Krediyle ev

2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Bu devirde elde kalan parayla gezmeyi tozmayi silsen bile gecinmek zor. 8 sene cocuk yapmadiginizi dusunelim ki bu imkansiz evliliginizin 2 yada 3.senesinde bu evin ruhu yok diyerek cocuk isteyeceksiniz o zaman hep yekun batak yemis olursunuz. Ayrica en guzel yillarinizi borc ocinde gecirip sonra koca ilgi alakayi kesince buraya kocam bana ilgi gostermiyor sebebi borclarimiz altinda ezildik olur. Esimin isi ve maasi cok iyi olmasina ragmen ayda odedigimiz 3400tl kredi tutari bize bile ögk getirdi siz dusunun gerisini..

2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Yeni evli bir çift olarak ayda 800-1000lira ile 8yıl boyunca nasıl geçineceksiniz? Buna cesaret edebiliyor musunuz?
Herkesin bütçesi farklı asgari ücretle geçinmeye çalışanlar çok büyük fedakarlıklar yapıyorlar.
Ben ev sevdasını bir ömür anlayamayacağım.
7-8bin gelirimiz var ev almak için kendi hayatımdan çalamıyorum. Bu tercih meselesi kimisi için ama sizinki çok büyük yanlış.

Ortada kesin gelecek bi para var ama 5 sene ama 3 sene sonra bilmiyorum yapılan evin ne zaman bitip ne zaman satilip ne zaman paylasilip yeni ev alinacagini :) benimde demek istedigim evden gelecek olan parayi bize vermesin ama bize biraz destek çıksın kendi imkanlarimizla alalm 5 sene bos bos kira odeyip babandan gelecek eve hazıra konmayalm demek istiyorum

Haklısınız nisanlm da siz gibi düşünüyor da ben kiyamiyorum galiba 1000 tlye kiraya oturmaya :)

Bin tl ye kıyamıyorsunuz ama kendinize, evliliğinizin yapısını gidişatını gösterecek en önemli yıllara kıyıyorsunuz. Canım sanırım çok küçüksün ve geçim, para, masraflar, ekonomi adına pek bilgin yok. 1 seneye kalmaz, her yanınızı borç sarar, aldığını ekmeğin bile hesabını yaparsınız, ve her gün kavga gürültü çıkar, bu mu olmasını istediğin hayat?

Alma..kredi cekme. Altınlarını verme. Neden mi gun gelir Allah gostermesin esinle aran bozulur bisey olur bir hastalık olur o altinlar sana lazim olur giden altin yerine de gelmez. Evlendikten sonra altını oyle bayramlarda falan kimse almaz sana bu 1. 2.si 8 sene sonra senin evin eskimis olacak. Bence siz 8 sene para biriktirin o zamanki yeni evlerden alırsınız. Ayrica evliligin ilk zamanlari borc harc icerisinde inanki cok üzülürsün. Sonucta canin bisey ister kiyafet mont atiyorum alamazsin evinde bir eksigin olur kocan der ki bosver idare et borcumuz var zaten icinde kalir. Bak cok gördüm boyle olaylar. Aklını kullan güzel kiz.

Yeni evli bir çift olarak ayda 800-1000lira ile 8yıl boyunca nasıl geçineceksiniz? Buna cesaret edebiliyor musunuz?
Herkesin bütçesi farklı asgari ücretle geçinmeye çalışanlar çok büyük fedakarlıklar yapıyorlar.
Ben ev sevdasını bir ömür anlayamayacağım.
7-8bin gelirimiz var ev almak için kendi hayatımdan çalamıyorum. Bu tercih meselesi kimisi için ama sizinki çok büyük yanlış.
Kirayada veriyorsunuz para?

Haklısınız nisanlm da siz gibi düşünüyor da ben kiyamiyorum galiba 1000 tlye kiraya oturmaya :)
Hayır bende 1000 tlye oturuyorum bak hemde dubleks ve 0 ayrica manzarali ama 3 arti 1 normal apartman kati da 1000 1100 850 fiyatlar böyle. Nisanlin dogru soyluyor onu dinle ev almayin

Ortada kesin gelecek bi para var ama 5 sene ama 3 sene sonra bilmiyorum yapılan evin ne zaman bitip ne zaman satilip ne zaman paylasilip yeni ev alinacagini :) benimde demek istedigim evden gelecek olan parayi bize vermesin ama bize biraz destek çıksın kendi imkanlarimizla alalm 5 sene bos bos kira odeyip babandan gelecek eve hazıra konmayalm demek istiyorum
Tamam nişanlı söylesin babasına olur derse alın. Babanın ne diyeceğini bilmiyoruz belki tamam der alırsiniz evi. (Kolay ikna olmayacaksiniz maalesef, yaşamanız gerek demekki. Deneyimlere önem veren bir yapınız yok)

Alma..kredi cekme. Altınlarını verme. Neden mi gun gelir Allah gostermesin esinle aran bozulur bisey olur bir hastalık olur o altinlar sana lazim olur giden altin yerine de gelmez. Evlendikten sonra altını oyle bayramlarda falan kimse almaz sana bu 1. 2.si 8 sene sonra senin evin eskimis olacak. Bence siz 8 sene para biriktirin o zamanki yeni evlerden alırsınız. Ayrica evliligin ilk zamanlari borc harc icerisinde inanki cok üzülürsün. Sonucta canin bisey ister kiyafet mont atiyorum alamazsin evinde bir eksigin olur kocan der ki bosver idare et borcumuz var zaten icinde kalir. Bak cok gördüm boyle olaylar. Aklını kullan güzel kiz.
Cok seviyorum sizin yaptiginiz yorumlari :)

O zaman kimse kirada oturmasın.
Kusura bakmayın da neredeyse asgari ücretten bahsediyorsunuz siz de çalışmıyorsunuz.
Sizin mantığınızla tüm Türkiye’de kirada oturan olamamalı. Bir tek sizin mantığınız doğru.
Abartmadan indirimli ürünlerden alacağınız aylık market alışverişi 300tl tutar en az. Haftalık pazar masrafı 100tl olsa zaten 700lira yapıyor. Elektrik su internet telefon faturası doğalgaz(ortalama) 300tl olsa 1000tl lik masrafınız var. Bu miktar geçinmeniz için değil ölmemeniz için. Açlık sınırı 3-5bin bandında farkında mısınız?

Alahım ya herhalde bu ülkede kimse besbınden aşağı maaş almıyor abartmayın ya 2200 çocuk yok bısey yok iki kişiye yeter de artar bile hatta çocuk olsa da yeter ve hatta hatta gezmene tozmana da yeter sadece müsrif olma ve de abartma

Bak kredi çekip ev almak mantıklı olabilir, anlamadığın senin durumunda çok mantıksız, daha iyi anlaman için lütfen bir gün markete git, ve bir alışveriş yap, 600 tl bir günde harcanacak kadar az bir para,

Alahım ya herhalde bu ülkede kimse besbınden aşağı maaş almıyor abartmayın ya 2200 çocuk yok bısey yok iki kişiye yeter de artar bile hatta çocuk olsa da yeter ve hatta hatta gezmene tozmana yeter sadece müsrif olma ve de abartma

1600 tl sini krediye yatıracakmış

Back
X