Birçok kreşle görüştükten sonra,,bir tanıdık vesilesiyle yaptıkları indirimden ötürü,,DÜŞLER ŞATOSU ATAŞEHİR anaokuluna 2 yaşındaki bebeğimi teslim ettim,,öncelikle şunu belirteyim,,hem görüşme esnasında size karşı,,hemde çocuğunuzun ilk başladığı günlerde 2 hafta kadar süren yaklaşım,,ilgi,,alaka,,takdire şayan…Lakin sonrasında kesinlikle çocuğunuz aynı sıcaklığı görmüyor,,bundan emin olabilirsiniz.Hatta sizden sonra yeni başlayan bir çocuk olduğunda,,oryantasyon adını verdikleri sadece o çocukla ilgilenme moduna geçildiğinde asıl öğretmen sınıfta bile olmadığından yardımcı öğretmenlerin insiyatifinde,,sizin çocuğunuz aç kalmış,,ilaçları verilmemiş,, çantasına geri konulmamış,,eve gelen kirli poşetini açtığınızda çocuğunuzun kıyafetlerinde hala sırılsıklam terlediğini anlatan ve kıyafetleri o hale gelene kadar değiştirilmediğini gösteren sahneyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bebeğim kreşe başladıktan 20 gün kadar sonra beni arayıp bir kız çocuğunun nasıl olduğunu anlamadıkları şekilde çocuğumun yüzünü tırmaladığını söylediler.Koşa koşa okula gittim, ve yüzünün tamamında alnından başlayıp her iki yanağında devam edip,,çeneside dahil olmak üzere yer yer kanamış olmakla birlikte derince tırnak izleri olan kesinlikle birkaç saniye içerisinde olamayacak bir tırmalamadan ziyade pençeleme haliyle karşılaştım. Henüz konuşmayı bile bilmeyen bebeğinizi bu halde gördüğünüzde neler hissedeceğinizi bir anneyseniz anlatmama bile gerek yok..Ayrıca o tırnak izlerinden bir kısmı oğlumun yüzünde iz olarak kaldı..Bir anlık çocuk kazası olarak değil de çocukların başıboş bırakıldığı bir zamanda olduğunu (yüzün tamamını kapsadığından) düşündüğüm için kamera kayıtlarını görmek istediğimi söyledim,,önce okulun sahibi Nilay hanım görüntüleri ertesi gün izleyebileceğimi söyledi,,sonra psikolog funda hanım arayıp bütün günü izlediğini ama oynadıkları masada (kameranın tam karşısında) yaşanan bu durumun görüntülerini bir türlü bulamadığını söyledi. Bu durumun üzerinden 1 hafta sonra oğlumun yanağında yeni oluşmuş ve yine kanamış şekilde yaralar olduğunu gördüm ve tabiî ki sordum,,çocuğumu bırakan nöbetçi öğretmen bunun nasıl olduğunu bilmediğini söyledi,,sonra okulu ve öğretmeni aradığımda diğer bir çocuğun oyuncak dozerini almak istediği anda dozerin kepçesinin çizdiğini söylediler. Yani çok merak ediyorum bu dozerin kepçesi çocuğumun gözünün içini çizse ne diyeceklerdi ??? Neyse dahası da var,,biz 2 ay kaldık orada ama hayatımın en kötü 2 ayıydı diyebilirim,,her an aklım çocuğumun başına bir şey gelir mi ?,,çocuğumun karnını doyurdular mı ? ilaçlarını içirdiler mi ? sorularını aramaktan çalışamadım bile..Öyle giripte çocuğum ne yapıyor acaba bir göreyim,,ya da habersiz bir gireyim gibi bir imkan asla yok,,holding başkanının odasına bile daha rahat girersiniz,,sözde çocukların psikolojisi kılıfına uydurmuşlar tabi içeri girsek neler görüp yakalayacağız Allah bilir…Okulda fazlasıyla yalan var,,eğer evhamlı bir anne iseniz her şeyi takip ediyor ve sorguluyorsanız bu yalanları yakalamanız hiç zor değil,,defterde 5 kez bezi değişti yazıyor,,,ama okula gönderdiğim 6 bezin 3 ü geri geliyor,, hergün düzenli olarak saatte bir kez sıkılması gereken burun spreyi (serumfizyolojik) herne hikmetse evde akşamdan akşama kullandığım yedek ilacımız en geç 1 haftada biterken oraya gönderdiğim sprey gün boyu kullanılıyor olmasına rağmen 1 buçuk aydır çeyreği kadar bile kullanılmadı.,,,(çünkü sıkmıyorlar ) yüzünü tırmaladıklarında yüzüne sürülmesi üzere gönderdiğim özel karışım yağı 2 hafta boyunca sürekli lütfen yüzüne sürün,,yüzünde iz kalmasına mani olsun diye not düştüğüm halde sürmediklerini