• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreşte fiziksel donanımmı önemlidir?İlgi alaka,güleryüz mü?

ben çocuk gelişimciyim, lisede ve üniversitede kreş ve anaokullarında çook stajlar yaptım, özellikle özel anaokullarındaki yapmacık güleryüzlere hiiç kanmayın... Ben çok gördüm velinin yanında canım cicimler, veli gidince arkasından konuşuyolardı... Ayrıca sınıfta yemek yenmesi çok büyük EKSİ. Orda sanat çalışmaları yapılıyor aynı masada yemek yenmesi hiç hijyenik değil. 3 katlı olması da eksi, En az 12 öğrenci olacak 2 tane öğretmen olsa, 3 yaş çocukları dik merdivenlerde mutlaka yardıma ihtiyaç duyuyor, öğretmen 4 üne yetişse 8 i kalıyor :( 1 kere çıkılıyor demiş ama, sınıfa girerken çıkılcak, bahçe etkinlikleri için sınıftan çıkılacak ve dönüşte o merdiven çıkılacak, eve dönüşte inilecek...

Devlet okulundaki müdür çok ilgilenmez çünkü kayıt dertleri yok ki. Onun alacağı maaş aynı her durumda... Müdürlerinse gösterdikleri kayıt performansı çok önemli.

Bana sorunuz olursa seve seve yanıtlarım, devlet okulundaki fiziksel donanımı neye göre değerlendirdiniz de iyi dediniz anlayamadığımdan yorum yapamıyorum.

Kahvaltı harici sınıfta yemek yenmesi hoş değil,merdiven zaten çok aklıma takıldı.Sınıflar dar,normal 3 katlı bir apartmanı kreşe çevirmişler.bahçesi var ama yetersiz bahçe normal okul bahçesi gibi beton.Düşse falan koşarken zemin sert beton.Oyun odasında top havuzu var.Ve birkaç oyuncak.Hiçbişey yok.Ama ilgi alaka mükemmel yada öyle görünüyor bilemiyorum.Tek bildiğim 2 arkadaşımda oraya gönderiyor 1 yıldır hiç şikayet etmediler çok memnunlar..

Devlet okulundaki fiziksel donanımı şöyle söyliyim.İlki hep marka oyuncaklar,oyun parkları falan markalı.Temiz odalar ferah ve geniş.Yemekhane ve mutfak pırıl pırıl,tuvaletler tertemiz düzenli.Bahçesi süper geniş ağaçlık ve öğlen vakti gitmeme rağmen gölgede kalıyordu serindi.hayran kaldım genel olarak ama eğitimcilerden yana koca bir sıfırrr

İkinci devlet anaokulu ise yine bahçesi çok güzeldi.Tek katlı bir okul merdiven olayı yok.Sınıflar yan yana.Yemekhane ayrı sınıflarda yenmiyor normalide bu zaten.
Sınıflar oldukça geniş,bir sürü oyuncak vardı.Orasıda ferahtı.yaklaşımda genel olarak iyiydi.Özeldeki gibi abartılı ilgi yoktu.Özel kreşte aşçısına kadar herkes etrafımızda pervane oldu hayret ettik

İkinci devlet anaokulu ise yine bahçesi çok güzeldi.Tek katlı bir okul merdiven olayı yok.Sınıflar yan yana.Yemekhane ayrı sınıflarda yenmiyor normalide bu zaten.
Sınıflar oldukça geniş,bir sürü oyuncak vardı.Orasıda ferahtı.yaklaşımda genel olarak iyiydi.Özeldeki gibi abartılı ilgi yoktu.Özel kreşte aşçısına kadar herkes etrafımızda pervane oldu hayret ettik

onlar için 1 kayıt 1 kayıttır çünkü, benim arkadaşım özel okulda çalışmaya başladı yeni, kurucu müdür kayıtlar arttığı taktirde maaşlarının artacağını söylemiş, onların da öyledir eminim:31: bir de öğretmenin güleryüzünden çok donanımı önemli, lise mezunu mu? önlisans mı? Çoğu özel anaokulu düşük maaşla lise mezunu çocuk gelişimci çalıştırıyor, ben her şeyi üni.de öğrendim, lisede yaptırdığımız faaliyetlere bakıyorum şimdi hepsi boş beleş çocuğa katkısı olmayan, amaçsız şeylermiş.

staj yaptığım özel bi anaokulunda öğretmen, çocuklardan biri birine vurduğunda gidip sen de aynı ona vur ona diyordu. Güya çocuk canının nasıl yandığını anlayacakmış.Halbuki bu olumsuz davranışı pekiştirir. Lise mezunu öğretmendi, hepsi aynı olacak diye bir şey yok ama üni. mezunu ile bir de olamazlar tabiki.

