Kredi Dosya Masrafını söke söke almış cengaver(ler) aranıyor !

Arkadaşlar banka dosya masraflarının iadesi için avukatlara basvurmaktan çekinmeyin. Çünkü biz avukatlar dosya masrafında vekalet ücretini sizden değil bankadan alıyoruz. Sistem şu şekilde işliyor: Muvekkil noterden bize vekalet çıkarttırıyor, dekontlarını bize teslim ediyor. Biz de onun adina hakem heyetine basvurup karari cikinca da icraya koyuyoruz. Bankalar artik icrai islem baslatilmadan kolay kolay odeme yapmiyor. Icraya koyduktan en gec 10 gun sonra da siz paraniza kavusuyorsunuz. Özelden yazacak arkadaslara yardimci olabilirim.

Biz başvuruyu hallettik de 8-9 aydır ödemeden ses yok.
Bankadan makbuz kopyalarını alıyorsunuz, parayla satıyorlar tabi. Sonra dilekçeyle tüketici hakkemheyetine verşyorsunuz. Sonrası beklemek işte böyle aylarca.
tüketici hey7eti işleme alana kadar neredeyse tüm gün orada beklemelisinzi yoksa sallıyorlarmış.işleme alınınca 1 ay içinde ödeme alınıyormuş.bankadan son 10 yıl kredi kartı aidat dökümünü mailinize ve kredi masraflarını mailinize isteyin bunlarla birlikte hakem heyetine bir dilekçeye iliştirip götürün işleme alındıktan 1 ay sonra sonuçlanıyor.

Arkadaşlar banka dosya masraflarının iadesi için avukatlara basvurmaktan çekinmeyin. Çünkü biz avukatlar dosya masrafında vekalet ücretini sizden değil bankadan alıyoruz. Sistem şu şekilde işliyor: Muvekkil noterden bize vekalet çıkarttırıyor, dekontlarını bize teslim ediyor. Biz de onun adina hakem heyetine basvurup karari cikinca da icraya koyuyoruz. Bankalar artik icrai islem baslatilmadan kolay kolay odeme yapmiyor. Icraya koyduktan en gec 10 gun sonra da siz paraniza kavusuyorsunuz. Özelden yazacak arkadaslara yardimci olabilirim.

ya tüketici hakem heyeti kararı bankanın lehine verirse. o zaman ne yapıyorsunuz?

Acaba eşimin hesabını versem oluyormu ki ?

hesapla ilgisi yokki. Dilekçe yazıyosunuz. misal 2009-2014 yılları arasında adıma kullanmış olduğum kredilerin dosya masraflarını gösterir dekontların tarafıma verilmesini diye.
Tc no nu belirtiyosun. hesap kapanmış olsada veriyorlar sana vermek zorundalar yani. Yokuşa sürmek isteyebilirler ama dilekçeyi uzatıp o zaman vermediğinizin sebebini bu evrak üzerine yazıp kaşeleyip imzalarmısınız? deyin o zaman dökülürler.
Uyanık olun pabuç bırakmayın.

tüketici hey7eti işleme alana kadar neredeyse tüm gün orada beklemelisinzi yoksa sallıyorlarmış.işleme alınınca 1 ay içinde ödeme alınıyormuş.bankadan son 10 yıl kredi kartı aidat dökümünü mailinize ve kredi masraflarını mailinize isteyin bunlarla birlikte hakem heyetine bir dilekçeye iliştirip götürün işleme alındıktan 1 ay sonra sonuçlanıyor.

yok öle bir şey. bankalar sallıyor

Modern kapitalızm .Sömürüyorlar onlar için çalışıyoruz.Herkesin bankalarla başı dertte.

hesapla ilgisi yokki. Dilekçe yazıyosunuz. misal 2009-2014 yılları arasında adıma kullanmış olduğum kredilerin dosya masraflarını gösterir dekontların tarafıma verilmesini diye.
Tc no nu belirtiyosun. hesap kapanmış olsada veriyorlar sana vermek zorundalar yani. Yokuşa sürmek isteyebilirler ama dilekçeyi uzatıp o zaman vermediğinizin sebebini bu evrak üzerine yazıp kaşeleyip imzalarmısınız? deyin o zaman dökülürler.
Uyanık olun pabuç bırakmayın.

