• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi borcu olup evlenmek

bekleyin beraber alın. ben 200 bin ev borcu olan biri il evlenmek istemezdim heralde. üstelik evlilikten önce almış olacaksınız, tapu sizin adınıza olacak ama ev borcu evlilik süresi içinde ödenecek.

Evlendikten sonra ödenen miktarın yarısını eş ödemiş gibi kabul ediliyor ve boşanma halinde bu miktarı talep edebiliyor.

Hanımlar aklımı karıstıran bır konu var yasım 30 olurda ılerde bır aday cıkarsa ve ben daha aday yokken ev kredısıne gırsem atıyorum 200 bın kadar borclansam karsıma cıkan kısı bu durumu nasıl karsılar .Borc her ay maasımın tamamını göturur bana harclık kalacagını sanmıyorum kalırsada 300 gıbı bu durum evlılıgıne engel olurmu. Ev almayı da cok ıstıyorum bırıktırmeylede alınmıyor ılerde ne olacagıda bellı degıl sımdıden bir yatırımım olsun ısterım.

1) Evde oturursanız, kirayı siz ödüyor gibi olacaksınız.

2) Evde oturmazsanız, kiraya verirsiniz, çoğunu kirayla ödersiniz. Hem zamanla kira artar ama kredi ödemesi sabit kalır.

3) Maaşınız zamanla artar ama kredi ödemesi sabit kalır. Örneğin maaşınız 3300 TL, kredi ödemeniz de 3,000 TL olsun. Şu an elinize 300 TL kalır. Maaşınıza her yıl %10 zam gelse 5 yıl sonra 5,315 TL olur. En kötü ihtimalle her yıl %5 zam gelse, 4,212 TL olur. Ama ayda hala 3000 TL kredi ödüyor olursunuz.

Yalnız maaşınızın tamamını kapsayacak bi kredi çıkmaz sanırım. Maaş bordronuzu vs veriyorsunuz. Gelirinize göre olan miktar çıkar. Hele kredi notunda düşük olması filan kredi alma ihtimalinizi azaltır. Ben ev aldım ama peşinatını biriktirmiştim az bi kısmını kredi aldım onu bile öderken zorlanıyordum.

Aday yoksa ilerde de evlilik düşünüyorsan parayı biriktirmeye bak.Ya da evlenme.

1) Evde oturursanız, kirayı siz ödüyor gibi olacaksınız.

2) Evde oturmazsanız, kiraya verirsiniz, çoğunu kirayla ödersiniz. Hem zamanla kira artar ama kredi ödemesi sabit kalır.

3) Maaşınız zamanla artar ama kredi ödemesi sabit kalır. Örneğin maaşınız 3300 TL, kredi ödemeniz de 3,000 TL olsun. Şu an elinize 300 TL kalır. Maaşınıza her yıl %10 zam gelse 5 yıl sonra 5,315 TL olur. En kötü ihtimalle her yıl %5 zam gelse, 4,212 TL olur. Ama ayda hala 3000 TL kredi ödüyor olursunuz.
Cok guzel bır acıklama tesekkur ederım.

Bence alabilirsiniz. sonuçta siz yatırımı kendinizi , geleceğinizi düşünerek yapıyorsunuz. karşınızdaki insanın bence bu konuda sizinle evliliğe engel görmesi çok saçma olur.henüz hayatınızda olmayan birini düşünerek de hareket etmek saçma bence birikiminizi değerlendirin ve bir ev sahibi olun. bunu da herkes başaramaz. o yüzden kendinizi düşünün derim ben.
Evet dogru dıyorsun borc yuzunden de ılla bırı evet demesse dıgerı der :))sonucta bakmak zorunda bır zahmet maas kartımındusunmesın.

Ev alinca size nerdeyse para kalmiyormus evlenmeseniz bile seneleriniz isten eve evden ise gecip gidecek.Altin biriktirmekte bana mantikli gelmiyor iniyor cikiyor calinma riski var falan filan.Bu durumda olsam ben surekli gelir getiren bir seye yada arsaya yatirirdim.
Arsadan sansımız yok hep elden cıktı .

Ilerde evlenme kismina bir sey diyemem.
Harcligim bile kalmayacak sekilde kredi cekip ev almam.

Sanirim ev borcu olan biriyle de evlenmem.
Evlenmeden once alinmis ev. Allah vermesin bosanma durumunda kurus alamam o evden, ama birlikte odeyecegiz.

Ilerde evlenme kismina bir sey diyemem.
Harcligim bile kalmayacak sekilde kredi cekip ev almam.

