Kpss ve yıkılan hayallerim

Açıköğretim çocuk gelişimi lisans
ben de çocuğuma açıköğretim mezuu öğretmen istemiyorummm.hani siz yerinize atananlara hakkınızı helal etmiyorum demişsiniz ya.evden ders alarak öğretmen mi olur diyorum ben de.beğenmedime basabilirsiniz :rolleyes:

ben de çocuğuma açıköğretim mezuu öğretmen istemiyorummm.hani siz yerinize atananlara hakkınızı helal etmiyorum demişsiniz ya.evden ders alarak öğretmen mi olur diyorum ben de.beğenmedime basabilirsiniz :rolleyes:
İyi misiniz hanımefendi, eğitim fakültesi Türkçe öğretmenliği mezunuyum zaten ikinci üniversite olarak çocuk gelişimi okuyorum

Diğer mesleklerin atama sayısıyla neden kıyaslanıyor öğretmenlik anlamıyorum.Neden öğretmenler atanma hevesindeymiş!Ne hevesinde olalım?Neden bu kadar olay oluyor bir araştırın isterseniz.Binlerce öğretmen açığı var.Ama o açıklar ücretli öğretmenlerle asgari bile olmayan ücretlerle çalıştırılıyor.Hem de öğretmen olmayan 2 yıllık mezunlar,lise mezunları bile yapabiliyor.Bir ülkenin önce eğitim sistemini düzelteceksin ki gelişme gösterebilsin.Sonra öğretmenler niye ağlıyor?Matematik öğretmeniyim.Yaklaşık sadece benim branşımda 40 bin bekleyen var.Atama sayısı yılda en fazla 350.Dikkatinizi çekerim ihtiyaç olduğu halde.Madem 20 bin iyi bir rakam ihtiyaç yok neden binlerce ücretli öğretmen çalışıyor?Hangi meslekte var bu kavram?ücretli mühendislik?ücretli doktor?ücretli polis?

Daha kendi aramızda öğretmenlerin hakkını aramasını abartıyorsunuz diyen zihniyetler olduğu sürece daha çok benim çocuğum neden böyle?Neden okul böyle?neden eğitim sistemi kötü?Neden iş yok diye söylenir dururuz.Her şeyde olduğu gibi bunda da birlik olunmadığı sürece bir arpa boyu yol alınmaz!
Diğer kurumlarda taşeron var? Siz normal memurluklarda açık yok mu zannediyorsunuz gerçekten? Adamlar kendi tanıdığı vasıfsızları doldurup bir de kadroya alıyorlar. Yani böyle bol ünlemli yazınca haklı mı oluyorsunuz? Zaten tüm eksikleri atasalar bile atanamayacak olanlar mevcut mu mevcut. O yüzden ha 5 kişi atanmış ha 500. Sonu olan ve girilmesi gereken bir yüzdelikten bahsediliyor.

Diğer kurumlarda taşeron var? Siz normal memurluklarda açık yok mu zannediyorsunuz gerçekten? Adamlar kendi tanıdığı vasıfsızları doldurup bir de kadroya alıyorlar. Yani böyle bol ünlemli yazınca haklı mı oluyorsunuz? Zaten tüm eksikleri atasalar bile atanamayacak olanlar mevcut mu mevcut. O yüzden ha 5 kişi atanmış ha 500. Sonu olan ve girilmesi gereken bir yüzdelikten bahsediliyor.
Haklı olma derdinde değilim.Fikrimi yazdım. Bir şey ispat etmeye de çalışmıyorum çünkü o kadar yazıda takıldığınız tek bir yer.Tartışamam bile sizinle bu konuda.

az önce yazdığımı geri alıyorum.bir eğitimci kızı ve öğretmenlik yapmış bir kadın olarak .herkes hakettiğini yaşarrr
Çok haklısınız , hepimiz hakettigimizi yaşıyoruz bu hayatta, İnşallah çok güzel bir hayatınız vardır, kimseye hakkınızı helal etmemek durumunda kalmazsanız

Çok haklısınız , hepimiz hakettigimizi yaşıyoruz bu hayatta, İnşallah çok güzel bir hayatınız vardır, kimseye hakkınızı helal etmemek durumunda kalmazsanız
helal haram kısmı size kalmış ben o konuda konuşmuyorum.ama bir yanlışını düzelten üyeye atarlı cevap yazmak da ne bileyim.yarın bir gün öğrencileriniz olursa onlara da aynını yapmazsınız umarım.iyi geceler

Atanamadim intihar edeyim nedir ya Allah akıl fikir versin. Bende okudum işletme şimdiki aklım olsa ilkokul mezunu olurdum. Ne yapalım yani sınava girdim çabaladım olmadı kazanamadim. Dayım da yokki bir güzellik yapsın. Zaten yapsa bile bunun ahirette kul hakkı var. Yarattığını aç bırakmaz Rabbim illaki bir yerden verir rızkı. Bu psikoloji den acilen çıkın kendi ruh ve beden sağlığınız için.

