kpss ygs ve edebiyat

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.020
evet kafamda bu uc kelime etiker halinde dolaniyor. ygs ye hazirlandigimi bir cok konumda yazdim. uni yi birakip tekrar hazirlanmaya basladim turk dili ve edebiyati istiyorum ama bunu duyan herkes bana umutsuz vaka muamelesi yaptigi icin kafam duman oldu.

burada diger konularimda gelen onerilerle iyice aciktan okumayi kafama koydum... puanima gore de fikir alarak bi bolum yazmayi dusunuyorum.

ben kpss ortaogretimden bi kere sinava girdim ama oylesine 69 aldim... ygs ye hazirlanirken dun dusundum acikogretimden edebiyat okusam bu sefer ciddiye alip calissam kpss ye bi sene boyunca kitap yuzu acmadan 69 aldigima gore iyi bi puan alirim gibime geldi. bilgilerim taze sonucta. ama kpss ortaogretim ile nerelere atanabiliyorum bilmiyorum...

uni yi biraktigim icin yeniden hata yapip birakmaktan korkuyorum. bana bi yol gosterin ona gore bi duzen vermeye calisayim edebiyat hayal olarak mi kalsin aciktan iki yillik gecerliligi olan bi bolum okuyup onlisans mezunu olarak girsem daha mi karli cikarim bu isten. artik ozelin elinde surunmek ve lise mezunu olarak kalmak istemiyorum.

nasil bir tercih yapsam en hayirlisi olur

Turkiye sartlari malum bolumden mezun olursan bi de formasyon icin ugrasacaksin..bence edebiyat hobi olarak kalsin sende..daha gecerliligi olan ve yine sevdigin baska bi bolum oku..lise mezunu olarak atanman icin 95 ve ustu alman lazim..bence ise yarar bi iki yIllik veya dort yillik patlat ...bolum secerken de kpssdeki en dusuk atama puanlarina bak..genelde saglikla ilgili bolumler dusuk puanla atiyo..okumaya gelince 20 yasindasin..cok gencsin..ben de 30 ustuyum ikinci unimi patlatcam bu sene..okumanin yasi yoktur...

Hangi meslegin açığı varsa ona gir. Ogretmenlikle falan zaten hic ugrasma. Bu kadar atanamayan örgün ogretim varken sizin atanmaniz hayal olabilir.
Sosyal hizmetler okuyabilirsiniz.
Yani gercekci seyler okumaniz daha mantikli olur.

Turkiye sartlari malum bolumden mezun olursan bi de formasyon icin ugrasacaksin..bence edebiyat hobi olarak kalsin sende..daha gecerliligi olan ve yine sevdigin baska bi bolum oku..lise mezunu olarak atanman icin 95 ve ustu alman lazim..bence ise yarar bi iki yIllik veya dort yillik patlat ...bolum secerken de kpssdeki en dusuk atama puanlarina bak..genelde saglikla ilgili bolumler dusuk puanla atiyo..okumaya gelince 20 yasindasin..cok gencsin..ben de 30 ustuyum ikinci unimi patlatcam bu sene..okumanin yasi yoktur...

evet ablacim ben uni yi birakip evlendim ve esimle daha evlenmeden soylemistim bes sene cocuk istemiceksen uni ye engel olmicaksan evet derim diye zira simdi de boyle onumde cocuk icin bes alti yilim var ve en iyi sekilde degerlendirmek istiyorum kendime daha iyi bi gelecek kurabilmek icin edebiyat sanirim hayalerde guzel :) tamam taze bilgiyle 69 aldim calismadan ama 95 de bilemedim vallahi. ben sozelciyim saglikla ilgili anca acik ogretimden laborant saglik isletmeciligi falan olur galiba ....

Psikoloji yazabiliyomusun ...2007 2008 senelerinde psikologlar baya dusuk puanla ataniyodu ...simdi nasil bilmiyorum..sen iyice arastir sozel puaninla girebilecegin, karekterine en uygun ve atamasi en kolay bolumleri..ona gore secimini yap..

Atanamayan bir edebiyat öğretmeni olarak çevremde gördüğüm ve duyduğum edebiyat okumayı düşünen herkese vazgeçin diyorum açık ya da örgün farketmez bir emek vereceksin sonuçta ve mezun olup ya ücretli üç kuruşa çalışacaksın ya da okuduğun okulla hiç ilgisi olmayan bir işte çalışacaksın. Amaç sadece üniversite mzunu olmaksa oku tabi ama okuduğun bölümden para kazanmaksa hiç uğraşmanı tavsiye etmem. Zor bir bölüm ve bitirince ataması çok kolay değil. İnşaallah en doğru kararı verirsin. Keşkebirileri de bana engel olsaydı zamanında.

evet ablacim ben uni yi birakip evlendim ve esimle daha evlenmeden soylemistim bes sene cocuk istemiceksen uni ye engel olmicaksan evet derim diye zira simdi de boyle onumde cocuk icin bes alti yilim var ve en iyi sekilde degerlendirmek istiyorum kendime daha iyi bi gelecek kurabilmek icin edebiyat sanirim hayalerde guzel :) tamam taze bilgiyle 69 aldim calismadan ama 95 de bilemedim vallahi. ben sozelciyim saglikla ilgili anca acik ogretimden laborant saglik isletmeciligi falan olur galiba ....

mesela birini tanıyorum sağlıkçı labaratuvarda çalışıyor . hem ataması kolay hem devlet memuru hem parası iyi vge şuan hayalinin peşinde açıktan edebiyat okuyor :KK70: hayallerinizden vazgeçmeye karşıyım fakat hayalinizi biraz erteleyi iki yıllık sağlık bölümü okusanız tabiri caiz ise kendinizi kurtarsanız sonra edebiyat okusanız tadından yenmez bence ki zaten bir kez üniversiteyi kazanmışsınız yanlış anlamadıysam :KK70:

mesela birini tanıyorum sağlıkçı labaratuvarda çalışıyor . hem ataması kolay hem devlet memuru hem parası iyi vge şuan hayalinin peşinde açıktan edebiyat okuyor :KK70: hayallerinizden vazgeçmeye karşıyım fakat hayalinizi biraz erteleyi iki yıllık sağlık bölümü okusanız tabiri caiz ise kendinizi kurtarsanız sonra edebiyat okusanız tadından yenmez bence ki zaten bir kez üniversiteyi kazanmışsınız yanlış anlamadıysam :KK70:

evet canim dogru gazi de radyo tv ye gidiyodum ama yarim biraktim dondurmadim da kaldi oylece saglik evet cok iyi ama sozelci oldugum icin anca aciktan okuyabilirim acikta da laborant ve veteriner diye bi bolum var ne kadar isime yarar bilemiyorum

evet canim dogru gazi de radyo tv ye gidiyodum ama yarim biraktim dondurmadim da kaldi oylece saglik evet cok iyi ama sozelci oldugum icin anca aciktan okuyabilirim acikta da laborant ve veteriner diye bi bolum var ne kadar isime yarar bilemiyorum

sağlığın hepsinde çok açık var şey sağlık sekreterliği de okuyabilirsin ben tanıdığımı örnek verdim

X