Kreşe alıştırmak

Yurt disinda aynen boyle uygulaniyor evet, bende yurt disinda dogdum buyudum bu konu uzerinde annemle pek tartisirim :KK48:.. Annem ilk okulun caminda torununu beklerdi cocugumu aglatacaklar diye :KK48: ama iste bide ortam onemli 3 veya 4 cocuk yazmis arkadas, belki sorun ortamdadir.. Belki kalabalik bir kreste olsa alışması daha kolay olacak..

evet belkide..
ama bence annesinin zayif noktasini biliyor ondan durmak istemiyor.
benim annemlerde tatillerde torunlari aglamasin diye kirk takla atiyorlar ama cocuk elini kolunu nereye koyacagini bilemiyor,boyle bi ilgi sarhosu oluyor :halay:

cocugunuzla sadece türkçe konuşuyorsanız hata yapıyorsunuz ingilizce konuşmanız lazım etrafımdakilerle iletişim içinde olmassa korkar ne dediklerini anlamadığım insanların arasında kalsam bende korkarım

kreş hakkında birşey diyemem ama habersiz gitmeniz çok yanlış bence korkusunda bunun etkisi vardır heran annesi kaybolabilir.26 aylık çocuk sizi anlıyabilir konuşun ve kapıdan vedalaşarak gidin

Su icmeye gidiyorum vs diyerek kacmak cok yanlis. Ben simdi gidiyorum sonra gelip seni alacagim gibi bi aciklamayla vedalasmaniz lazim.
Bir kac gun aglarsa aglar, geleceginizi bilir.
Simdi guven asilamamisiniz cocuga gelecegim desenizde gelmezsiniz diye korkabilir.
kreş hakkında birşey diyemem ama habersiz gitmeniz çok yanlış bence korkusunda bunun etkisi vardır heran annesi kaybolabilir.26 aylık çocuk sizi anlıyabilir konuşun ve kapıdan vedalaşarak gidin
Su içmeye gidiyorum deyince su şişesiyle döndüm bir kaç dk sonra gerçekten su içmeye gittigimi biliyordu . Yani güvenini sarsacak bi durum olmadı . Habersiz bir kere çıktım onda da zaten skype ta anneannesi açıktı ogretmeni ordan konusturdu ben yine birkaç dk içinde döndüm . Ama habersiz gitmek yanlış haklisoniz bu konuda

cocugunuzla sadece türkçe konuşuyorsanız hata yapıyorsunuz ingilizce konuşmanız lazım etrafımdakilerle iletişim içinde olmassa korkar ne dediklerini anlamadığım insanların arasında kalsam bende korkarım
İşte İngilizce bilmiyorum konusayim konuşabilmek için kursa gitmem gerekiyor. İngilizce çizgi film izleyip İngilizce şarkılar dinliyoruz beraber ama yeterli olmuyor maalesef :KK43: babasını derseniz uyku saatinde geliyor turkce bile konuşacak vakileri olmuyor. Zaten babası Türkçeyi ogrensin okula başlayınca İngilizce konuşacak zaten gorusunde

evet belkide..
ama bence annesinin zayif noktasini biliyor ondan durmak istemiyor.
benim annemlerde tatillerde torunlari aglamasin diye kirk takla atiyorlar ama cocuk elini kolunu nereye koyacagini bilemiyor,boyle bi ilgi sarhosu oluyor :halay:
Çok doğru bir tespit zayıf noktami çok iyi biliyor bu konuda :) normalde ağlayarak başka bir şey yaptiramaz ama aglayinca geri geleceğimi biliyor . Turkiyede olsa hemen ağladı diye donmezdim yanina çünkü öğretmenleri ile iletişim kurabilirdi . Burda şimdi çaresizce ağlayıp derdini anlatamiyor onun için de acaba yanlış mı yapıyorum erken mi davraniyorum kreş için diye vicdan yapıyorum

Benim kızım dönem başında tam 36 aylıkken başladı kreşe. Zaten eylül doğumlu, dönem başında 3 yaşını tamamaladığında başlatmıştık.

Ben okula başladıktan sonra değil, başlamadan önce alıştırmaya başlamıştım. Orda neler yapacağını en ince detayına kadar anlattım. Şöyle etkinlikler yapacaksın, şu zaman uyuyacaksın, şu zaman yemek yiyeceksin, tuvalete öğretmeninle gideceksin, evden sabah çıkacaksın, akşam servis seni bana getirecek falan diye. Yaklaşık 1 ay öncesinden başladım bunları anlatmaya. Öyle ki çocuk heveslenip sabırsızlanmaya başladı.

Başlamadan önce bir gün oyun oynamaya götürdüm kreşe oyun saatinde. İçeri girmeden önce dedim ki sen gidip arkadaşlarınla öğretmeninle tanış, biraz oyun oyna, ben seni burada bekliyor olacağım. Beklediğimi bildiği için güven duydu, hiç sorun yaşamadan gitti, rahat rahat oynadı. O gün alışma evresini atlattık. Sonra tam zamanlı başladığı gün de neler yaşayacağını bilerek gittiği için hiç sorun yaşamadı. Öğretmeninin elinden tuttu gitti, sadece bana el salladı. Ağlamayı bırakın, arkasına dönüp bakmadı bile. İlk birkaç gün orada kalırım sanıyordum, ilk günün yarısında dediler ki hiçbir problem yok, gayet mutlu ve rahat, isterseniz gidebilirsiniz. Yemek yemesini gördüm, çocuğumun öğle uykusunu huzurlu bir şekilde uyuduğunu görünce ayrıldım. Sonra da hep servisle gitti zaten.

Önemli olan terkedilmediğini bilmek ve güven duymak. Bilinmezlik çocuğu korkutur, o yüzden güven duyması önemli. Çocuğum akşamları bana döneceğini biliyordu, kreşi arkadaşlarıyla oyun oynama alanı olarak görüyordu, o yüzden hiç korkmadı. Sorunsuz iki yıl geçirdik anaokuluna başlayana kadar kreşte. Darısı size...

Back
X