Kredi kartı sorunsalı

LolaBunnyy

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
933
110
23
35
Diğer
3 Kredi kartım 1 kredim var.

Çeşitli sebeplerden dolayı kartlara yüklenmek zorunda kaldık üstelik nakit çekim olarak, hepsinin birden ödemesi gelince altından kalkamıyoruz.

Maaşım düşük gösterildiği için tekrar kredi çekemiyorum.

Kredi çekme şansım olsa kredi çekip kartları tamamiyle kapatıcam, düzenli olarak krediyi ödicem ama kredi çıkmıyor malesef.

Kartları tamamen kapatmak istiyorum. Bunu sağlayan bir kampanya vs varmı araştırdım, bulamadım.

Mesela ''x banka kredi kartlarının tümünü kapatacak, sen ödemelerini x bankaya yapacaksın'' gibi.

Bileziklerim var, ama tek birikimim ileride ev alırken peşinat olarak kullanmayı düşünüyordum. Onları bozup kartları kapatsam, ve birdaha kullanmasam maddi olarak epey düze çıkacağımızı düşünüyorum. Ama hem zarar edicem, hemde elimdeki tek birikimim yok yere gidecek.

Sizce bu seçeneği düşünmelimiyim?

Şuan en büyük derdim bu, lütfen dikkatli kullansaydın vs gibi başka detaylara girmeden bana fikir verebilecek arkadaşlara, özellikle bankacı arkadaşlara soruyorum.

Kredi kartlarımı kapatmama olanak sağlayacak bir kampanya veya başka bir çözüm yolu varmıdır?

bankadan kredi çekince de yüklü bir faiz ödeyeceksin bence bilezikleri altın düşünce tekrar yerine koyabilirsin ama bankaya borçlu olmak çok büyük sıkıntı olur

Kredi çektiğiniz bankayla görüşseniz krediyi yapılandırıp kartlar kadar daha alsanız böylelikle kartlar kapanmış olur.
kredinizin de vadesi uzar ödemeleriniz rahatlar bir nebze. Ödeme stresiniz de azalır. Bunu araştırdınız mı?

Geçen yıl denemiştim benzer bişey, olumsuz sonuçlanmıştı.

Hım anlıyorum ama geçen yıl ödeme miktarınız daha fazlaydı bu yıl geçen yıla göre azaldı tekrar bir başvurun bence.
Olmassa şayet altınlarınızı bozun ödemelerinizi kontrol altına alın ve tek kartla bir süre idare etmeye çalışın.
Altınlar için üzülmeyin borcunuz bitince psikolojik olarak rahatlayacaksınız da çünkü. Tasarruf etmeye çalışabilirsiniz belki bir miktar.
ya da eğer yapabiliyorsanız gelirinizi arttırmaya bakın iş değişikliğiyle filan.

kart ödemelrini taksitlendirebiliyorlarmış sanırım. eğer başka çözüm sunan arkadaşlar olmazsa ilk etapa onu denicem.

altınlarımı bozmaya kıyamıyorum çünkü gidenin yerine yenisi gelmiyor. gerçekten hava yere gitmiş olacaklar. taksit taksit ödemek daha mantıklı geliyor.

http://www.vakifbank.com.tr/taktik.aspx?pageID=755&Exc=441 böyle bişey var ama araştırmak gerek.

Bankalar ekstreye taksit yapıyor onu bi konuş. Bildiğim finans ve halkbank var başka bankada kredi kartım olmadığından taksit olayı nasıl bilmiyorum

Eğer ödemeleriniz aksamıyorsa yani en kötü ihtimalle asgarileri ödüyorsanız talebinizi değerlendirirler.
bir ara kredi ver tarzı kurumlarıda altarnatif olarak görenler olmuştu bir tercih olarak

Elinizde birikiminizden cok borcunuz bununpa beraber gelen sikintiniz var.hic dusunmeyin bence bozdurup duze cikin derim.inanin borcsuz daha kolay birikime sahip olacaksuniz

Eğer ödemeleriniz aksamıyorsa yani en kötü ihtimalle asgarileri ödüyorsanız talebinizi değerlendirirler.
bir ara kredi ver tarzı kurumlarıda altarnatif olarak görenler olmuştu bir tercih olarak

son 2 ay gecikmeler olmuştu, 2 tanesinin yatırdık ama tekrar kartla tek çekimlik alışveriş yaptık ertesi gün.

1 kartımında 1 yada 2 aylık ödemesi gecikmede ve krediside

Bu sorun teşkil edebilir ozaman.

Ben işte olduğum için eşim ön bilgi almak için gidiyor şuan. Olsa varya çok süper olur he.

