Kreş problemimiz pofff tavsiyelerinizi bekliyorum

Klbk0634

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2014
100
18
48
40
4 yasinda fiziksel engelli %40 sadece tek yuruyemeyen bir cocugum var ozel ayakkabı kullanıyor. Pazartesi itibariyle krese başladık ama ben bittim sabahları cok güzel okula gidiyoruz hatta giderken de anne kurabiye alalim anne şunu alalim arkadaşlarımla yerim diyor kresten içeri giriyor yarım saat sonra iş degisiyor ve aglamaya başlıyormuş. Sonra ben araniyorum mecbur gidiyorum biraz sakinlestiriyorum sonra yarim saat daha bekliyorum ve en sonunda alıp eve geliyorum çalışıyor oldugumdan dolayı cok zorlaniyorum ve öğrendim ki kreşteki diger cocuklarla hic konusmuyormus hic oynamiyormus bugun de bana anne sen beni noye birqkip gidiyorsun dedi aslinda hemen hemen dogdugundan beri annaanne bakiyor ben aksamdan aksama görüyorum bana o kadar düsgun olmamasina ragmen boyle yapiyor sizce ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim diger cocuklari kıskandığını icin mi konusmuyor acaba yada diğer cocuklar yuruyor falan etkileniyor kendini yalnız m8 hissediyor bilemiyorum tel soyledigi şey ben seni cok özlüyorum

Çocuğunuzu ilk gün kreşte tek başına mı bıraktınız? Kademeli olarak uzaklaşma yaklaşımı genellikle bu krizleri hafifletiyor. Bir hafta (en az) yanında kalmalıydınız. Ve ilk günler en mutlu olduğu anlarda eve götürmek, ertesi gün çocuğun daha istekli bir şekilde kreşe gitmesini sağlıyor.

Ah kuzum benim kimse oynamadığı için kendini dışlanmış hissediyor olmalı. Kıskandığını zannetmiyorum. Öğretmeni bu konuda sınıftaki çocukları yönlendirmeli aslında. Bi süre okulda sürekli beklicek biri olsa anneniz işi yoksa aslında 1 hafta tam uyum sağlayıp güven kazanana kadar yanında gidebilirse belki daha iyi olabilir.

Çocuğunuzu ilk gün kreşte tek başına mı bıraktınız? Kademeli olarak uzaklaşma yaklaşımı genellikle bu krizleri hafifletiyor. Bir hafta (en az) yanında kalmalıydınız. Ve ilk günler en mutlu olduğu anlarda eve götürmek, ertesi gün çocuğun daha istekli bir şekilde kreşe gitmesini sağlıyor.
Haklısınız cok afalladi o da bende

Haklısınız cok afalladi o da bende
Rahat olun.. Bazen doğru olmadığını hissetsek de hayat şartları bizi istemediğimiz şeylere zorlar.. Dünyada hiçbir şey çocuğunuzdan önemli değil. 1 haftalık bir izin ayarlayın, herşeyi sıfırdan alıp çocuğunuzun öğretmenine, arkadaşlarına alışmasını sağlayın. 1 ay sonra gülerek arkanızdayız el sallayacak :)

Krese bırakılan her çocuğun gösterdiği normal bir tepki bu.. benim oğlum da başlarda çok ağladı sabah birakirken eteklerime yapışıyordu kuzum ogretmenine bile soruyormus annem.beni neden buraya bıraktı diye.. ben her seferinde yorulmadan sakince anlattım iş çıkışı onu alacagimi sadece oyun oynamasi için onu krese getirdiğimi söyledim kresteki bütün çocukların annelerinin geleceğini devamlı orda kalmayacağını anlattım.cunku kreş kavramını bilmeyen bir çocuk anne babasının bir daha gelmeyeceği korkusu yasar genelde o yüzden ağlarlar.. iki hafta kadar sonra alıştı şimdi ikinci senemiz tatilde bile sıkıldı krese gitmek istiyorum diyor:)

