kreşe giden 2.5-3 yaş gurubu çocuklar neler yaşıyor?

okulda olan biten herşeyden haberdar oluyor musunuz?

• evet

OY: 0 0,0%
  • hayır

OY: 1 100,0%

• Ankete Katılan
    1

anesaysa

anasının kuzusu
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2014
622
474
53
40
Kızım 22 aylıkken kreşe başladı, 8 aydır ufak tefek sorunlar olsada okulunu çok seviyor ve öğretmenleri ile iyi vakit geçiriyor. Benim merak ettiğim kreşe giden çocukların neler yaşadıkları, ufak tefek kazar diyorum ben ama bunlar sadece bizim mi başımıza geliyorya da başkaları da aynı sorunları yaşıyor mu bilmek istiyorum?

bana sorarsanız ufak tefek şeyler, birkez eli hafif kapının arasında kaldı, birçok kez arkadaşı yüzünü tırmaladı (ki bu konuyu diğer çocuğun ailesine imlettirdik, çünkü hep aynı çocuk yapınca anlıyorsun ki o çocukta bir şiddet eğilimi var) sürekli bir yerleri morarır, düşer, hatta bir keresinde kafasını vurmuş kafası kanamış ama öğretmenlerin haberi bile yok. eve gelince eşim aşırı titizdir bu arada kontrol ederim bende bakarken fark ettik, kafa şiş ve kanamış. Bunlar okuldaki diğer çocukların ailelerini tanımıyorum bu yüzden onlara da soramıyorum. Okul yönetimi ile konuşuyorum tüm çocuklarda var böyle sorunlar diyor. Bilemiyorum kimse yoğurdum ekşi demez. Kereş giden çocuklar hep böyle midir yoksa benim kızım fazla mı hırpalanıyor?

Sadece sizin çocuğunuz değil her çocukta oluyor ha...
Böyle bi açıklama olabilir mi?
Bakıcı öğretmenleriniz ne peki orada bostan korkuluğu mu?
İmkanınız varsa hemen alın çocuğunuzu o kreşten.
Söylediğiniz sorunlar da size yapılan açıklama da önemsenmeyecek kadar küçük sorunlar değil.

Bana pek normal gelmedi bu anlattiklariniz.
Allah korusun yarin obur gun daha onemli bi sey olsa da bütün çocukların basina da geliyor mu denilecek? Lutfen ya. Aklima ustune lavabo düşen cocuk geldi.
Bence siz ordan alin..

Kreşteki her çocuğun kafası kanıyormuş demekki ha.. Vay be..
Alın hemen çocuğunuzu müdürün kafasındada bir şey kırıp her insanın başına gelebilir üzülmeyin deyin:KK47:
Töbe yaa şaka gibii..

elbet çocuk düşe kalka büyür.

ama kreşin mevcutu kaç?
aynı yaş grupları bir arada mı sadece yoksa tüm yaş grupları karma şekilde mi?
kaç öğretmen duruyor başlarında?

bunlar çok önemli. yoksa elbet dediğim gibi düşe kalka büyüyecek.
ama kafasını vurup kanatacak, şişecek kafası ve bunu bir öğretmen fark etmeyecek.
ya fark ettiler, önemsemeyip haber vermediler, ya da gerçekten fark etmediler.
ikisi de birbirinden vahim.

alternatif kreş arayışlarına girin derim.
ayrıca internette, kreş ararken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bir çok yazı ve fikir var.
eminim siz de araştırmışsınızdır biliyorsunuzdur ama tekrar gözden geçirin bir.

evlat emanet ediliyor en önemli şey güven.

bana sorarsanız ufak tefek şeyler, birkez eli hafif kapının arasında kaldı, birçok kez arkadaşı yüzünü tırmaladı (ki bu konuyu diğer çocuğun ailesine imlettirdik, çünkü hep aynı çocuk yapınca anlıyorsun ki o çocukta bir şiddet eğilimi var) sürekli bir yerleri morarır, düşer, hatta bir keresinde kafasını vurmuş kafası kanamış ama öğretmenlerin haberi bile yok. eve gelince eşim aşırı titizdir bu arada kontrol ederim bende bakarken fark ettik, kafa şiş ve kanamış. Bunlar okuldaki diğer çocukların ailelerini tanımıyorum bu yüzden onlara da soramıyorum. Okul yönetimi ile konuşuyorum tüm çocuklarda var böyle sorunlar diyor. Bilemiyorum kimse yoğurdum ekşi demez. Kereş giden çocuklar hep böyle midir yoksa benim kızım fazla mı hırpalanıyor?
Öncelikle geçmiş olsun

Benım küçük oğlumda 3 yasında oda gidiyor okula
Suana kadar bahsettiğiniz sorunlarla hiç karsılasmadık

öğretmenımız hergun yaptıklarını not alıyor

burnu aksa arıyorlar

Veli toplantısı fılan olmuyor mu

ordaki velilerlede tanısıp sorabılırsınzı

önerileriniz için teşekkür ederim, elbette araştırdım, bu gezip baktığım 6. kreşti sonunda karar verebildim. oturtuğumuz semt itibariyle arternatiflerin hepsinin içinde en iyisi bu gibi duruyordu dediğim gibi çok araştırdım hatta ben günlük ararar nasıl bir sıkıntı var mı diye beni rahatsız eden bir şey daha var ki okulda öğretmen olarak çalışanların çocukları, tabbi ki kendi çalıştığı okula çocuğunu yazdırması normal olabilir ama benim kızım akşama kadar annesini göremezken, anne diye arkamdan ağlarken, birbaşka çocuk gün içinde sürekli annesini görüyorsa buda benim kızımı olumsuz etkilemez mi? ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. öğretmenlere de haksızlık etmek istemem ama içimde kendi çocuğuna töleranslı olacak onu ayıracak hissi oluyuşor.

Back
X