Zaten borcunuz var hala elinizdekilerden olmak istemiyorsunuz çok garip.Borcunuzu ödeyin bozdurup altınlarınızı neticede zor günler için değil mi o paralarınız ? Napıcaksınız o kadar borç varken ev mi alıcaksınız allah aşkına.İç huzurunuz kaçıcağına iki kuruş eksik olsun paranız hiç düşünmeyin bile.

Sana tavsiyem altınlarını bozdurma!
Ben evlendikten hemen sonra ne var ne yoksa bozdurdum ama düğünden önce ev aldık ve bir kısmını senet ile ödediğimiz için bozdurdum. Ev ile avutuyorum kendimi.
Evet bozdurursan borçlar bitince çok rahatlayacaksın ama nasıl olsa ikinci bir kredi çekemiyorsun o zaman bankalarla konuş ve borçların için düzenleme iste. Gerekirse taksitleri seni zorlamayacaksa bütün borçlarını tek bir bankaya taşı. Fazla bilgim yok o yüzden banka ismi veremeyeceğim.
Tekrar söylüyorum altınlarına dokunma o en son çare Geçim çok zor bir anda borçlar katlanıyor. Allah yardımcın olsun.

faizler yükselmedi mi? yani kredi çekersen daha fazla ödemiyecekmisin?

altında yükseldi. bence altınlarını sat. düze çık. sonra birikime başla... borcu borçla kapatmayı uygun görmediğimden öle düşünüyorum sanırım....

Aslında ilk sorun,hesapsız alışveriş yapmanın önüne geçmek.Sen borcu kapatıp ertesi gün tekrar borç yapıyorsan,ne yaparsan yap çözemezsin.Brocu kapatmak için tekrar kredi çekmeyi düşünüyorsun,elindeki altını kullanmıyorsun.Okredinin fazizi,yada şu an ödeyemediğin tutarın faizi,altını bozdurmamaktan daha zarar senin için.
Bankalar,eğer en az 3 ay düzenli olarak asgari tutarı ödüyorsan taksitlendirme yapıyorlar.

Garip olan nedir arkadaşım?

Zaten ben burda alternatif çözüm soruyorum. Bulamazsak zaten bozdurmak zorunda kalıcam.

Alternatif çözüm aramak mı garip?

Evet, bende bu sebeple kredi kartlarını tümüyle hayatımdan çıkarmayı planlıyorum.
Yeni evli sayılırım, bütçe planlamalarımız yeni eni oturuyor acemiyiz valla napalım :)

Hım belli olmas canım piyasa durgun şu sıralar belki kabul ederler.

Bende 1-2 yıl önce aynı sorunu yaşamıştım. Eğer kartlarınızı bir daha kullanmak istemiyorsanız kartların ait olduğu bankalar kartları kullanıma kapatıp taksitlendiriyorlar. Müşteri hizmetlerini arayıp ben bu borçları ödeyemeyeceğim taksitlendirmek istiyorum diyorsunuz. Ben böyle 3 kartımı kapattım 8-9 taksit yaptılar ve ödedim kurtuldum.. Bir başka alternatif kart borcu taksitlendiren firmalar var eskiden 12 taksit yapıyorlardı eğer kartında %10 kullanılabilir limit varsa kart borcunu tamamen kapatıyorlar bir miktar komisyonla şimdi 9 taksitten fazla yapmıyorlar komisyonu da karttan çekiyorlar bütün borca taksit yapıyorlar. Her ay düzenli öderseniz kurtulursunuz..Allah yardımcınız olsun..Şimdi param varsa alıyorum yoksa ay başını bekliyorum kartsızlık süper bişey.

Kesinlikle ya. Paran varsa alıcaksın, yoksa bekliceksin. Kartı faydaları doğrultusunda kullanamıyoruz. Nasıl olsa ödenir diyip alıyoruz. Sonra gelen para karta ! Paramızın bereketini göremiyoruz.

Bu işlemi müşteri hizmetlerinden yapıyorlarmı. Öyleyse akşam eve gider gitmez arayacağım.

Evet hangi bankaysa arıyorsun ben borcumu ödeyemiyorum ve ödeyemeyeceğim kartı kapatın borcumu taksitlendirin diyebilirsin. Onlar büyük ihtimalle sorunlu kartlarla ilgili bölümün numarasını verirler. Yok olmuyor falan derseler ısrarcı olun.. Sadece bir banka yapmadı bu işi bana o yüzden avukatlık oldum onu da sağ olsun babam kredi çekti ben ödedim ve borcumu kapattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…