Kreşte Çocuğumun Hırpalaması

Cok zor olmuyor muydu acaba ogretmenler acisindan? Montessori tarz buyukler kucuklere baksin diye dusunulen bir proje de var su anda bakanlik gorusmelerinde. Bizim topluma pek uygulanabilir oldugunu dusunmuyorum aslinda ama :KK66: tabi yasamadan bilinmez

Aynen büyük küçüğe örnek oluyor

Örneğin küçük tokasını unutmuş yanına bir büyük veriyor almaya gönderiyor

Büyük Adam yerine konulduğu ve ona güvenildiği için Mutlu kişi de yetişkine bağımlı olmadan hareket ettiği için

3 yıl gitti çok memnundu oğlum hala da anlatır o günleri

Aynen büyük küçüğe örnek oluyor

Örneğin küçük tokasını unutmuş yanına bir büyük veriyor almaya gönderiyor

Büyük Adam yerine konulduğu ve ona güvenildiği için Mutlu kişi de yetişkine bağımlı olmadan hareket ettiği için

3 yıl gitti çok memnundu oğlum hala da anlatır o günleri
Darisi basimiza diyeyim.

2 gün giderek çocuk diğerleriyle kaynaşamaz. Misafir gibi olur sınıfın parçası gibi olmaz ki. Ufak tefek kazalar da oluyor öyle, ama belirli kişiler tarafından sık sık yapılıyorsa bu problem. Yani mesela aynı öğrenci sürekli zarar veriyorsa zorbalıkta bulunuyorsa o zaman öğretmen işin peşine düşmeli. Yoksa bunlar çocuk, bugün Ayşeyle itişir yarın Fatmayla.

Yani ince hassas konu. İhmal mi var yoksa olagan bir olay sonucu mu çiziliyor yüzü bu önemli. Diğer husus haftada 2 gün gitmesi. Kaynaşması için hiç iyi değil sınıfta arkadaş grupları oluşur.

devlet mi özel mi?
çok fazla değil mi bu sayı?
Bana da çok fazla geliyor ama daha geçen gün aradığım kolejlerde dahi 15 18 kişilik sınıflara tek öğretmen veriliyor, yanına stajyer öğretmen diyorlar birde..
Kamera falan da bulamadım hiç bir kolej yada özel kresde..
Karşılıklı güven diyorlar bir de..
Nasıl güvenelim ki, babamızın oğlu mu..

Back
X