• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi Çekmek İstiyoruz Ama Kararsızım..

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
53
34
merhaba herkese hayırlı ve huzurlu günler diliyorum.
Eşim ve ben çalışıyoruz bebeğimize görümcem bakıyor ( 500 tl görümceme veriyoruz )
evimiz kira (600tl kira veriyoruz. ) akrabanın evi olduğu için uygun oturuyoruz
Eşimin 2500tl maaş alıyor
Ben ise Asgari Ücretle çalışıyorum görümceme para verdiğim için (1100 tl ) bana kalıyor..
Görümceme verdiğimiz ücret haric toplam gelirimiz ; 3600 kiramizada çıkınca net 3bin kalıyor elimize.
Uygun bir şehirde yaşıyoruz ama eskiden tek maaş ile geçinen biz şimdi iki maaş uçup gidiyor, birikim yapamıyoruz her ay birşey çıkıyor para olunca harcanıyor
Bir arabamız var eşim müşteri bulmuş 20 bin tl satacak
10 bin tl kredi çekip 30 bin tl bir araba almayı düşündük..
2 yıl ödemeli, aylık 500 tl ödeyeceğiz en azından birikim olabilir diyoruz..
böyle köşeye 100 tl bile atamıyoruz sizce zorlar mı ?
ocak ayında maaşlarımız zamlanacağı için rahatlarız kredi ödemesi sabit kalacak çünkü
ama o zamana kadar ödeyebilirmiyiz bilemiyorum açıkcası.. çocuk olunca masraf çok esktra birşeyler çıkarsa zorlanırmıyız ? çok tutumlu bir insanımdır aslnda..
çabalamadan sıkmadan birşeylerden ödün vermeden mal mülk sahibi olunmuyor
elde olunca harcanıp gidiyor paralar..

Eşim ve ben çalışıyoruz bebeğimize görümcem bakıyor ( 500 tl görümceme veriyoruz )
Ben ise Asgari Ücretle çalışıyorum görümceme para verdiğim için (1100 tl ) bana kalıyor..
Görümceme verdiğimiz ücret haric toplam gelirimiz ; 3600 kiramizada çıkınca net 3bin kalıyor elimize.
Uygun bir şehirde yaşıyoruz ama eskiden tek maaş ile geçinen biz şimdi iki maaş uçup gidiyor, birikim yapamıyoruz her ay birşey çıkıyor para olunca harcanıyor
ocak ayında maaşlarımız zamlanacağı için rahatlarız kredi ödemesi sabit kalacak çünkü
ama o zamana kadar ödeyebilirmiyiz bilemiyorum açıkcası..
diğer hiçbirini bilmem de araba bir yatırım aracı değil
sırf masraf başka bişey değil
bence krediye verir gibi o 500-TL'yi kenara atmaya başlayın yoksayın
bambaşka bir hesap açtırın kendinize (maaş hesabınız harici) krediye öder gibi her ay oraya EfT yapın ve unutun

Tabiki mali durumunuz bu a uygun görünüyor ama yaşam şekliniz bilemem
Birde özel sektör sonuçta bunu göz önünde bulundurun
yaşam şeklimiz normaldir asla lükse kaçmayız mesela,
gidipde dişarıda yemek yemeyiz, örneğin pahalı pahalı kıyafetler almam kişisel masraflarmız çok azdır vs vs..
herşeyi düşünüyorum ama ne bileyim birazda korkuyorum sizce elimize kiradan sonra 3 bin tl kalıyor 500 tl krediye versek 3 kişilik bir aileyi zorlar mı ?

ama o zamana kadar ödeyebilirmiyiz bilemiyorum açıkcası.. çocuk olunca masraf çok esktra birşeyler çıkarsa zorlanırmıyız ? çok tutumlu bir insanımdır aslnda..
araba varken satıp yenısını alacagınıza kı kredı oderken arabanın standart masrafları da olacak yatırım dan cok zarar olacak her ay gram altın alın hesabınızda bırıksın daha mantıklı hem gıderı yok hem her daım kazanclı ben bu ay basladım almaya.. yoksa ne borc bıtıyor ne para kalıyor her ay en az bır gram almayı dusunuyorum.