Diğer mesleklerin atama sayısıyla neden kıyaslanıyor öğretmenlik anlamıyorum.Neden öğretmenler atanma hevesindeymiş!Ne hevesinde olalım?Neden bu kadar olay oluyor bir araştırın isterseniz.Binlerce öğretmen açığı var.Ama o açıklar ücretli öğretmenlerle asgari bile olmayan ücretlerle çalıştırılıyor.Hem de öğretmen olmayan 2 yıllık mezunlar,lise mezunları bile yapabiliyor.Bir ülkenin önce eğitim sistemini düzelteceksin ki gelişme gösterebilsin.Sonra öğretmenler niye ağlıyor?Matematik öğretmeniyim.Yaklaşık sadece benim branşımda 40 bin bekleyen var.Atama sayısı yılda en fazla 350.Dikkatinizi çekerim ihtiyaç olduğu halde.Madem 20 bin iyi bir rakam ihtiyaç yok neden binlerce ücretli öğretmen çalışıyor?Hangi meslekte var bu kavram?ücretli mühendislik?ücretli doktor?ücretli polis?

Daha kendi aramızda öğretmenlerin hakkını aramasını abartıyorsunuz diyen zihniyetler olduğu sürece daha çok benim çocuğum neden böyle?Neden okul böyle?neden eğitim sistemi kötü?Neden iş yok diye söylenir dururuz.Her şeyde olduğu gibi bunda da birlik olunmadığı sürece bir arpa boyu yol alınmaz!

Siz denk geldiğiniz için size soruyorum ama gerçekten merak ediyorum, şartlar bu kadar kötüyken neden öğretmen olup bu kpss çarkına giriyorsunuz?
Ben ortada hak arama göremiyorum açıkçası. Evet öğretmen olmayanların öğretmenlik yapabilmesi berbat bir sistem ama siz bir yandan bu sisteme isyan ederken bir yandan da bu garip sistemin parçası olamadığınıza isyan ediyorsunuz. "Siz" derken şahsınızı değil, genel olarak öğretmenleri kastediyorum.
Herkes, kendisi atandığında tüm sorunlar çözülecekmiş gibi davranıyor.

Atama bekleyen 700 bin öğretmen varmış. Her yıl 40 bin atama yapılsa ne olacak? Eğitim fakültelerini kapatıp, yeni mezun vermeden sadece bekleyenleri atasalar 700 bin kişinin atanması 17-18 sene sürer.
Üstelik sayıştay raporuna göre öğretmen açığı 138 binmiş. Öğretmen olmadığı halde öğretmenlik yapanların hepsinin işine son verilirse bu sayı 700 bine çıkacak mı? 1 kişi bile açıkta kalmayacak mı?

Bunları söylediğim için kendi mesleğimin şartlarından çok memnun olduğumu, tuzumun kuru olduğunu da düşünmeyin. Ama şartları bile bile bile öğretmen olup isyan etmek garip.

Bugün tüm öğretmenlikler için sadece 20.000 atama yapılacağı açıklandı. Gözyaşlarıma engel olamıyorum. Zaten normalde bile yeterli alan bir bolume sahip değilim bir de üstüne bu korkunç sayı. Ailem bana kizamadi bile. Zaten bir atama bile nerdeyse 1 yıl sonra yapılıyor. Biz 60 bin hadi onu geçtim 40 bin beklerken bu sayı tüm hayallerimi yıktı. Bir de onca zaman umut verildi. Tüm psikolojim bozuldu. Şu zamanda gidip dışardan is bulmak zaten pandemi yüzünden imkansiz. Biliyorum bir çare bulamazsınız ama sadece içimi dökmek istedim.
Pandeminin bitmesi ile özelde.calisabilirsiniz umudunuzu yitirmeyin. Herkes aynı durumda nerdeyse ekonomi çok kötü siz en azından ailenizin yanindasiniz

