Siz denk geldiğiniz için size soruyorum ama gerçekten merak ediyorum, şartlar bu kadar kötüyken neden öğretmen olup bu kpss çarkına giriyorsunuz?
Ben ortada hak arama göremiyorum açıkçası. Evet öğretmen olmayanların öğretmenlik yapabilmesi berbat bir sistem ama siz bir yandan bu sisteme isyan ederken bir yandan da bu garip sistemin parçası olamadığınıza isyan ediyorsunuz. "Siz" derken şahsınızı değil, genel olarak öğretmenleri kastediyorum.
Herkes, kendisi atandığında tüm sorunlar çözülecekmiş gibi davranıyor.
Atama bekleyen 700 bin öğretmen varmış. Her yıl 40 bin atama yapılsa ne olacak? Eğitim fakültelerini kapatıp, yeni mezun vermeden sadece bekleyenleri atasalar 700 bin kişinin atanması 17-18 sene sürer.
Üstelik sayıştay raporuna göre öğretmen açığı 138 binmiş. Öğretmen olmadığı halde öğretmenlik yapanların hepsinin işine son verilirse bu sayı 700 bine çıkacak mı? 1 kişi bile açıkta kalmayacak mı?
Bunları söylediğim için kendi mesleğimin şartlarından çok memnun olduğumu, tuzumun kuru olduğunu da düşünmeyin. Ama şartları bile bile bile öğretmen olup isyan etmek garip.