Kres hakkinda dusunceleriniz.

Bence 3 yaşına kadar çocuğun birşeyler öğrenmesi ya da sosyalleşmesi gerekmiyor.3 yaşına kadar onların ihtiyacı olan kendini güvende hissetmesi, ihtiyaçlarının anne ya da sürekli bir kişi tarafından sevecenlik ve ilgiyle karşılanmasıdır.sosyalleşmesi için çevresinde zaten var olan kişiler yeterlidir.ayrıca 3 yaşına kadar çocuklar birlikte oynuyor gibi görünse de oyun kurmayı ve paylaşmayı bilmezler.kendi dünyalarını yaşarlar.çok erken kreşe gitmenin etkilerinin uzun vade de ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Arkadaslar 24 aylik bir cocugun krese gonderilmesi hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Esim kresle konusmus 24 aylik oldugunda getirin demis tuvalet egitiminide burda ogretiyoruz siz hic baslamayin biz ogretiriz demis. Ben kararsiz kaldim sizce gondermeli mi yoksa erken mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kreşin düzenine ve orada çalışanların eğitim seviyesine ve kalitesine bağlı. Bizim burdaki kreşte çocuk gelişimi bırak lise mezunu insanlar çalışıyor, o yüzden hiç gerek yok. Ha, bütün çocuklara yetişecek kadar yeterli sayıda çocuk gelişimi konusunda eğitimli eleman çalışıyorsa o zaman olabilir. Yine de 2 yaş erken diye düşünüyorum ben. Çalışmıyorsanız hiç gerek yok.

merhaba hem anne hem de devlet anaokulunda çalışan bir okul öncesi öğretmeni olarak cevap vermek isterim;
24 ay bence çok çok erken isterse en mükemmel kreş olsun 3 yaşına kadar (çok zor durumda kalmadıkça) bir çocuğun yerinin annesinin yanı olduğunu düşünüyorum .borçlarınız 1 yıl sonra ödenir ama çocuğunuzun o muhteşem anlarında yanında olmanız ve kazanacağı güven duygusu yanınıza kar kalır.çocuğunu küçük yaşlarda kreşe göndermek zorunda kalan birçok anne eminim benim gibi düşünüyordur.Benim de bir oğlum var şu an 5 yaşında seneye anaokuluna gidecek ben şanslı gruptanım anneannesi baktı oğluma ama inanın oğlumun yanında olamamak çok çok kötü...geçen sene 36 aylık grupla çalıştım ,onlar bile oturacak kucak arıyorlar,sıcaklık istiyorlar,anne sıcaklığının yerini hiçbirşey tutmuyor çünkü...Okulöncesi eğitimin faydaları saymakla bitmez ama 24 ay çok erken 1 yıl daha bekleyin bence ,1 yıl daha arkadaşı siz olun tuvalete siz götürün...büyük bir şehirde yaşıyorsanız oyun grupları var onlara götürebilirsiniz...

Bekleyecek bir borc olsa zaten esim calismami istemezdi onceki konularimin birinde sorunlarimiz varken calissan diye onerilerde bulunan olmustu esim izin vermz diye cevaplamistim hic sicak bakmiyordu. Yoksa bende istemiyorum dedm esime bir sene daha oglum yanimda olsun snra krese verelim dedm bakalim ama haciz durum u olabilir dedi

Bence 3 yaşına kadar çocuğun birşeyler öğrenmesi ya da sosyalleşmesi gerekmiyor.3 yaşına kadar onların ihtiyacı olan kendini güvende hissetmesi, ihtiyaçlarının anne ya da sürekli bir kişi tarafından sevecenlik ve ilgiyle karşılanmasıdır.sosyalleşmesi için çevresinde zaten var olan kişiler yeterlidir.ayrıca 3 yaşına kadar çocuklar birlikte oynuyor gibi görünse de oyun kurmayı ve paylaşmayı bilmezler.kendi dünyalarını yaşarlar.çok erken kreşe gitmenin etkilerinin uzun vade de ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Kreşin düzenine ve orada çalışanların eğitim seviyesine ve kalitesine bağlı. Bizim burdaki kreşte çocuk gelişimi bırak lise mezunu insanlar çalışıyor, o yüzden hiç gerek yok. Ha, bütün çocuklara yetişecek kadar yeterli sayıda çocuk gelişimi konusunda eğitimli eleman çalışıyorsa o zaman olabilir. Yine de 2 yaş erken diye düşünüyorum ben. Çalışmıyorsanız hiç gerek yok.

