• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş seçimi

Çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsın. Meb'e bağlı olup olmadığını da öğreneceğin. Servisle işimiz yok. Babası servis görevi yapacak :cool: cadılar bayramı güzelmiş :-)

Keşke ben de bu rakama içime sinecek bir yer bulabilsem...

ben de bulamayacağımı düşünmüştüm, çünkü içime sinenler 1500 den başlıyordu (servis hariç) bütçeme uyanları da ben beğenmiyordum. burası da bütçemin üzerindeydi tanıdık vasıtasıyla yazdırdık iki komşu, öyle olunca kardeş indirimi de yaptılar kısmen uyguna geldi.
çevreye tanıdıklara haber verip referanslı bir yer bulursan çok güzel olur, hem güvenirsin hem indirimi kaparsın :KK22:

Ozellerin kresinde lisans mezunu calismak istemez. Oyle dese bile diplomasiz inanmayin . Yemekleri hijyeni kirtasiye masrafi servisi hakkinda bilgi edinin. Kamera var mi onada dikkat edin . Ogretmenin nasil oldugunu ancak yaşayarak anlarsiniz. en onemlisi sinif mevcudu maximum kac olucak sorun. Kreste 2 ogretmene 6 7 ogrenci idealdir

ben de bulamayacağımı düşünmüştüm, çünkü içime sinenler 1500 den başlıyordu (servis hariç) bütçeme uyanları da ben beğenmiyordum. burası da bütçemin üzerindeydi tanıdık vasıtasıyla yazdırdık iki komşu, öyle olunca kardeş indirimi de yaptılar kısmen uyguna geldi.
çevreye tanıdıklara haber verip referanslı bir yer bulursan çok güzel olur, hem güvenirsin hem indirimi kaparsın :KK22:
Komşuluk ilişkisi kurmadığıma ilk defa üzüldüm. Gideceğimiz ilk kreşte eşimin iki iş arkadaşının çocuğu var. Belki işe yarar...

Ingilizce Jimnastik hic onemli degil.. Cocuklar hic bisey ogrenmiyor ogrense de bir sure sonra unutuyor zaten..ingilizce ogretmenu ayri olmasi faso fiso....gosteris sadece...onemli olan temizlik ve ogretmenin iyi olmasi...cocugum orada mutlu olsun sosyalellessin ogretmenini sevsin bana yeter....
Ben size katılmıyorum, hiç de fasa fiso bulmuyorum yabancı dili. Benim çocuğum kreş ve anaokulunda 3 yıl çok güzel yabancı dil öğrendi. Hatta ortalama bir devlet okulunun ortaokul seviyesi gibi öğrendi diyebilirim. Bu sene hiç görmemesine rağmen evde biz desteklemeye çalıştık ve çok birşey kaybetmedi, hala iyi seviyede biliyor. Ve bir çocuğun yabancı dili erken yaşlarda almaya başlaması çok önemli. Şu zamanda yabancı dil olmazsa olmaz bir konu bence

Ankara' da bahsettiğim kurum. Ankara' nın bildiğim kadarıyla en büyük bağımsız anaokuluna sahipler. İsim yazılabiliyor mu bilmiyorum. Site kurallarına uygun değil sanırım. Ama özelden yazacağım ismini
Bana da yazar mısınız kurum adını?

İzmit'te olduğunuzu okudum. Orada zaten belli başlı birkaç yer var iyi durumda olan. Genelde Yahyakaptan tarafında zaten onlar da... Tuncay emir, bilgi köprüsü, Bilge baykuş, nar montesori, küçük şeyler, bir de neşe Erberk var bildiğim. Ama eğer güzergah uyuyorsa ve yaşı da tutuyorsa Başiskele tarafında çocuk kasabası diye bir yer var. Bunlra bakabilirsiniz...

Genel olarak yemek listesi, aylık/yıllık eğitim planı, öğretmenlerin eğitim seviyesi, temizlik, materyallerin yeterliliği, bahçesi olup olmaması, güvenlik önlemleri, daimi bir psikoloğu olup olmadığı, kreşin açılış kapanış saatleri dışında eğitimin hangi saatler arasında olduğu( mesela kreş 7ye kadar açık olsa bile eğitim 4te bitip, o saatten kalan tüm çocukları nöbetçi bir öğretmen ile karma sınıf yapabiliyorlar, aynı şey sabah erken gelen çocuklar için de geçerli), eğer çalışacaksanız ve o süreçte bakacak kimse yoksa, sömestr ve yaz tatillerinde açık olup olmadığı, aylık ücret dışında ne gibi ekstra masraflar olduğu (Kİ MEB'E BAĞLI ANAOKULLARINDA KIRTASİYE ÜCRETİ ALMAK YASAK). Bir de çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama anaokulu olan yani MEB'e bağlı kurumların, 36 ay altı kayıt alması yasak. Kreş ve gündÜz bakım evi diye geçenler 36 ay altı kayıt alabiliyor.

