kreşe alışma süreci

eftelya2015

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.976
7.174
398
Mune Mune rica ediyorum konum burada kalsın biraz...

Kızım 29 aylık bu hafta kreşe başladık, ilk gün pek birşey anlamadı ama sonraki günler uykum var bahanesi ile gitmek istemedi ve hep ağladı , bugün de aynı şekilde. Ama ben konuşarak ikna edemesemde kreşe teslim edip gittim..
Okulda hiç beklemedim, ama ilk bir iki gün idarecisi ile iletişim halinde oldum resim vs yolladılar, her akşamda çıkışta günlük rapor aldım..
Zaten mobil bir uygulama var oraya günlük rapor yazıyor öğretmeni uykusu, yemek ve aktiviteler hakkında.
Biz ebeveynler olarak dirayetliyiz, ağlasada zamanla alışacak fikrindeyiz.
Okul çıkışları bazen ağlayarak beni karşılasa da genelde mutlu oluyor, üstü başı temiz, ben sormadan öğretmen beni bilgilendiriyor, sorularıma net cevaplar alıyorum ve benim içim ilgili olmaları çok önemli o nedenle ilgi alaka olduğundan güvendiğim bir yer..
Bu arada kızım konuşuyor ve tuvaletini kendisi yapıyor bezli değil şu an ..
Bu arada bu yaşına kadar anneanne ve dede bakımını üstlendi ama aynı evde geniş aile zor olduğundan (kızımın bakımı için bize yerleşmişlerdi, arada kızımı da alıp kendi evlerine gidiyorlardı ama kışın özellikle hep beraberdik çünkü onlar başka şehirde yaşıyorlar) ve sosyalleşme yaşı geldiğinden artık kreşin uygun olduğuna karar verdik.
Sizlerin çocuklarınız ne kadar sürede alıştı? Ne gibi evrelerden geçtiniz? Karşılaştığınız sıkıntılar ne oldu? İçimi rahatlatacak cevaplarınıza ihtiyacım var :KK66:

Bence gayet iyi şu aşamada

Bir süre sonra gitmeyeceğim diye de tutturabilir ama o süreç de geçince evde durmak istemez

Haftasonu bile kreşe gidip kapalı diye geri döndüğümüzü bilirim

bende zamanla alışacak diye düşünüyorum, ağlamasına gönlüm el vermesede dirayetli durmak istiyorum.

birde bana çok düştü bu aralar kreşten sonra bana bağımlı oldu desem yeridir herşeyi benimle yapmak istiyor. sizdede böyle olmuş muydu D damdan

Benimki de yeni başladı. Konuşmuyor ama tuvalet eğitimi var. Zaten sosyal bir çocuk ona arkadaş ve oyuncak olsun yeter ki. Kademeli olarak da bırakabilirdiniz aslında. İlk gün sınıfa kadar götürme daha sonra kapısında bekleme en son yukarı hiç çıkmama gibi. Mutlaka ne zaman alınacağını söyleyip tam vaktinde almak gerekiyormuş. Bizim ihtiyacımız olmadı buna gerçi. Hep yanında ben vardım. Kalabalik aile degiliz. Çıkarken de evde kimse olmuyor bunu bildiği için kreste daha rahat ediyor belki bilmiyorum.

bende zamanla alışacak diye düşünüyorum, ağlamasına gönlüm el vermesede dirayetli durmak istiyorum.

birde bana çok düştü bu aralar kreşten sonra bana bağımlı oldu desem yeridir herşeyi benimle yapmak istiyor. sizdede böyle olmuş muydu D damdan

Biz hep yalnız olduğumuz için yeni bir ortam olmadı pek

Şimdi anneanne dede de olmayınca sana düşkün olması normal

Anne baba işe çocuklar okula gider dedik

Benim oğlan 25 aylıktı yarım gün ile başladı 30 aylıktan sonra tam gün gitti

Önemli olan nasıl gittiği değil ordan nasıl döndüğü..
Dönüş durumuna itibar edin..
Mutlu dönüyorsa sorun yok..

