KREŞ VE İSTANBULDA GEÇİNME NASIL OLUCAK YARDIMCI OLUN

Maaşınız biraz daha yüksek olsaydı çalışın derdim ama çalışıp maaşınızın yarıdan fazlasını kreşe vermek doģru gelmedi bana. Hem küçükmüş daha çocuğunuz. 3 yaşına kadar siz bakın,sonra devlet anaokuluna verebilirsiniz işe başlayıp.

Merhaba
Bu kaçıncı konum bilmiyorum bu konu hakkında ama artık sona yaklaştık ve karar vermem lazım.
22 aylık bebeğim var annem bakıyor ben çalışıyorum annem şehir dışından geldi bizde kalıyor ve artık kalamayacağını çok bunaldığını işten çıkmamı söyledi dün.Ben çıkmak istemiyorum açıkçası çok zor günler geçirdik.
Benim maaşım asgari ücret kreşe versem en az 1000tl kreş ücreti.Eşim 3000TL alıyor 1000TL kira veriyoruz.
Sizce bebeğim kreş için küçük mü?

İşten çıksam geçinebilir miyiz?
Açıkçası bende annemin evine gitmesini istiyorum.Çünkü beni her gün bunaltıyor her akşam çık işten yeter diyor.Çok kararsız kaldım.
Kreş mi yoksa benim işten çıkmam mı çözüm sizce?
Bu arada iş yerim iyi şartları var çıkarsam bulurum iş ama saatleri güzel buranın sabah 09.00 akşam 18.00
Ne yapayım hanımlar???
1400 den 1000 lirası kreşe gidince size 400 lira kalacak bencede şu durumda sizin bakmanız daha uygun olur,sanırım 1000 liranın içinde servis ücreti yok,kreşe giden çocuk için ekstra paralar çıkabilir doğum günü kutlamaları yılbaşı vs derken 1000 lirayıda geçebilir.

1400 den 1000 lirası kreşe gidince size 400 lira kalacak bencede şu durumda sizin bakmanız daha uygun olur,sanırım 1000 liranın içinde servis ücreti yok,kreşe giden çocuk için ekstra paralar çıkabilir doğum günü kutlamaları yılbaşı vs derken 1000 lirayıda geçebilir.
evet kreşe gidince artı masraflar ve hastalık olacağının söylüyorlar bu durmda pekde alternatif kalmıyor

Benim kızım kreşte. Her ay bir doğum günü hediyesi, 600 TL yıllık kırtasiye ücreti, gezi ücretleri, okula bazen tiyatro geliyor onun parası derken sürekli masraf çıkıyor. Ayda bir kere mutlaka dr a gitmek zorunda kalıyoruz . Hesabınızı iyi yapın zaten elinize 400 TL. para kalacak . O parayı evde çalışarak da kazanabilirsiniz. İstanbul'da yaşıyorsunuz mutlaka evde yapacak bir iş bulursunuz.

Benim kızım kreşte. Her ay bir doğum günü hediyesi, 600 TL yıllık kırtasiye ücreti, gezi ücretleri, okula bazen tiyatro geliyor onun parası derken sürekli masraf çıkıyor. Ayda bir kere mutlaka dr a gitmek zorunda kalıyoruz . Hesabınızı iyi yapın zaten elinize 400 TL. para kalacak . O parayı evde çalışarak da kazanabilirsiniz. İstanbul'da yaşıyorsunuz mutlaka evde yapacak bir iş bulursunuz.
Onları karşılayacak durumum olamaz ki yani 1000tl ile bitmiyor benim maaşım 2500tl olsaydı olabilirdi dimi

Kreşe 1000 tl verdikten sonra 400 lira için mi çalışacaksınız ? Bazı düşünce tarzlarını ciddi anlamda anlayamıyorum.

Benim kocam 3000 lira alsa ben çıkardım işten. Ben İzmirdeyim benimde kiram 1000 lira küçük kızım 2.5 yaşında büyük 2. sınıfa gidiyor kayınvalide istemeye istemeye bakıyor. Eşimle ikimizde asgari ücrete çalışıyoruz toplam 3000 liraya geliyor.Eğer kocam tek başına o kadar para alsaydı hiç düşünmez işi bırakır çocuklarımı gönlümce büyütürdüm. Tavsiye istiyorsan eğer ; çık güzelim işten çocuğunu gönlünce büyüt 2000 lirayla da geçinirsin merak etme en azından kafan rahat olur kimseye minnet duymazsın.

Onları karşılayacak durumum olamaz ki yani 1000tl ile bitmiyor benim maaşım 2500tl olsaydı olabilirdi dimi
Canım keşke çalışabilsen ben her kadının çalışmasından ekonomik özgürlüğünün olmasından yanayım. İkinci kızıma bakacak kimsem olmadığı için işten ayrılıp 2.5 sene çalışmadım. İşe başladığımda da kreşe verdim. Senin bebeğin devlet okuluna gidecek yaşa geldiğinde işe başlarsın. Saatleri uymasa bile yarım gün bir bakıcı ayarlarsın. Umarım her şey gönlünce olur.

Canım keşke çalışabilsen ben her kadının çalışmasından ekonomik özgürlüğünün olmasından yanayım. İkinci kızıma bakacak kimsem olmadığı için işten ayrılıp 2.5 sene çalışmadım. İşe başladığımda da kreşe verdim. Senin bebeğin devlet okuluna gidecek yaşa geldiğinde işe başlarsın. Saatleri uymasa bile yarım gün bir bakıcı ayarlarsın. Umarım her şey gönlünce olur.
çok sağolun güzel dileklriniz için inşallah daha iyileri olur

Benim kocam 3000 lira alsa ben çıkardım işten. Ben İzmirdeyim benimde kiram 1000 lira küçük kızım 2.5 yaşında büyük 2. sınıfa gidiyor kayınvalide istemeye istemeye bakıyor. Eşimle ikimizde asgari ücrete çalışıyoruz toplam 3000 liraya geliyor.Eğer kocam tek başına o kadar para alsaydı hiç düşünmez işi bırakır çocuklarımı gönlümce büyütürdüm. Tavsiye istiyorsan eğer ; çık güzelim işten çocuğunu gönlünce büyüt 2000 lirayla da geçinirsin merak etme en azından kafan rahat olur kimseye minnet duymazsın.
öyle yapıcam galiba evet minnet duygusu çok zor gerçekten

ben bu durumu yaşadım yani 300 tl kalıyor çalışılırmı vs vs o kadar çok dinledimki bu lafları vicdanen suçlandım ama çalışan annede maalesef duygusallığa yer yok ve kulaklarımı tıkadım çocuğumu verdim kreşe pişmanmıyım asla iyiki kimseyi dinlememişim maaşım arttı tek başıma evimi geçindirebilirim şuan ,sigortam için çıkmadım ve emekliliğime 4 yıl kaldı yaşımı bekliycem yani ,üzerine ev aldık kredi ödüyoruz çok şükür ,2 çocuğuma hamileyim 1 yaşına kadar annem bakacak sizin anneniz gibi oda şehir dışında çünki bazen bende yollarım biraz orda biraz burda idare edecekler ,sonrasında da ilk çocuğum gibi kreşe yine ,sonuçta bende onlar için çalışıyorum evde oturmayla masraf olmayacakmı sanıyorsunuz bu arada ilk çocuğum 9 yaşında

Back
X