Yerinizde olsam devleti tercih ederdim kesinlikle.

Son düzenleme:
ben devlet okulunda çalışan bir öğretmenm ve kesinlikle devlet okulunu öneririm,çocuğunuzun şayet öğretmnle ilgili bir sorunu olursa ki umarım olmaz... haklarınızı sonuna kadar kullanırsınız devlet daima arkanızda olur.benim çalıştığm bir okulda anasınfı öğretmeni çok agrasifti ve çocuklara ilgi gösterirken sanki ailelerinin maddi durumuna göre değerlendiyordu .ben dışardan bile bunu görebiliyordum,maddi durumu çokta iyi olmayan bir velinin çocuğuna arkadaşlarının arasında bağırmış ve bu arkadaşınız gerizekalı onun için ona değer vermeyin demiş ve vurmuş bu olay üzerine veli öğretmni şikayet etti okul müdürne şikayet etti ,okul müdürüde umursamayınca karakola başvurdu ve 1 yıla yakın şiddet ve hakaretten mahkeme sürdü,öğretmen bana bişey olmaz ben devlet memuruyum diyordu ama oldu çok ücra biryere öyle bir sürüldüki... umarım dersini almıştır.yani özel okullarda daha çok işi kılıfına uydururlar gibi geliyo bana.tabiki bu benim şahsi düşüncem.ne de olsa eğitim kurumu değiller sadece ticarette var işin içinde:...

Özel okullarda da gerçekten isim yapmış kaliteli okullar var; montessori gibi. Fiyat olarak pahalılar ve büyükşehirlerde varlar sadece. Bu işi gerçekten iyi yapan okulları tenzih ediyorum, geri kalan çoğu niteliksiz anaokulları...

hangi şehirdesin cnm izmirde isen çok güzel bir anaokulu tavsiye edebilirim ben stajımı orda yapmıştım zamanında ve gittiğim tüm yerler arasında en iyiisiydi. süper bi eğitimi vardı. Parlak Ufuklar Anaokulu sitesini buldum bak gönderiyorum. şuan bazı arkadaşlarımda orda öğretmenlik yapıyor. kurucusu psikolog ve ihtiyacı olan çocuklara oyun terapisi yapıyor.

Oğlum 3 yaşında bugün 3 tane farklı kreş ve devlet anaokulu gezdim.Çok güzel bir donanıma sahip bir devletanaokulu vardı.Çok beğendim tam anlamıyla mükemmeldi her yönüyle.Ama yaklaşım hiç iyi değildi.Gelsede olur gelmesede der gibi.Müdüre hanım soğuktu kapıdan girdik kimse güleryüz göstermedi hoşgeldiniz bile diyen olmadı.Ama okulun bahçesi ve içerisi mükemmeldi.Fiyat olarak 160 lira.
Diğer bir devlete bağlı anaokulu ise yaklaşım yönünden iyiydi sorularıma gayet güzel cevaplar aldım.Okulun içide diğer yer kadar olmasada yine kötü değildi.haftada bir gün yüzmeye götürmeleri,okulun bahçesi,gayet güzeldi.Burasıda 175 lira.
Gelelim özel kreşe.Buraya tanıdığım birkaç aile çocuğunu gönderiyor ve memnun.Fiyatı 350 lira.ilgi alaka karşılama ikram süperdi.Çok sıcakkanlı güleryüzlüydü hepside.Okul 3 katlı.Öğretmenler müdire hanım çok tatlıydı.Memnun ayrıldık.Ancak fiziken okul çok donanımlı değil.Sınıflar dar,bahçede oyun alanı var ama çok eski. 3 katlı olduğu için merdivenden inip çıkıyor çocuklar.Merdiven biraz dik.Ama sadece kahvaltıya indiklerini ve yardımcılarla beraber inip çıktıklarını söylediler.Diğer öğünleri sınıflarında yiyorlarmış.Sürekli inip çıkma oolmuyormuş sadece günde 1 defa öğretmenleriyle kahvaltıya iniliyormuş.Yine yüzme,jimnastik var haftada 1 gün.Müdire hanım zaten kendiside tadilat yapılacağını ellerindeki imkanların bu olduğunu ama gösterilen ilginin sevginin tam olduğunu söyledi.zaten hepsininde gözlerinin içi gülüyordu.Şu an çok kafam karıştı.Siz olsanız ne yaparsınız?İçim rahat olarak bırakabileceğime inandığım bu kreş oldu.Ama diğer yerlere göre daha eski ve donanımsız sınıfların dar olması ve o merdiven aklıma takılıyor.

