Kredi Kartımdan Bilgim Olmadan Alışveriş Yapılmış

Zaten o hatla yaptım bana fax çekmemi söylediler.
Aslında işlemlere onay vermemeleri gerekiyor, bankadan kaynaklı bir sıkıntı bence.
İşlemin 2 aya kadar uzayabileceği söylendi.
Halkbankasını bu tarz konularda beğenmiyorum zaten.

Bızı Isbankası aradıgında işletildiğimizi bile düşünmüştük.. Yeni bi dolandırıcılık modeli bile dedik hatta.. Kartınıza bloke koydurun ve mutlaka yeniletin.. İnternetten alısveriş yapılıyorsa sanal card kullanımının daha guvenlı oldugu konusunda bilgilendirildik.Guvenlık zafıyetı bankanın, biz magdurlarıyız.. Umarım sorununuzu tez zamanda cozerler..

Bızı Isbankası aradıgında işletildiğimizi bile düşünmüştük.. Yeni bi dolandırıcılık modeli bile dedik hatta.. Kartınıza bloke koydurun ve mutlaka yeniletin.. İnternetten alısveriş yapılıyorsa sanal card kullanımının daha guvenlı oldugu konusunda bilgilendirildik.Guvenlık zafıyetı bankanın, biz magdurlarıyız.. Umarım sorununuzu tez zamanda cozerler..
Teşekkür ederim. Ben faxı banka şubesinden çektim. Şubedeki adam harcama yapılmamış diye inatlaştı benle. Emin misiniz, teyit ettiniz mi, görünmiyor vs...Mesajları gösterdim de ikna olup çekti faxı. Aratıp kartı direk iptal ettim ve yenilediler ama artık pek kullanacağımı zannetmiyorum. Sütten ağzım yandı:)

Bi değişik versiyonu annemin başına geldi.3d harcamaları diye geçiyo toplamda 250tl.Normalde net alışverişinde anneme msj gelirdi hiç bir şekilde gelmedi.Bankadan aradılarda haberimiz oldu.İtiraz dilekçesi yazdık banka kabul etti borç silindi.

Kızla kredi kartımdan 2 seferlik alışveriş yapılmış. Toplamda 1000 TL gibi bir para. Bana alışveriş yaptığıma dair mesaj gelince hesap hareketlerime baktım. Bir şey göremeyip provizyona bakınca sabah 11den beri hesabımdan miktarını göremediğim 10 kadar alışveriş yapılmış. Hepsi de paypal üzerinden ve yurtdışı olanlar kalıp yurtiçi olanlar çekilmiş.
Ben yarın bankaya fax çekecekmişim, paypalı da arayacağım mesai saatleri dışındalarmış şu an.
Merak ettiğin paypal Türkiyeden çekilmedi mi, bu alışveriş nasıl gerçekleşti? Normalde 3d secure kullanıyorum kullanmadan da çekilebiliyormuş o da ilginç. Ayrıca paypal hesabım çok eski bir kartıma tanımlı, bu kartımla hesap açmadığım halde nasıl para çekilebildi? Çok şaşkınım ve böyle bir şey başına gelip ücreti iade alabilen var mı?

Valla ben hic guvenmedim paypal a, bence hemen bankayi arayip kartinizin dodnrulmasini isteyin, paypal hesabinizinda tabiki. normalde size geri odemeleri lazim cekilen miktarlarin artik sorumluluk kiminse tabiki..

Valla ben hic guvenmedim paypal a, bence hemen bankayi arayip kartinizin dodnrulmasini isteyin, paypal hesabinizinda tabiki. normalde size geri odemeleri lazim cekilen miktarlarin artik sorumluluk kiminse tabiki..
Kart çoktan iptal edildi ama paypal hesabım yok zaten.
Sorduğumda misafir kullanıcı olarak işlem yapıldığını söylediler.
Eşimin kartı 2-3 işlemden sonra hemen karta bloke koyuyor. Benimkinden bir sürü işlem gerçekleşmiş yurt dışı olmasa onlar da çekilirdi eminim.
İşlem sonuçlansın komple iptal etmeyi düşünüyorum.

Geçmiş olsun. Bankaya bu harcama bana ait değil diye dilekçe veriyorsun diye biliyorum. Umarım çözersin.

Yok genelde netten yapıyorum ki 2 haftadır netten de yapmadım.

işte sıkıntı bu, kredi kartıma ödeme yapacağım ama para tekrar karttaki borcumdan düşülecekmiş. Elimdeki para gidecek kısacası. Aylık 200 falan benim kart ödemem.

Teşekkür ederim ben de az önce fax çektim, kartım kapatıldı işlemler başladı ama insan sinir oluyor yine de.

Ben bir daha kredi kartı kullanmam bu olaydan sonra:) zaten eşya alıyorum diye açtırmıştım tekrar yoksa kapalıydı.

Bana harcama yapılmıştır diye mesaj geldi. Mesaj gelince provizyondaki işlemlere baktım bayağı bi deneme yapılmış. Bir de şifre geldi şifreli işlem de denenmiş. Yani günlük olarak kontrol etmekte fayda var, yapılan harcamalar internet bankacılığında görünüyor.

128 bit güvenliksistemlerine tonlarca para veriyorlar bu nasıl güvenlik anlamadım. Banka değil ama paypal çok rahatlattı beni, kesinlikle paranız ödenir içiniz rahat olsun dedi. Onlar zaten görüyor kimin yaptığını ama tabi bilgi verilmedi bana.

Benim de öyle çabuk sonlansa çok iyi olur.size de geçmiş olsun

Benim bankam Finansbank tı .Çok kolaylık sağladılar çünkü onların hataları.Daha ödemeden para iadesi yapıldı .Umarım Halk bankası da çabuk halleder.

Back
X