- 22 Temmuz 2019
- 879
- 566
- 23
- 35
- Konu Sahibi Yasamenerjisi
-
ben inanmiyorum açıkçası yemeyen çocuk yemez. Ama merak etmeyin çok acıkınca illa yer biseyle. Bı de ozel yerler herşey yolunda gibi davranabiliyo müşteri kaybetmemek için bı neviGünaydın Kızlar ;
çok uzatmadan hemen konuya gireyim .20 aylık oğlumu kreşe başlattım ,öncelikle bir süre yarım gün deneyip sonra tam güne geçecek ve ben işe döneceğim .
Sorum şu ki normalde yemek yemeyen ,yemek seçen oğlum için orda herseyi yediğini ,bir sorun olmadığını söylüyorlar .orda çocukları birbirine bakıp yermiş .bu doğru mu ?
Diğer bir sorum da biz öğretmeninden çok memnunduk ama sanırım öğretmen değişikliği olacakmış .Kreşelrde bu değişiklikler çok olur mu ?çocuk çok etkilenir mi ?
Not:Bakacak kimsem olmadığı ve bakıcıyı da kontrol edecek kimsem olmadığından mecbur kreşe veriyorum .Yani bakıcı alternatifim yok .
Teşekkürler .
Delirtmekten ziyade rekabete giriyolar birbirleriyleÖğretmen değilim, 2 yaşında kreşe başlamış, şuan 4 yaşında olan ve yemek konusunda dehşet derecede burnumdan getiren bir zibidi kız annesiyim. Aynen dediğiniz gibi, evde yemediği ne varsa kreşte silip süpürüyormuş. Bir de gelip anlatıyor, anne bugün çorba içtim, bezelye yedim diye. Evde olsa ağzına sürmez. Öğretmenler yalan söyleyecek değil, ee kızım da yemediği şeye yedim demez ve kilosunda da hiç azalma olmadı. Kanıtlar, bu tezi kesinlikle doğrular nitelikte kısaca. İçiniz ferah olsun. Kreşte yiyorlar, evde yemiyorlar. Çünkü neden? Çünkü çocukluğun ilk prensibi anneyi delirtmektir.
Kesinlikle doğru benim kızım evde yemediği şeyleri kreste yemek için sıraya giriyor. Kreste o kadar çok yiyorki eve gelince tok geliyor. Bizim üçüncü senemiz ve öğretmenimiz hiç değişmedi.Günaydın Kızlar ;
çok uzatmadan hemen konuya gireyim .20 aylık oğlumu kreşe başlattım ,öncelikle bir süre yarım gün deneyip sonra tam güne geçecek ve ben işe döneceğim .
Sorum şu ki normalde yemek yemeyen ,yemek seçen oğlum için orda herseyi yediğini ,bir sorun olmadığını söylüyorlar .orda çocukları birbirine bakıp yermiş .bu doğru mu ?
Diğer bir sorum da biz öğretmeninden çok memnunduk ama sanırım öğretmen değişikliği olacakmış .Kreşelrde bu değişiklikler çok olur mu ?çocuk çok etkilenir mi ?
Not:Bakacak kimsem olmadığı ve bakıcıyı da kontrol edecek kimsem olmadığından mecbur kreşe veriyorum .Yani bakıcı alternatifim yok .
Teşekkürler .
Ah iste,annelik soz konusu oldugunda hepimiz akil mantiktan once duygusalliga bagliyoruz,gayet normal. Sadece sabir ve takip diyorum ben. Cocugunu cok saglam takip et,nasil davraniyor,ne yapiyor diye. İstenmeyen bir durumu cok kolay analiz edebilecek bir kadinsin sen.Evet çakım özel kreş.bu bir haftada uykusunda hafif düzelme oldu mesela ,öğlen çok güzel uyuyor ,akşam da 21 de uyuyup kalmaya başladı .eskiden burnumdan getire getire 23 te zor uyurdu .sanırım çocuktan çok benim oryantasyona ihtiyacım var :)
Kuzenimde cocukları alıştırmak için yarım gün gönderiyordu,daha 1 ay bile olmadı üç öğretmen değişti.Cocuklar alışamadığı için bıraktılar kreşiGünaydın Kızlar ;
Teşekkürler .
