Tesekkur ederım mesela ogretmen degısımını sormak aklıma hıc gelmemiştiöğretmenlerin yaşı, eğitim durumu, okulda öğretmenlerin çalışma süresi (yani senede 2-3 öğretmen mi değişiyor yoksa yıllardır aynı öğretmenle mi çalışıyorlar)
meb ya da sosyal hizmetlerden belgeleri tam mı,
okulun hijyen ve güvenliği ne durumda, yemek listeleri nasıl, yemekler nasıl bir ortamda yapılıyor ve yeniyor,
kreşin - yöneticilerin ideolojisi (benim için çok çok önemli)
mümkünse çocuğunu o kreşe gönderen velilerle konuşun bilgi alın.
ilk aklıma gelenler bunlar. diğerleri klasik zaten, fiyat politikası, servis, çalışma saatleri, ders programları vs konuşulur.
Tese
Tesekkur ederım mesela ogretmen degısımını sormak aklıma hıc gelmemişti
Kresın ıdeolojısı bnm içinde onemlj
Bunh nasıl sorabılırım acaba
Cnm bebegım var. Yarı zamanlı calısıyrm. O bıtıyor ocakta. Annem ıkısıne bırden bakamaz. Mecburum. Cok tesekkur ederım.Simdi mi baslaticaksiniz?
Zorunda degilseniz erteleseniz olmaz mi?
Cok hasta olacak bunyesi alisana kadar ilk 6 ay hatta 1 sene, bide ustune kis eklenince hep hasta oluyorlar.
Oglum 1 hafta iyiyse 2 hafta hastaydi ilk zamanlar.
Bunun disinda haftalik yemek listesini ve etkinlik programini velilerle paylasmalari onemli.
Kamera olmasi onemli.
Gitmedigi gunleri nasil telafi ediyorlar bu onemli.
Benim oglum haftanin 3 gunu gidiyordu, hastalik dolayisiyla gidemedigi zamanlar gidemedigi gunleri ertesi haftalarda kullaniyorduk ekstra gun niyetine.. tabi onceden haber vererek.
3 yasında (kasım 2014)Kaç yaşında oğlunuz?
Coook super oldu bunlarBen su an devam ettigi yere oneri uzerine gittiğim icin kizimin ogretmeninin 5 yildir orda calistigini biliyordum mesela onu sormama gerek kalmamisti, digerlerini basbaya liste yapip sorup yanitlari da not almistim :)
Hicbir seyi sormaya cekinmeyin, siz onlara çocuğunuzu emanet ediyorsunuz, hatta bunlarin disinda muhabbet acin, cay icin, sohbet edin, laf arasinda ipuclari yakalamaya calisin.
Ideoloji konusunda zaten kuruma girince direk anliyorsunuz da, yine de netlestirmek lazim. ben biraz yakinmayla aciyordum bu ince konulari, şöyle böyle okullar var, ben boyle bir seyle karsilasmaya asla tahammul edemem, sizin bu konudaki politikaniz nedir dedim hep. Sonra elediklerim çok oldu :) yine kamera sistemi, mahremiyet vs bunlari da direk sorun hic kivirmayin, net olun ki onlar da sizin hassasiyetinizi gorsunler.
Cnm bebegım var. Yarı zamanlı calısıyrm. O bıtıyor ocakta. Annem ıkısıne bırden bakamaz. Mecburum. Cok tesekkur ederım.
Cok haklısın aslındaAnladim.
Ama okuldan eve cok hastalik tasiyacak buna hazirlikli olun.
Bebek 1 yasindan kucukse idare etmeye calisin derim cok direncsiz oluyorlar.
Benim oglum 4,5 yasinda kizimsa 14 aylik.
Oglumun burnu aksa kizim aninda hasta ertesi gun
3 yas krese baslamak icin idealCok haklısın aslında
Nasıl ıdare edebılırız diye dusunuyrm ısın ıcınden cıkamıyrm
Oglum cok sıkılıyor evde ona da uzuluyrm
Cok tesekkur ederimOgretmen egitimlerine bakin mutlaka
Cunku cogu ogretmen degil
Ben oglumu goturmek istedim. Sadece orda farkli bir ortam gorsun grupla oynasin falan diye. Annem bakiyor zaten ama haftada 2 3 kez 2 3 saat gibi dusundum en azindan bir goruselim egitimciler mutlaka bir sey onerir, bir seyler katarlar ogluma dedim.
Ama cogunda bir tane ogretmen vardi. Kalanlar hep meslek lisesi mezunu. Soylemediler basta. Ama goruyorum ki kiz maksimum 20 yasinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?