Kreş sorunum

Bu arada dini eğitim veren kreşlerde her ne kadar o dersi almasalar da özel günlerde ona gore etkinlik yapıyorlar. Misal kandili dini bayramı kutlayan süslü etkinlikler vb. E haliyle neden kutlandığını da basit sekliyle ogreniyorlar. Net olarak karşıysanız dini eğitimi hiç olmayan bir yere verin.

Hayır var dini kreş diye geçiyor dini dersler veriliyor atıştırırsan görürsün
dini kreş yok demedim. dini eğitim verilmez dememdeki maksat dini eğitim verilmemeli idi. kreş yaşında çocuk için uygun değil. hristiyan da olsa müslüman da olsa budist de olsa...

İlahi öğreten kreş mi varmış diyeceğim topa tutulacağım. =))
Madem bu konuda hassasiyetiniz var, böyle bir eğitim veren kurumun yanına yaklaşmamanız gerekirdi. Ayrıca onların sınıfında öğretilmiyordur, başka sınıfta öğretiliyor sonuçta, oradan ya da başka çocuklardan bile duyup öğrenmiş olabilir.
Herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirir. Sizin hatanız, isteklerinizin ve eylemlerinizin örtüşmemesi.

Bize böyle bir kurum olmadığı söylendi. Yoksa camında başı kapalı takkeli çocuk figürlerinin olduğu, doğrudan islami eğitim veriyoruz diyen kreşler de var, onların önünden dahi geçmedik. Henüz öğretmenle görüşmedik. Yeni farkettik zaten.

ya dusunuyorum bız cocukken bıze ılahıler bılmemneler ogretılmedı dedeme babama anneme sorular sordugumda bıraz acıklar en dogrusu senın acıp okuyup arastırman derlerdı
masal okur gıbı ezberlenmıs seylerı hıc duymadım cevremden hep kendım okudum arastırdım
en saglıklısı bu degıl mı ? nıye bırılerı mudahale eder kı bu ısler yaradanla kul arasındaydı hanı ? ogretmene gelene kadar aıle var ... bazı bılgıler aıleyle olur ne munasebet ya sinirlendım
Hiç katılmıyorum bu düşüncenize. Dini eğitim çocuğa ailesi tarafından verilmelidir. Nasıl ki milli değerlerimizi öğretiyoruz kendin arastır demiyoruz vatan millet sevgisi aşılamaya çalısıyoruz eline bayrak verip sallattırıyoruz. Ama dini sevdirmeye çalışmayacakmışız kendi araştıracakmış. Ne bu yaman çelişki?. Sen küçükken sevdirme sonradan sevöesini bekle olcak iş mi?

tamamen sizin tercihinizde olan bir konu ister devam edersiniz ister biraktirirsiniz.
ama yorumlari saskinlikla okudum ilahi öğrenmenin pedagojik olarak ne gibi olumsuz bir etkisi olabilir? sordum sarı çiçeğe söyleyen çocuk ne gibi bir travma yaşar mesela? ilginç ve çok fanatık düşünceler var gerçekten.

dini kreş yok demedim. dini eğitim verilmez dememdeki maksat dini eğitim verilmemeli idi. kreş yaşında çocuk için uygun değil. hristiyan da olsa müslüman da olsa budist de olsa...
[/QUOTEçocuk ne zaman hazorsa o zaman verilir dini eğitim her çocugun hazırbulunuşlugu aynı değildir.

tamamen sizin tercihinizde olan bir konu ister devam edersiniz ister biraktirirsiniz.
ama yorumlari saskinlikla okudum ilahi öğrenmenin pedagojik olarak ne gibi olumsuz bir etkisi olabilir? sordum sarı çiçeğe söyleyen çocuk ne gibi bir travma yaşar mesela? ilginç ve çok fanatık düşünceler var gerçekten.

Kendi adıma cevap vereyim. Benimki yaşı gereği her şeyi soruyor sorguluyor neden diyor . Bazen çok zorlayıcı sorular soruyor ve bazı cevaplar da tatmin etmiyor kendisini. Din, Allah, ibadetler soyut kavramlar. 3 yaş için erken olduğunu düşünüyorum

İstemeyene dini eğitim vermiyoruz isteyene veriyoruz ne demek?
Orada dini eğitim var mı yok mu? Bu net değil mi?
Yani istemeyenler o sırada ne yapıyor?
Ayrıca çocuklar kayıt cihazı gibi, ne duyarlarsa alırlar. Belli ki dini eğitim isteyen arkadaşlarından duymuş.
Nasıl bir ilahi ayrıca, şimdi çok tatlı çocuk ilahileri var.
Siz tamamen karşı iseniz göndermeyecektiniz. Tamamen dini eğitim olmayan bir kurum seçecektiniz.

3 yaş erken değil ayrıca. Her türlü gerekli gereksiz bilgiyi anında öğrenebilen algıları inanılmaz açık bu çocuklara ne verirsen alırlar.
Dolayısıyla iyi bir yerde dinini öğrenmesinde de (yaşına uygun şekilde) hiçbir sakınca yok.
Ama bana göre yok :)
Size göre varsa, alın çocuğunuzu.
Başka bir yere de alışır, çok zor olmaz.

Aslında doğrudan din eğitimi veren bir cemaate vs bağlı bir kreş değil. Çok güzel etkinlikleri eğitimleri var. Bitki dikiyorlar piyano çalıyorlar çocuk şarkıları söylüyorlar jimnastik yapıyorlar akıl oyunları oynuyorlar ama ben 3 yaş için erken olduğu düşüncesindeyim. Sorunum orada başlıyor.
3 yaş çocugu ingilizce şarkı öğrenmeli ama ilahi öğrenmemeli. Bu mantıklı mı sizce. Mantıklısa tamam.