Öğretmen değilim, 2 yaşında kreşe başlamış, şuan 4 yaşında olan ve yemek konusunda dehşet derecede burnumdan getiren bir zibidi kız annesiyim. Aynen dediğiniz gibi, evde yemediği ne varsa kreşte silip süpürüyormuş. Bir de gelip anlatıyor, anne bugün çorba içtim, bezelye yedim diye. Evde olsa ağzına sürmez. Öğretmenler yalan söyleyecek değil, ee kızım da yemediği şeye yedim demez ve kilosunda da hiç azalma olmadı. Kanıtlar, bu tezi kesinlikle doğrular nitelikte kısaca. İçiniz ferah olsun. Kreşte yiyorlar, evde yemiyorlar. Çünkü neden? Çünkü çocukluğun ilk prensibi anneyi delirtmektir.
Evet işte öğretmen değişikliği beni endişelendirdi ilk aşamada .bundan sonra da takip edeceğim.Kuzenimde cocukları alıştırmak için yarım gün gönderiyordu,daha 1 ay bile olmadı üç öğretmen değişti.Cocuklar alışamadığı için bıraktılar kreşi
Ben de geçen gün rica ettim ,yemek yerken foto çekin merak ediyorum dedim :) siz öğretmenlerin işi de ayrı bir zor ,hem çocuk hem Veli ile uğraşıyorsunuz :)Yiyorlar gercektenHem de oyle bir yiyorlar ki sasarsin.
Benim miniklerden biri 3.5 yildir agzina domates vurmamis. Annesi diyordu ki hocam gorunce bile masaya oturmaz. Sen koy annesi yiyecek o dedim. Kadin inanmadi bana :)
Kahvalti saatinde dedim ki cocuklara "bakalim kimler yemis domates salataligini bir goreyim bakayim. " Bende karsilarinda yedim o sirada. Baktim cocuk lop lop yedi domatesiBir tane bile kalmadi. Bana da diyor ki "ogretmenim aslinda domates cok guzelmis." Annesi inansin diye videoya aldim. Kadin almaya gelince hayretle izledi bu sabah annesi aradi. Kahvaltida kendine bi tabak domates dogratmis cocuk.
Evet çok haklısın canım ,sabır ve takip çok önemli ..bunu da 1 ay geçince anlamaya başlarım herhalde ..desteğin için çok teşekkür ederim canımAh iste,annelik soz konusu oldugunda hepimiz akil mantiktan once duygusalliga bagliyoruz,gayet normal. Sadece sabir ve takip diyorum ben. Cocugunu cok saglam takip et,nasil davraniyor,ne yapiyor diye. İstenmeyen bir durumu cok kolay analiz edebilecek bir kadinsin sen.
Guven vermek onemli :) Devlette calisiyorum ben. Ozeldeki gibi ekstra bir ilgi durumu tabiki de olmuyor. Ama beslenme konusunda hepsinin ne yedigiyle ilgilenmeye calisiyorum. Cunku oyun cagindalar ve surekli hareket halindeler. Iyi beslensinler ve mutlaka doysunlar istiyorum. Hepsinin beslenmesini kontrol etmeden toplatmam mesela. Ne kadar yemisler bakarim. Yeteri kadar yemedigini gorursem biraz daha yemesini saglarim. Kendi kizim da bakicida mesela.. daha 10 aylik. Bakicisi bu konudaki titizligimi biliyor. Bana her sabah kahvaltisinin fotografini atar. Oncesi ve sonrasi seklindeBen de geçen gün rica ettim ,yemek yerken foto çekin merak ediyorum dedim :) siz öğretmenlerin işi de ayrı bir zor ,hem çocuk hem Veli ile uğraşıyorsunuz :)
Kreşten öncesi sonrası istesem ayıp olur mu acaba ,Guven vermek onemli :) Devlette calisiyorum ben. Ozeldeki gibi ekstra bir ilgi durumu tabiki de olmuyor. Ama beslenme konusunda hepsinin ne yedigiyle ilgilenmeye calisiyorum. Cunku oyun cagindalar ve surekli hareket halindeler. Iyi beslensinler ve mutlaka doysunlar istiyorum. Hepsinin beslenmesini kontrol etmeden toplatmam mesela. Ne kadar yemisler bakarim. Yeteri kadar yemedigini gorursem biraz daha yemesini saglarim. Kendi kizim da bakicida mesela.. daha 10 aylik. Bakicisi bu konudaki titizligimi biliyor. Bana her sabah kahvaltisinin fotografini atar. Oncesi ve sonrasi seklindeOglen de ayni sekilde corbasinin fotografini atiyor Bakicisi benim eski bir velim. Biliyor bu beslenme konusuna verdigim onemi. Ben at demeden atiyor kadin 1 aydir
Yemekler ordan veriliyorsa biraz garip olur tabiKreşten öncesi sonrası istesem ayıp olur mu acaba ,
Evet aklıma takılan diğer bir konu da porsiyon meselesi .diyorum acaba tabağa ne kadar koyuyorlar da hepsini yedi diyorlar .herseyi kontrol etme gibi bir durumum da olmuyor maalesef .
