- 8 Eylül 2017
- 2.092
- 4.307
- 53
- 30
- Konu Sahibi EliFFKeReMM
-
Sanirim haklisin, en iyisi birakmak..Şaka misiniz. Her gün ağlayan 3 yaşındaki çocuğu 4 ay boyunca kreşe mi göturdünüz. Eğitimci bir anne olarak yaptığınız çok yanlış
kizlar simdiden buda dertmi dediginizi duyar gibiyim, vallahi dert anacim bitmiyorr hic bitmiyorr, neyse tum guleryuzumle iyii geceler geceniz mutlu olsun diyim ve konuya gireyim,
3yasini 3 gun once bitirmis bi cocuk dusunun, ismi yagiz, yaklasik 4 aydir krese gidiyor, yani zorla aglaya aglaya hickira hickira sabah kres var diye uyanmak istemiyor, her sabah dedeee mem (irem) halasi yani diyerek tuttuyor tabi yine gittigi yer ayni, kress..
4 aydir hep hasta, hastanede yattik, lenf benzlerimiz sisti. Burun akintisi hapsrik? Biz artik bunlari hastaliktan saymaz olduk neredeyse, alisir dediler en gec 1 ay dediler, 4ay bitti hala hickirarak gidiyor krese. Hic kapida veda filmi yazmadim ogretmenlerine teslim ettim ciktim gittim.
birde su bilgiyi vermeden gecmiyim, daha cumle konusamiyor kelime var ama cumle yok. Cumleden sayarmisiniz bilmem ama, anne bak anne at anne tak felan da diyebiliyor.
Biz krese konusmasi ve sosyellesmesi acisindan verdik ama, konusmasi biraz daha duzeldi inkar edemem. Ama alisamamasi ve hastalik sureci mafetti. Ya cocuk aralik ayinda basladi krese nisan dahil her ay mutlaka ilac alinmiss, 2 ayda hastanede kalinmis. Doktorumuz artik birakin kresi cocukta okul fobisi olusacak yapmayin dedi. Bizde esimle konustuk acaba alsak mi diye birde sizlere sorayim fikir alayim dedim. Annneler lutfen yardim. Bekliyorum tecrubeli fikirlerinizi..
Bakan kisi vardi ama konusamiyordu ve gelisimi birazcik gerideydi. O yuzden verdikHazır değil çocuk zorlamayın bence. Bir yıl sonra gönderirsiniz ne olacak ki? Kreşe gitmesi için çok elzem bir durum mu var, başka seçenek mi yok? Bu kadar zorlamanız mantığı nedir?
Doktorunuz haklı okul fobisi olacak hatta olmuş bile.
Bir defne'miz var yagizin bayildiği. En iyi arkadasi o, 3 yaş grubunda oglum siniflarinda 13 kisi var, dednee diyor baska arkadas saymiyor.sanki kresde defneden bska arkadas yok. Bilemiyorum valla birakicaz o kesinde, parka tabiki cikartirim gecen yaz hergun cikiyorduk, insallh konusma terapistinide bi gozukmek lazm hPeki neden istemiyor
Sınıf kalabalık kendini ifade edemediği işin sıkıntı mı yaşıyor
Muhtemelen hala dede ile büyümüş ve konuşmasına ihtiyaç duyulmadan yer istediği olmuş
Konuşma sürecinde uyaranlar önemli ama birebir ilgi de önemli
Sınıf kalabalık biraz da büyükler çoksa kendini eksik ezik hissedebilir
Arkadaşı var mı mesela birlikte oynadığı
Eğer parka çıkarabilirler diyorsanız eylül e kadar dinlenebilir
Bir de tekrar kreş deneyiminiz butik az öğrencili bir yer olursa daha kolay olabilir
Bir de naçizane konuşma terapisti öneririm
Bir sıkıntı olup olmadığına bakar yardımcı olur sesler küçükken düzgün çıkarsa sonrası daha kolay oturur
Televizyon izliyorsa,konusulmuyorsa,kitap vs.okumuyorsaniz bu da etken konusmamasina. Kreşe ne zaman verirseniz verin hastalık olacak o normal ama yaş itibariyle erken,alisamamis kıyamam ya...Bakan kisi vardi ama konusamiyordu ve gelisimi birazcik gerideydi. O yuzden verdik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?