- 24 Nisan 2015
- 6.976
- 7.174
- 398
- Konu Sahibi eftelya2015

Kızım 29 aylık bu hafta kreşe başladık, ilk gün pek birşey anlamadı ama sonraki günler uykum var bahanesi ile gitmek istemedi ve hep ağladı , bugün de aynı şekilde. Ama ben konuşarak ikna edemesemde kreşe teslim edip gittim..
Okulda hiç beklemedim, ama ilk bir iki gün idarecisi ile iletişim halinde oldum resim vs yolladılar, her akşamda çıkışta günlük rapor aldım..
Zaten mobil bir uygulama var oraya günlük rapor yazıyor öğretmeni uykusu, yemek ve aktiviteler hakkında.
Biz ebeveynler olarak dirayetliyiz, ağlasada zamanla alışacak fikrindeyiz.
Okul çıkışları bazen ağlayarak beni karşılasa da genelde mutlu oluyor, üstü başı temiz, ben sormadan öğretmen beni bilgilendiriyor, sorularıma net cevaplar alıyorum ve benim içim ilgili olmaları çok önemli o nedenle ilgi alaka olduğundan güvendiğim bir yer..
Bu arada kızım konuşuyor ve tuvaletini kendisi yapıyor bezli değil şu an ..
Bu arada bu yaşına kadar anneanne ve dede bakımını üstlendi ama aynı evde geniş aile zor olduğundan (kızımın bakımı için bize yerleşmişlerdi, arada kızımı da alıp kendi evlerine gidiyorlardı ama kışın özellikle hep beraberdik çünkü onlar başka şehirde yaşıyorlar) ve sosyalleşme yaşı geldiğinden artık kreşin uygun olduğuna karar verdik.
Sizlerin çocuklarınız ne kadar sürede alıştı? Ne gibi evrelerden geçtiniz? Karşılaştığınız sıkıntılar ne oldu? İçimi rahatlatacak cevaplarınıza ihtiyacım var