Krediyle ev

byzaahuseyin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
536
209
18
2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?

Kp aslında diyor ki ‘4-5 sene geçsin sürünün sonra canım isterse (ki istemeyecek) ev almanıza yardım ederim’ kanma kp nin dediğine. Ne sözler veriliyor tutan yok. Nişanlında bu durumun farkında ki ev almaya yanaşmıyor. Bu borcun altından kalkabilirseniz girin. Kp kv anne baba güvenmeyin.

2200 tl gibi bir para ile 1600 tl kredi ödemek mantıklı değil.

Eğer destek olma imkanları varsa değerlendirin.
Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)

Kp aslında diyor ki ‘4-5 sene geçsin sürünün sonra canım isterse (ki istemeyecek) ev almanıza yardım ederim’ kanma kp nin dediğine. Ne sözler veriliyor tutan yok. Nişanlında bu durumun farkında ki ev almaya yanaşmıyor. Bu borcun altından kalkabilirseniz girin. Kp kv anne baba güvenmeyin.
Şöyle bir durum var nişanlım 13 yaşından beri çalışmış kazandığının yarısını ailesine vermis evde ne varsa hali perde elektronik esya beyaz esya hepsinde ogullarinin emegi var. Ve soylemem ne kadar dogru bilmiyorum da bi ev yapılıyor bayaaa ultra lux bir ev kayinpederim ve amcamizin 2 ye bolunecek yani ordan gelen parayla size ev alicam diyor sozde

Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)

Yahu market alışverişiniz bile 500 tl yi geçer, bunun faturası hastalığı, düğünü bayramı var. Şaka mısınız? Sakın öyle bir hataya düşmeyin, oturun kirada bir şey olmaz.

Şöyle bir durum var nişanlım 13 yaşından beri çalışmış kazandığının yarısını ailesine vermis evde ne varsa hali perde elektronik esya beyaz esya hepsinde ogullarinin emegi var. Ve soylemem ne kadar dogru bilmiyorum da bi ev yapılıyor bayaaa ultra lux bir ev kayinpederim ve amcamizin 2 ye bolunecek yani ordan gelen parayla size ev alicam diyor sozde
Canım aile yapısını bilemem ama böyle olanlar ve ya olmayanlar genelde sırtlarını dönüyor. Artık evladına yardım eden çok çok az o yüzden kendinize güveniyorsanız bu borca girin.

Yahu kira bin tl arada 600 tl daha fark var, ayrıca yeni evli çiftsiniz, her gününüz kavgayla stresle geçer, 600 tl ile geçim olabiliceğini nasıl düşünüyorsunuz. Bir gün lütfen markete giidn bir alışveriş yapın, hiç mi kıyafet almayacaksınız, hiç mi canınız bir şey çekmeyecek nedir bu ev deliliği, bekleyin kayınpederi alırsa ne güzel almazsa bakarsnız 1-2 kaç yıl sonra durumlara. Ne bu eziyet ev meraklılığı

Yahu kira bin tl arada 600 tl daha fark var, ayrıca yeni evli çiftsiniz, her gününüz kavgayla stresle geçer, 600 tl ile geçim olabiliceğini nasıl düşünüyorsunuz. Bir gün lütfen markete giidn bir alışveriş yapın, hiç mi kıyafet almayacaksınız, hiç mi canınız bir şey çekmeyecek nedir bu ev deliliği, bekleyin kayınpederi alırsa ne güzel almazsa bakarsnız 1-2 kaç yıl sonra durumlara. Ne bu eziyet ev meraklılığı
Haklısınız nisanlm da siz gibi düşünüyor da ben kiyamiyorum galiba 1000 tlye kiraya oturmaya :)

Evliliğin en güzel yılları ilk 8 yıl ben olsam ilerisi iyi olacak diye en güzel gunlerimi heba etmezdim.

Alim gucu dustukce insanimiz asgarinin de asgarisinde gecinerek resmen acliga kafa atiyor :27: bence haftada 1 gun yerseniz faturalar, saglik giderleri ni oder gul gibi gecinirsiniz.. ama mutlaka ev alin, ev onemli.. hayatinizin en guzel yillari borc odeyerek gecsin, tabi bu 8 yil icinde cocuk da yapmayacaksiniz cok mantikli..

2200tl ile 1600tl ev kredisi ödemek çok zor.
Siz de çalışırsanız olur o ancak..

Oradan buradan gelecek 400-500 ile olmaz. Taşıma suyla değirmen dönmez. Sağlam kaynak ve düzenli çift maaş lazım size.

Ben de nişanlıyken aldırdım evimizi. Ama ben çalışıyordum ve işi doğumdan sonra bile bırakmadım..

Back
X