şuan bekletin kredi konusunda faizler uçuk
seçimden sonra büyük ihtimal düşer
10 bin tl 2 yılda 12 bin 100 tl ödemesi olacakmş eşimde o açıgı arabadan kapatırız dedi ama bilemedim tabi
beni asıl düşündüren 3bin tl kalıyor elimize kiradan ve görümceme verdğimiz ücretten sonra
bunnu 500 krediye gidecek kalan 2500 tl yetermi sizce.

araba varken satıp yenısını alacagınıza kı kredı oderken arabanın standart masrafları da olacak yatırım dan cok zarar olacak her ay gram altın alın hesabınızda bırıksın daha mantıklı hem gıderı yok hem her daım kazanclı ben bu ay basladım almaya.. yoksa ne borc bıtıyor ne para kalıyor her ay en az bır gram almayı dusunuyorum.
evet her ay birşeyler çıkıyor demi ? bu ay çıkmasın diye gözüne bakarken hoppp birşeyler çıkıyor birazda arabamzdan hiç memnun dğeiliz o yüzden değiştirmek daha iyi bir araba almak istiyoruz

evet her ay birşeyler çıkıyor demi ? bu ay çıkmasın diye gözüne bakarken hoppp birşeyler çıkıyor birazda arabamzdan hiç memnun dğeiliz o yüzden değiştirmek daha iyi bir araba almak istiyoruz
valla ben bu ay cektım bes bın tl , kredı kartımı sıfırladım eksımı sıfırladım, avans hesap ve kart lımıtımı dusurdum mınımuma..
acılmaz karta yuklenmezsem ılersı ıcın 10 ay ıcınde tum borcum bıtecek...
bu asamada da her ay gram altın almayı kafaya koydum yoksa bırıkım hıc yapamıyorum, olanda harcanıyor bır sekılde...

valla ben bu ay cektım bes bın tl , kredı kartımı sıfırladım eksımı sıfırladım, avans hesap ve kart lımıtımı dusurdum mınımuma..
acılmaz karta yuklenmezsem ılersı ıcın 10 ay ıcınde tum borcum bıtecek...
bu asamada da her ay gram altın almayı kafaya koydum yoksa bırıkım hıc yapamıyorum, olanda harcanıyor bır sekılde...
aynen çok haklısınız harcanp gidiyor

Canım bütçen uygun gibi görünüyor sen de haklısın bir leye bağlamasan kendini o para birikmiyor
Araba fiyatları da uçmuş durumda gerçi ama temmuz sonrası al da bari ikinci vergi dilimi geçsin bir de vergisi çıkmasın vergisi ödenmiş alın

arabayi yatirim icin kullanmayin derim.cunku araba demek masraf demek.altin hesabi acin yada borsaya falan yatirin.su an en mantiklisi altina yatirmak

10 bin tl 2 yılda 12 bin 100 tl ödemesi olacakmş eşimde o açıgı arabadan kapatırız dedi ama bilemedim tabi
beni asıl düşündüren 3bin tl kalıyor elimize kiradan ve görümceme verdğimiz ücretten sonra
Bence geriye kalan 2500 ile gecinebilirsiniz. Icinden zaten bakıcı ve kira masrafı çıktığına göre geriye sadece faturalar ve yeme icme kalıyor. Bana gore bu parayla gayet gecinilebilir. Hic oyle az bi para degil geri kalan masraflarınız için uygun bi şehirde de yaşadığınıza göre

canım ben şunu derim hep ne kadar çok paran olursa o kadar çok harcansın
ben tutumum şu şekildedir
temel ihtiyaçlarımın bitmesini beklemem hatta 1 2 tane yedekte olsa bile indirimde bulunca alırım
deterjan vb sıvıyağ şeker (unu toptancıdan alırım 25kg):KK55: şampuan dahil
ama sana tavsiyem şu kendi harçlığından 10tl bile artırabiliyorsan artır
kredi konusuna gelince tabi ki karar sizin

Bence geriye kalan 2500 ile gecinebilirsiniz. Icinden zaten bakıcı ve kira masrafı çıktığına göre geriye sadece faturalar ve yeme icme kalıyor. Bana gore bu parayla gayet gecinilebilir. Hic oyle az bi para degil geri kalan masraflarınız için uygun bi şehirde de yaşadığınıza göre
beni biraz bu durum korkuttu zaten ocak ayında zam alacagımız için zorlamayız inşallah öyle olur sagolun yorumunuz için

canım ben şunu derim hep ne kadar çok paran olursa o kadar çok harcansın
ben tutumum şu şekildedir
temel ihtiyaçlarımın bitmesini beklemem hatta 1 2 tane yedekte olsa bile indirimde bulunca alırım
deterjan vb sıvıyağ şeker (unu toptancıdan alırım 25kg):KK55: şampuan dahil
ama sana tavsiyem şu kendi harçlığından 10tl bile artırabiliyorsan artır
kredi konusuna gelince tabi ki karar sizin
beni kredi konuusnda düşündüren su
ev kirası bakıcı parası+ kredi çıkınca elimze 2500 tl para kalacak yetermi diye endişeliyim çünkü her ay öyle esktra şeyler çıkıyor ki inanın şasıp kalıyorum

Back
X