ister devlet olsun ister ozel bir suru farkli anaokulu ogretmeni olacaktir.
devlet okulu olmasi nedeni ile ilk gittigin okuldaki mudire hanim belki biraz daha ciddi durusu olan bir kadindir. iyi egitim vermedikleri anlamin gelmez.
fiziki kosullr cok onemli bence.
Allah hic kimsenin evladinin basina vermesin tabi ama 1-2 sene once hatirlarsaniz bir anaokulunun tuvaletinde lavabo kirildigindan cocuk hayatini kaybetmisti.
mutlaka gondereceginiz yuvanin fiziki kosullarinin uygunluguna dikkat edin
dar ve dik merdivenler mesea kucuk yas grubu cocuklar icin tehlikeli olabilir.

merhabalar, birinci baktığınız okulda öğretmenlerle görüşebildiniz mi? çünkü aslolan öğretmendir, müdür çocuklarla ilgilenmez.

özele gelince eğer arkadaşlarınız gönderiyorsa ve memnunsa bu bir referanstır. ama niye kahvaltıyı yemekhanede, diğerlerini sınıfta yiyorlar ki:26:
hijyenik olmaz, dökülür, saçılır, temizlik yapılıyorsa yemeğin ardından şayet zaman kaybıdır:44:

ben de öğretmenim ama kızımı özel anaokuluna gönderdim, sebebi ekstra faaliyetlerdi, çok araştırdım kızım tam 4 yaşında başladı anaokuluna, yemesi düzene girdi, tırnak yeme problemimiz vardı o bitti, :44:çok güzel ingilizce öğreniyor( kendi seviyesinde), çocuklarla iletişim kuramazdı, çok sosyalleşti, öğretmenini çok seviyor, hiç bi şikayeti olmadı, artı çok güzel piyano çalıyor.

bence iyi araştırıp öyle karar verin

okul öncesi öğretmen adayı olarak söylüyorum. güleryüz,bakım,ilgi %35;fiziksel şartlar %65 bence.
uyaran, fiziksel çevre olmadan eğitim hedefine ulaşamaz. ayrıca ilgi, güleryüz olmadığında da çocuk kendini orada rahat ve mutlu hissedemez.

Oğlum 3 yaşında bugün 3 tane farklı kreş ve devlet anaokulu gezdim.Çok güzel bir donanıma sahip bir devletanaokulu vardı.Çok beğendim tam anlamıyla mükemmeldi her yönüyle.Ama yaklaşım hiç iyi değildi.Gelsede olur gelmesede der gibi.Müdüre hanım soğuktu kapıdan girdik kimse güleryüz göstermedi hoşgeldiniz bile diyen olmadı.Ama okulun bahçesi ve içerisi mükemmeldi.Fiyat olarak 160 lira.
Diğer bir devlete bağlı anaokulu ise yaklaşım yönünden iyiydi sorularıma gayet güzel cevaplar aldım.Okulun içide diğer yer kadar olmasada yine kötü değildi.haftada bir gün yüzmeye götürmeleri,okulun bahçesi,gayet güzeldi.Burasıda 175 lira.
Gelelim özel kreşe.Buraya tanıdığım birkaç aile çocuğunu gönderiyor ve memnun.Fiyatı 350 lira.ilgi alaka karşılama ikram süperdi.Çok sıcakkanlı güleryüzlüydü hepside.Okul 3 katlı.Öğretmenler müdire hanım çok tatlıydı.Memnun ayrıldık.Ancak fiziken okul çok donanımlı değil.Sınıflar dar,bahçede oyun alanı var ama çok eski. 3 katlı olduğu için merdivenden inip çıkıyor çocuklar.Merdiven biraz dik.Ama sadece kahvaltıya indiklerini ve yardımcılarla beraber inip çıktıklarını söylediler.Diğer öğünleri sınıflarında yiyorlarmış.Sürekli inip çıkma oolmuyormuş sadece günde 1 defa öğretmenleriyle kahvaltıya iniliyormuş.Yine yüzme,jimnastik var haftada 1 gün.Müdire hanım zaten kendiside tadilat yapılacağını ellerindeki imkanların bu olduğunu ama gösterilen ilginin sevginin tam olduğunu söyledi.zaten hepsininde gözlerinin içi gülüyordu.Şu an çok kafam karıştı.Siz olsanız ne yaparsınız?İçim rahat olarak bırakabileceğime inandığım bu kreş oldu.Ama diğer yerlere göre daha eski ve donanımsız sınıfların dar olması ve o merdiven aklıma takılıyor.

