Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
Merhaba
Oğluma kreş bakacagım. Kafamda bazı sorular var ancak mesela keşke başlatmadan öğrenseydim dediğiniz şeyler olabilir. Tecrübeli anneler, nelere özellikle dikkat etmemi önerirsiniz?
Kasım 2014 doğumlu

Soru seti hazırladım kabaca
Kreş adı
Kreş çalışma saatleri
Kreş ücreti
Kreş yöneticisinin eğitimi
Öğretmen eğitimi
Kreşin ideolojisi/viZyonu
Öğretmen başına çocuk sayısı
Benımsedıklerı eğitim metodları
Beslenme duzenı
Beslenme içeriği
Uyku düzeni
Tuvalet eğitimi
Alternatif aktiviteler
Kreş veli ilişkileri
Kreş geri bildirimleri
Kreş hijyeni
Kreş güvenliği
Kreş ısınması
Kreşe gidemediği günlerde telafi
Merdiven olup olmadığı
Etkinlik alanları
Bahçe

Son düzenleme:
öğretmenlerin yaşı, eğitim durumu, okulda öğretmenlerin çalışma süresi (yani senede 2-3 öğretmen mi değişiyor yoksa yıllardır aynı öğretmenle mi çalışıyorlar)
meb ya da sosyal hizmetlerden belgeleri tam mı,
okulun hijyen ve güvenliği ne durumda, yemek listeleri nasıl, yemekler nasıl bir ortamda yapılıyor ve yeniyor,
kreşin - yöneticilerin ideolojisi (benim için çok çok önemli)
mümkünse çocuğunu o kreşe gönderen velilerle konuşun bilgi alın.
ilk aklıma gelenler bunlar. diğerleri klasik zaten, fiyat politikası, servis, çalışma saatleri, ders programları vs konuşulur.

Tesekkur ederım mesela ogretmen degısımını sormak aklıma hıc gelmemişti
Kresın ıdeolojısı bnm içinde onemlj
Bunh nasıl sorabılırım acaba

Simdi mi baslaticaksiniz?
Zorunda degilseniz erteleseniz olmaz mi?
Cok hasta olacak bunyesi alisana kadar ilk 6 ay hatta 1 sene, bide ustune kis eklenince hep hasta oluyorlar.
Oglum 1 hafta iyiyse 2 hafta hastaydi ilk zamanlar.

Bunun disinda haftalik yemek listesini ve etkinlik programini velilerle paylasmalari onemli.
Kamera olmasi onemli.
Gitmedigi gunleri nasil telafi ediyorlar bu onemli.
Benim oglum haftanin 3 gunu gidiyordu, hastalik dolayisiyla gidemedigi zamanlar gidemedigi gunleri ertesi haftalarda kullaniyorduk ekstra gun niyetine.. tabi onceden haber vererek.

Tesekkur ederım mesela ogretmen degısımını sormak aklıma hıc gelmemişti
Kresın ıdeolojısı bnm içinde onemlj
Bunh nasıl sorabılırım acaba

Ben su an devam ettigi yere oneri uzerine gittiğim icin kizimin ogretmeninin 5 yildir orda calistigini biliyordum mesela onu sormama gerek kalmamisti, digerlerini basbaya liste yapip sorup yanitlari da not almistim :)
Hicbir seyi sormaya cekinmeyin, siz onlara çocuğunuzu emanet ediyorsunuz, hatta bunlarin disinda muhabbet acin, cay icin, sohbet edin, laf arasinda ipuclari yakalamaya calisin.
Ideoloji konusunda zaten kuruma girince direk anliyorsunuz da, yine de netlestirmek lazim. ben biraz yakinmayla aciyordum bu ince konulari, şöyle böyle okullar var, ben boyle bir seyle karsilasmaya asla tahammul edemem, sizin bu konudaki politikaniz nedir dedim hep. Sonra elediklerim çok oldu :) yine kamera sistemi, mahremiyet vs bunlari da direk sorun hic kivirmayin, net olun ki onlar da sizin hassasiyetinizi gorsunler.

Cnm bebegım var. Yarı zamanlı calısıyrm. O bıtıyor ocakta. Annem ıkısıne bırden bakamaz. Mecburum. Cok tesekkur ederım.

Coook super oldu bunlar
Mahremiyet mevzusunu da unutmustum bak buda cok ıyı oldu
Izlemem gereken yol vs
Super

Cnm bebegım var. Yarı zamanlı calısıyrm. O bıtıyor ocakta. Annem ıkısıne bırden bakamaz. Mecburum. Cok tesekkur ederım.