Siz de çocuğunuzla konuşun anlatın korkmasına engel olun. Fiziksel engeliyle alakalı bir durum değildir bu sanmıyorum hatta orda arkadaşlarıyla kaynastikca eve gelmek bile istemeyecektir.. ilk başlardaki cekingenligini attıktan sonra arkadaşlarıyla oyun oynamaya da başlar ve sizin sandığınızdan daha hızlı olacaktır bu süreç merak etmeyin:)

Rahat olun.. Bazen doğru olmadığını hissetsek de hayat şartları bizi istemediğimiz şeylere zorlar.. Dünyada hiçbir şey çocuğunuzdan önemli değil. 1 haftalık bir izin ayarlayın, herşeyi sıfırdan alıp çocuğunuzun öğretmenine, arkadaşlarına alışmasını sağlayın. 1 ay sonra gülerek arkanızdayız el sallayacak :)
Inşallah

Verdigi tepkiler normal bi cok cocuk evin korunakli ortamindan çıkınca korkup birakmayin beni moduna giriyor oglunuz özelde bir cocuk bu tepkileri ilk 1 ay icinde gecmeli ya da azalmali olmuyorsa kaynastirma konusunda daha deneyimli bir kres arastirmalisiniz bence diger tum cocuklarla olan iletisimini saglayabilmeli tabiki ama ogretmen buna destek ckmali ve cocuklara gerekli aciklamayi yaparak zemin olusturmalidir ogretmenleriyle de nasil bi yol izlendigi konusunda konusabilirsiniz bi

Krese bırakılan her çocuğun gösterdiği normal bir tepki bu.. benim oğlum da başlarda çok ağladı sabah birakirken eteklerime yapışıyordu kuzum ogretmenine bile soruyormus annem.beni neden buraya bıraktı diye.. ben her seferinde yorulmadan sakince anlattım iş çıkışı onu alacagimi sadece oyun oynamasi için onu krese getirdiğimi söyledim kresteki bütün çocukların annelerinin geleceğini devamlı orda kalmayacağını anlattım.cunku kreş kavramını bilmeyen bir çocuk anne babasının bir daha gelmeyeceği korkusu yasar genelde o yüzden ağlarlar.. iki hafta kadar sonra alıştı şimdi ikinci senemiz tatilde bile sıkıldı krese gitmek istiyorum diyor:)

Siz de çocuğunuzla konuşun anlatın korkmasına engel olun. Fiziksel engeliyle alakalı bir durum değildir bu sanmıyorum hatta orda arkadaşlarıyla kaynastikca eve gelmek bile istemeyecektir.. ilk başlardaki cekingenligini attıktan sonra arkadaşlarıyla oyun oynamaya da başlar ve sizin sandığınızdan daha hızlı olacaktır bu süreç merak etmeyin:)
Umarım dediginiz gibi olur

Verdigi tepkiler normal bi cok cocuk evin korunakli ortamindan çıkınca korkup birakmayin beni moduna giriyor oglunuz özelde bir cocuk bu tepkileri ilk 1 ay icinde gecmeli ya da azalmali olmuyorsa kaynastirma konusunda daha deneyimli bir kres arastirmalisiniz bence diger tum cocuklarla olan iletisimini saglayabilmeli tabiki ama ogretmen buna destek ckmali ve cocuklara gerekli aciklamayi yaparak zemin olusturmalidir ogretmenleriyle de nasil bi yol izlendigi konusunda konusabilirsiniz bi
Okul müdürü cok deneyimli oldugu her halinden ancak diger ogretmenli pekte basarili ve deneyimli olduklarını düşünmüyorum o yuzden izin alip bir sure bende gitmeyi düşünüyorum

