Kreş'e alisAmayan çocuk ..

3 yaş bu kadar ısrarcı olmanız için erken. Alın bence kreşten. Anneli oyun grubu falan bakın. Ya da önümüz yaz bol bol park gezme yaparsınız eylülde tekrar denersiniz.

Alıştırma süreci yaptınız mı bilmiyorum ama ağlayan çocuğu 4 ay zorla göndermek çok büyük yanlış. Çocuğa resmen travma yaşatıyorsunuz ve çocukluk travmaları yetişkinlikte ciddi sorunlara neden olabiliyor. Kreşte de çalışmış bir psikolog olarak (eğer gerekli bir durum yoksa) çocuğun kendini güzelce ifade edebildiği bir dönemde kreşe gitmesini destekliyorum ben. Siz konuşmada ve gelişimde gerilik olduğu için göndermişsiniz ama başlangıç olarak yarım gün ya da haftada 2-3 gün şeklinde yapabilirdiniz. Oyun grupları olur onları da deneyebilirdiniz.

Bir de çocukla nasıl vakit geçiriyordunuz? Bakıcınız gün içerisinde neler yapıyordu? Evde kameranız var mıydı? Bunlar da çok önemli. Biz dil gelişimi güzel olsun diye hem bol bol konuştuk hem konuşmasını pekiştirdik hem de bol bol kitap okuduk. Bunlara bakıcımız da çok dikkat ediyor, gün içerisinde mutlaka hayali oyun da oynarlar (markete alışverişe giderler, ayıcıklara yemek pişirirker vs.). Yapmıyorsanız eğer siz de bunları deneyebilirsiniz. Yapıyorsanız da daha çok yapmaya ve başka bir kreşi yarım gün denemeyi gözlemleyebilirsiniz.

Bu yaş çocuklarının sosyalleşmeye ihtiyacı var ama bunu işkence haline getirmeden yapmak lazım. Kızım 2 yaşında başladı kreşe, konuşması yaşının epey önündeydi, ona da güvendik. Kreşten önce oyun gruplarına giderdik birlikte. 1,5 yaşında başlamıştık buna da. Çok çok kitap okuruz, okurken kitap hakkında konuşuruz, sorular sorarız, saçmalarız, şarkı uydururuz, 2 yaşına kadar televizyon nedir bilmedi, şuan günde 1,5 saati geçirmemek kaydıyla izliyor. Öğretmenleri ve doktorumuz konuşmasına bunların çok katkısı olduğunu söyledi. Neyse... Sonra yarım gün kreşe başladı. 4-5 ay böyle devam etti. Ardından öğle uykularını kreşte uyumak istedi, arkadaşlarının yataklarını görüp içlerine girmeye başlamış. Ona da sordum, istiyorum dedi. Tam güne geçti böylece. Kısaca yavaş ve yumuşak adımlarla ilerledik. Öyle canhıraş ağlasa, asla bırakmazdım. Şuan bile arada anne bugün evde kalayım, seni özledim diye naz yapıyor, iki haftada bir anne-kız günü yapıyoruz. Yerinizde olsam önce oyun gruplarına götürür, bir süre sonra da haftada 2-3 gün, yarım gün kreşe başlatırdım. Parka götürün diyenler olmuş, park güzel ama çocuk sağlıklı bir şekilde sosyalleşemiyor parkta. Parktaki kitle değişken çünkü, üstelik sürekli kendi yaş grubundan birileri de olmayabilir.

4 aydır zorla ağlayarak kreşe mi götürüyorsunuz psikolojisi bozulur sürekli ağlamaktan bukadar hastalanıyor birde, sırf konuşması düzelsın diye küçük daha işte bir sene daha bekleyin okadar şaşırdımki

Okul öncesi öğretmeni olarak söylüyorum; kesinlikle çocuğunuzu kreşten almalısınız. Çocukta travma yaratmış okul. Benim 4 yaşında olup da haftalarca okula alışamayan çocuklarım oldu, onları da okuldan aldılar göndermek zorunda olmayan veliler. Eğer şimdi korkarsa ilkokulda da aynı şeyleri yaşarsınız.

Hastalık açısından ilk yil normal ev gibi bir ortamdan kalabalık bir ortama giriyor ve bağışıklığı zayif , amalllalışma süresi olarak bence alışmalıydı bu zamana kadar , giderken mi ağlıyor orada da devam ediyor mu? Oyun gruplarına götürebilirsiniz.

4 aydır ağlayarak okula bırakılan bir çocuk için kreş yönetimi hiç çözüm arayışına girmedi mi?
Hiç sizinle görüşüp,yönlendirmediler mi?
Kreşin psikoloğu veya pdr'si yok mu?
Oryantasyon süreci nasıl ilerledi?
İlk günlerde kreşte beklemediniz mi?
İlk günden itibaren tam gün mü gitti?
Kreşte tüm gün mü kalıyor?
Sabah vedalaşma hiç mi olmuyor?
Sizin yerinize baba bıraktığında da aynı şey mi oluyor?
Akşam kreşten aldığınızda,oğlunuzun duygu durumu nasıl?
Kreşe başladıktan sonra hasta olması normal,
kaç yaşında olursa olsun tüm çocuklar ilk defa kreş/okul ortamına girdikleri sene sık hasta olurlar.
Bununla birlikte hastalık döneminde çocuğunuza iğne veya benzeri onu,duygusal olarak üzecek müdahalaler yapıldı mı?
Bu soruların cevabı önemli.
İş bu noktaya gelmeden çözüm üretilmeliydi.

kızım eylülde 29 aylıkken başladı kreşe, önceki süreçte anneanne dede baktı onlara alıştı ve el bebek gül bebek büyütüldü, ilk 3 ay hep ağladı sabahları ama biz bıraktık toplamda iki hafta gitmedi kreşe o da ufak çaplı ishal kusma vakalarından enınde sonunda alışacak ama sabırlı olmanız lazım..
hastalık işide çocuktan çoçuğa değişen birşey...
birde başlattığınız ay tam kış ortasına denk gelmiş bu kadar hasta olması çok normal..