Haklısınız.
Ama neden hala eğitim fakülteleri öğrenvi sayısını artırarak devam eder bilemiyorum
Hatta fen edebiyat bölümleri de formasyon alıyor hoop her sene yüzbinlerce mezun

Mezun olanlar tabiki atanmak ister öğretmenlik mezunu adam ne yapsın ki

Ama birkaç yıl içinde belki öğretmen ihtiyacı kalmayacak.
Yök neden kontenjanları azaltmaz anlamıyorum fikri olan varsa yazsın lütfen çünkü gerçekten mantıklı hiç bir açıklama bulamıyorum
Neden olduğunu bilmiyor musunuz gercekten. Her ilde üniversite açtık , Almanya bizi kiskaniyor.

Siz denk geldiğiniz için size soruyorum ama gerçekten merak ediyorum, şartlar bu kadar kötüyken neden öğretmen olup bu kpss çarkına giriyorsunuz?
Ben ortada hak arama göremiyorum açıkçası. Evet öğretmen olmayanların öğretmenlik yapabilmesi berbat bir sistem ama siz bir yandan bu sisteme isyan ederken bir yandan da bu garip sistemin parçası olamadığınıza isyan ediyorsunuz. "Siz" derken şahsınızı değil, genel olarak öğretmenleri kastediyorum.
Herkes, kendisi atandığında tüm sorunlar çözülecekmiş gibi davranıyor.

Atama bekleyen 700 bin öğretmen varmış. Her yıl 40 bin atama yapılsa ne olacak? Eğitim fakültelerini kapatıp, yeni mezun vermeden sadece bekleyenleri atasalar 700 bin kişinin atanması 17-18 sene sürer.
Üstelik sayıştay raporuna göre öğretmen açığı 138 binmiş. Öğretmen olmadığı halde öğretmenlik yapanların hepsinin işine son verilirse bu sayı 700 bine çıkacak mı? 1 kişi bile açıkta kalmayacak mı?

Bunları söylediğim için kendi mesleğimin şartlarından çok memnun olduğumu, tuzumun kuru olduğunu da düşünmeyin. Ama şartları bile bile bile öğretmen olup isyan etmek garip.
Yok haklısınız.Aslına bakarsanız benim de tuzum kuru.11 yıllık öğretmenim.2 kez şansımı denedim.Olmadı.Vazgeçmiş bir öğretmenim.Özel sektörde iyi bir maaşa çalışıyorum.Eşimden dolayı da çok şükür maddi sıkıntımız yok.Ama aynı meslek grubunda olduğumuz için tüm öğretmenler adına canım sıkılıyor.Çünkü her branş benim kadar şanslı değil.Çok komik rakamlara çalıştırılıyor.Evet durum ortada.Şartlar belli.Ama sorun şu.Emeklilik yaşı çok yüksek.Yani 65 yaşında birisi çalışmaya devam ediyor.Yeri açılmıyor.Bir diğeri de açık çok fazla.Ücretli öğretmen çok.o yüzden bu hak arama.Hani bunlar olmasa denir ki gerçekten ihtiyaç yok.Biz bunu bilerek okuduk.Ama benim yerime mesela gerçekten faydası olmayan birinin çalıştığını görünce ya da 2 yıllık mezun birinin ücretli öğretmenlik yaptığını görünce insanın isyan edesi geliyor.Ondan bu öfke.Eğer belli bir yaş üstündekiler de emekli edilse ihtiyaç daha da artacak.Çünkü öğretmenlik belli bir yaşı kaldırmıyor.O yaşta çalışan insanları da suçlayamıyorum.Maddiyat...Ama bazıları da var şahit olduğum emekli olup da torun mu bakacağım,gezmeye gider gibi gidip geliyorum işte diyorlar...Bunların bari önüne geçilse deniyor işte...son bir şey daha.Evet herkes devlete atanmak zorunda değil.Ama özel sektör denetlenmiyor.Sigortasız çok komik sayılara çalışan bir sürü öğretmen var.E bu da mecbur devlete yöneltiyor.Keşke devlet özeli denetlese,şartlar iyileşse de insanlar atanma derdine düşmese.Çünkü bir ülkenin eğitim sistemi gerçekten çok önemli bir yere sahip olmalı.Ama bizde malesef..

Son düzenleme:
Back
X