kreş mi babanne anneanne dönüşümlü bakması mı

aynen kastettiğim şey bu, her çocuk için uygun yaş malesef bir olmuyor, sosyal çevre, yasadıgı ortam, birçok etkileyen olay var, eger cocuk hazır değilse aksine hırcınlaşıp ters etkilenebiliyor, bence bu konunun sırrı uygun yaşta krese verebilmeyi başarmak, sizin adınza sevindim, umarım sıkıntısız devam eder kuzu :)

bende sizinle aynı düşüncedeydim ama eşimin ısrarları ile 33 aylıkken başladı kreşe kızım o ara bir uzmandan dinlemiştim. büyük şehirlerde çok fazla uyarıcı olması nedeniyle beyinleri erken gelişirmiş o yüzden büyük şehirlerde kreş yaşı küçülebilirmiş. normalde kuşadasında yaşayan bir çocuk için kreş yaşı 4 tür demişti örnek olarak. ondan sonra içim rahatlamıştı ve kızım da kreşi çok şükür çok sevdi

anladığım kadarıyla anneanne-babanne aynı anda bakmaya geliyorlar bence eğer kreşe vermeyip onlar bakacaksa 15 er gün olarak ayarlayın. işiniz gücünüz gezmeniz doktorunuz olur bu şekilde düzenli olsun diyebilirsiniz. çünkü sanırım babanne tavrından hoşnut değilsiniz belki bu düzeni kabul ederlerse size daha rahat olacaktır.

arkadaşlar çok teşekkür ederim bakalım nasıl olacak ilk zman yarım günle başlarım di
2,5 yaş çok erken sanki. benim kızım var 20 aylık anane-babaanne 15 er bakıyorlar. ben h.sonu oyun grubuna yazdırdım ona gidiyoruz. Adım adım diye eğitim seti var ondan alıyorum. annem de k.v. okuyorlar tabi çok değil. 4 yaşına kadar bu şekilde düşünüyorum. ama kısmet ne olur bilemem. belki 3-4 yaş arasında belli gün-saatler arası yollarım. eğer gün boyu tv karşsında geçmiyorsa vakti biraz daha büyüyüp kreşe gitse daha iyi olur sanki
ah ben neler neler aldım o adım adımın yüzüne bakmadı hikayelerini falan çok seviyodu hala okuruz ama o kitaptaki şeyler çok dikkatini çekmedi öğrenmedi demem çok şey öğrendi ama ne bileyim dediğiniz gibi hafta sonu oyun grubu araştırayım o fena fikir değil aslında

• Beğen
Reactions: GCA
kızlar bu konu çok açılıyo ama tecrübeli annelerden yardım istiyorum, şimdi ben çalışıyorum oğluma 2 buçuk yaşına gelene kadar ücretsiz izin alarak kendim baktım. annemle kv bana yakına taşındılar bakmak için bakıyolarda saolsunlar, ama sanki yetmiyo çocuğa ve aklımı karıştıran yaşlıların içinde kalacağına kreşe gitmesinden yanayım sizler ne düşünüyorsunuz
Kesinlikle kreş benim oğlum 1 yıl gitti önümüzdeki yıl da göndereceğim Oğluma annem kv bir akraba baktı ama çıcuk tv başındaydı devamlı annem babam arada parka götürürdü kv veya akrabaya deyince sen götür derlerdi ki ben çalışıyorum tanıdık biri evde olunca laf geçmiyır benim kv ile mesafe de azaldı kadın kendini evden biriymiş gibi GÖRDÜ herşeye burnunu sıkmaya başladı Lafı çok uzatmadan kreş diyetim en azından çocuk orda eğleniyor Yemeğini yiyor ( evde bakıcı ile yemiyor ) sizin bir işiniz olduğumda nereye bırakacam derdiniz de olmaz

aynen kastettiğim şey bu, her çocuk için uygun yaş malesef bir olmuyor, sosyal çevre, yasadıgı ortam, birçok etkileyen olay var, eger cocuk hazır değilse aksine hırcınlaşıp ters etkilenebiliyor, bence bu konunun sırrı uygun yaşta krese verebilmeyi başarmak, sizin adınza sevindim, umarım sıkıntısız devam eder kuzu :)