Şunu sormuştum ben,
Mesela ben bu parayı hakettim. Nereye yatırıyorlar ? yada şubeye çağırıp elden teslim alabiliyor muyum ?
Çünkü benim hesabım yok hiç bir bankada.

Aynen bende bu şekilde başvurdum. :)
Teşekkürler ayrıca sizede.

Şunu sormuştum ben,
Mesela ben bu parayı hakettim. Nereye yatırıyorlar ? yada şubeye çağırıp elden teslim alabiliyor muyum ?

hesabına yatıran bankayı hiç duymadım. abime elden vermişler ama onun masrafı azmış. Sen tüketici hakem heyetine dava açıp kazansan bile ödemiyorlar malesef.
İcra yoluyla alınıyor genelde.

Benim tüketici h.h. ni kazanan arkadaşlarım var, bankaya gitmişler vermiyoruz demişler, :) arkadaşlar öyleee bekliyor. ya gidin avukata bak ben gittim aldım avukatla bizzat konuşun sorun ben size masraf ödeyecekmiyim deyin falan diyorum yok korkuyorlar öyleee bekliyorlar.
Ya vallahide billahide ben aldım. 2 ablam bu şekilde aldı. İcra yoluyla tek kuruş ödemeden. Sizler bari inanın :)

Şunu sormuştum ben,

canım hesabın olması şart değil ki. evine tebligat geliyor hangi bankaysa gidiyorsun kimlik bilgilerinle alıyorsun paranı. daha sonra ordan aldığın makbuzu tüketice heyetine vermen gerekiyor o kadar.

Biz başvuruyu hallettik de 8-9 aydır ödemeden ses yok.
Bankadan makbuz kopyalarını alıyorsunuz, parayla satıyorlar tabi. Sonra dilekçeyle tüketici hakkemheyetine verşyorsunuz. Sonrası beklemek işte böyle aylarca.
tüketici hey7eti işleme alana kadar neredeyse tüm gün orada beklemelisinzi yoksa sallıyorlarmış.işleme alınınca 1 ay içinde ödeme alınıyormuş.bankadan son 10 yıl kredi kartı aidat dökümünü mailinize ve kredi masraflarını mailinize isteyin bunlarla birlikte hakem heyetine bir d

bizede bankacı arkaşım söyledi karar çıkmadan bankalar ödemeyi zaten yapmıyor karar çıkma aşasında hakem heyetinin salladığını söyledi siz anlatın bizde bilgi sahibi olalım.

Bİ tabdığım hepsini aldı bi tanıdığım bi bankaya talepte bulundu almak için banka buna karşı dava açtı :)

kızlar dilekçeyi ben şu şekilde yazdım.

ABC BANK 15.12.2014
UZUNÇARŞI ŞUBE
İSTANBUL

Bankanızdan 2007-2014 yılları arasında kullanmış olduğum kredilere istinaden. Dosya masraflarını gösterir dekontların tarafıma verilmesini rica ederim.

İsim Soyisim
İmza
tc. nom.

bu konuda en iyisi Akbank. heyete verdikten bir ay sonra hesabıma yatırdı ve melefonuma da mesaj gönderdi hesabınıza para yatırılmıştır diye. iki ayrı kredim vardı ikisini de akbanktan aldım. ing bank a vereli 4 ay oldu hala ses yok bekliyorum bakalım