Tsk ederim arkadaslar

canım benim Bana kamera ile ilgili birsey sormussun.kamera var bizim kreste .krese gidip istediğin bir günü açtırıp izleyebiliyoruz...ama sana içtenlikle söylüyorum..ve bir anne olarak söylüyorum.çok calışmaya ihtiyacın yoksa yollama ....kresler denilen gibi çok kaliteli değil canım.heleki özel kresler ben gönderiyorum ama mecburum canım.....kres yaşını bekle öyle gönder canım

mecbursan bişey diyemiyorum.çünkü bende çalışıyorum ve
babaannesi bakmasa bende erken vermiş olacaktım.

birde kurum kreşlerini araştır istersen.
bana göre piyasada 1000 tl altı özel kreşe gönderilmez.
yani 600-700 lüklerden bahsediyorum.
devlet kreşleri hem daha uygun hemde güvenilir geliyor.
Allah yardımcın olsun.

mecbursan bişey diyemiyorum.çünkü bende çalışıyorum ve
babaannesi bakmasa bende erken vermiş olacaktım.

birde kurum kreşlerini araştır istersen.
bana göre piyasada 1000 tl altı özel kreşe gönderilmez.
yani 600-700 lüklerden bahsediyorum.
devlet kreşleri hem daha uygun hemde güvenilir geliyor.
Allah yardımcın olsun.

Keske bizimde babannesi baksa bakamam ben hastayim diyip cikiyor isin icinden

canım benim Bana kamera ile ilgili birsey sormussun.kamera var bizim kreste .krese gidip istediğin bir günü açtırıp izleyebiliyoruz...ama sana içtenlikle söylüyorum..ve bir anne olarak söylüyorum.çok calışmaya ihtiyacın yoksa yollama ....kresler denilen gibi çok kaliteli değil canım.heleki özel kresler ben gönderiyorum ama mecburum canım.....kres yaşını bekle öyle gönder canım

Bakalim canm smdilik mecbur gibiyim degisiklk olmazsa kameralilara bakacagim

bence tuvalet eğitimini verdikten sonra götür canım çünkü başkasının yanında tuvaletini rahat yapamaz. yaşı için bişey diyemem ama.
Arkadaslar 24 aylik bir cocugun krese gonderilmesi hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Esim kresle konusmus 24 aylik oldugunda getirin demis tuvalet egitiminide burda ogretiyoruz siz hic baslamayin biz ogretiriz demis. Ben kararsiz kaldim sizce gondermeli mi yoksa erken mi?

bence tuvalet eğitimini verdikten sonra götür canım çünkü başkasının yanında tuvaletini rahat yapamaz. yaşı için bişey diyemem ama.

Tamam canm o zaman ben yavas yavas baslayim tuvalete alistirmaya

Benm kres dusunme amacim kendi yasitlariyla zaman gecirmesi aktiflesmesi mutlu olmasi icin calismiyorum calismayi dusunuyorum ama bir yil daha bekleyebilirim ben sadece cocugum icin iyi olani isteyen bir anneyim. Herseyden once cocugum onemli. Hangisi daha iyi bilemedigim icin kararsizim

Canım konunu sonuna kadar okudum. Bizim toplumumuzda kime sorarsan sor (çocuk sahibi olmayanlarda dahil) çocuk 7-8 yaşına kadar annesinin dizinin dibinden ayrılmamalı..
Memleketimizin anneleri çocuklarını okula gidene kadar ayağında sallar -4-5 yaşına kadar emzirir ve bununla gurur duyar. Bu devirde evlenmiş çocuğunu hala aynı evde olmadı aynı bina ya da sokakta oturtan anneler bile var :) Anne yüreği işte kıyamıyor..

Bende 22 aylık oğlumu kreşe vermek için birilerine sorduğumda neredeyse kendimi vicdansız, çocuğunu sevmeyen falan bir anne gibi hissetmiştim. Sanki çocuğunu çocuk esirgemeye terk ediyormuşsun gibi yorumlar yapılıyor. Mecbur değilsen yapma.. Son çare olarak düşün bilmem ne..

Ben oğlumu 5 ayulıkken anneme teslim edip işe başladım. Sağolsun annem 1,5 yaşına kadar baktı. Sonra işten çıkıp 8 ay kadar ben baktım ama hem maddi olarak zorlandık hemde manevi olarak ona yetemedim. Evet çocuk oyun oynamak istiyor, sosyalleşmek istiyor. İkimiz evde ne kadar sosyalleşebiliriz. Parka gitsek en fazla 2-3 saat onda da zaten çocuk oyun kurmayı bilmiyor. Tek başına takılıyor.

İşe başlamaya karar verdikten sonra oturduğum civarda ki kreşlerin hepsini çat kapı gezdim. Bir çoğu fiziksel olarak gerçekten çok kötüydü. Bazılarından hiç emin olamadım içim ısınmadı. Çok beğendiklerim bütçeme uymadı. Ama bir karar vermem gerektiğinde en yakın ve beğendiğim kreşlere gidip durumu anlattım. Benim bütçem size yetmez ama benim bütçemin yettiği yerede ben güvenip çocuğumu bırakamam dedim. Orta noktada buluştuk ve içim rahat bıraktım oğlumu..