İzmit'te olduğunuzu okudum. Orada zaten belli başlı birkaç yer var iyi durumda olan. Genelde Yahyakaptan tarafında zaten onlar da... Tuncay emir, bilgi köprüsü, Bilge baykuş, nar montesori, küçük şeyler, bir de neşe Erberk var bildiğim. Ama eğer güzergah uyuyorsa ve yaşı da tutuyorsa Başiskele tarafında çocuk kasabası diye bir yer var. Bunlra bakabilirsiniz...

Genel olarak yemek listesi, aylık/yıllık eğitim planı, öğretmenlerin eğitim seviyesi, temizlik, materyallerin yeterliliği, bahçesi olup olmaması, güvenlik önlemleri, daimi bir psikoloğu olup olmadığı, kreşin açılış kapanış saatleri dışında eğitimin hangi saatler arasında olduğu( mesela kreş 7ye kadar açık olsa bile eğitim 4te bitip, o saatten kalan tüm çocukları nöbetçi bir öğretmen ile karma sınıf yapabiliyorlar, aynı şey sabah erken gelen çocuklar için de geçerli), eğer çalışacaksanız ve o süreçte bakacak kimse yoksa, sömestr ve yaz tatillerinde açık olup olmadığı, aylık ücret dışında ne gibi ekstra masraflar olduğu (Kİ MEB'E BAĞLI ANAOKULLARINDA KIRTASİYE ÜCRETİ ALMAK YASAK). Bir de çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama anaokulu olan yani MEB'e bağlı kurumların, 36 ay altı kayıt alması yasak. Kreş ve gündÜz bakım evi diye geçenler 36 ay altı kayıt alabiliyor.
Teşekkürler. Kızım bu ay sonu 2 yaşını dolduracak. Nisan sonu işe başlıyorum memurum ve burada kimsemiz yok.

Çocuk kasabası bana çok uzak. Yahyakaptana yakınım ve orada olacağız. Bilge Baykuşla konuştum kontenjanları dolu. Diğer yerlerle görüşeceğim. Siz de mi izmittesiniz?

Ben kızımı kreşe verirken neye baktım
1-kreşin fiziki yapısına. Yani bahçesine,oyun alanına,mutfağına,tuvaletine,uyku odasına,tek katlı olmasına (bu bence çok önemli) ne kadar az merdiven o kadar az tehlike, çıkıp kapısı güvenliğine
2-evime olan yakınlığına
3-öğretmen ve yardımcı abla sayısına
4-bulunduğum saat içinde ağlayan çocuk olup olmadığına
5-mutfakta kullanılan malzemelere: hazır gıda kullanımına(yoğurttan içecekleri meyve suyuna yedikleri pudinge salçaya kadar herşey el yapımı.)
6-orda su içmek istedim e gelen bardağın temizliğine baktım.
7-ben dini eğitimde istediğimden o konuda ki yeterlilikleri
8-aktivite-faaliyet tablosu
9-hergün bilgi karnesi gönderilip gönderilmediğini
10-kamera sistemi

Ben aynı kurumun 2 sene kreşine 1 yıl da bağımsız kolej anaokuluna gönderdim. Ve 700 küsür ödedim aylık. Servis de dahildi üstelik ilk iki yıl.

Yemeklerin denetlenip denetlenmediğini sormuştum. Listeler hep gıda mühendisleri tarafından belirlenip her ay eve listeler gönderiliyordu.

Branş derslerine branş öğretmeni giriyor mu diye sormuştum. İngilizce dersine extra dikkat etmiştim. Branşı geçtim, anadili İngilizce olan yabancı eğitmenler geliyordu. Çok iyi İngilizce öğrendi çocuğum üç senede. Ayrıca drama, halk oyunları, jimnastik dersleri vardı. Hepsinin öğretmeni branş öğretmeniydi.

Çocuğumun kendi öğretmeninin hangi üniversiteden mezun olduğunu da sormuştum. Çünkü kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu öğretmenler de olabiliyor. Ben lisans mezunu istedim ve lisans mezunu olup olmadığını da sordum.

Okulun güvenliğine dikkat etmiştim. Merdiven başlıklarını bile sünger benzeri bir malzemeyle kaplamışlardı, hoşuma gitmişti.

Bahçesi olup olmaması önemli, bağımsız bina olması da bir o kadar önemli. Ki apartman benzeri bir yapıda çocukların özgür bir şekilde hareket etmesi çok mümkün değil o yüzden kesinlikle kreş bağımsız binada olmalı.

Oyun odası ayrıca var mı diye sordum. Kocaman spor salonu gibi bir oyun odaları vardı.

Yöneticinin psikoloji eğitimi alması da önemli bir ayrıntı bence. Bizim müdürümüz psikoloji mezunuydu, aynı kurumun diğer şubelerinde de yöneticiler hep psikolog idi.