Ben kreşin ilk günü bütün annelerle beraber sınıfa çıktım tanıştık bir saat kadar kaldık ertesi gün anneler sınıfa çıkmadı aşağıda bekledik çocuklardan aglayanlar olduğu zaman aşağı gelip annelerini gördüler ikinci gün de 3 saat kaldı kreste bir hafta boyle alışma süreci yasadik.Ama dediğim gibi ilk gün harici anneler asla sınıfa girmedi çocuklar basta çok sık geldiler yanımıza ama sonraki günlerde hiç ugramadilar bile:) ikinci hafta ise artık kapıdan bıraktım krese girmeden. İlk iki gün falan girerken ağladı ama sonrasında aglamadi hiç. Çok zor oluyor çocuğunu öyle ağlarken bırakıp gitmek.ama mecbur kalıyor işte insan.. siz de bu tarz bir alışma süreci yapsaniz iyi olur hemen öyle tek başına bırakmayın çocuğunuzu.

Ben kreşin ilk günü bütün annelerle beraber sınıfa çıktım tanıştık bir saat kadar kaldık ertesi gün anneler sınıfa çıkmadı aşağıda bekledik çocuklardan aglayanlar olduğu zaman aşağı gelip annelerini gördüler ikinci gün de 3 saat kaldı kreste bir hafta boyle alışma süreci yasadik.Ama dediğim gibi ilk gün harici anneler asla sınıfa girmedi çocuklar basta çok sık geldiler yanımıza ama sonraki günlerde hiç ugramadilar bile:) ikinci hafta ise artık kapıdan bıraktım krese girmeden. İlk iki gün falan girerken ağladı ama sonrasında aglamadi hiç. Çok zor oluyor çocuğunu öyle ağlarken bırakıp gitmek.ama mecbur kalıyor işte insan.. siz de bu tarz bir alışma süreci yapsaniz iyi olur hemen öyle tek başına bırakmayın çocuğunuzu.
Malesef Zorunlu hallerden dolayi biraktim ama simdi izin olayini hallettim insallah yarindan sonra düZelme olur yatirirken bile anne yarin okula gitmeyelim diyordu yarın konusuruz simdi uyku zamani dedim yatirdim bakalum yarin ne yaşayacağız ben kresren iceri gitmesem mi girsem mi onu bilemedim

Ben yarın okula gidicem ama krese onnla girsem mi arkadaslari ile ve ogrermenleri ile iletişimini gormek icin yoksa disarida beklesem mi bilemedim

Engelli olduğu için yaşadığı sorunu direkt engelli o yüzden dışlanılıyor veya diğerlerini kıskanıyor gibi düşünmeyin lütfen. Bu yas çocukları ilk kez evden ayrılıp farklı bir sosyal ortama girerken çoğunlukla benzer şeyleri yasar. Kendini güvende hissetmek ister ailenin yanında hissettiği gibi sınırlarını ölçer sizin evladınızında ağlayarak sizi oraya getirmeyi sağlaması gibi. Her ağlama ve takiben çağırılmanızda oraya giderek onun bu davranışını pekiştirmiş oluyorsunuz sizi her istediğinde ağlama yöntemine başvuracaktır. Onun yerine kreşe bırakıp dönmek yerine ilk zamanlar 1,5 saat sonra 1 sonra yarım saat gibi yanında kalıp kalınan süreyi sistematik olarak düşürürseniz faydalı olacağını düşünüyorum hemde o ortamda neler yapıyor gözlemlemiş olursunuz.
(Süre kısımlarını örnek verdim onu siz yasamınıza göre ayarlayabilirsiniz önemli olan sürenin giderek azalması )

Okulda hata var.agladiginda çocuk istediğine kavuşuyor,ağlamaları hep devam edecek bu şekilde.
Öğretmenin çocuğu sakinlestjrmesi gerekirdi
Çocuklarım üç yıldır kreste.bir gün bile okulda beklemedim. Okulda kalma sürelerini yavaş yavaş arttirdim

Back
X