- 16 Ocak 2017
- 40
- 12
- 8
- Konu Sahibi kaderimsecekerim07
-
Merhaba Arkadaslar.28 aylık bir oglum var 22 aylıktan beri krese gidiyor Antalyanın en iyi kreşlerinden biri diyerek dişimizden tırnagımızdan artırıp gönderdik.Fakat 2 aya yakın gitmek istemiyor bazen servise binerken aglıyor bazen surat asıyor sanki içli içli bakıyor gibi.Fakat kreste cok mutlu oldugunu biliyorum.Surekli anneannede kalmak istiyor eve bile gelmiyor acaba bu yüzden mi gitmek istemiyor.Henüz konusamadıgı için derdini anlayamıyorum ama kafam o kadar karısık kı bu normal mı lütfen yardım edin bi fikir verin bu durumla karsılasan oldu mu
28 aylik cocugun konusmamasi krese gitmek istememesinden daha buyuk problem degil mi ?
yanlıs ifade ettim sanırım henüz kendini net olarak ifade edemiyor28 aylik cocugun konusmamasi krese gitmek istememesinden daha buyuk problem degil mi ?
Hayır değil. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Uzman olmadiginiz bir konuda bilip bilmeden yorum yapmazsaniz iyi olur. Hem de konu sahibini gereksiz yere endiselendirmeyelim. Ne dersiniz ?28 aylik cocugun konusmamasi krese gitmek istememesinden daha buyuk problem degil mi ?
Hayır değil. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Uzman olmadiginiz bir konuda bilip bilmeden yorum yapmazsaniz iyi olur. Hem de konu sahibini gereksiz yere endiselendirmeyelim. Ne dersiniz ?
kesinlikle bu söylediklerinizi hepsi var anneanne ve dedeye laf geciremez oldum bu yüzden biraz uzaklassın istiyorum ama gitmek istemiyorAnneannesi telefonda oyun oynamasına izin veriyorsa ya da sınırsız çizgi film ileyebiluyorsa çocuk okula gitmek istemez. Bunu kizimda yaşadım sabah uyanıp telefonu bulduysa o gün okula gitmek istemezdi. Bir de taviz verdikleri çocuk bunu güzel kullanıyor gerçekten. Okuldan öğretmeninden eminseni kreste gitmesi daha iyi birçok yönden
ben kreş öğretmeniyim söyle söyleyim bu tür şeyler yapması çok normal çünkü daha anne çocuğu....Sizin tek yapacağınız şey kararlı olmanız ve çocuğunuza artık büyüdüğünü ve krese gitmesi gerektiğini onun boyuna inerek soylemeniz kreş te mutlu ise hiç sorun yok naz yapıyor size(inanin çocuklar çok uyanık ne yapsamda kandırsam diye dusunuyordur surekli)Merhaba Arkadaslar.28 aylık bir oglum var 22 aylıktan beri krese gidiyor Antalyanın en iyi kreşlerinden biri diyerek dişimizden tırnagımızdan artırıp gönderdik.Fakat 2 aya yakın gitmek istemiyor bazen servise binerken aglıyor bazen surat asıyor sanki içli içli bakıyor gibi.Fakat kreste cok mutlu oldugunu biliyorum.Surekli anneannede kalmak istiyor eve bile gelmiyor acaba bu yüzden mi gitmek istemiyor.Henüz konusamadıgı için derdini anlayamıyorum ama kafam o kadar karısık kı bu normal mı lütfen yardım edin bi fikir verin bu durumla karsılasan oldu mu
Merhaba :) evet haklısınız ama ara vermek zorunda kaldık saglık sorunları nedeni ile şimdi de fotograflara bakıp arkadaslarına gitmek istiyor :)ben kreş öğretmeniyim söyle söyleyim bu tür şeyler yapması çok normal çünkü daha anne çocuğu....Sizin tek yapacağınız şey kararlı olmanız ve çocuğunuza artık büyüdüğünü ve krese gitmesi gerektiğini onun boyuna inerek soylemeniz kreş te mutlu ise hiç sorun yok naz yapıyor size(inanin çocuklar çok uyanık ne yapsamda kandırsam diye dusunuyordur surekli)
Yanılıyorsunuz. 4 yaşındaki yeğenim 3 yaşından itibaren kreşe gitmesi ve sağlıklı olmasına rağmen dili tam dönmüyordu. Pedagoga götürdüğümüzde bir sorun görmedi. Şu an 9 yaşında 2. Sınıf öğrencisi, çenesi düşük bir çocuk. İşin enteresan tarafı çok da sosyal. Bazen çocuklar arası farklılıklar olabiliyor. Her şey kitaplarda yazdığı ya da gelişim psikolojisinin öngördüğü gibi olmuyor.Uzman olmaya gerek yok o yasta cocugun derdini istedigini kisa cumlelerle 2-3 kelimelik anlatmasi gerekir
Bebekler 3.4. aydan sonra cevresinde duydugu seslerle binevi taklit ederler yasina kadar surer bu konusmayida boyle ogreniyolar zaten .
Erkek cocuk gec konusur 4-5 yasina kadar bekle bunlar safsatadir . Cunku 4 yasinda cocugun senin benim gibi net konusmasi anlamasi gerekir .
Atomu parcalasin neden parcalamiyo demiyorum derdi neyse kisa cumlelerle anlatmasi gerekir diyorum zira cocukta konusuyomus 0 konusmuyo degil
Yanılıyorsunuz. 4 yaşındaki yeğenim 3 yaşından itibaren kreşe gitmesi ve sağlıklı olmasına rağmen dili tam dönmüyordu. Pedagoga götürdüğümüzde bir sorun görmedi. Şu an 9 yaşında 2. Sınıf öğrencisi, çenesi düşük bir çocuk. İşin enteresan tarafı çok da sosyal. Bazen çocuklar arası farklılıklar olabiliyor. Her şey kitaplarda yazdığı ya da gelişim psikolojisinin öngördüğü gibi olmuyor.
neden bu kadar sert cıkıyorsunuz herkese belki haklısınız bilemeyiz ama kocaman insanların bile ögrenme kapasiteleri ve hızı farklı olabiliyor.cocugu zorla konusturamam ya doktorlar bir sorun yok dediğine göre belki de gerizekalıdır bilemem :):):)Kaçtane örnek verebilirsiniz böyle ?
Pedagog kitaptan eğitimden değil neye göre sorun ypk dedi? Pedagog bu değil mi mahalle bakkalı değil?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?