Krediler

temmuz ayında kredı kullandım 350 lıra kestıler bendede yapsam mı dıye dusunuyorum

merhaba.
Bende bu konuyla iligili bayramdan önce İl Tüketici hakem heyetine gittim görüşmeye.
bizden alınan dosya masrafı 3.800,00 TL. Orada görüştüğüm kişi. 1,600 TL ve altı alınan dosya masraflarında banka bizim verdiğimiz kararı uygulamak zorunda, alabilirsiniz yani.

Ama bu tutardan yüksek masraflar için size karşı dava açabilir (krediyi kullanırken imzaladığınız sözleşme ile). Ve mahkemeyi kaybederseniz avukatlık ve mahkeme giderlerini siz ödersiniz 800-1,000 tl arası dedi.

Bizde biraz bekleme kararı aldık başvuran tanıdıklar var bakalım onların sonucuna göre hareket edicez.
Dimyata pirince misali olmak istemedik :(((

şimdi bu yazdıklarınız beni tedirgin etti açıkcası krediyi alırken büssrü kağıt imzalatıyorlar ve açıkcası hiçbirinide elimize alıp incelemedik dediğiniz gibi Dimyata pirince misali olmakda var off :((

slm kızlar iş bankasının sube mudurlugunu bulamadım netten genel müdürlüğe göndersem dilekçeyi olr mu ki

Çevremizdeki bir çok kişi açtı bu davayı. Şimdiye kadar kaybedeni de yok çok şükür. Biz de bundan cesaret aldık. Dediğim gibi konuştuğumuz bankacı da "Sözleşmede aslında öyle bir madde yok, ya biz ekleriz sonradan yada hiç olmaz, bu durumda haklısınız" dedi.
Ayrıca miktar kesinlikle fark etmiyormuş. Zaten dosya masrafı da kredi miktarına göre ayarlanıyor böyle bir lüksleri yok. 10.000 Tl alanını gördüm ben.
Çeşitli çeşitli bankalardan krediler çektik daha önce, bi toplasak 6.000-7.000 i bulacak bizim dosya masrafları. Dosya masrafı adı altında sömürülüyoruz resmen. Ne dosyaysa artık bu ! :kkk:
Zaten çoğu banka haksız çıkacağını bildiği için karşı dava açamıyor. Onun yerine parayı ödeyip kurtulmayı tercih ediyormuş.
Açanlar kazanıyor, denemekten bir şey çıkmaz diye düşünüyoruz. Pazartesi biz de yollayacağız dilekçeleri.
Bazı bankalar dilekçeyle ödeyip, mahkeme olayına karışmazken bazıları sorun çıkarıp üstüne bide kaybediyolarmış. :68:
hazelnaz .!.:
slm kızlar iş bankasının sube mudurlugunu bulamadım netten genel müdürlüğe göndersem dilekçeyi olr mu ki

Canım, krediyi hangi bankadan teslim aldıysan o şubeye göndereceksin. Mesela Ankara-Tunalı şubesinden teslim aldın parayı, yada kredi için başvurdun. O bankaya göndereceksin. Genel mdüürlüğün ilgileneceğini sanmıyorum.

Son düzenleme:
Başvuru formunu bugün ptt ile göndermiş bulunmaktayız . . . umarım yakın zamanda olumlu sonuçlanır

bu karara itiraz edip ödemeyecek banka olmaz.. çünkü karar kesinleşti. ve ilan edildi.. geri ödemekte zorunlular.. sadece geri ödeme sürecini uzatmaya çalışıyorlar.. yanı bu ay ödeyeceklerı parayı 6 ay sonra ödemek için fazladan uzatma yapıyorlar.. neden onlara bırakalım mı.?

açar mahkememi beklerım.. 3-6 ay sonra da olsa alırım paramı.. ayrıca bu konuda kesınleşmiş bır çok dava oldugu için mahkeme ertelenmesı olmaz.. eger kaymakamlık tüketici hakem heyetı bakarsa o zaman daha kolay üç ay sonra kesın alırsınız paranızı.. ben bu şekılde 2 fırmaya açtıgım davayı kazandım.. ve paramı aldım...

