Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreş ve bitmeyen hastalıklar..

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
ya bilemiyorum ki küçük gitmeleri iyi mi kötü mü.. bakıcı işi de çok zor.. etrafımda bakıcıya baktıran arkadaşlar vr 6 ya 7ye bakıcı değiştirdiler.. çocukla çalışmak zor vesselam.. Allah yardımcımız olsun

evet o öksürük geçmiyor çünkü burun aktıkça geniz akıntısı oluyor ve o da öksürtüyo.. özellikle gece yattığında öksürüyor bizimki de.. inşallah alışırlar :) sizin kreş yılınız da hayırlı olsun :)
Evet ya bakıcı daha zor diye düşünüyorum bi kişi oyalayacak bütün gün. 2 saat birine bıraksam zor bakıyorlar. Çocuklarla iyi ama vakit geçiriyor en azından, arkadaş ortamı olur sosyalleşir, daha iyi vakit geçirir diyorum. 3-4 aya başlayacam işe sıkıntılar basıyor şimdiden:KK51:

Evet ya bakıcı daha zor diye düşünüyorum bi kişi oyalayacak bütün gün. 2 saat birine bıraksam zor bakıyorlar. Çocuklarla iyi ama vakit geçiriyor en azından, arkadaş ortamı olur sosyalleşir, daha iyi vakit geçirir diyorum. 3-4 aya başlayacam işe sıkıntılar basıyor şimdiden:KK51:
kolay gelsin size de ilk işe başlamak çok zor oluyor.. psikolojik ve fiziksel olarak o tempoya alışmak zor geliyor insana..

Benim kızım üç yaşından beri 2 yıl kreş bir yıl da anaokuluna gitti. İlk senemiz kabus gibiydi. Hayatımda görmediğim hastalıklarla tanıştım(konjonktivit gibi). Her hafta istisnasız hastaydı kızım. Ama ben antibiyotik kullanımı konusunda hassasım biraz. Mümkün mertebe hiç kullanmadım (Bu bir öneri değil, sadece benim tercihim) Çok zordu. Ama sonrası için hazırladı kızımı o zorlu süreç. İkinci yıl çok hafif olmak üzere birkaç kez hastalandı kızım, anaokulunda hemen hemen hiç hastalanmadı. Şimdi ilkokul 1. sınıfta, şimdiye kadar burnu bile akmadı hiç:nazar:. Arkadaşları soğuk algınlığı vs. için birkaç gün okula gelemezken kızım okuma yazma öğrendiği bu önemli yılda ders kaçırmadı şükür. Velhasılı kreşte ilk yıla dayanabilirseniz sonrası çok rahat olur. Allah kolaylık versin

Benim kızım üç yaşından beri 2 yıl kreş bir yıl da anaokuluna gitti. İlk senemiz kabus gibiydi. Hayatımda görmediğim hastalıklarla tanıştım(konjonktivit gibi). Her hafta istisnasız hastaydı kızım. Ama ben antibiyotik kullanımı konusunda hassasım biraz. Mümkün mertebe hiç kullanmadım (Bu bir öneri değil, sadece benim tercihim) Çok zordu. Ama sonrası için hazırladı kızımı o zorlu süreç. İkinci yıl çok hafif olmak üzere birkaç kez hastalandı kızım, anaokulunda hemen hemen hiç hastalanmadı. Şimdi ilkokul 1. sınıfta, şimdiye kadar burnu bile akmadı hiç:nazar:. Arkadaşları soğuk algınlığı vs. için birkaç gün okula gelemezken kızım okuma yazma öğrendiği bu önemli yılda ders kaçırmadı şükür. Velhasılı kreşte ilk yıla dayanabilirseniz sonrası çok rahat olur. Allah kolaylık versin
ah inşallahh yaaa çok teşekkür ederim.. umut doluyorum bu yazılanları okuyunca.. inşallah biz de atlatıcaz bağışıklığımız güçlenecek

Benim kızım çok hastalık taşıdı kresten eve kardeside hastalandı 6 aylıktı minigim orta kulak iltihabı kaptı ablasindan bizim kız zaten naneli hemen hastalanan bi tip hal böyle olunca hiç bitmeyen hastalıklarimiz var Allah beterinden korusun çocuklarımızı ne diyim

ay yazınız nasıl iyi geldi bana bilemezsiniz.. çünkü düşünüp duruyorum günlerdir bu nasıl böyle sürecek diye.. kızım sosyal bir çocuk artık kreşin tadını da almaya başladı yani verim alacağımızı da düşünüyorum o nedenle kreşe gitmesin de diyemiyorum.. inşallah bizim de sizler gibi sonunda yüzümüz güler.. Allah kuzularımıza sağlık versin, dermansız dert vermesin dediğiniz gibi..

çok teşekkürler ve sevgiler
Eğer çocuğunuzun gittiği yer,hijyen açısından güvendiğiniz ve bildiğiniz bir kurum ise hiç merak etmeyin. Maalesef bu bir süreç, toplu yaşam alanlarında sıkça karşılaştığımız bir durumdur. Ama yinede tedbirli olmakta ve takip etmekte fayda var.