Tuvaletleri kontrol etmiştim, çocukların boyuna uygun tuvalet ve lavabolar vardı ve çok temizdi, benim için önemli. Tuvalet eğitimi de veriyordu benim seçtiğim kurum.

Yatma odalarında kaç yatak var yerleşim nasıl, çocuklar hava alabiliyor mu diye gezmiş bakmıştım.

Ders içeriği, saatleri, giriş çıkış saatleri önemli. Kar tatillerinde mutlaka bir şubesi açık olurdu bu da önemli çalışan anne babalar için.

Etkinliklerde çocuklara ne kazandırılacak sormuştum. Belli bir programları var mı yoksa sadece günü kurtarmak için oyun mu oynatıyorlar önemli. Benim seçtiğim kurum çocukları 6 aylık yaş gruplarına ayırıyordu ve kendi yaş grubuna uygun kas ve beyin gelişimi çalışmaları yaptırıyordu. Her sınıf 15 kişiyi geçmeyecek şekilde sınıflandırılıyordu, tüm çocuklar arasında en fazla 6 ay fark vardı. Sınıfta bir asıl bir stajyer iki öğretmen vardı.

Bir de ilk görüşmedeki intiba önemli. Şişirme içi boş bilgiler mi veriyorlar, yoksa içinizi rahatlatacak ve tatmin edici içi dolu bilgiler mi veriyorlar dikkat etmek gerekir.

Çocuğumu bir gün deneme için gönderdim, bunu kabul ediyorlar mı önemli. Öğretmeniyle iletişim kuruşunu uzaktan izledim oyun odasında. Çocuğumu mutlu görünce içim rahat etti.

Daha pek çok ayrıntı var da çok uzattım. Ben memnundum seçtiğim kurumdan. Pahalı olan her zaman iyidir diye bir şart yok. Ayrıntılara dikkat edin.
Rica etsem kurumun adını banada yazabilirmisiniz ?

Pahali olmasi kresin iyi oldugu anlamina gelmez bence siz bakis acinizi degistirin yoksa havaya para veriyor olursunuz :KK66:
Bir de cocugunuzu lokantaya yemek yemeye degil krese egitime gonderiyorsunuz unutmayin :KK66:
Merhaba. Çocuk kahvaltı , ögle yemeği ve ikindi kahvaltısını okulda yediği için elbette yediklerine dikkat ediyoruz.

Merhaba. Çocuk kahvaltı , ögle yemeği ve ikindi kahvaltısını okulda yediği için elbette yediklerine dikkat ediyoruz.
Alinti yaptigim kisinin mesajlarini okudunuz mu? Butun gun sadece yemek yeniyormus gibi yorum yapmis. Hatta ucuz kreslerin yemeklerin kotu olacagindan bahsetmis falan, ben ona cevap olarak yazdim..

bende oturduğum semtte bi kaç yere baktım hatta gittiğim bir kreşte öğretmenin kollarında izler vardı eşim kesinlikle olmaz deyip evimize yakın olana baktık bütün odaları gezdim öğretmenlerin eğitim durumunu yemek listesini vs herşeyini gördüm hoşuma da gitti çevreye sordum varmı çocuğu giden memnunmu diye araştırdım kötü bişey duymadım şuan kv bakıyor oğlum 23 aylık bende yaza doğru vermeyi düşünüyorum fakat iş ile ev arası 1 saat işime yakın bulsam bile götürüp getiremiycem evime yakın olanı tercih etsem işim uzak kalıcak bu ikilemdeyim :(

A andromeda-80 özelden mesaj atmaya çalıştım size ama nedense hata veriyor. konu sahibesi bana kızmasın ama ben de ankaradayım. bahsettiğiniz kreşi öğrenmek istedim. mesaj atarsanız sevinirim.

Kızlar perşembe günü kreşleri gezeceğim. Kafamızda 2-3 tane yer var. Ne sormam gerekiyor, nasıl fikir edinebilirim kreşleri gezerken, doğru sorular nelerdir? Bir de kreş ücretleri ne kadara kadar normal sizce.

Not: lütfen konum taşınmasın kreş sayfasında hiç hareket yok. En azından perşembeye kadar kalsın. Sevgiler.
kresın genel duzenı yemek uyku sosyol etkınlıkler hakkında genel bılgılendırme alın, mesafe varsa servısı var mı ve fıyata dahıl mı onu sorun, hastalık yada ekstra bır sorun oldugunda ıletısım ne sekılde gerceklesıyor onu ogrenın, sızden ıstenen belgeler vardır saglık raporu vs gıbı bunların neler oldugunu ve ne ıcın ıstendıgını detaylıca ogrenın..
kreslerı ozellıkle oyun -yemek ve uyku alanlarını gezın wc lerıde gezerım ben olsam hıjyen kurallarına uyuluyor mu denetlemek ıcın..
ve tabıkı can alıcı nokta fıyat nedır , butcenıze uyuyor mu pazarlık payı var mı bunları sorun ;)

Back
X