Benimde annem ve babam bi sürü kredi aldı son 10 yılda , daha onlara sormadım ama tahmini mesela 3000 lik kredi için sizce kaç para dosya masrafı kesilmiş olabilir

bu konu benimde cok kafama takılıyor eşim ve benim cektiğimiz 2 kredi var
kartlar da cabası,pzt günü garanti bankasındaydım bir amca geldi aidatlarımın geri ödemesini istiyorum dedi müşteri temsilcisi bir numara verdi orayı arıycaksınız diye
bir yandan yapalım diyorum ama zararlı cıkmayalım sonunda:ssz:

Son düzenleme:
bu konu benimde cok kafama takılıyor eşim ve benim cektiğimiz 2 kredi var
kartlar da cabası,pzt günü garanti bankasındaydım bir amca geldi aidatlarımın geri ödemesini istiyorum dedi müşteri temsilcisi bir numara verdi orayı arıycaksınız diye
bir yandan yapalım diyorum ama zararlı cıkmayalım sonunda:ssz:

Pek zararlı çıkanını görmedim. :44:Biz bugün gönderdik bankalara dilekçeyi bekleyeceğiz. :ssz:

Bildiğim kadarıyla iadeli taahütlü olduğu zaman alıcı mektubu yada zarfı kabul edip, aldığında size bir kağıt geliyor. Hatta eğer ulaşmazsa tazminat falan alabiliyorsunuz postahaneden.

Bizde 2009 yılında kredi kullandık. Faizler düştüğü için yapılandırma yaptık bunun için bizden %2 ceza 1200 lira gibi bir rakam aldılar.
Kışın bir karar çıktı yapılandırma da kesilen ücretler geri iade edilecek diye. '' o zaman dosya masrafı ile ilgili bir karar falan yoktu''
il hakem heyetine başvurduk haklı çıktık banka itiraz etti ve bizi tüketici mahkemesine verdi :)) 5 ekimde 1 ay sonra mahkememiz var.
Yüksek ihtimal kazanacağız bankanın yağtığı sadece zaman kazanmak. Çünkü bu aldığı ücretlerle ilgili sözleşmede bişey yazmıyor.
Kredimiz bittiğinde bizden dosya fek ücreti istediler dedim bizim sözleşmemizde böyle bir madde yok ödemicez. Avukatları inceledi
sözleşmeyi ve parayı ödemedik :)) Ne koparsık kar bunlardan zaten bir ton faiz alıyorlar. Heee mahkemeyi kaybedebilirmiyiz belkide kaybederiz
kısmet ama riske girmekte fayda var. Şu mahkeme bir sonuçlansın kazanırsam dosya masrafı içinde mahkeme açacağım :)) haber veririm kızlar.

hiç de meşakatli değil.biz alacağız inşallah.internette dilekçe örneği var doldur ver bankaya.1 haftada vermsini bekliyorsun bankadan.bankanın ölü balık gibi sesi çıkmıyor tabi.sen de dilekçeni alıp tüketici mahkemesine gidiyorsun.eşim bir arkadaşıyla yapacak gelişmeleri yazarım.bizim ev kredisi var 2500 oradan bekliyoruz.bir de küçük var 300 falan da oradan.onlar 20 lira için 25 defa telefon ederken ben 2800 liramı niye onlara yedirteyim?

Bugün bir kanalda bu konu hakkında bir konuşma izledim. Tüketici heyeti Başkanıymış kendisi.
"Mutlaka başvurun. Madem o kadar para kesildi, sözleşmede yer alsa bile ne nerden ne için kesildiyse ispat etmek, fazla kesilen paraları da iade etmek zorundalar zaten Bankacılık kanunlarında "dosya masrafı vb ücretlerin alınması yasaktır, yazıyor" dedi. Hatta 76. maddeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Kredı kart aidatları için ne yapılmalı bu konuda bilgi veriseniz sevinirim
teşekkurler

merhaba arkadaşlar,bizde 2011 nisan da 61.000 liralık konut kredisi çektik elimize 59.000 lira geçti yani 2000 lira dosya masrafı kesildi finansbank'tan...şimdi 2011 den itibaren ödüyoruz 10 yıllık çünkü...şimdi biz başvursak dosya masrafını alabiirmiyiz yoksa kredi bitmesine yakın yani 8 yıl sonra mı alacağız arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim.şimdiden teşekürler...

Dün akşam aynı konuşmayı biz de yaptık ailede.

Bankanın masrafları geri ödediğini, fakat bir daha da o müşteri ile çalışmadığını öğrendik.

Ne kadar doğru bilemiyorum.

Back
X