Kredi Dosya Masrafını söke söke almış cengaver(ler) aranıyor !

Bankalardan son on yıl icinde kullandığınız kredilerin dosya masrafları,yapılandırma masrafları ve yine kredi kartlarınızın son on yıla ait ödenmis yıllık kart üyelik aidatlarının hiçbir ücret talep etmeksizin tarafınıza iadesini sağlıyoruz.Yardımcı olabilmem icin özel mesajla ulasabilirsiniz.

Arkadaşlar ben de aynı konuda icra takibi başlatıyorum.Size bilgi vereyim.Tüketici hakem heyetinden aldıgınız karar kanunen ilam yani mahkeme kararı niteligindedir.Ancak cogu banka özellikle de özel bankalar bu kararı icraya koydurmadıgınız sürece size ödeme yapmaz.Aslında sizin elinizdeki karar bankaya da teblig edilir.Ancak banka şöyle düsünüyor:Benden 10 kisi kredi cektiyse ve dosya masrafı ödediyse bunların 5'i tüketici hakem heyetine basvurur ve bir karar alır.Bu 5'inden de belki biri kararı avukata götürüp icraya koydurur.Son raddeye kadar bekleyeyim.Ödeme yapmayayım.İşte bu mantık oldugu icin müvekkillerim bana kararı getirir ben icraya koyar tahsil ederim.Bunun icin de müvekkilden vekalet ücreti almam.Bu sekilde bircok dosyam oldugu icin bankadan aldıgım karsı vekalet ücretiyle bu isi yürütürüm.Müvekkilin yapması gereken tek sey onun adına hareket edip kararı icraya koymam icin bana noterden vekalet vermesidir.İcra takibi acarken gereken harcı da ben öderim.Müvekkilin cebinden cıkan tek miktar 75 tl lik vekalet verme ücretidir.Bu ücret her noterde aynıdır.Alacagınız bu miktara nazaran yüksekse kararı icraya koydurmanızı tavsiye ederim.Bankanın ödemesini beklerseniz zaman kaybeder belki de parayı hic tahsil edemeyebilirsiniz.Elinizdeki karar ilam sayıldıgı icin Türkiye'deki herhangi bir icra müdürlüğünde takip baslatıyoruz.Yetki sorunu olmuyor icra müdürlüğü icin.Yardım almak isteyen olursa özelden bana ulasabilirsiniz.

arkadaşlar bu konu hakkında güncel bilgi verebilecek birileri var mı acaba konu eski o yüzden soruyorum bu hafta lazım olacakta??

Kredi dosya masrafını alın, onlara bırakmayın.İşlemler zor gelirse bir avukatla (yani benle) anlaşın, 10 kazanıyorsanız en fazla 1 ini avukata vericeksiniz. Fakat hiç almaya kalkışmazsanız o 9 'uda onlarda kalmış olacak.

Ben 4 ayrı bankadan geçen sene aldım.Her biri için kredi çektğiniz zamanki sözleşmeniz çünkü burada kredi dosya masrafının tutarı yazıyor kredi çeken kişinin bizzat başvuru ve tüketici hakem heyetinizde dolduracağınız bir dilekçe ile başvuruda bulunabilirsiniz(5650 tl nin altında olmak üzere) 7-8 ay sürdü benim hepsini aldım o paraylada dekorasyon yaptırdım :)

Ben geri aldim ama inan nasil aldigimi hatirlamiyorum:( telefonla bi kayit acmistim sonra tuketici mahkemesine basvurdum bankadan dekontlari almistim. Aslinda sandigim
Kadar zor olmadi. 1-2 gun ugrastim sonra bekledim sonuc gelince de bankadan gidip parayi cektim

Back
X