kreş mi babanne anneanne dönüşümlü bakması mı

Kreş...su babaanne ve anneanneleri rahat bırakın yahu:kahve:
Ah insan kimselere güvenemiyor bir bilsen. Benim bebe de 7. Ayındayken eylül de başlayacağım işe. Bakıcıdan korkuyorum, kreş çağı değil zaten. Bakmaya gönüllü anneler kvler, çölde çay oluyor böyle zamanlarda. Tabii onlar olmasa mecburen ücretsiz izin. Sağolsun analar:)

Ben çok üzülüyorum erken yaşta küresel giden çocuklara ama bir taraftan anneanne babaanne simarttigi için tüm eğitimk gidiyor çocukların. Yaşıtlarının olduğu iyi bir bakım evi, kreş en iyisi.

Ah insan kimselere güvenemiyor bir bilsen. Benim bebe de 7. Ayındayken eylül de başlayacağım işe. Bakıcıdan korkuyorum, kreş çağı değil zaten. Bakmaya gönüllü anneler kvler, çölde çay oluyor böyle zamanlarda. Tabii onlar olmasa mecburen ücretsiz izin. Sağolsun analar:)
Benim annem de kayınvalidem de ölüyor doğusunda bakalım diye...ama baktirmicam. Hafta sonu bir yere gezmeye gidersem bırakırım.onun dışında tam zamanlı baktırmam...yazik günah.bakici bulurum evimde batırırım...bende güvenemem ama güvencez önlemlerimizi alıcaz.

Anne değilim fakat öğretmen olarak söylüyorum çocuğunuzun kreste olmasi babanne ananne yaninda bakilmasindan cok daha iyi olacaktir. Tabii iyi bir kres bulabilmeniz bu durumda cok önemli. Kreste eğitimi ve bakımı konusunda deneyimli ve bilgili insanların yaninda, kendi akranlariyla sosyalleserek, aktiviteler, etkinlikler yaparak büyümesi mutlaka çocuğunuzun yararina olacaktır.

Bebeğin annesi sensin. Annen bakıma gönüllüyse, herkese ''anneme emanet etmek istiyprum'' diyeceksin olup bitecek. Ama annen de bu yükü kv ile bölüşme taraftarıysa bebeğinin güvenliği için anneye fazla yük olmadan durumu kv ile aralarında paylaştıracaksın.
yok onu desem valla dünya harbi çıkar bizim evde benim kv biraz fena eşimi dolduruyo oda annesinin melek olduğuna inanıyo

Anne değilim fakat öğretmen olarak söylüyorum çocuğunuzun kreste olmasi babanne ananne yaninda bakilmasindan cok daha iyi olacaktir. Tabii iyi bir kres bulabilmeniz bu durumda cok önemli. Kreste eğitimi ve bakımı konusunda deneyimli ve bilgili insanların yaninda, kendi akranlariyla sosyalleserek, aktiviteler, etkinlikler yaparak büyümesi mutlaka çocuğunuzun yararina olacaktır.
araştırdığım kreşimiz çok güzeldi bi gönderdim yine oraya göndereceğim inşallah fiyatı normal bizim muhite göre pahalı ama güzel eğitim veriyordu benim ki öğrenmeye bile başlamıştı

araştırdığım kreşimiz çok güzeldi bi gönderdim yine oraya göndereceğim inşallah fiyatı normal bizim muhite göre pahalı ama güzel eğitim veriyordu benim ki öğrenmeye bile başlamıştı
10 yasinda bir kardesim var iki kres degistirdik zamaninda o da 3 yasindaydi ilk krese verdigimizde. Ilk kresinde biraz bakimsiz kaldigini düşündük ve oynarken cocuklara dikkat etmiyorlardi her gün bir yeri mor geliyordu. Ikinci kreste hem cok iyi bakildi hem de davranış acisindan da cok guzel desteklendi. Yani kreste karar verirseniz deneyerek takip ederek bulacaksiniz birazda zaten mutlaka gözünüz surekli üstünde olacaktir yolunda olmayan bir durumda hemen mudahale edebilirsiniz krese vermekten cekinmeyin.

her cocuk krese basladıgında özellıkle ılk bır yıl hastalanır cunku korumalı ev ortamında kalabalık bagısıklıgı henuz yeterı kadar guclenmemıs kısılerın oldugu bır ortama gırer, ama 2-2,5 yas sonrası evde bakımdan zıyade kres ortamı cocugun sosyal gelısımı ıcın daha uygundur. tuvalet ıhtıyacını gıderebılıyor, döke saça da olsa kendı yemegını yıyebılıyor ve kendını bır sekılde ıfade edebılıyorsa kreş zamanı gelmiş demektır hem erken kalkmak kalabalık ortamda topluma ayak uydurmak bellı kurallara uymak cocuga aynı zamanda dısıplınde kazandırır..
benımde kızıma aılem bakıyor 2,5 yasına gelınce krese verecegım nedenı 2 yas altı almamaları o nedenle bır yıul daha bekleyecegım yoksa coktan vermıstım.