Benimki de yeni başladı. Konuşmuyor ama tuvalet eğitimi var. Zaten sosyal bir çocuk ona arkadaş ve oyuncak olsun yeter ki. Kademeli olarak da bırakabilirdiniz aslında. İlk gün sınıfa kadar götürme daha sonra kapısında bekleme en son yukarı hiç çıkmama gibi. Mutlaka ne zaman alınacağını söyleyip tam vaktinde almak gerekiyormuş. Bizim ihtiyacımız olmadı buna gerçi. Hep yanında ben vardım. Kalabalik aile degiliz. Çıkarken de evde kimse olmuyor bunu bildiği için kreste daha rahat ediyor belki bilmiyorum.
içeri sadece bir gün girdim ağladığı için ben bıraktım, zaten sınıfı giriş katta ve sabah kahvaltı saatlerinde bıraktım hep (bugün hariç evde yaptı kahvaltısını bu hafta)...
ilk gün 12 de aldım, sonra 1,3,4 derken bugün akşam alacağım kademeli arttırdım kalış saatini.
hiçbir veli içeri girmediğinden bende genele uydum ...

Mune Mune rica ediyorum konum burada kalsın biraz...

Kızım 29 aylık bu hafta kreşe başladık, ilk gün pek birşey anlamadı ama sonraki günler uykum var bahanesi ile gitmek istemedi ve hep ağladı , bugün de aynı şekilde. Ama ben konuşarak ikna edemesemde kreşe teslim edip gittim..
Okulda hiç beklemedim, ama ilk bir iki gün idarecisi ile iletişim halinde oldum resim vs yolladılar, her akşamda çıkışta günlük rapor aldım..
Zaten mobil bir uygulama var oraya günlük rapor yazıyor öğretmeni uykusu, yemek ve aktiviteler hakkında.
Biz ebeveynler olarak dirayetliyiz, ağlasada zamanla alışacak fikrindeyiz.
Okul çıkışları bazen ağlayarak beni karşılasa da genelde mutlu oluyor, üstü başı temiz, ben sormadan öğretmen beni bilgilendiriyor, sorularıma net cevaplar alıyorum ve benim içim ilgili olmaları çok önemli o nedenle ilgi alaka olduğundan güvendiğim bir yer..
Bu arada kızım konuşuyor ve tuvaletini kendisi yapıyor bezli değil şu an ..
Bu arada bu yaşına kadar anneanne ve dede bakımını üstlendi ama aynı evde geniş aile zor olduğundan (kızımın bakımı için bize yerleşmişlerdi, arada kızımı da alıp kendi evlerine gidiyorlardı ama kışın özellikle hep beraberdik çünkü onlar başka şehirde yaşıyorlar) ve sosyalleşme yaşı geldiğinden artık kreşin uygun olduğuna karar verdik.
Sizlerin çocuklarınız ne kadar sürede alıştı? Ne gibi evrelerden geçtiniz? Karşılaştığınız sıkıntılar ne oldu? İçimi rahatlatacak cevaplarınıza ihtiyacım var :KK66:
Gün içinde çekilip size gönderilen fotoğaflarda yüz ifadesi mutsuz değilse sorun yok bence , arada video da atsınlar en azından oryantasyon süresinde , alışır merak etmeyin.

içeri sadece bir gün girdim ağladığı için ben bıraktım, zaten sınıfı giriş katta ve sabah kahvaltı saatlerinde bıraktım hep (bugün hariç evde yaptı kahvaltısını bu hafta)...
ilk gün 12 de aldım, sonra 1,3,4 derken bugün akşam alacağım kademeli arttırdım kalış saatini.
hiçbir veli içeri girmediğinden bende genele uydum ...
O da olur. Peki siz gittikten sonra arkadaşlarıyla oynuyor muymus, yoksa bir köşede sessiz sessiz oturuyor muymus?

Bizim öğretmenimiz 2 hafta sürüyor adepte olmaları dedi ve gerçekten öyle oldu.sonra çok sevdi okulunu arkadaşlarını.yazın tatil yaptık pazartesi günü yine başladı ama sanki oraya hiç gitmemiş gibi ağlıyor bırakırken.öğretmen yine 2 hafta sürecek diyor.ama geçen yıldan biliyorum alışıyor.zaten sınıfına girince hemen kameradan bakıyorum arkadaşlarının arasına katılıyor ağlama bitiyor.onun derdi beni bırakana kadar.bu arada kızımda 33 aylık.

kamera sistemi yok mu? arkadaşım çocuğunu yolluyor ve gün içinde kamera ile izliyor telefonlarına kurdular. bence bu çok önemli..

