kreşe alışma süreci

Merhaba,
Kızım şu an 29 aylık ve geçen ay kreşe başladı. Öncelikle kreş etrafımdaki herkesin kesinlikle oraya gönder dediği, içeride sırf bayan çalışanların olduğu, her sınıfa iki öğretmen düştüğü, okul müdürünün yakın arkadaşlarının ve kendi yeğeninin de geldiği, öğretmenlerin düzenli bilgi verdiği, ayrı İngilizce-müzik öğretmenleri ve haftada iki gün pedagog gözleminin olduğu bir yer.
Kızım 7 ocakta başladı ,ilk haftadan sonra hastalandı 4 gün gitmedi, sonraki hafta gitti hastalandı o haftada son iki gün gitti, bu hafta başladı hafif ateşi var, sanırım bağışıklığı gelişene kadar, biraz hastalıklarla yorulacağız. Tabi kabul etmek gerekir ki bu alışma sürecini biraz baltaladı.
Alışma kısmına gelince, ilk iki gün bilerek yemeklere dahil etmedik, ilk gün öğretmeni ile oyun odasında 1 saate yakın oynadı , ara ara gelip beni kontrol etti, ikinci gün beni kontrol ederek oyun odasında geçen yarım saatten sonra 2 saate yakın sınıfında kaldı. 3. gün öğle yemeğine gitmeyi reddetti, 4.gün evde kendini yerden yere attı gitmek istemiyorum diye, 5. gün ateşlendi gidemedi...
ikinci hafta pazartesi evden çıkartamadım 1 saat sakinleştikten sonra 2 saatliğine gitti vs vs vs...
Bu hafta durumumuz evden çıkarken daha az da olsa ağlamaya devam ediyoruz, okula bırakınca 5-6 dk içinde susuyor, gün içinde yemeklerini yiyor ve arkadaşları ile iletişim halinde, eve geldiğinde uyuyor, uyandığında arkadaşlarından bahsediyor, isimleri ile...
Sanırım alışıyor aklıma sadece şu soru takılıyor, eve gelince uyuması yorgunluk mu yoksa mutsuz oluyor da kendini mi kapatıyor, ayrıca sizin yazdığınız gibi bana çok düşkün evde fazla fazla....
Hala dirayetim var ama bir yandan da ah be kuzum ağlama artık diyorum...
biz artık o süreci atlattık ama sabah ağlamalarımız 3 ay sürdü.. artık bilinçlendi ama bazen yine gitmek istemediği oluyor ...
seneyede aynı yerde devam ettirmeyi düşünüyoruz artık herkesi tanıyor en azından sıfırdan aynı süreç yaşanmayacak...
biz bir hafta hariç her gün yolladık şubat tatilinde bile gitti ara verince daha zor adapte oluyorlar. hastalıkta başta oluyor ama zamanla geçiyor..

Back