Kesinlikle kreş. İlk yıl ben baktım, 2,5 yaşına kadar babaanne. 1 yıldır kreşe gidiyor. Babaanne çok sosyal bir insan olmasına rağmen kreşe başladığından beri kızımımdaki gelişim inanılmaz. İyi ki vermişiz. Tabi ki sürekli hasta oluyor. Biz şanslıyız ki çok ciddi sağlık sorunu yaşamadık.

kesinlikle kreş. çocuğum yok ama olunca bir yakınıma baktırmayı düşünmüyorum kesinlikle

Her ay olsa yine iyidi biz her haftasonu ates ve acildeydik.Surekli kapiyordu oksuruk hic kesilmiyordu en son domuz gribinden korktuk allah korudu onun ilaclarini kullandik dr bize soylemedi korkmayalim diye ama cocugum mahvoldu.Aylardir toparlamaya calisiyoruz dr diyor ki bagisiklik oyle surekli enfeksiyon gecirerek guclenmez ya da disardan vitamin vs ile.Zaten 5 6 yas gibi vucut direnc kazanmaya baslarmis yani cocuktan cocuga degisir belki ama benimki cok hastalandi.
Ateş, öksürük, burun akması zaten sık sık oluyor da antibiyotik ayda bir. Çalışıyorum, mecburuz kreşe...

oğlunuz 2,5 yaşındaysa bir süre daha evde kalması gerektiğini düşünüyorum, zaten siz ve bebegınız ıcın evlerini tasımıs ınsanlar, en azından bıraz daha buyuyunce krese vermek daha mantıklı, ben bunu bi ara bayagı arastırdım ve eger sansınız varsa 3-4 yas dahil krese vermemeye çalışın diye tavsiyeler aldım, ben de 4 yasından sonra verdim kızımı...

kızlar bu konu çok açılıyo ama tecrübeli annelerden yardım istiyorum, şimdi ben çalışıyorum oğluma 2 buçuk yaşına gelene kadar ücretsiz izin alarak kendim baktım. annemle kv bana yakına taşındılar bakmak için bakıyolarda saolsunlar, ama sanki yetmiyo çocuğa ve aklımı karıştıran yaşlıların içinde kalacağına kreşe gitmesinden yanayım sizler ne düşünüyorsunuz
annelerimiz canımızdır ama kreşteki eğitim farklı...
Bence kreşi seçmelisiniz..
Çocuk bakmaktan çok eğitmek önemli olan, okula başladığında arkadaşları kreşte bişeyler öğrenip gelmiş olacak muhtemelen.
Eksiklik hissetmesin. maddi durumunuz müsaitse kreşe gönderin bence.

kreş fikrine katılıyorum fakat başlaması gereken yaşı dikkate almanızı ( tabi şartlarınız uygunsa ) şiddetle dikkatinizi çekmek isterim..

kızlar bu konu çok açılıyo ama tecrübeli annelerden yardım istiyorum, şimdi ben çalışıyorum oğluma 2 buçuk yaşına gelene kadar ücretsiz izin alarak kendim baktım. annemle kv bana yakına taşındılar bakmak için bakıyolarda saolsunlar, ama sanki yetmiyo çocuğa ve aklımı karıştıran yaşlıların içinde kalacağına kreşe gitmesinden yanayım sizler ne düşünüyorsunuz

Bakacak durumdalar ve aralarında ve aranızda sıkıntı yok ise 3 veya 3,5 yaş kreş için uygun bence.
Biri anaanede biribabaannede şimdi kızım 3,5 yaşında ve bu sene kreşe gidecek inşallah :)

kreş fikrine katılıyorum fakat başlaması gereken yaşı dikkate almanızı ( tabi şartlarınız uygunsa ) şiddetle dikkatinizi çekmek isterim..

bende sizinle aynı düşüncedeydim ama eşimin ısrarları ile 33 aylıkken başladı kreşe kızım o ara bir uzmandan dinlemiştim. büyük şehirlerde çok fazla uyarıcı olması nedeniyle beyinleri erken gelişirmiş o yüzden büyük şehirlerde kreş yaşı küçülebilirmiş. normalde kuşadasında yaşayan bir çocuk için kreş yaşı 4 tür demişti örnek olarak. ondan sonra içim rahatlamıştı ve kızım da kreşi çok şükür çok sevdi

2,5 yaş çok erken sanki. benim kızım var 20 aylık anane-babaanne 15 er bakıyorlar. ben h.sonu oyun grubuna yazdırdım ona gidiyoruz. Adım adım diye eğitim seti var ondan alıyorum. annem de k.v. okuyorlar tabi çok değil. 4 yaşına kadar bu şekilde düşünüyorum. ama kısmet ne olur bilemem. belki 3-4 yaş arasında belli gün-saatler arası yollarım. eğer gün boyu tv karşsında geçmiyorsa vakti biraz daha büyüyüp kreşe gitse daha iyi olur sanki

Back
X