoksa uzmanlık alanlarımı

Teşekkür ederim, inşaallah sizlerde iyi yerlere yerleşebilirsiniz. İnanın memur olmak gibisi yok.. Ailemde özel sektörde çalışan çok insan var ve hepsi benim rahatlığıma ve maaşıma imrenir. Sadece bi senenizi feda edeceksiniz, gerisi gelir zaten..

Benim dershanem eylül, ekim gbi açılmıştı bende o zmn başladım çalışmaya belirttiim şekilde. Ben çalışma ekonomisi mezunuyum. <Kpss için uygun bi bölüm değildi aslında ama sunu da soyleyeyım ben çalışkan bi öğrenciydim, üniversiteden de dereceyle mezun olmuştum ve hukukta ve muhasebede çok iyiydim ancak genel kültür genel yetenek ve ingilizcede çok kötüydüm.. yani kişiden kişiye değişir aslında..

ben gk gy de kötü olduğumu bildiğimden alana ağırlık verdim ve alandaki her 4 bölümden de 30 üstü doğru yaptım. arkadaşlarımdan gk gy de derece yapıp çok iyi puan alanlar da vardı, yani iyi olduğunuz bölüme göre kendinizi geliştirin ve o bölümde fark atın..

gk ve gy ne oluyor acaba:26:
bilmez miyim ben medya sektöründe devlet kurumlarından birinde çalışıyordum ama gecesi gündüzü belli değildi dediğiniz gibi memurluk gibisi yok işi bıraktım evlendim kendimi derslere verdim üstten ders bile aldım bu yıl...
bende dereceyle bitirmiştim üniversiteyi...
ders çalışmayı seviyorum ama şu sıralar bi türlü başlayamıyorum atmam gerek şu tembelliği üzerimden
ilk iş yarın gidip soru bankası almak olacak....

gk gy, genel kultur genel yetenek..

bu sıcaklarda çalışamaman normal üzülme, daha çok var nasılsa.. dereceyle biitirmişsen sende temelin sağlamdır, inşallah şansta yanında olur bu süreçte..

Tesekkur ederim..

Puan turunu hatirlamiyorum ama 92 almistim. Kurum ismi vermeyeyim de bakanlik mufettisi oldugumu soyleyeyim..

Tabi sadece kpss puaniyla degil, yazili ve sozlu sinavlarin ardindan atandim. Kpssden 5 ay sonra..

Merhaba yorumlari okudum da ben de sunu merak ettim, a ve b grubunda nerelere ne sekilde atama oldugunu biliyorum, a grubunun atamalarinin hem sinav sureci hem mulakat asamalarinda cok zorlayici oldugunu biliyorum, peki ne gibi avantajlari var ki bu strese ragmen tercih edilesi kadrolar bunlar? Yani b ye gore avantajlari ne calisma sartlari ne?

kızlar tabikii zordur bu Kpss ama nafile çalışmlayız,birbirimize yardım edelim,inanıyorum kazanacağız yerleşeğiz,yeter ki umudumuz kırılmasın

bende kpss b ye girmeyi planlıyorum.zaten okulda da son senem 4.sınıf. acaba dershane secimi önemlimi ben kendi semtimdeki küçük bir kuruma gitmeyi planlıyorum. bi de diyelimki istanbulda bi kuruma yerleştin sonra atama oluyomu herhangi bi memurluk mevkiinde .

Binlerce personeli olan 3 kuleli bi bakanlikta binlerce a ve b kadro memurla bberaber calisan biri olarak verecegim cevaplar kimseyi kirmasin ama a kadro ust duzeydir, b kadro duz memurdur. A kadro duzenlemeyi yapan kadro, b kadro bu duzenlemeleri uygulayan yani a kadro emir veren b kadro uygulayan kadrodur. A kadronun hiyerarsik olarak ust sayisi 3-5 ken, ki bunlardan biri direk siyasi erktir, ornegin benim ustum olarak bir kurum baskanim, sonra bakanim vardir, b kadronun ustunde şeften genel mudure kadar onlarca kisi vardir. A kadronun mesaisi esnektir, b kadro mesaiye %100 tabidir.. A kadronun maasi ve ek gostergesi (emeklilikte alacagi maas orani) b kadroya oranla daha yuksektir. Bi cok kurumda a kadronun yemekhanesi servisi vs. Bile ayridir vs. Vs..

