Kreş için 2 yaş yarım gün veya tam gün uygun mu

Hmznannes

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2025
4
2
1
30
Eşim ve ben çalışıyoruz, eşimin kendi işi olduğu için öğle 11e kadar o bakıyor 11de bakıcı geliyor, 5 bucukta eve gelip ben ilgileniyorum. Çevremizde aile büyüklerimiz yada akrabalarımız olmadığı için çocuk sadece anne baba ve bakıcı biliyor, ara sıra oyun parklarına gidiyoruz, genel olarak mutlu bir çocuk ama fazla insan görmediği için çekingen tavırlar sergiliyor, oyun parklarında arkadaşlarıyla oynamıyor yanında bizim olmamızı istiyor, ne yapmalıyız acaba bakıcıyı iptal ederek öğleden sonra yarım gün kreşe mi göndersek, daha çok küçük olduğu için emin olamıyorum sonradan değişir mi onu da bilemiyorum, fikri olan varsa veya benzer durumları yasamışsanız veya çevrenizde yaşayanlar varsa yardımcı olur musunuz

Ben erken olduğunu düşünmüyorum yarım gün gidecek zaten 2 yaş çok küçük değil. Bakıcıdan daha faydalı olacağı kesin kreşin.

kres demek hastalik demek ama. yeni ortamlara girip bagisikliginin guclenme asamasi bol bol hasta oldugu bir asama oluyor ayni zamanda bence bakiciyi tam iptal etmeyin bazi durumlarda destegi gerekebilir

Yarımgün bence kuzenimin kızı 2,5 yaşında sabah 9 öğlen 12 arası kreşte çok memnun en azından yaşıtlarıyla vakit geçiriyor

2 yaş kreş için bence küçük. Çocuk kendi derdini dile getirmeli. Parkda oyun konusuna gelirsek. Zaten 3 yaşa kadar paralel oyun oynar çocuklar birlikte oyuna 3 yasdan sonra başlar. Benimki 3 yaşında hep dibinde istiyordu parkta 2 aydır arkadaş ile iletişim kuruyor parkta.

Benimki 2 yasına girmesine daha 2 ay var ama maşallahı var boy kilo olarak 2 bucuk 3 yaşındaki çocuk gibi o yüzden parklara vs gittiğimizde diğer çocuklar onu yaşıtı sanıyor yanına gelip konuşuyor bizimki kendince birşeyler deyince yada cevap vermediğinde uzaklaşıyorlar, haklısınız zaten küçük olduğu için diğer çocuklarla oyun kuramıyor ama çekingenlikten yanlarına gitmediği için ben endişeleniyorum

Oyun grubu düşünebilirsiniz. İlk dönemler sık sık hastalanma durumu olacak maalesef. Bakıcı olmasa siz bakabilecek misiniz, işinizin durumu müsait mi?

Endişelenmeyin benim oğlumun da çocuk yaninada konusuyordu gel oynayalım diye hiç oralı olmuyordu benim yüzüme bakiyordu kaçıyordu ama şimdi o küçüklerin elinden tutup gel oynayalım diyor . Herşeyin zamanı var . Siz hergun düzenli parka götürün yaz kişi yağmurda tamir aletlerini alıp tamir ediyoruz parkı. Gelişimine çok katkısı var gerek motor gerek duygusal. Oyun grupları oluyor anneli oralarada götürebilirsiniz. Hem okula alışır.

Oyun grubu düşünebilirsiniz. İlk dönemler sık sık hastalanma durumu olacak maalesef. Bakıcı olmasa siz bakabilecek misiniz, işinizin durumu müsait mi?
Oyun grubu için çalışma saatlerimizden dolayı müsait olamıyoruz malesef, oyun grubunu da düşündük bir kaç yerle görüştüm ama haftalık 1 saat için çok uçuk paralar istiyorlar vazgeçtik

Oyun grubu için çalışma saatlerimizden dolayı müsait olamıyoruz malesef, oyun grubunu da düşündük bir kaç yerle görüştüm ama haftalık 1 saat için çok uçuk paralar istiyorlar vazgeçtik
Eğer istanbuldaysaniz İsadem e kayıt ettirin siz müsait oldugunuzda randevu alınıyor yada İBB nin yuvam İstanbul kayıtları açıldı hafta da 1 gün 1 aylik anneli oyun gurubu var siz katılabilirsiniz .

Aile desteği yoksa bakıcıyı hayatınızdan tamamen çıkaramayacaksınız kreşe başlasa da çünkü hastalıklar başlayacak
Bütçe uygunsa deneyin derim ama bakıcıyı iptal edelim derseniz zorlanırsınız.

Bence bakıcı ile devam edin, zaten oda uzun süreler bakmıyor en azından kış dönemini geçirin yazın temmuzda yaz okulu kayıtları ile başlarsınız. İlk etapta hastalık vs çok oluyor 2 yaşta zaten akranla oyun zamanı değil çekingen olması normal. Ben 3 yaşa 1 ay varken başlattım kreşe ve kön kön öksürük eve giriş yaptı

Bu arada çekingenlik biraz yapısal arkadaşımın kızı kreşte büyüdü 1 yaş yoktu bile ama hala çok çekingen çocuklu ortamda çocuklar sesli olur koşturur ya o harara gürerede korkar mesela hemen kaynaşamaz halbuki hepsinden çok çocuk gördü

Bezli mi halen ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…