- 18 Ocak 2018
- 692
- 374
- 53
- 34
- Konu Sahibi Ponciginannesi
merhaba herkese hayırlı ve huzurlu günler diliyorum.
Eşim ve ben çalışıyoruz bebeğimize görümcem bakıyor ( 500 tl görümceme veriyoruz )
evimiz kira (600tl kira veriyoruz. ) akrabanın evi olduğu için uygun oturuyoruz
Eşimin 2500tl maaş alıyor
Ben ise Asgari Ücretle çalışıyorum görümceme para verdiğim için (1100 tl ) bana kalıyor..
Görümceme verdiğimiz ücret haric toplam gelirimiz ; 3600 kiramizada çıkınca net 3bin kalıyor elimize.
Uygun bir şehirde yaşıyoruz ama eskiden tek maaş ile geçinen biz şimdi iki maaş uçup gidiyor, birikim yapamıyoruz her ay birşey çıkıyor para olunca harcanıyor
Bir arabamız var eşim müşteri bulmuş 20 bin tl satacak
10 bin tl kredi çekip 30 bin tl bir araba almayı düşündük..
2 yıl ödemeli, aylık 500 tl ödeyeceğiz en azından birikim olabilir diyoruz..
böyle köşeye 100 tl bile atamıyoruz sizce zorlar mı ?
ocak ayında maaşlarımız zamlanacağı için rahatlarız kredi ödemesi sabit kalacak çünkü
ama o zamana kadar ödeyebilirmiyiz bilemiyorum açıkcası.. çocuk olunca masraf çok esktra birşeyler çıkarsa zorlanırmıyız ? çok tutumlu bir insanımdır aslnda..
çabalamadan sıkmadan birşeylerden ödün vermeden mal mülk sahibi olunmuyor
elde olunca harcanıp gidiyor paralar..
Eşim ve ben çalışıyoruz bebeğimize görümcem bakıyor ( 500 tl görümceme veriyoruz )
evimiz kira (600tl kira veriyoruz. ) akrabanın evi olduğu için uygun oturuyoruz
Eşimin 2500tl maaş alıyor
Ben ise Asgari Ücretle çalışıyorum görümceme para verdiğim için (1100 tl ) bana kalıyor..
Görümceme verdiğimiz ücret haric toplam gelirimiz ; 3600 kiramizada çıkınca net 3bin kalıyor elimize.
Uygun bir şehirde yaşıyoruz ama eskiden tek maaş ile geçinen biz şimdi iki maaş uçup gidiyor, birikim yapamıyoruz her ay birşey çıkıyor para olunca harcanıyor
Bir arabamız var eşim müşteri bulmuş 20 bin tl satacak
10 bin tl kredi çekip 30 bin tl bir araba almayı düşündük..
2 yıl ödemeli, aylık 500 tl ödeyeceğiz en azından birikim olabilir diyoruz..
böyle köşeye 100 tl bile atamıyoruz sizce zorlar mı ?
ocak ayında maaşlarımız zamlanacağı için rahatlarız kredi ödemesi sabit kalacak çünkü
ama o zamana kadar ödeyebilirmiyiz bilemiyorum açıkcası.. çocuk olunca masraf çok esktra birşeyler çıkarsa zorlanırmıyız ? çok tutumlu bir insanımdır aslnda..
çabalamadan sıkmadan birşeylerden ödün vermeden mal mülk sahibi olunmuyor
elde olunca harcanıp gidiyor paralar..