Başladığında konuşamıyordu, alerji sorunu vardı, hala bezliydi ama kısa zamanda konuşmayı söküverdi. Ben bırakırken hep ağlıyordu ama 5 - 10 dk sonra bakıyordum arkadaşları ile oyun oynuyor. 2-3 ay sonra yavaş yavaş konuşmaya başladı. 2,5 yaşında benim evde hafta sonu tatili başladığım tuvalet eğitimine onlar okulda devam ettiler. Hiçte öyle üstü başı çişli gelmiyordu. Bolca yedek kıyafet istediler.. Bol bol alıştırma kilodu o kadar.. 1 ayda alıştı. Arada unutup kaçırıyordu ama zamanla düzene girdi. Başka çocukları görünce daha istekli oluyorlar. Öğrenince beze veda partisi falan yaptılar oğluma hediye falan verildi.

Alerjisi konusunda çok dikkatli davrandılar, kazara bir kere arkadaşının sütünü içmiş hemen aradılar ne yapalım diye..
Arkadaşı ısırmış hemen haber verdiler. Düştüğünde bilgi verdiler.. Yani asla birşey saklayıp yada yalan söyleme gibi bir durumları olmadı. Keza zaman geldi bizimki arkadaşını ısırdı, kafasına oyuncak vurdu şikayet te aldık.

Bu sene aynı kreşte 3. yılımız bitti. 2 yaşına gelmeden başlamıştık şimdi 4,5 yaşını geçtik. Bu dönem boyunca başta kendi annem olmak üzere çevrem tarafından sık sık vicdan azabı yaşamaya mecbur bırakıldım. Kreşin en büyük negatif yanı çok sık hastalanması.

Son mesajlarından anladığım çalışman gerekiyor er yada geç.. 2 yaşını tamamlamış bir çocuk anneye 1 yaşına göre daha az ihtyaç duyar. Çocuğun artık oyuna daha çok ihtiyacı var. İyi bir kreş olması şartı ile bence 2 yaş çok erken değil. Ama mutlaka o kreşe çocuğunu göndermiş 2-3 veli ile görüş. Çıkışta bekle. Çocuğunu almaya gelen annelere aklına gelen herşeyi sor.

Son olarak yorunlarda çok takıldığım bir şey daha var.. Evet benim gönderdiğim kreşte ki öğretmenlerin hemen hemen hepsi lise mezunu (lise mezunu diye bazı yorumlarda neredeyse aşağılanmışlar) Ama oğlumun şimdiye kadar 3 öğretmeni oldu 3 ü de işini gayet iyi yapıyordu. Üniversite mezunu olan zaten devlet okullarında çalışıyor. Kreşlerde çalışanlar lise çocuk gelişimi mezunları. Eğer dürüsat bir kreşse zaten lise mezunu diye söyler diplomalarınıda gösteriyor.

Benim 4,5 yaşındaki oğlum okul öncesi eğitim almamış bir ilk okul öğrencisinden daha fazla ingilizce kelime biliyor. Satranç biliyor. 100 e kadar tek tek, 5 er li 10 ar lı sayabiliyor. Kavramsal şeyleri renkler, şekiller vs. 2,5 -3 yaş civarı zaten çoktan öğrenmişti. Hepsini okulda öğrendi.

Çok uzun yazdım ama vicdani baskı altına girme. Senin yapabileğin en iyi şey çocuğuna en iyi kreşi seçmek. Gerisini çocuğuna ve zamana bırak bazı çocuk asla kabul etmiyor anneden ayrılmayı. Bazısı zor alışıyor ama alışınca çok seviyor. Bazısı dünden hazır oluyor. Bakarsın olmadı biraz büyümesini beklersin, yada 2 saat başlar yarım güne sonra tam güne çıkarsın.

