Krep yapamıyorumm :(

nur0993

Türkiye Cumhuriyeti <3
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
2.496
31
158
Krep yapamıyorumm :( Sabah yapayım dedim,tadı iyi oldu ama görüntüyü beğenmedim. 1 yumurta 1,5 bardak süt göz kararı un koydum. Kıvamı iyi oldu ama tavaya dökemedim heralde. Kalın oldu biraz böyle beyazz incecik büyük olmadı. :(( Nasıl yapmalıyım acaba. :5:

tavayı eğ böyle sağa sola ama döker dökmez yap hemen..
tavanın büyüklüğüne gelene kadar salla tavayı...
biraz hızlı yapmak lazım çok çabuk pişiyo pişincede dağılmıyo...

Son düzenleme:
$fkslfsc.webp

Bu tarz hazır ürünlerde var,dene istersen

tavayı eğ böyle sağa sola ama döker dökmez yap hemen..
tavanın büyüklüğüne gelene kadar salla tavayı...
biraz hızlı yapmak lazım çok çabuk pişiyo pişincede dağılmıyo...

evet dağılmadı benim işte. Tavanın büyüklüğüyle alakalı bir problem olabilir mi ? Yada tarifim mi yanlış ?

valla tavanın büyüklüğü neyse krepte o kadar büyük olur...
tavan küçükçe dağılmaz kalın olur...
1 yumurtaya 1,5 bardak süt çok canım..
2 yumurta yap...
bide ununu çok koyma biraz sıvı olsunki kolay dağılsın...

valla tavanın büyüklüğü neyse krepte o kadar büyük olur...
tavan küçükçe dağılmaz kalın olur...
1 yumurtaya 1,5 bardak süt çok canım..
2 yumurta yap...
bide ununu çok koyma biraz sıvı olsunki kolay dağılsın...

hıı tamam o zaman öyle yapayım. Teşekkür ederimmm :))

ben sana veriyim krep tarifi.

ölçülerin bire bir olsun.

1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay fincanı un. isteğine göre tuz.

ölçüleri 2ye çıkarırsan diğerlerini de aynı oranda çıkar. 2 yumurtaya 2 bardak süt ve 2 fincan un gibi.

1 kepçe yeterlidir, eğer tavan büyükse 1,5 kepçe yap.

ben sana veriyim krep tarifi.

ölçülerin bire bir olsun.

1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay fincanı un. isteğine göre tuz.

ölçüleri 2ye çıkarırsan diğerlerini de aynı oranda çıkar. 2 yumurtaya 2 bardak süt ve 2 fincan un gibi.

1 kepçe yeterlidir, eğer tavan büyükse 1,5 kepçe yap.

demek ben ununu fazla koymuşumm bi dahaki sefere böyle yaparımm teşekkür ederimm :56:

Ben krepi su ile yapıyorum. Daha hafif oluyor, daha çok seviyorum. Ölçüm kişi başı bir yumurta. Şöyle yapıyorum. Kişi başı bir yumurtayı bir çukur kaba kırıyorum. Mesela 3 kişiysek 3 yumurta. Sonra suyu veya sütü değil unu ekliyorum. Bunu da un ve yumurta çırpıldığında bal kıvamı olacak kadar koyuyorum, belki baldan çok az daha katı. Ama asla bir Nutella kıvamı değil. ymurta ve unu iyice çırpıp hiç topak kalmadığında suyu ekliyorum. Önce suyu koyarsanız un iyi erimiyor, topak kalıyor. Neyse suyun ölçüsü de hamur krep hamuru kıvamına gelene kadar. Krep hamuru oldukça akışkandır. Nasıl tarif edeyim muzlu süt gibidir aslında, ayrandan biracık daha koyudur. Bu kıvamda yapınd aoldukça ince krepler elde edebilirsiniz. Tavaya dökünce dağıtmakla uğraşmanız da gerekmez. Ama biraz dhaa kalın seviyorsanız kıvamı biraz daha koyulaştırabilirsiniz. Bu arada tavanızın tabanı yamuk olmamalı kesinlikle. Hamur eşit dağılmaz. 24 cmlik tavaya bir kepçe kadar koyarım ben ölçü olarak. Bir de son bir püf noktası, krep hamuru çabuk çöker. Her seferinde hamuru almadan önce karıştırın hafifçe. Gene de sonlara doğru hamur baya koyulaşacaktır. Son birkaç krebi yapmadan çok az daha su ekleyebilirsiniz.

Kahvalt%C4%B1l%C4%B1k-krep.jpg

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Margarin

Tarifi
Unu, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar çırpın. Ardından yumurtaları ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Krep karışımı hazır olduktan sonra teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavanın her tarafı yağlandıktan sonra, krep karışımından 1 kepçe alıp tavanızda gezdirin ve çok hızlı bir şekilde krep malzemelerini eşit yaymak için tavayı sağa sola eğin. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin ve krepinizi tabağa alın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın. İçine peynir, sosis, tereyağı, reçel, kaymak v.b koyup sarılarak servis edilebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Krep biraz cıvık olacak.Kek gibi bir hamuru olmayacak.O yüzden kalın olmuştur.

Back
X