Daha tam güne geçmedik ama dediğiniz gibi ikindi kahvaltısı varmış .uyanınca yiyorlarmış .
Şunları bana savunmayın ya. Melek görünümlü canavar hepsi.Delirtmekten ziyade rekabete giriyolar birbirleriyle
Ya diyorum acaba benim yemeklerim mi lezzetli değil diye... Ama övünmek gibi olmasın, elimin lezzetli olduğunu söylerler. Çocuk patlıcanlı zeytinyağlı yaz türlüsü bile yemiş okulda. Öğretmen anlatırken gözüm seyirdi valla.Hahaha bende evde mesela hafta sonu kreşte yapilan bir yemek yapardim. Yarim tabak ancak yerdi. Yemin ile kafayi yemelik bu çocuklar.
Bizim kız ilk bir hafta sadece makarna yoğurt yemiş kreşte, sonradan açıldı. Çevremde aynı şeyi yapan çok çocuk var.İçime nasıl su serptiniz anlatamam .Gecen gün dediler ki yemekte kereviz yedi .Tabi ben şoklarda.Neyse dedim dün ben de yapayım ,ağzına dahi sürmedi fırlatıp attı .E dedim hani yiyordu bu .Bende stres iyice arttı noluyor diye ..Dediğiniz çok doğru ,kilosunu takip ediyorum .
Canım bizim grubumuzda 5 çocuk var .parkta falan çocukların peşinden hep koşuyordu ,biz de dedik herhalde iyi vakit geçirir .şimdi gözlemlediğim kadarıyla alışma konusunda sıkıntı yok ,mesela sabah götürüyorum arkasına bakmadan koşarak gidiyor .Bir şey sormak istiyorum ben de şu an öğretmenliğe ara verdim ve bir taraftan yavaş yavaş kreş arayışındayım. Şu an onun mutlu olacağı iyi besleneceği bir yer olsa 2 yaş sonrası belki verebilirdim diyorum yakınlarımda yok ama merak ediyorum menüleri nasıl bir de sınıfları kaç kişilik 20 ay küçük bir yaş çünkü mevcutlar 4-5 kişilik mi? 3 yaş öncesi kreşe de pek sıcak bakmıyordum ama kızımın yaşıtlarıyla çok iyi vakit geçirdiğini görüyorum ve günlük 5 saat çalışacağım için acaba nasıl olurdu diyorum. Bir de tabi benden okulda ayrılamazsa aklına gelip ağlarsa diyorum. Bazen babasıyla kalınca da ağlıyor aklına gelince. Sizinki nasıl alıştı ?
Ben de deli gibi soruyorum ,bakın emin misiniz ,kereviz diyorsunuz ,ıspanak diyorsunuz .bizimki evde onları görünce ağlamaya başlıyor .yok diyorlar yiyor burda .gözlerim doluyor böyle anlatıldıkça:)Şunları bana savunmayın ya. Melek görünümlü canavar hepsi.Neyse, şimdi bu zırtapoza kardeş yaptık biz.
Ya diyorum acaba benim yemeklerim mi lezzetli değil diye... Ama övünmek gibi olmasın, elimin lezzetli olduğunu söylerler. Çocuk patlıcanlı zeytinyağlı yaz türlüsü bile yemiş okulda. Öğretmen anlatırken gözüm seyirdi valla.
Bizim kız ilk bir hafta sadece makarna yoğurt yemiş kreşte, sonradan açıldı. Çevremde aynı şeyi yapan çok çocuk var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?