yağın hangi seviyede olduğunu bildiğimden dolayı kolaylıkla anlayabildim..Benim bebeğimin bazı rahatsızlıkları var,,özel bir beslenme diyeti var,,bunu başta kayıt olurken söylemiştim ve ek gıdalar göndereceğimi belirttiğimde bizim için hiç sorun değil ne gönderirseniz onu yediririz dediler,, onların menüsünde olanlara göre tamamlayıcı olarak gönderdiğim ek gıdalar,,hem zaten menüleri çok zayıf olduğu için göndermem gereken ek gıdalarda buna bağlı olarak çoğalıyordu,,kahvaltı menüleri kesinlikle aç bırakan cinsten,,,pekmezli ekmek dilimi-kırmızı biber havuç dilimleri,,,ve bitki çayı,,,hepsi bundan ibaret ve her gün bunun çok benzeri bir kahvaltı veriyorlar,,isteyenler için listelerinide paylaşırım,,,böyle bir kahvaltı olabilir mi ? kırmızı biber havuç dilimleri !!! ne yedi ne yemedi,,gönderdiğim ek gıdaları yedi mi ? bizim için çocuğumun rahatsızlığından ötürü en önemli konuydu,,ama defterde hepsini yedi yazdığı şeyi akşam kavanozuyla geri gelmiş olarak bulduğunuzda artık hiçbirşeylerine inanmıyorsunuz doğal olarak…bunlara verebileceğim çok fazla örneğim var 2 ayda birikmiş olan..Daha birsürü de şey var ama sanırım bu kadarı yeterli…Eğer bebeğiniz hele hele konuşmuyorsa ve olup biteni ondan öğrenemeyecekseniz kesinlikle bu okulu tercih etmeyin,,aslında hiçbir koşulda bu okulu tercih etmeyin,,her şeye ek olarak çok samimiyetsiz,,,şeffaflıktan çok çok uzak,,,her şey gizli-saklı-sözde bürokrasilerle üzerini kapattıkları sahte gülümsemeler ,sahte davranışlar..
Ben yalanlarını çokça ortaya çıkardığım,,sürekli sorguladığım ve son olarak ta ayrılmaya karar verdikten sonra tavrımı sert bir şekilde ortaya koyduğum için,,,madem öyle al sana böyle moduna girip,,çocuğunuza artık ek gıdaları veremeyeceğiz,,,diğer çocuklarda istiyorlar buda sorun oluyor diyerek kendilerince haklı bir sebep yarattılar..Madem bu sorundu 2 ay neden sesiniz çıkmadı,,ben size tavrımı ve sert bir eleştriyle tepkimi koyana kadar neden diğer çocuklarında istiyor olduğunu önemsemediniz ?? demektense buraya yazıp herkesin orada çocukları olanların da sıkı bir şekilde sorgulamaları ve orayı terk etmeleri gerektiğini görecekleri noktaları belirtmek istedim…
Psikolog sürekli her şeyin yolunda olduğunu çocuğunuzun çok mutlu olduğunu anlatan konuşmalar yapıyor,,hatta bir defasında Sevcen hanım (psikolog) artık sabahları ağlamıyor,,dediğinde,,hayır ağlıyor babasıyla konuşuyoruz biz demiştim..
Ne sınıfa ne mutfağa ne çocukların yanına gidemiyorsunuz,,,ama okulu gezdirirlerken bu psikoloji düşünülmüyor çünkü herkesin haberi var ve tüm önlemler alınıyor,,sonrasında asla giremiyorsunuz,,yüzü yaralandığında girdiğimde çocukların montları ,,çantaları tamamen yerlerde sürünüyordu. O günde sınıfa sokmadıklarından sınıfa dair bir açıklarını yakalamanızı imkansızlaştırıyorlar şeffaflık diye bir şey asla yok.
Çarşafları nasıl kullandıklarını birtürlü anlayamadım çünkü çocuğum için gönderdiğim çarşaf aynı ütüde gidip aynı ütüyle geri geldi hep,,
Çocuğumu almaya gittiğimde her defasında 20 dk gibi bir süre bekledim,,çünkü her zaman çişli-terli-pasaklı gezdirdiklerinden size teslim etmeden önce bunları hallediyorlar diye düşünüyorum,,ya da biz indirimli gittiğimiz için 2. plan veli konumunda bekletilmiş te olabiliriz.
Ayrıldıktan sonra defalarca çocuğumun orada çekilmiş fotoğraflarını istedim,,birkaç kez hazırlayıp döneceklerini bildirdiler tabiî ki dönmediler,,sonrasında da bilgisayarda bir problem çıktı halledip hafta başı arayacağım dediler ve üzerinden neredeyse 1 ayı geçti..Yani oradan ayrılmadan önce çocuğunuza ait her şeyi alın sonrasında kesinlikle önemsemiyorlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?