Anladim.
Ama okuldan eve cok hastalik tasiyacak buna hazirlikli olun.
Bebek 1 yasindan kucukse idare etmeye calisin derim cok direncsiz oluyorlar.
Benim oglum 4,5 yasinda kizimsa 14 aylik.
Oglumun burnu aksa kizim aninda hasta ertesi gun

Anladim.
Ama okuldan eve cok hastalik tasiyacak buna hazirlikli olun.
Bebek 1 yasindan kucukse idare etmeye calisin derim cok direncsiz oluyorlar.
Benim oglum 4,5 yasinda kizimsa 14 aylik.
Oglumun burnu aksa kizim aninda hasta ertesi gun
Cok haklısın aslında
Nasıl ıdare edebılırız diye dusunuyrm ısın ıcınden cıkamıyrm
Oglum cok sıkılıyor evde ona da uzuluyrm

Bina özellikleri de en az bu yazılanlar kadar önemli bence, küçük de olsa bir bahçe, etkinlik alanı, sınıf mevcuduna göre bir sınıf, sınıftaki her şeyin sabitlenmiş oluşu, küçüklerin çok merdiven kullanmak zorunda kalmayacakları bir düzen.

Benim oğlum 2 yaşında başladı, ben salgın hastalık zamanı kendim göndermedim bir hafta kadar, onun dışında hastalanıp da gitmediği bir ikidir. Her çocuğun bünyesi farklı. Mesela şuaan 4 yaşında, kendi hasta olmadı bu yıl hiç, evde küçük bebek var o da hasta olmadı henüz. Bir kez salgın gibi bir şey oldu bölgemizde, onda da ailecek yakalandık, 2 güne de ayakta atlattık.

Bilemiyorum benim deneyimim çok pozitif olduğu için ben direk kreş öneriyorum herkese. 3 yaş çocuğu evde çok sıkılır.

Merhaba kendıme soru seti hazırlayıp gezmeye baslayacagım

Kreş adı
Kreş çalışma saatleri
Kreş ücreti
Kreş yöneticisinin eğitimi
Öğretmen eğitimi
Kreşin ideolojisi/viZyonu
Öğretmen başına çocuk sayısı
Benımsedıklerı eğitim metodları
Beslenme duzenı
Beslenme içeriği
Uyku düzeni
Tuvalet eğitimi
Alternatif aktiviteler
Kreş veli ilişkileri
Kreş geri bildirimleri
Kreş hijyeni
Kreş güvenliği
Kreş ısınması
Kreşe gidemediği günlerde telafi
Merdiven olup olmadığı
Etkinlik alanları
Bahçe

Ogretmen egitimlerine bakin mutlaka

Cunku cogu ogretmen degil

Ben oglumu goturmek istedim. Sadece orda farkli bir ortam gorsun grupla oynasin falan diye. Annem bakiyor zaten ama haftada 2 3 kez 2 3 saat gibi dusundum en azindan bir goruselim egitimciler mutlaka bir sey onerir, bir seyler katarlar ogluma dedim.

Ama cogunda bir tane ogretmen vardi. Kalanlar hep meslek lisesi mezunu. Soylemediler basta. Ama goruyorum ki kiz maksimum 20 yasinda.

Cok tesekkur ederim

bız bu sene verdık okulu begendık vs ama ogretmen hangı okuldan kac senesınde mezun unuttum sormayı
ıllakı mezundur meb'e baglı ama keske sorsaydım dıploma gorseydım
mesela sosyal medyada sınıf fotoları paylasıyolar uzerlerıne yazdıkları iletilerde hep yazım yanlısı harf hatası vs
yanı ögretmenın yapmaması lazım orası senın okulu temsıl ettıgın taraf

bı de bızım okulun kahvaltısı menusu cok zayf
bundan da cok muzdarıbım
zaten kızım yemek yemeyı sevmez

bolca yazarım bu konulara

oğlumun kreşindeki öğretmeni 10 yılı aşkın süredir orada idi

tesadüfen beni o gezdirmişti ve memnun olduklarını, özellikle maddi yönden de tatmin olduklarını anlatmıştı

bir de kurum politikası önemli

sınıfta iki öğretmen vardı

biri üniversite mezunu diğeri de kız meslek ve üstüne de iki yıllık açık öğretim okuyan ya da mezun

bu tarz yerler çok değil olanı da pahalı ama huzurla gidiyor çocuklar

oğlum oradaki anılarını hep iyi olarak anlatır

ben mesela çok yiyeceğe takmam ama bizim annelerde şişe süt kutu süt tartışması olmuştu

menümüz veli olan bri diyetisyen tarafından hazırlanıp yine veli olan gıda mühendisinin denetimi ile okulda pişirilirdi

bu yönlerden şanslı idik

kurumun dünya görüşü de kapıdan girince dahi anlaşılıyor da

sorun

özellikle değerler eğitimi politikanız nasıl derseniz onlar ayrıntılı ayrıntılı anlatır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…