evet canım a grubu istiyorum ben.bi de uluslar mezunuyum her şey sıfır bende.ama yapamam gibi bi düşüncem yok benim tek sıkıntı çalışma mevzusu.öğrencilik hayatım boyunca hep tembel bi tip oldum ben.dersi iyi dinlerdim,başarımın sırrı buydu.ama bu kpss başka...internet beni çok engelliyor evet.günümün çoğu burda geçiyor,sabah aklıma geldi genel kültür için nette dönen bilgiler var mesela kapattırsam onları göremiycem,bişeylerden haberim olmıycak.off bilmiyorum ya

sen harikasıın çok imrendim gerçekten darısı bizlere olsun,tebrik ediyorum valla.söylediklerini dikkate alıcam kesinikle.pek benim merak ettiğim bir başka durum daha var.mülakat ve kurum sınavlarından biraz bahsedebilir misin?kurum sınavları daha mı zordu mesla?
artı unutmadan çok merak ettiğim bişeyi daha sormak istiyorm ya.mesela biz de bi bakanlıkta müfettiş veya uzman yardımcısı olduk diyelim.sonuçta hiçbir şey bilmiyoruz,staj gibi bi süreç mi geçiyo nasıl öğreniyorsunuz işleri? ben kpssye girdim kazandım da nereleri merak ediyorum bak:):)

sen harikasıın çok imrendim gerçekten darısı bizlere olsun,tebrik ediyorum valla.söylediklerini dikkate alıcam kesinikle.pek benim merak ettiğim bir başka durum daha var.mülakat ve kurum sınavlarından biraz bahsedebilir misin?kurum sınavları daha mı zordu mesla?
artı unutmadan çok merak ettiğim bişeyi daha sormak istiyorm ya.mesela biz de bi bakanlıkta müfettiş veya uzman yardımcısı olduk diyelim.sonuçta hiçbir şey bilmiyoruz,staj gibi bi süreç mi geçiyo nasıl öğreniyorsunuz işleri? ben kpssye girdim kazandım da nereleri merak ediyorum bak:):)[/QUOTE]

Estagfurullah. Ben bunlari insanlar b kadrodan ziyade a kadroya ozensin diye yaziyorum, insallh katkim olur..

Kurum sinavlari kpssden cok daha zorlu.. Ozellikle test degil de klasik ve oturum oturum yapiliyorsa..dershane doneminde teste yonelik calistigimiz icin, kpss sonrasi tamamen klasik sinavlara yonelik, konu calismak lazim. Burada da fark calisma temponuz disinda universitede aldigin egitimin kalitesiyle ortaya konuluyo. Universitedeki hocalarin sana kattiklari.. Yani bi konuyu uzun uzun aciklaman lazim bu sinavlarda. O yuzden kpssden iyi puan aldiktan sora, dershane kitaplariyla degil, her alanin en iyi hocalarinin ders kitaplariyla calismak gerekiyo. İktisat-erdal unsal gibi..

Mulakatlar ise zaten malum. Daha cok sohbet havasinda gecer ve malesef referansina bakilir.. Ha referansin olmasa da kimse cok saglam, donanimli birini birakmaz..

Mufettis yada uzman yardimcisi oldugunda once kurum sana teorik egitim verir, 3 ay 5 ay kurumuna gore degisir. Sonra pratik egitim donemi baslar. Bi mufettisin yada uzmanin refakatine verilirsin, 3 yil yardimcilik siresinin 2 yili bu egitimlerle gecer, staj gibi bi nevi, sonra son 1 yil yetkili yardmci olursun, yani imza yetkin gelir tek basinasindir artik :) 3 yilin sonunda da yeterlilik sinavina girersin ve gecer unvanini alir bagimsizligini ilan edersin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…