O da olur. Peki siz gittikten sonra arkadaşlarıyla oynuyor muymus, yoksa bir köşede sessiz sessiz oturuyor muymus?
arkadaşları ile oynamak yerine öğretmeninin yanında duruyormuş ama sosyal etkinliklere resim yapma, şarkı söyleme vb katılımı oluyormuş ki normalde de kendinden büyük kişilerle daha çabuk kaynaşıyor..

kamera sistemi yok mu? arkadaşım çocuğunu yolluyor ve gün içinde kamera ile izliyor telefonlarına kurdular. bence bu çok önemli..
kamera sistemi yok, mobil uygulamadan günlük rapor yazıyor öğretmeni. zaten ben almaya gittiğimde falan dışardan biraz takip ediyorum ortamı, sesleri vs sınıfı ve genel takılma oartamı giriş katta olduğundan görmesem bile içerisi hakkında fikrim oluyor , bazen yemekhane kapısı açık oluyor mesela çaktırmadan bakıyorum içeriye ;)

arkadaşları ile oynamak yerine öğretmeninin yanında duruyormuş ama sosyal ekinliklere resim yapma, şarkı söyleme vb katılımı oluyormuş ki normalde de kendinden büyük kişilerle daha çabuk kaynaşıyor..
Arkadaşlarıyla da oynar iyice kaynaşır. Büyükler bile yeni ortama hemen uyum saglayamiyor bazen.

uykum var diyorsa gercekten yeterince dinlenemiyor olabilir.
oglum da bu hafta okula basladi, hemen yatma saatini one cektik, cunku okulda normalden daha fazla yoruluyorlar, e heyecan falan da var tabi o da onlari yoruyor.

benim sipalar ikisi de tam 24 aylikken kresin yolunu tuttular/tutacaklar (kucuk onumuzdeki ay baslayacak)
ben bu yaslari kucuk bulmuyorum, alisacaktir, ancak ebeveynler olarak bizim de degisen sartlara uygun sekilde duzenlerini degistirmemiz sart. bazen aileler gunduz zaten cok gormuyorum diye gec yatmasina izin veriyorlar ilk haftalar, bu da daha farkli bir probleme yol aciyor.

uykum var diyorsa gercekten yeterince dinlenemiyor olabilir.
oglum da bu hafta okula basladi, hemen yatma saatini one cektik, cunku okulda normalden daha fazla yoruluyorlar, e heyecan falan da var tabi o da onlari yoruyor.

benim sipalar ikisi de tam 24 aylikken kresin yolunu tuttular/tutacaklar (kucuk onumuzdeki ay baslayacak)
ben bu yaslari kucuk bulmuyorum, alisacaktir, ancak ebeveynler olarak bizim de degisen sartlara uygun sekilde duzenlerini degistirmemiz sart. bazen aileler gunduz zaten cok gormuyorum diye gec yatmasina izin veriyorlar ilk haftalar, bu da daha farkli bir probleme yol aciyor.
normalde de erken yatan bir çocuk hatta yazın 22:00 civarı yatıyordu şimdi 20:00 uyuyup sabah 7:30 civarı kalkıyor, kreştede uyuyormuş ortalama 1-2 saat öğlen uykusu oluyor.
yani uykusu olsuğundan değil buna eminim.
neden derseniz bugün hariç hep 9 u geçe götürdük okula evde kahvaltı yaptı çizgi film izledi falan ona rağmen uykum var diyordu , bahane olduğu net ;)

normalde de erken yatan bir çocuk hatta yazın 22:00 civarı yatıyordu şimdi 20:00 uyuyup sabah 7:30 civarı kalkıyor, kreştede uyuyormuş ortalama 1-2 saat öğlen uykusu oluyor.
yani uykusu olsuğundan değil buna eminim.
neden derseniz bugün hariç hep 9 u geçe götürdük okula evde kahvaltı yaptı çizgi film izledi falan ona rağmen uykum var diyordu , bahane olduğu net :KK66:

o zaman heyecandandir.
e hak vermek lazim, kimseyi tanimiyor, arkadaslari ile nasil anlasacagini daha cozememis, zamanla tum iliskiler oturuyor, sonrasinda bir bakmissin, arkadaslari falan senden kiymetli olmus, o zaman iste ikinci cocuk zamani diyorsun :KK70::KK70::KK70:

o zaman heyecandandir.
e hak vermek lazim, kimseyi tanimiyor, arkadaslari ile nasil anlasacagini daha cozememis, zamanla tum iliskiler oturuyor, sonrasinda bir bakmissin, arkadaslari falan senden kiymetli olmus, o zaman iste ikinci cocuk zamani diyorsun :KK70::KK70::KK70:
yok ben ikinciyi almayım ;) tek çocuk kafi..

