Kreş problemimiz pofff tavsiyelerinizi bekliyorum

Kreşin sizi araması saçma geldi bana, bizimkiler cok güzel oyalamışlardı. İlk kızımda bizde sorun yaşadık ama hiç arayıp çağırmadılar,
Birde ilk hafta yarım gün yapıp sonra tam güne geçseniz daha iyi olurdu sanki. Biz öyle yapmıştık.
Çok istemezse kreşi değiştirmek gerekebilir, oğlum kreşe alışık olmasına rağmen tatil dönüşü başka bir kreşe başlamıştı. 2 gün gidip birdaha gitmek istemedi, kreşi değiştik sorun halloldu, bazen içgüdülerine de güvenmek lazım sanırım

Sizi yanlış yönlendiren bir kurum bence. Bırak git geri gel al diye bir saçmalık olamaz.

kreşi değiştirin kesinlikle. sıkıntı ordan başlıyor. bu işin okulunu okuyanlar illa ki sakinleştirir çocuğun dikkatini çeker. kaldı ki 4 yaşında kuzucuk. çok güzel aktiviteler de bulunabilir.
ben oğlumu bırakırken mızırdansa öğretmeni der ki: lütfen duygusallaşmayın. bırakın ve gidin. aynen de öyle yaparım. bir de alışma süreci 1 ayı bulur zaten.

Biraz zaman verin . Benim kızım neredeyse iki ay ağlayarak gitti kreşe. Yürüyememesinin bu duruma etkisi var mı bilemiyorum ama her çocuğun gösterdiği normal tepkiler bunlar. Okulun ve sizin kararlı olmanız çok önemli. Ben ağlayarak bırakırdım gün içinde de ağlıyordu ama öğretmenlerimizin tavsiyesine uyup almadık okuldan. Şu anda güle oynaya gidiyor okula.

Bence kreşte sorun var

Çocuk hevesli ama gidince hayal kırıklığı yaşıyor belli ki .

biraz sizde dursanız sımıfta biraz durup çıkım sınıfın camından izleyin ona gözükmeden yavaş yavaş alışsın öyle bırakın.

Yada başka bir kreşe verin iyi bir öğretmen bu durumu çözebilir
4 yaşında çünkü
Rahat iletişim kurulabilecek yaşta
O ağlamadan bu durumun önüne geçmeli

Çocuğunuzu ilk gün kreşte tek başına mı bıraktınız? Kademeli olarak uzaklaşma yaklaşımı genellikle bu krizleri hafifletiyor. Bir hafta (en az) yanında kalmalıydınız. Ve ilk günler en mutlu olduğu anlarda eve götürmek, ertesi gün çocuğun daha istekli bir şekilde kreşe gitmesini sağlıyor.

ben bunu ilk defa duydum. benim bulunduğum il de hiçbir kreşte bu yok. hatta diğer çocuklar etkilenir diye anne kreşte kalsa bile kameradan izleyebiliyor sadece

bencekreşe birlikte gidin o kendini orada güvende hissedene kadar her gün gidin. bir süre sonra kreşin kapısında bekleyin , o iyice alışınca tamamen bırakın.

Egitimci olarak ogretmeniyle konusmanizi tavsiye ediyorum.kres icerisinde mutsuz olabilir.ogretmenin daha cok ilgilenmesi gerekebilir.dislanmis hissedebilir ki bu yaslardaki cocuklar acimasizca davranirlar pek duygu beklemek dogru degil.kurallar koymali ve ogretmen aradiginda kosa kosa gitmemelisiniz

Benim kizim asiri duskundu bana, biz kademeli basladik, ilk gun 1 saat, ikinci gun 2 saat vs vs artirdik, ilk ay yarim gundu sonra yam gune gecti.
Yine de agladigi oluyordu ama simdi gule oynaya gidiyor.

Back
X