ayy bu konu zor. ben de bu aşamalardan geçtim. 2 hafta oldu oğlum gidiyor.
ben önce temizliğe baktım ne yalan söyleyim. bu çok önemliydi benim için. zira gezdiğim kreşler eski binalardan, tozdan, kirli fayanslardan, tuvaletlerden, basık mutfaktan falan oluşuyordu hep. oğlumu yazdırdığım kreş sıfır ayarındaydı, bahçeli, şehrin birazcık dışında havası da temiz . wcler, mutfak, odalar, araç-gereçler pırıl pırıldı. bize gelen çay bardağı parlıyordu. çayı getiren hanım boneliydi. üniforması açık renk tertemizdi. 2 bayan yemek, temizliğe bakıyor. bir de bahçıvanları vardı.
sonra kreş sıcacıktı. kış günü üşütmemeleri açısından bu da önemliydi benim için.
müdürü sert bir hanım çok otoriter. personel baya çekiniyor kendinden. sonra bütün kameralar full açıktı. kayıt odasına girince her sınıfa baktım. yani haberli değildi öğretmenler. öğretmenlerin hepsi bayan bu arada. bu da benim için önemliydi. yönetici de bayan. tek erkek bahçıvan ve güvenlik.
sınıflar max 10 kişi falan görünüyordu. 2 öğretmen var. birisi uzun yıllar orada olan oluyor diğeri yardımcısı. ek stajyerler de oluyor.
bu ek stajyerler wc, yemek konusunda destek oluyorlar.
menüleri çok zengindi diğer kreşlere göre
mesela bir günü şöyle
sabah: omlet, peynir, zeytin, bal, ekmek, süt çay.
öğlen
sulu yemek pilav yoğurt salata
ikindi kahvaltısı
kek, limonata .
uyku odaları temiz uyurken çocukları bir öğretmen uyku bitene kadar bekliyor.uyanını öğretmenine teslim ediyor.
meteryaller çok fazlaydı. çocukların hepsinin ilgi alanı farklı bile olsa yeterdi.
sinema odası var. gezegenler filmi gibi filmeler izleniyor. İngilizce dersleri var. İngilizce öğretmeni giriyor derse. aylık yaptıkları etkinlikler eve geliyor ay sonu. ay başında da yapılacak etkinliklerin listesi geliyor eve.
psikoloğu vardı.
servis hariç 800 dedi. 750 ye anlaştık. ama bize 1000 liraya mal oluyor.