bu ikinci hafta kreşte pek yemek yemiyor, genelde özel ilgi bekliyormuş ve öğretmeni ile takılıyormuş, sınıf arkadaşları ile henüz muhattap olmuyormuş, uykuda sorun yok ve etkinliklere katılmada sıkıntı yaşamıyoruz..
asıl sorun sabahları kreşe gideceğini anlayınca uykum var numarası yapıyor, bırakırken ağlıyor ve çoğu zman fazla ağlamaktan ötürü kusuyor bu sabahta kustu mesela tamamen psikolojik bir durum..
ama ben yılmadan devam diyorum zamanla alışacak ve bu tepkileri azalacak.
bu arada kreş dönüşü mutluyuz sııntı sabah bırakma saatlerinde yaşanıyor.

bu ikinci hafta kreşte pek yemek yemiyor, genelde özel ilgi bekliyormuş ve öğretmeni ile takılıyormuş, sınıf arkadaşları ile henüz muhattap olmuyormuş, uykuda sorun yok ve etkinliklere katılmada sıkıntı yaşamıyoruz..
asıl sorun sabahları kreşe gideceğini anlayınca uykum var numarası yapıyor, bırakırken ağlıyor ve çoğu zman fazla ağlamaktan ötürü kusuyor bu sabahta kustu mesela tamamen psikolojik bir durum..
ama ben yılmadan devam diyorum zamanla alışacak ve bu tepkileri azalacak.
bu arada kreş dönüşü mutluyuz sııntı sabah bırakma saatlerinde yaşanıyor.

Merhaba,
Kızım şu an 29 aylık ve geçen ay kreşe başladı. Öncelikle kreş etrafımdaki herkesin kesinlikle oraya gönder dediği, içeride sırf bayan çalışanların olduğu, her sınıfa iki öğretmen düştüğü, okul müdürünün yakın arkadaşlarının ve kendi yeğeninin de geldiği, öğretmenlerin düzenli bilgi verdiği, ayrı İngilizce-müzik öğretmenleri ve haftada iki gün pedagog gözleminin olduğu bir yer.
Kızım 7 ocakta başladı ,ilk haftadan sonra hastalandı 4 gün gitmedi, sonraki hafta gitti hastalandı o haftada son iki gün gitti, bu hafta başladı hafif ateşi var, sanırım bağışıklığı gelişene kadar, biraz hastalıklarla yorulacağız. Tabi kabul etmek gerekir ki bu alışma sürecini biraz baltaladı.
Alışma kısmına gelince, ilk iki gün bilerek yemeklere dahil etmedik, ilk gün öğretmeni ile oyun odasında 1 saate yakın oynadı , ara ara gelip beni kontrol etti, ikinci gün beni kontrol ederek oyun odasında geçen yarım saatten sonra 2 saate yakın sınıfında kaldı. 3. gün öğle yemeğine gitmeyi reddetti, 4.gün evde kendini yerden yere attı gitmek istemiyorum diye, 5. gün ateşlendi gidemedi...
ikinci hafta pazartesi evden çıkartamadım 1 saat sakinleştikten sonra 2 saatliğine gitti vs vs vs...
Bu hafta durumumuz evden çıkarken daha az da olsa ağlamaya devam ediyoruz, okula bırakınca 5-6 dk içinde susuyor, gün içinde yemeklerini yiyor ve arkadaşları ile iletişim halinde, eve geldiğinde uyuyor, uyandığında arkadaşlarından bahsediyor, isimleri ile...
Sanırım alışıyor aklıma sadece şu soru takılıyor, eve gelince uyuması yorgunluk mu yoksa mutsuz oluyor da kendini mi kapatıyor, ayrıca sizin yazdığınız gibi bana çok düşkün evde fazla fazla....
Hala dirayetim var ama bir yandan da ah be kuzum ağlama artık diyorum...

Back
X