Benim kızım çok hastalık taşıdı kresten eve kardeside hastalandı 6 aylıktı minigim orta kulak iltihabı kaptı ablasindan bizim kız zaten naneli hemen hastalanan bi tip hal böyle olunca hiç bitmeyen hastalıklarimiz var Allah beterinden korusun çocuklarımızı ne diyim
aminn dediğiniz gibi çok taşıyolar eve çocuklar.. Allah yardımcımız olsun ne diyelim

Eğer çocuğunuzun gittiği yer,hijyen açısından güvendiğiniz ve bildiğiniz bir kurum ise hiç merak etmeyin. Maalesef bu bir süreç, toplu yaşam alanlarında sıkça karşılaştığımız bir durumdur. Ama yinede tedbirli olmakta ve takip etmekte fayda var.
evet güvendiğim bir yer kreşi.. zaten anladığım kadarıyla bu sene olacak bunlar kaçışımız yok.. teşekkür ederim

Biz de perişaniz bu sene dediler deneyimli olanlar ilk sene öyledir böyledir diye ama henüz olmamış hastalıklar üzerine konuşmak kolay yaşamak zor muş

aynen öylee yaşamak gerçekten zor..Allah kolaylık versin hepimize
Biz dayanamadik aldık ya ben zaten henüz çalışmıyorum evdeyim havalar da buz zaten en son hastalıkta bi hafta evdeydi istemiyorum okula gitmek deyip duruyordu zaten biz pes ettik artık kısmet seneye

Tamda muzdarip olduğum konu, 2,5 ay oldu oğlum kreşe başlayalı, şimdi 15 aylık, 2,5 ayda 10 defa doktora götürmüşümdür, Her hafta 1-2 gün evde... iyileşiyor gönderiyorum 3 gün sonra yine hasta...
Geçmeyen burun akıntısından kulağı sıvı toplamış, antibiyotik geçirmedi, bir süre daha geçmezse tüp takılacakmış :(
Geçen yine bronşiyolit oldu, hava verdik, arada dişte çıkarıyor...
Yani bakımlarından memnunum, iyi ilgileniyorlar ama bu hastalık olayı bıktırdı beni...
Kreşten alırsam inşallah okul çağına gelene kadar bir yere göndermeyi düşünmüyorum o kadar bıktım...
Oğlum iştahsız, pekmez, ıhlamur, bal vs. yedirebildiğim çok nadir, meyveleri seçer, ilaç içirmek ayrı işkence, genelde kusar

İlk yılı illa hastalanacak diye -başka imkanınız varsa- kreşe göndermenizi tavsiye etmem.
1,5 yada 3 yaşında bebekle, 6 yaşında okul çocuğunun hastalanmasının ve etkilerinin aynı olduğunu düşünmüyorum.
Ev, iş, kreş derken üstüne birde çocuğun hastalığı ekstra stres sebebi ve gerçekten yıpratıcı, o çocuğu hasta hasta sabah kaldırıp kreşe götürmenin vicdan azabı ayrı...

Çocuğunuz için doğru ve hayırlı olanı yapmanız dileğiyle

Biz dayanamadik aldık ya ben zaten henüz çalışmıyorum evdeyim havalar da buz zaten en son hastalıkta bi hafta evdeydi istemiyorum okula gitmek deyip duruyordu zaten biz pes ettik artık kısmet seneye
Zaten sürekli gitmek istemiyorum diyip duruyorsa çok zorlamanın da bir anlamı yok galiba.. geçmiş olsun.. inşallah seneye daha güzel haberlerinizi alırız burdan

Tamda muzdarip olduğum konu, 2,5 ay oldu oğlum kreşe başlayalı, şimdi 15 aylık, 2,5 ayda 10 defa doktora götürmüşümdür, Her hafta 1-2 gün evde... iyileşiyor gönderiyorum 3 gün sonra yine hasta...
Geçmeyen burun akıntısından kulağı sıvı toplamış, antibiyotik geçirmedi, bir süre daha geçmezse tüp takılacakmış :KK43:
Geçen yine bronşiyolit oldu, hava verdik, arada dişte çıkarıyor...
Yani bakımlarından memnunum, iyi ilgileniyorlar ama bu hastalık olayı bıktırdı beni...
Kreşten alırsam inşallah okul çağına gelene kadar bir yere göndermeyi düşünmüyorum o kadar bıktım...
Oğlum iştahsız, pekmez, ıhlamur, bal vs. yedirebildiğim çok nadir, meyveleri seçer, ilaç içirmek ayrı işkence, genelde kusar

İlk yılı illa hastalanacak diye -başka imkanınız varsa- kreşe göndermenizi tavsiye etmem.
1,5 yada 3 yaşında bebekle, 6 yaşında okul çocuğunun hastalanmasının ve etkilerinin aynı olduğunu düşünmüyorum.
Ev, iş, kreş derken üstüne birde çocuğun hastalığı ekstra stres sebebi ve gerçekten yıpratıcı, o çocuğu hasta hasta sabah kaldırıp kreşe götürmenin vicdan azabı ayrı...

Çocuğunuz için doğru ve hayırlı olanı yapmanız dileğiyle
teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun inşallah...
aslında okula alıştı ve seviyor o nedenle almayı düşünmedik geri.. başta çok zorladı gitmeyeceğim diye ama şimdi sıkıntı çıkarmıyor çok şükür.. bakalım nasıl ilerleyecek bizim sürecimiz.. duruma göre biz de kararımızı veririz.. geçmiş olsun size de

ıhlamur veriyorum ben her sabah ha hastalanmıyor mu geçen hafta full evdeydi :) salgın varmış öğretmeni bile serumluk oldu..
antibiyotik niyetine soğana bal koyup veririm
öksürük için bal zencefil karışımı .
oneriniz icin tskler gercekten faydasi olacagini dusunuyorum kreste veya okulda hastalanmamasi imkansiz gibi takviye ederek gondermek en dogrusu hayirli aksamlar

Back
X