İnşallah senin içinde çocuğun içinde en iyisi olur.

cnm bence çok erken 24 aylık henüz 2 yaşında bence en az 4 benim kızım 2 buçuk yaşında 4 yaşınnda gndermeyi düşünüorum tuvalet eğitiminide bence sen öğretmelisin.. en önemli eğitmlerden birisi çalışıosan o ayrı bi konu tabi çalışınca çocuk bakımı zor oluyo bırakacak kımsende yok galiba

cnm bence çok erken 24 aylık henüz 2 yaşında bence en az 4 benim kızım 2 buçuk yaşında 4 yaşınnda gndermeyi düşünüorum tuvalet eğitiminide bence sen öğretmelisin.. en önemli eğitmlerden birisi çalışıosan o ayrı bi konu tabi çalışınca çocuk bakımı zor oluyo bırakacak kımsende yok galiba

Yok canim ya kv ben bakamam diyor annem emekli olamam diyor

merhaba hanımlar ben okulöncesi öğretmeniyim. Nasip olursa benimde bir kızım olacak ve tabi ki bende sizler gibi bu konuları düşünecek ve araştıracağım. Öncelikle şunu belirtmek isterim bizim okulöncesi öğretmenliği bölümünde kreş dönemi 24-48 ay arasından bahsediyorum ile ilgili o kadar iyi eğitim verilmiyor. Yani biz kreş öğretmeni olarak yetiştirilmiyoruz 5 ve üstü çocukların eğitimi konusunda daha belirgin bilgiler ve deneyimlere sahibiz ama kreş daha farklı. bu eğitimi çocuk gelişimi bölümü alıyor mu bilmem ama piyasa da çocuk gelişimi okuyanlarda zaten anasınıfı ve kreş öğretmenliği yapmıyorlar. devlet anaokullarında 36 aylık sınıfına girmiştim stajda 25 işilik bir sınıf düşünün ve hepsi 36 aylık. siz olsanız ne yaparsınız ya da ne beklersiniz. okul kaliteli olsa da materyal ve sınıfın genişliği güzel olsada sayıya bakın lütfen bu yaşta 25 çocuk ne öğrenir. öğretmenin 2 yardımcısı ve hergüne 3 tane stajeri vardı ama yetmiyordu inanın kafayı yememek elde değil. bence bu yaş grubunun en fazla 10 kişi ile oluşturulması ve muhakkak 2 yardımcılı sınıf olması lazım. çocukları gözetmek zor oluyor tek tek ilgilenmek 1 öğremenin asla yapamayacağı şey illa ki destek şart. özellerde durumun daha vahim olduğu kanatindeyim 2 tane seçkin kreşin arasında oturuyorum azıcık bahçeleri var laf olsun diye çocukları dışarıya çıkartıyorlar apartman dailerinden bozma sınıf yapılmış. hele birni gözlemlemek istedim izin vermediler neden ben alıcı gözle bakınca açıkları gözükür o yüzden tabi ki. neyse peki bu okulların eğitimcileri kimler başında para kazanmayı düşünen müdürlerin olduğu bu özel kreşlerde gerçekten lisans mezunu öğretmen olduğunu düşünmüoyorum 2 yıllık çocuk gelişimi ve liseden çocuk gelişimi okuyan ablalar öğretmen oluyor. psikologu pedogogu hak getire hiçbirinde yok. peki çocuğumuzu buralara gönderirsek ne bekleyelim sosyalleşmek kendiliğinden oluyor yani okulda öğretmenn katkısından ziyade öğrencilerin arasında olmasının bir getirisi bu. el becerisi illaki kaznılır annelik içgüdüsüyle çalışan ablalar elbette özverili ama nereye kadar bilmiyorum benim şansım olursa 4 yaşına kadar kv baktırmaya çalışacağım olmazsa bende kadere tesli gideceğim belki yanımda götürürüm diyeceğim ama onada sıcak bakmıyorum sınıfta anne+öğretmen olmak zor.

BAŞAK ERKEĞİNİ ETKİLEMENİN YOLLARI
İşte duygusallıktan uzak, aşktan korkan bir erkek. Başak'lar oldukça pasif, başka insanlarla kendisini paylaşmaktan korkan, gösterişsiz ve naif erkeklerdir.
Bir Başak'ın sizden hoşlanıp hoşlanmadığım hakaretlerinden ve yersiz eleştirilerinden anlayabilirsiniz.

Aşkı, okyanusun ortasında. fırtınaya yakalanmak kadar ürkütücü bulan bu burcun erkekleri, romantizmden de son derece uzaktırlar. İlginçtir ama onu paha-h hediyelerle etkileyebilirsiniz. Bir Başak erkeğiyle beraberken fazla masraf çıkartmaz, temiz, şık ve düzenli bir kadın olabilirseniz ilgisin! ve sevgisini kazanabilirsiniz. Eğer onun bitmek bilmeyen hastalıklarına ve somurtkanlığına dayanabilirseniz, sevgi göstereceği günlerin hayali ile yaşayabilirsiniz.

ay valla yalan billa yalannn :)
benimki hiç böle değil ... bi yanlışlık var ama ya benimkin de ya bu yorum da :)

Oyle vicdan azabi cekiyorum ki hic göndermek istemiyorum ben maasimin buyuk kismiyla borc odeyecegim iyi bir kres 1000 tl civari verebilir miyim bilemiyorum

Back
X