Herkese gecmiş olsun arkadaşlar
Sınavla ilgili dikkatimi çeken bir kaç şey var, sizinle de paylaşayım, ama ''cemre bunu hepimiz zaten biliyoruz'' diye dalga geçmeyin, ben aöf ile malesef pek ilgilenemediğimden bilmiyor da olabilirim
*Sınavda sadece a ve b kitapçığı vardı bu yüzden yanımdakilerle aynı kitapçıktım, normalde c ve d olmuyor muydu? bakmadım ama istesem çok rahat bakardım. gözetmenin biri çıktı biri uyudu, sınıfta neler döndü neler...
*Çantamda ders notları ve telefon vardı, eşim bahçede bekliyordu ve kalem kimlik alıp çantamı bırakcaktım o yüzden hiç umursamadım içinde ne oldugunu, ve lafa dalmışız bi baktım saat 9.25 aa ben giriyorum dedim o an heyecandan çantamla girdim. yani yanımda telefon ve ders notlarım kısa özetlerim de vardı... sözde çantama bakıldı ama hiiç umursanmadığı için öyle girdim girince farkettim
*Sınavda dersle alakasız değil de konuda kesinlikle gecmeyen şeyler vardı, acaba gecen dönemden de mi sordular? Ben gecen dönemi pek hatırlamadığımdan farketmemiş olabilirim.
*Derslere çalışırken de şunu farkettim, uzun uzun üniteyi okuyorum, üniteyi çalıştım diye özeti atlayıp geçiyorum, testini cözerken hiç görmediğim şeyler çıkıyor, bi bakıyorum özette apayrı şeyler anlatılmış ve bunlar özette geçiyormuş. Tabi her derste değil de bi kaç kez oldu bu
*Net olmayan sorular yine vardı tabiki, soruyu anlamadığım oldu bir iki yerde, şıklardan da anlamadıklarım vardı, laf salatası olmuş biraz. cevap çok net olmadıkça genelde arada kaldım epey iyi bilmeme ragmen. Tabi bazı konuları da hiç çalışmadığımdan bana müstahak, bu da apayrı bir mesele
*Gözetmen aynen şunu dedi bir kızın çok heyecanlı olması üzerine, ''aman canım 3 tane çözsen gerisini de hep aynı şık işaretlesen 35 alırsın zaten, çan var ne de olsa geçersin, ne dert ediyorsun? Benim kardeşim de aöf okuyo hep öyle yapıyor.'' Hani bunu biz de biliyoruz da gözetmenden duymak çok ilginç geldi![]()
Bunun dışında, son bir hafta yarım yamalak çalıştığıma göre, sınavım çok çok iyiydi, tabiki bilmediğim takıldığım ahaha bu ne ya böyle bi konu mu varmış dediğim oldu ama yüzüne bile bakmadığım osmanlıcadan bile rahatça 7-8 soru yaptım. hiç anlamadığım 3-4 sorusu vardı sadece. Sonuçlarım mükemmel gelmeyecek tabiki ama o çalışmaya göre gayet güzel bekliyorum. Bence zor olan derslerin sınavları kolay tutulmuş, veya bana öyle geldi. Herkese geçmiş olsun.
Canım, aynı bölüm olduğumuz için hangi sorulardan bahsediyorsun anlıyorum, ve evet geçen dönemden sorular vardı şaka gibi. Osmanlıcada üç tane vezin-kalıp sorusu vardı, onlar güz döneminin sorularıydı, basittiler evet ama sonuçta sorulmaması gerekiyordu bence. Aynı şekilde halk edebiyatında da vardı, ben de şaşırdım açıkçası. Yeni türk edebiyatında 2 sorunun doğru cevapları cımbızla çekilmiş ayrıntı içeriyordu, çok soru çözmesem farklı kitaplardan, hayatta cevaplayamazdım.
Güz dönemi vizesi sadece a-b-c-d idi, güz dönemi finali ve bu vize a-b oldu. Tabii başka bölümlerde farklı olabilir, bizim bölümde böyleydi.
Cumartesi günü elimdeki kalem kutusuna baktılar ama üzerimi aramadılar, bir şey olsaydı farketmeyeceklerdi ama pazar günü de didik didik aradılar, hatta telefon varsa uğraştırma beni dedi polis, ben de yok dedim. Tek tek gözlerine baktı çantanın, metal kapaklı büyükçe bir aynam var çantamda, onu buldu "bu ne" dedi, dedim ayna. Neyse kazasız belasız girdik içeriye, ama zaten sorular uzun uzun ve sessizlik lazım, sınavın sonlarına doğru gözetmenler fısır fısır konuşmaya başladı. Ben de ters ters baktım ama umursayan olmadı beni, devam ettiler. Neyse sonra sustular da 3 kere okuduğum soruyu 4.kez okumak zorunda kalmadım.
Ben de sana katılıyorum, yine bizim bölüm için; kolay dersler (biçim bilgisi hariç) nispeten zor derslerin sınavlarına göre daha ayrıntılı sorulmuştu, zor geçer diye düşündüklerim de daha kolay geldi bana. Ya da onlara daha çok çalıştım diye de öyle gelmiş olabilir tabii, ama osmanlıcanın özellikle okuyamadığım sorusu olmadı, sadece 2 soruda kararsız kaldım, bir soruyu da tamamen kafadan attım ama tutmuş, baktım eve gelince.

Bu arada geçmişi okuyamadım, umarım herkesin beklediği, istediği gibi geçmiştir, hepimize geçmiş olsun...