• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş mevzusu

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
Arkadaşlar iyi akşamlar, önceki konumda da belirtmiştim ailevi sebeplerden dolayı 1 yaşındaki bebeğime bakıcı arıyordum, uygun birini bulamadık, bizde kreşe verdik üzüle üzüle, ama 1 yaşında ki yavruma, elde olmayan sebeplerden, bu kadar erken yaşta kreşe ne göndermem ne gibi etkiler yapar? Aynı durumu yaşamış arkadaşlar var mı ne gibi etkileri oldu, olumsuz bi etkisi bebeğimin gelişimi konusunda olursa nasıl tolere edebilirim? Cevap yazıcak arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Arkadaşlar iyi akşamlar, önceki konumda da belirtmiştim ailevi sebeplerden dolayı 1 yaşındaki bebeğime bakıcı arıyordum, uygun birini bulamadık, bizde kreşe verdik üzüle üzüle, ama 1 yaşında ki yavruma, elde olmayan sebeplerden, bu kadar erken yaşta kreşe ne göndermem ne gibi etkiler yapar? Aynı durumu yaşamış arkadaşlar var mı ne gibi etkileri oldu, olumsuz bi etkisi bebeğimin gelişimi konusunda olursa nasıl tolere edebilirim? Cevap yazıcak arkadaşlar olursa çok sevinirim.
Keşke bende bakıcı yerine kreşe verseydim yavrumu oğlum şimdi otizm mi değilmi onun korkularini yaşiyorun butun gun tv açip karşisina oturtms şimdi kreşe verdim keşke daha önce verseydim bence en iyisini yapmışsın hem yaşı küçük çabuk adapte olur ama0-2 yaş ruhsatli olmasina dikkat et lutfen

Iyice araştırın, emin olun, sonuçta en değerli varlığınızı emanet edeceksiniz. . Özel bir kreşte çalışan bir arkadaş gelen bebeklerin hep ağladığını , gerektiği kadar ilgilenilmedigini, emziklerin biberonlarin hiç temizlenmedigini kendi bebeği olsa çalıştığı yere emanet edemeyeceğini söylemişti.

Kreşten.kreşe degisir diyeyim... 1 yasindaki bebek kreste nasil zaman gecirecek hic tum.gunu orada gecirdiniz mi? İcinize sindi mi? Bez falan nasil degistiriyorlar, itinali mi bastansavma mi?

Keşke bende bakıcı yerine kreşe verseydim yavrumu oğlum şimdi otizm mi değilmi onun korkularini yaşiyorun butun gun tv açip karşisina oturtms şimdi kreşe verdim keşke daha önce verseydim bence en iyisini yapmışsın hem yaşı küçük çabuk adapte olur ama0-2 yaş ruhsatli olmasina dikkat et lutfen
Öyle mi diosunuz,,yavrunuz adına çok üzüldüm, inşallah hiçbişeyciği yoktur kuzunun. Araştırdım ruhsatlı, referans ile gittim yöneticisi de tanıdık çıktı, ama işte ister istemez kaygılanıorum yeterli ilgi sevgi alır mı? İlerde hayatına eksi olarak yansır mı? Ayrıyeten ben kreşin vereceği ilgi alaka anlamında nsl tolere ederim. Bakıcı uygun tam anlamıyla güvenebileceğim bi kimse çıkmadı, ne bileyim ya kafam karman çorman.

Iyice araştırın. Özel bir kreşte çalışan bir arkadaş gelen bebeklerin hep ağladığını emziklerin biberonlarin hiç temizlenmedigini kendi bebeği olsa çalıştığı yere emanet edemeyeceğini söylemişti.
Valla referans ile buldum. Çocuklarını daha öncesinde buraya vermiş annelerde bu tür konularda hassas insanlar. Ama işte kreş

Haklısın. Bence kreşe gün içinde sık sık baskın yapıp kontrol edin. Bebeginizi yarim saatte olsa gorun. Emiyorsa emzirin. Tabi iş yerinize yakın olduğunu düşünüyorum.

Kreşten.kreşe degisir diyeyim... 1 yasindaki bebek kreste nasil zaman gecirecek hic tum.gunu orada gecirdiniz mi? İcinize sindi mi? Bez falan nasil degistiriyorlar, itinali mi bastansavma mi?
Orda bulundum, kameradan falan izledim o an bi problem yoktu, ama herzaman yanlarında deilsin ki:( off zor bi durum

Haklısın. Bence kreşe gün içinde sık sık baskın yapıp kontrol edin. Bebeginizi yarim saatte olsa gorun. Emiyorsa emzirin. Tabi iş yerinize yakın olduğunu düşünüyorum.
Evet canım işyerime yakın, sık sık gitmekte bebeğime uyum sorunu yaratır mı acaba

Orda bulundum, kameradan falan izledim o an bi problem yoktu, ama herzaman yanlarında deilsin ki:KK43: off zor bi durum
zor gercekten. Hani 3 yas falan olsa yine anlatir da. Kameradan firsat buldukca izleyin. Kisa kisa da olsa. Eve gelince kontrol edin mesela morluk falan var mi. Yani baska care yoksa da yapacak bir sey yok, cok dikkatli olmaktan baska.

Ben gönderdim ve çok pişman oldum.sürekli hastalandı çünkü daha cok küçük .bağışıklık kazanmamisti.herşeyi ağzına alıyordu.sonra kadın bulduk.2 yaşına kadar baktı.sonra tekrsr karede
Verdik bu sefer h astalanmadi çok şükür.ben ve tam gün gidiyorsa hem sağlık açısından hemde psikolojik açıdan çok erken.daha yakın ilgi istiyor diğer çocukları çok kiskaniyordu

zor gercekten. Hani 3 yas falan olsa yine anlatir da. Kameradan firsat buldukca izleyin. Kisa kisa da olsa. Eve gelince kontrol edin mesela morluk falan var mi. Yani baska care yoksa da yapacak bir sey yok, cok dikkatli olmaktan baska.
Kameradan ıp adresi verip ailelerin devamlı izlemesi yönetmelik gereği yasakmış, yönetmeliğe baktım evet yasak. Velilere video çekip gönderiorlarmış

Canim 1 yasina kadar gelmis. Sen 1 yil calismasan da baksan, maddi acidan imkansiz mi acaba?

Ben gönderdim ve çok pişman oldum.sürekli hastalandı çünkü daha cok küçük .bağışıklık kazanmamisti.herşeyi ağzına alıyordu.sonra kadın bulduk.2 yaşına kadar baktı.sonra tekrsr karede
Verdik bu sefer h astalanmadi çok şükür.ben ve tam gün gidiyorsa hem sağlık açısından hemde psikolojik açıdan çok erken.daha yakın ilgi istiyor diğer çocukları çok kiskaniyordu
Tam gün malesef:(

Benim bebeğime bakan yaş grubu farklı hocalarmış, o hocalar o yaş grubu ile ilgileniomuş. Benim bebeğimle 4 bebek ve 2 hoca

Back
X