3 yaş çocugu ingilizce şarkı öğrenmeli ama ilahi öğrenmemeli. Bu mantıklı mı sizce. Mantıklısa tamam.
Evet bence mantıklı, İngilizce şarkı öğrenmeli ama ilahi öğrenmemeli, öğrendiği İngilizce şarkı da Rihanna’nın şarkısı değil yaşına uygun çocuk şarkısı olmalı.

Bu arada dini eğitimin zağarlı olduğunu burdan duydum okudukça kendime gelemedim
Aa olur mu, zararlıııı.
İngilizce öğrensin mesela, saysın, şarkıları öğrensin her türlü gerekli ve gereksiz şeyi öğrensin ama din erken. :kahve:
Ha bir de özellikle İslamsa çok erken, nedense..

Neyse @Mune bir bak, uyar bizi :)
Banlama ama heee, kendimizi tutacağız sözz
Hoppa

Aslında doğrudan din eğitimi veren bir cemaate vs bağlı bir kreş değil. Çok güzel etkinlikleri eğitimleri var. Bitki dikiyorlar piyano çalıyorlar çocuk şarkıları söylüyorlar jimnastik yapıyorlar akıl oyunları oynuyorlar ama ben 3 yaş için erken olduğu düşüncesindeyim. Sorunum orada başlıyor.

Aslında iyi bir yere benziyor. Dini eğitim derken neler mesela?
Eğer ilahi ve basit dualarsa ben pek takılmazdım. Ama manevi konulara girilip bir şey anlatılıyorsa kesinlikle istemezdim. Zira çok erken yaşta iyi değil..

Zaten bu kişilerin dini bilgisinden de emin olunması gerekir. Tekrar konuşup çocuğunuzun direk almadığı eğitimin ne kadarına müdahil olduğunu öğrenin. Belli ki arkadaşları söylerken duyuyor.
Küçük çocuk sonuçta arkadaşları oradayken o toplulukta olmak isteyip kulak kabartıyor olabilir..

Kendi adıma cevap vereyim. Benimki yaşı gereği her şeyi soruyor sorguluyor neden diyor . Bazen çok zorlayıcı sorular soruyor ve bazı cevaplar da tatmin etmiyor kendisini. Din, Allah, ibadetler soyut kavramlar. 3 yaş için erken olduğunu düşünüyorum
dini eğitim o yaştaki çocuğa soyut olarak verilmez zaten. veriyorlarsa da yanlış bir şey. ama yemek duası, uyku duası ilahiler için erken değil bence.
ölüm de çocuğun anlayamayacağı bir şey ama sonuçta bu kavram bir şekilde (evcil hayvanın ölümü, yakının ölümü, hatta bir sineğin ölümünde) veriliyor. çocuğun anlayabileceği seviyede anlatılıyor.

İslamiyet in sadece 5 farzdan ibaret olmadığını düşünüyorum. Hediyeleşmek üzerine etkinlik yapacaklarmış mesela bugün. İslam dininde çok güzel bir şey değil mi hediyeleşmek?
Güzel temiz insan olmayı başkalarına karşı saygılı sevgili olmayı öğrenmesi yeterli benim için.

İstemeyene dini eğitim verilmiyor gibi birşey olabilir mi? Ya dini eğitim veriliyordur ya verilmiyordur. Öğrendiği ilahiden dahi rahatsız oluyorsanız almalısınız kızınızı kresten.

Benim kızımda değerler eğitimi verilen bir kreşe gidiyor özellikle öyle bir kreş tercih ettik. Zaten evde gördüğü, duyduğu şeyleri öğrendiği için herhangi bir sorun yaşamadık yaşayacağımızı da zannetmiyorum. Yaşına uygun sekilde
dini eğitim verilir ve verilmeli düşüncesindeyim.

Aksi bir düşüncede olsaydım bu tarz kreşlere vermezdim çocuğumu.

Bize böyle bir kurum olmadığı söylendi. Yoksa camında başı kapalı takkeli çocuk figürlerinin olduğu, doğrudan islami eğitim veriyoruz diyen kreşler de var, onların önünden dahi geçmedik. Henüz öğretmenle görüşmedik. Yeni farkettik zaten.
Normalde kreşlerde dini eğitim verilmiyor ki zaten. İsteyene dini eğitim veren kreş, istediğiniz gibi bir kreş değildir benim gözümde. Kreş yaşı bunları öğrenme yaşı değil bence de. Sizi eleştirmek için yazmıyorum. Sadece şunu demeye çalışıyorum; bize böyle bir kurum olmadığı söylendi diyorsunuz ama daha baştan isteyene dini eğitim verildiğini de söylemişler. Biraz kavram karmaşası olmuş. =) Kreş konusunda çok seçenek yok demişsiniz ama az da olsa başka seçenekler var demek ki. Yerinizde olsam onları değerlendirirdim.

İslamiyet in sadece 5 farzdan ibaret olmadığını düşünüyorum. Hediyeleşmek üzerine etkinlik yapacaklarmış mesela bugün. İslam dininde çok güzel bir şey değil mi hediyeleşmek?
Güzel temiz insan olmayı başkalarına karşı saygılı sevgili olmayı öğrenmesi yeterli benim için.
Eee bu da dini eğitim bunları da aldırmayın o zaman

Back
X