Sanirim ev borcu olan biriyle de evlenmem.
Evlenmeden once alinmis ev. Allah vermesin bosanma durumunda kurus alamam o evden, ama birlikte odeyecegiz.
Yo benım maasımdan kesılcek o ödemeyecek sadece evın ıhtıyaclarını karsılayacak ve bırazda benım ;) onuda yapsın bır zahmet ya ev hanımı olsam ne olacak yedıgımı ıctıgımı mı sayacak .Artı evın kıra gelırı olacak 700 lira gıbı dıyelım gene bana kalır bırseyler

Yo benım maasımdan kesılcek o ödemeyecek sadece evın ıhtıyaclarını karsılayacak ve bırazda benım :KK66: onuda yapsın bır zahmet ya ev hanımı olsam ne olacak yedıgımı ıctıgımı mı sayacak .Artı evın kıra gelırı olacak 700 lira gıbı dıyelım gene bana kalır bırseyler
Evlendikten sonra ödenen kredi borcu ortak ödendi sayılıyor,atıyorum bes yıl sonra evlendiniz kalan beş yılın yarısını o ödemiş sayılıyor olası boşanma durumunda,ben olsam alırım o evi,yatırım iyidir

Yo benım maasımdan kesılcek o ödemeyecek sadece evın ıhtıyaclarını karsılayacak ve bırazda benım :KK66: onuda yapsın bır zahmet ya ev hanımı olsam ne olacak yedıgımı ıctıgımı mı sayacak .Artı evın kıra gelırı olacak 700 lira gıbı dıyelım gene bana kalır bırseyler

Ha o evde bir de kiraci olacak... yani evlenince oturmayacaksiniz da o evdr...

Ben utanirim calisip kendime ev alip esime tum gecim masrafini yikip bir de kendim yuk olmaya; ustune kira odetmeye
Bu devirde tek maasla gecinebilecek kisi sayisi cok az zaten.

Yediginizi ictiginizi saymaz elbet (ki burda sayani da cok gorduk) ev hanimi olsaniz tum yuk ona kalacak haklisiniz. Ama o zaman bir ev hanimini tercih eder muhtemelen. En azindan utu yemek temizlik cocuk bakimi 1001 cesit sorumlulugu alacak bir kadin olur, adam bu yonlerden rahatlar

Siz evlenir miydiniz uzerinde hic hak iddia edemeyeceginiz bir mulku 10 yil odeyip evi gecindirme gorevini size birakan biriyle?

10 yıl kesın surecek
Hepsini kredi cekecekseniz bankaya verilen faiz azbuz olmuyor .Bence 1 yıl krediye ödeme yapıyormus gibi biriktirin .Hem kendinizi denemis olursunuz hemde paranız birikir .
Yada kiraya verirsiniz biraz faydası olur size .
Ama 10 yıl işiniz garantimi ,10 yıl çok yaaa .

Ben evlenmeyi düşünmediğim için rahat rahat almıştım. Evlendim. Eşim de çok mutlu oldu duyunca. Kredi ödüyorum. Hatta içinde kiracı var. Nerdeyse yarısını kiracı Ödemiş oluyor. Evlenmeden önce alınan mal tabii ki senindir. Ama kredi ödemeye evlendikten sonra da devam ediyorsan eğer belli bir bölümü de eşinindir. Mahkeme buna karar veriyor boşanma sırasında. Mesela ben 2 yıl ödedikten sonra evlendim. Daha 8 sene vardı bitmesine. Bu 8 senelik ödeme sürecinde eş de hak sahibi oluyor. Ama sen bunları düşünme. Ben en yakın arkadaşım avukat olduğu için ondan her an hukuksal bir şey öğreniyorum :) Allah karşına iyi bir insan çıkarsın İnşallah zorlanmadan ödersiniz.

Evlenmeden evimi almis borcunu oduyordum, tipki anlattigib gibi maasimin neredeyse tatami krediye gidiyordu. Evlenince aldigim evde oturmaya basladik. BEnim maasim krediye gidiyor onun maasi evi donduruyordu, kredimizi dugun takilari vs 2 senede kapattik, orayi satip baska bir ev aldik, o evin tapusu sadece benim uzerimdeydi yeni alinan evin tapusu bile esimib uzerine.

Bu bizim aramizda asla sorun olmadi. Dusunun ki calismayan bir bayansiniz, sizin eve herhangi bir geliriniz olmayacak, o evi bakmak zorunda, ama 10 yil sonra edinilmjs bir maliniz olacak...

Ayrica maasinizin tamamiyla krediye girseniz bile, su an evlenmeyecegibiz icin kiraya verebilirsiniz hic yoksa getirisi olur size.

Oncelik meselesi acikcasi. Ben gozum kapali girerdim bu ise.

Back
X