teşekkür ederim :) ben çok tedirgindim açıkçası 4 yaş öncesi hiç düşünmedim kendim baktım daha da bakardım ama kızım çok hareketli artık yetememeye başlamıştım. öğle uykusu düzenimiz hiç olmadı mesela. uykuyu hiç sevmezdi. şu an okulda en sorunsuz uyuyan benim kızmış ben şaşırıyorum. gerçi bu hafta uyku da kalkıyor yaş grupları değiştiği için.. evde makarna ve pilav harici birşey yediremezdik alerji geçmişi yüzünden ısrar da edemezdik şu an kreşte herşeyi yiyor. yanlış şeyler de öğrendiği oluyor arkadaşlarından ama yanlış olduğunun farkına varmasını sağlamaya çalışıyoruz :) hatta ilk zaman servise bile vermemiştik kendi tutturdu ben servisle gidicem diye. kreşte tanımayan yok oranın maskotu gibi hergün ya aşçıyı anlatıyor ya servis şoförünü :) benim yemeklerimi beğenmiyor aşçılarından tarif almamı söylüyor :KK70: kasım ayında 4 yaşı dolduracak. inşallah hep böyle mutlu gelip gider diye dua ediyorum :)

aahhaha bak sennnn, o ortama bayagı uyum sağlamış, ne kadar güzel, işte bu durumda, çocuk psikolojik olarak hazırsa tabi ki kreş mantıklı, ben hep aynı örnegi verirdim, mesela 23 nisan'ı cocuguma anlatırım ederim ama atıyorum gidip bir bayrak alıp yada o gune ozel bı sıır okutup olayı 2. bi aşamaya getıremem, zamanım da yok malesef, ama kreste bunları muntazam oğrenip hatta gelip bize anlatıyorlar, allah hepsini esirgesin, mutsuz çocuk olmasın hiç :)

teşekkür ederim :) ben çok tedirgindim açıkçası 4 yaş öncesi hiç düşünmedim kendim baktım daha da bakardım ama kızım çok hareketli artık yetememeye başlamıştım. öğle uykusu düzenimiz hiç olmadı mesela. uykuyu hiç sevmezdi. şu an okulda en sorunsuz uyuyan benim kızmış ben şaşırıyorum. gerçi bu hafta uyku da kalkıyor yaş grupları değiştiği için.. evde makarna ve pilav harici birşey yediremezdik alerji geçmişi yüzünden ısrar da edemezdik şu an kreşte herşeyi yiyor. yanlış şeyler de öğrendiği oluyor arkadaşlarından ama yanlış olduğunun farkına varmasını sağlamaya çalışıyoruz :) hatta ilk zaman servise bile vermemiştik kendi tutturdu ben servisle gidicem diye. kreşte tanımayan yok oranın maskotu gibi hergün ya aşçıyı anlatıyor ya servis şoförünü :) benim yemeklerimi beğenmiyor aşçılarından tarif almamı söylüyor :KK70: kasım ayında 4 yaşı dolduracak. inşallah hep böyle mutlu gelip gider diye dua ediyorum :)

aahhaha bak sennnn, o ortama bayagı uyum sağlamış, ne kadar güzel, işte bu durumda, çocuk psikolojik olarak hazırsa tabi ki kreş mantıklı, ben hep aynı örnegi verirdim, mesela 23 nisan'ı cocuguma anlatırım ederim ama atıyorum gidip bir bayrak alıp yada o gune ozel bı sıır okutup olayı 2. bi aşamaya getıremem, zamanım da yok malesef, ama kreste bunları muntazam oğrenip hatta gelip bize anlatıyorlar, allah hepsini esirgesin, mutsuz çocuk olmasın hiç :)

Amin :KK68:

Tabiki nineler bakmali.iki yasindaki kizima ananesi bakiyor gayet mutlu.ileri yillarda zaten kres anaokuluna gidecek simdiden cocugu yipratmaya yormaya gerek yok.

kızlar bu konu çok açılıyo ama tecrübeli annelerden yardım istiyorum, şimdi ben çalışıyorum oğluma 2 buçuk yaşına gelene kadar ücretsiz izin alarak kendim baktım. annemle kv bana yakına taşındılar bakmak için bakıyolarda saolsunlar, ama sanki yetmiyo çocuğa ve aklımı karıştıran yaşlıların içinde kalacağına kreşe gitmesinden yanayım sizler ne düşünüyorsunuz

Kres için 3-3.5 yaş ideal deniyor ,ama mecburiyet varsa tabi ki erken verilebilir bakan kisiniz var ise 1yil daha durun derim ,sonuçta uzunca bir eğitim hayatı olacak ,erken bikmasin

Not:38 aylık oğlum var ve seneye Eylül'de krese vermeyi planlıyoruz annem bakıyor şimdilik rahatı keyfi yerinde :) telefon tablet bilmez çünkü kapı önünde oyun oynayarak büyüyor :) tabi bu ortamda yetişmesi için radikal bir karar alıp bina yığınları arasından siyrildik ve müstakil eve geçtik biraz kırsal sayılır ama mutluyuz tıpkı kendi çocukluğumda olduğu gibi :)

Back
X