Siz biraktiktan sonra kreste normale donuyor mu bu onemli .4 yasta 1 sene boyunca her gun krese birakildigim an aglamistim cunku.Su anda bile hatirliyorum.Dolaplarin tepesine oturturlardi annem giderken ama 10 dakika sonra oyun oynarken unutuyormusum herseyi.

Benim henüz kreş çağına gelmiş çocuğum yok ama ben küçükken kreş fobisi yaşamıştım, annem benim yüzümden erken emekli oldu. Eğer bu kadar tepki veriyorsa alın bence de seneye tekrar denersiniz. Konuşması için de oyun grubuna falan görürebilirsiniz.

Benim kızımda 2.5 yaşında mecburen başladı kreşe. Ve öyle hadi alıştırma süreci olsun gibi bir vaktimizde olmadı, 2 gün yanındaydım sonra mecbur işe döndüm. İlk zamanlar dediğiniz gibi evden resmen sürüyerek çıkarttık, kreşe gidene kadar ağladı, öğretmenini gördüğü an herşey bitti. Bu şekilde 2-3 ay devam ettik. Sonra ben şunu farkettim, kızımı akşam 9-9.30 gibi yatırıyordum. O saati 8 e çektim ve sabah evden savaşarak çıkmalarımız bitti.
Sizin konununzla ilgili tavsiyem; bakıcı bulabilecekseniz ona yönelin, olmuyorsa da 1 hafta 10 gün kreşte beraber vakit geçirin. Birde öğretmenleri ne diyor, siz bıraktıktan sonra nasılmış çocuğunuz?

Her çocuk aynı olacak diye bir şey yok. Yeğenim tam 4kreş gezdi. Sadece ilk gittiği kreşi çok sevdi . Arkadaşlarının filan adını sayıyordu. Konuşmaya başlamıştı ki abimler çok uzak bir yere gidince almak zorunda kaldılar. O gün bu gündür çocuk hiç bir yere sığamaz oldu. İlk kreşe giderken kucağımızdan atlıyordu , öğretmenine koşuyordu. Diğerlerinde ise resmen ağlama krizi geçiriyordu. Gelinimiz de şimdi yeniden hamile... O da kara kara düşünüyor.Bakıcıya da güvenemiyoruz. Sanırım annem bakacak çocuğa.

Oyun grubu imkanı yok muydu? Keşke öyle başlasaydınız. Oğlunuz daha çok küçükmüş. Benim kızım tam 3 yaşındaydı birlikte oyun grubuna gittik (haftada 3 gün 1,5 saat). İlk başlarda hep yanındaydım sonra kantinde televizyondan izliyordum. 3,5 yaşında ise yarım gün kreşe başladı ve ufak tefek ağlamalar dışında bir sıkıntı yaşamadık. Çabuk alıştı. Bu şekilde deneyebilirsiniz. Ama şimdilik kreşten alın. 4 ay çok uzun bir süre.

Kreşe değil pedagog a gidilmeli belli ki iletişim kopmuş ,konuşma sorunu var sil baştan yapmak lazım

üzgünüm ama konuşması ilerlesin derken psikolojisini bozmuşsunuz. ben kızımı 2 ayda aldım kreşten dayanamadim 1 ay sonra mutsuz çocuk gitti mutlu yavrum geri döndü. çok küçük henüz sizinkide...yazik değil mi tüm gün orda ve çok mutsuz. kesinlikle hemen almalusiniz

bu dönemde anne olmak kadar zor bir şey yok. oğlan çocukları genelde geç konuşur bunu gören doktor kreşe gitsin der verirsiniz, hastalıktan burnunuzu çıkaramazsınız çocuk perişan anne perişan. daha sonra ara verirsiniz 4.5 yaşı beklersiniz ağlamadan etmeden girer yaşı büyümüştür ama bu sefer de yok kreşte uyumak istemez yok yemek istemez yok etkinliğe katılmaz 1 ayda alışır. iş öğretmende bitiyor biraz da çocuğun hazır olması ile alakalı. bence de yaşı gereği almalısınız.

konuşma terapisi ve oyun grupları artı evde özel ilgi ile aşabilirsiniz konuşma sorununu.

doktor da almanızı önerdiyse kreşten alın ve bir pedagog veya konuşma terapisti ile iletişimi geçin. yaşı çok küçük.

iki oglum da 2 yasinda basladi,
ilkinde hastalik problemini yasamadik,
ikincide ise cok sik yasadik,
ama doktorumuz hic ilac vermedi, bagisikligi guclenecek dedi, hatta bir ayin sonunda ya ilac verin artik deyip israr ettigimde bile vermedi, bekleyeceksiniz dedi,
kotulestiginde krese gondermedik ama hafiflediginde hep krese gitti.
asisi olmasina ragmen su cicegi bile gecirdi.

konusmuyordu,
ama gittigi kres yabanci dilde olmasina ragmen, krese basladiktan sonra Turkcesini de fark edilir sekilde ilerletti,
bilemiyorum, benim iki cocuk da krese basladiktan sonra sokulduler,
evdeki aktiviteler onlari konusmaya ikna / tesvik edemedi bir turlu.
o yuzden ben hic kresten almayi dusunmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…