- 15 Temmuz 2008
- 131
- 1
- 641
Arkadaslar,
2 yaş ve sonrası kreş seciminde nelere dikkat etmeli.
tavsiye edebileceginiz anadolu yakası kreşler var mı?
Ben aslında bugun 2 yuva gezdim.
Biri babanemize yakın , ben isten gecikirsem o alabilir.
Diğeri de bizim evimize yakın.
İkisi arasında da cok büyük fiyat farkı var.
Babanemze yakın olan 5 tam gün icin 500- diğeri 5 tam gün icin 870 istiyor.
Gerci biz 3 yarım günle baslıycaz daha.
Ucuz olanın dıs mekan oyun bahcesi böyle toprak zemin, camurlu oyuncaklar var.
Bir hortumla su tutyorlar yalap salap, aklım ermedi cocuklar orada nasıl temiz kalıp oynucagına.
sordum neden böyle diye, cim yapmıslar olmamıs kurumuz, yapay cimde iclerine sinmemis yapay olmasımıs. toprağa bassınmıs cocuklar.
Birde 0-2 yas gurubunun arasında daha büyük cocuklar da gordum böyle azma halindeydiler, sordum neden karısıklar dye. Efendim suanda sınıfımızı ziyarete geldi 2.5 yas gurubu dediler.
Böyle oyuncaklar yerlerde böye karman corman ve ortada birsürü cocuk yani böyle 12 var.
pencere acık böyle sanki cereyanlı bir ortam, göz gözü görmüyor kargasadan.yerlerdeki halılar da oyle pek temiz degil. hani cok da kotu degil ama cocuk olan ortamda insan extra hijyen istiyor.
cocuk lavabo ve tuvaletleri böyle cok koyu bir maviden yapılmıs ama nedense bana pek temiz gelmedi banyo ve kokusu da pek fresh degildi.
Sonra iste yemekhane ve mutfak fena degildi , yemek yiiyecekleri kendi ebatlarında masaları sandalyeleri gayet rahat bir yemek düzeni vardı. Ve kendileri yiyorlardı cocuklar, bua yonlenditriyorlardıı hocalar.
Diğer bana yakın pahalı olan yuvada ise. Bahce temizdi, halı kaplıydı. İçersi son derece temizdi.
ooyuncaklar türüne göre istiflenmis ve düzenliydi. cocuklar rastgele birsacılmıs halinde gözükmüyorlardı.
Ve en önemlisi de 3-4 yas gurubu cocuklar böyle bilincli anlamlı, sevecen gülücüklerle baktılar bize.hocalar daha professionel ve sevgi dolu görünüyorlardı.
Ancak mutfak kucuktı ve tepsiyle cocuklara bireysel yemek yedirme yolunu secmislerdi. yani yeterli yemekhaneeri yoktu. yani sanki sıcak bir ev ortamı vardı. cocuk sayısı daha azdı.
Ve daha korunmalı bir otam vardı.
Arada 370 lira fark var.
ucuz olanın sahibi cok yakın cocukluk arkadasımının arkadasının yuvası.
Digeri sadece birinin tavsiyesiyle gidilen biryer.
su anda yumurta kapıya dayandı ,babanemiz ameliyat oldu. bian once bulmam gerek biyer.
o iyilesene kadar 5 tam gün gitmesi gerek sonrasında 3 yarım gün gidicek.
Ne dersiniz? ne yapmalıyım?
benim icin uygun muhitler, kozyatagı, kadıkoy, kücükyalı
ve uygun fiyatlı kaliteli ilginin oldugu , temizliğe onem veren biryer arıyorum.
en fazla 700 verebilirim.
2 yaş ve sonrası kreş seciminde nelere dikkat etmeli.
tavsiye edebileceginiz anadolu yakası kreşler var mı?
Ben aslında bugun 2 yuva gezdim.
Biri babanemize yakın , ben isten gecikirsem o alabilir.
Diğeri de bizim evimize yakın.
İkisi arasında da cok büyük fiyat farkı var.
Babanemze yakın olan 5 tam gün icin 500- diğeri 5 tam gün icin 870 istiyor.
Gerci biz 3 yarım günle baslıycaz daha.
Ucuz olanın dıs mekan oyun bahcesi böyle toprak zemin, camurlu oyuncaklar var.
Bir hortumla su tutyorlar yalap salap, aklım ermedi cocuklar orada nasıl temiz kalıp oynucagına.
sordum neden böyle diye, cim yapmıslar olmamıs kurumuz, yapay cimde iclerine sinmemis yapay olmasımıs. toprağa bassınmıs cocuklar.
Birde 0-2 yas gurubunun arasında daha büyük cocuklar da gordum böyle azma halindeydiler, sordum neden karısıklar dye. Efendim suanda sınıfımızı ziyarete geldi 2.5 yas gurubu dediler.
Böyle oyuncaklar yerlerde böye karman corman ve ortada birsürü cocuk yani böyle 12 var.
pencere acık böyle sanki cereyanlı bir ortam, göz gözü görmüyor kargasadan.yerlerdeki halılar da oyle pek temiz degil. hani cok da kotu degil ama cocuk olan ortamda insan extra hijyen istiyor.
cocuk lavabo ve tuvaletleri böyle cok koyu bir maviden yapılmıs ama nedense bana pek temiz gelmedi banyo ve kokusu da pek fresh degildi.
Sonra iste yemekhane ve mutfak fena degildi , yemek yiiyecekleri kendi ebatlarında masaları sandalyeleri gayet rahat bir yemek düzeni vardı. Ve kendileri yiyorlardı cocuklar, bua yonlenditriyorlardıı hocalar.
Diğer bana yakın pahalı olan yuvada ise. Bahce temizdi, halı kaplıydı. İçersi son derece temizdi.
ooyuncaklar türüne göre istiflenmis ve düzenliydi. cocuklar rastgele birsacılmıs halinde gözükmüyorlardı.
Ve en önemlisi de 3-4 yas gurubu cocuklar böyle bilincli anlamlı, sevecen gülücüklerle baktılar bize.hocalar daha professionel ve sevgi dolu görünüyorlardı.
Ancak mutfak kucuktı ve tepsiyle cocuklara bireysel yemek yedirme yolunu secmislerdi. yani yeterli yemekhaneeri yoktu. yani sanki sıcak bir ev ortamı vardı. cocuk sayısı daha azdı.
Ve daha korunmalı bir otam vardı.
Arada 370 lira fark var.
ucuz olanın sahibi cok yakın cocukluk arkadasımının arkadasının yuvası.
Digeri sadece birinin tavsiyesiyle gidilen biryer.
su anda yumurta kapıya dayandı ,babanemiz ameliyat oldu. bian once bulmam gerek biyer.
o iyilesene kadar 5 tam gün gitmesi gerek sonrasında 3 yarım gün gidicek.
Ne dersiniz? ne yapmalıyım?
benim icin uygun muhitler, kozyatagı, kadıkoy, kücükyalı
ve uygun fiyatlı kaliteli ilginin oldugu , temizliğe onem veren biryer arıyorum.
en fazla 700 verebilirim.