bir dilekçe örmeği
BANKANIZIN …………………………………………….T.C. NUMARALI KREDİ KARTI MÜŞTERİSİYİM.HER YIL BANKANIZA , ALINAN KARTA AİT KREDİ KARTI AİDATI ÖDEMEKTEYİM.
ANCAK ÇEŞİTLİ TÜKETİCİ MAHKEMELERİ VE YARGITAY KARARLARIYLA DA ‘KREDİ KARTI AİDAT ÜCRETLERİNİN HAKSIZ ŞART NİTELİĞİNDE VE TÜKETİCİLERDEN TAHSİLİNİN HAKSIZ OLDUĞUNA SABİTLENMİŞTİR.’
AYRICA , BU KONUDA , YARGITAY 13. HUKUK DAİRESİNCE VERİLEN VE EKTE SUNULAN 2011/4736 ESAS VE 2011/11579 SAYILI SON KARARA GÖRE İSE SÖZ KONUSU YILLIK KART AİDATININ BK. 125 MD. VE HGK 2010/1-93-88 SAYILI KARARI UYARINCA ON YIL GERİYE DÖNÜK OLARAK TÜKETİCİLER TARAFINDAN ALINABİLECEĞİNE İLİŞKİN HÜKMÜDE KESİNLEŞMİŞ BULUNMAKTADIR.
BU ÇERÇEVEDE VE YUKARIDAKİ GEREKÇELER DOĞRULTUSUNDA,
1-ON YILLA SINIRLI OLMAK ÜZERE ŞİMDİYE KADAR BANKANIZA YAPTIĞIM KREDİ KARTI AİDAT ÖDEMELERİNİN ON YIL GERİYE DÖNÜK OLARAK VE DÖKÜMÜNÜ İÇEREN BİR LİSTENİN TARAFIMA VERİLMESİNİ ,
2-ON YIL GERİYE DÖNÜK OLARAK BENDEN KESİLEN YILLIK KART ÜCRETLERİNİN TOPLAM MİKTARININ YASAL FAİZİ İLE BİRLİKTE TARFIMA İADESİNİ,
AKSİ TAKDİRDE ALACAĞIMIN FAİZİYLE BİRLİKTE TAHSİLİ İÇİN HER TÜRLÜ MAHKEME MASRAFLARI VE AVUKATLIK ÜCRETLERİNİ BANKANIZDAN TAHSİL ETMEK ÜZERE YASAL YOLLARA BAŞ VURACAĞIMI BİLDİRİRİM.
SAYGILARIMLA,
ADI SOYADI :
TEL. NO :
T.C. NUMARASI:
ADRES :
İMZA :

ayrıca kredisi devam edenler yada 2 yıl içinde almış olanlar hiç bankaya gitmesin bankanın internet şubesi hesabı varsa yoksada alsın oradan dekontları yazdırsın bankalar çünkü başvuru yapamasın insanlar diye 50 tl dekont ücreti istiyor. Ne gerek var hem bankaya gidip hem orda ağız açıp 2 saat kendini sinir etmeye ....

tüketici hey7eti işleme alana kadar neredeyse tüm gün orada beklemelisinzi yoksa sallıyorlarmış.işleme alınınca 1 ay içinde ödeme alınıyormuş.bankadan son 10 yıl kredi kartı aidat dökümünü mailinize ve kredi masraflarını mailinize isteyin bunlarla birlikte hakem heyetine bir d

bizede bankacı arkaşım söyledi karar çıkmadan bankalar ödemeyi zaten yapmıyor karar çıkma aşasında hakem heyetinin salladığını söyledi siz anlatın bizde bilgi sahibi olalım.

yok sallamıyoruz...3 ay süresi var. 3 ayda kararınız mecbur çıkar... ilk bir ay savunma istenir bankadan. gelecek savunmaya göre işlem yapılır. ama şu aralar çok yoğunlaştı işler.

ama dekontunuzu alıp dilekçenizle birlikte başvurmalısınız. dilekçe örnekleri mevcut. doldurur verirsiniz.

bu konuda en iyisi Akbank. heyete verdikten bir ay sonra hesabıma yatırdı ve melefonuma da mesaj gönderdi hesabınıza para yatırılmıştır diye. iki ayrı kredim vardı ikisini de akbanktan aldım. ing bank a vereli 4 ay oldu hala ses yok bekliyorum bakalım

Benimde İşbankası, Halkbank ve Vakıfbank kredilerim var.
En çok İşbank ın uğraştıracağını düşünüyorum. Çünkü inanılmaz işi yokuşa süren, gıcık bir banka.

ayrıca kredisi devam edenler yada 2 yıl içinde almış olanlar hiç bankaya gitmesin bankanın internet şubesi hesabı varsa yoksada alsın oradan dekontları yazdırsın bankalar çünkü başvuru yapamasın insanlar diye 50 tl dekont ücreti istiyor. Ne gerek var hem bankaya gidip hem orda ağız açıp 2 saat kendini sinir etmeye ....

bu arada 3 ekinden sonra kredi çekenlerde yeni yönetmelik olduğu için genelde bankalar hata yapmıyorlar.. 3 ekimki yönetmeliği okuyun. yasal olarak kredi tahsis ücreti alabilirler ama ana paranın binde 5ini aşamaz...

şimdi ben aradım konut kredisi çektiğim bankamı
makbuzları vermek için 250 tl isteniyor :KK57:
arşiv çalışması varmış
gülsem mi ağlasam mı?

Back
X