Ne okulun görünüşüne, nede fiyat rakamına bakın. Asil müdürü ile degil cocuğunuza bakacak öğretmenler görüşün.
Bazi insanlar cocuk ayrımı bile yapıyor, sırf daha sevimli bulduğu cocuklara daha fazla ilgi veriliyor.
öncelikle sevimli, neşeli, komik, iyi kalpli biri cocuğunuzu orda daha mutlu eder. Ama karpuz degilerki, kesip icİne bakazin değilmi. Bazı is arkadaslarımı görüyorum bu ayırımı gercekden sınır eder beni! Bende saçma belki ama sırf ilgi vermedikleri cocukları sevip, kucaklarimki belki utanırlar davranışları yüzünden ama nerde:)

okul öncesi öğretmen adayı olarak söylüyorum. güleryüz,bakım,ilgi %35;fiziksel şartlar %65 bence.
uyaran, fiziksel çevre olmadan eğitim hedefine ulaşamaz. ayrıca ilgi, güleryüz olmadığında da çocuk kendini orada rahat ve mutlu hissedemez.

%35 - % 65 oranına katılamayacağım. Ancak fiziki şartlar derken neyi söylediğinizi bilmediğim için sormak istedim çünkü eğitimini aldığınıza göre birşeyi mutlaka dayanak yapmışsınızıdır.

Benim için, öğlen uykusuna yatacağı yatağı rahat olsun, koşup oynarken kendini yaralayacak ekipmanlar ortada olmasın yani oyun alanı iyi olsun tabanı kauçuk olsun, wc si temiz olsun yeter.

Çevresel ve fiziki şartlar çocuğumun ruhunu ve kişilik yapısını etkilemez ama onu sevmeyen, ilgi göstermeyen eğitmenler onun ruhunu etkilediği gibi ilkokul için bir referans olur. Eğer öğretmenini seviyorsa ilkokula önyargılı olmaz, sevmiyorsa gitmek bile istemeyebilir.

Tabi çevresel şarta çok takılmam derken rutubet içinde, karanlık, pis bir yeri kasdetmiyorum. İçinde piyano olmasın, bale yapmasın, yüzme havuzu olmasın. Ama güleryüzlü, çocuk seven öğretmenleri olsun.

Ne dersiniz ? Bizimde 1 yılımız kaldı da :)

%35 - % 65 oranına katılamayacağım. Ancak fiziki şartlar derken neyi söylediğinizi bilmediğim için sormak istedim çünkü eğitimini aldığınıza göre birşeyi mutlaka dayanak yapmışsınızıdır.

Benim için, öğlen uykusuna yatacağı yatağı rahat olsun, koşup oynarken kendini yaralayacak ekipmanlar ortada olmasın yani oyun alanı iyi olsun tabanı kauçuk olsun, wc si temiz olsun yeter.

Çevresel ve fiziki şartlar çocuğumun ruhunu ve kişilik yapısını etkilemez ama onu sevmeyen, ilgi göstermeyen eğitmenler onun ruhunu etkilediği gibi ilkokul için bir referans olur. Eğer öğretmenini seviyorsa ilkokula önyargılı olmaz, sevmiyorsa gitmek bile istemeyebilir.

Tabi çevresel şarta çok takılmam derken rutubet içinde, karanlık, pis bir yeri kasdetmiyorum. İçinde piyano olmasın, bale yapmasın, yüzme havuzu olmasın. Ama güleryüzlü, çocuk seven öğretmenleri olsun.

katılıyorum...donanımın, uyaranın önemi elbette yadsınamaz fakat donanımı için eğitmenlerini sevmediği halde o kreşe gitmek isteyen çocuk görmedim hiç...çocuk öğretmenlerini, onunla ilgilenenleri sevmezse başka birşeyi önemsemiyor...bu arada işini seven ve iyi yapan bir eğitmen her türlü donanımını yaratıcılığını kullanarak kendisi hazırlayabilir...benim için eğitmenlerin işlerini önemseyerek ve severek yapması daha önemlidir...okul öncesi değil ama ben de bir öğretmenim...kreşi olan bir okulda çalışıyorum ve eğitmenlerin, öğretmenlerin önemini net bir şekilde görebiliyorum...

Her yer temizligine, havalandırma, oyun odaları, bahçesi cocukların güvenlik acısına göre yaptırmak sorunda.
Bunu yapmadıkları takdirde o okulun sorumlusu basına büyük bir dert almış demektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence önemli olan eğitmenlerin yaklaşımı. Yoksa çocuk mutsuzsa, Disneyland olsa durmaz...

ben şimdi çocuk olsam, dar sınıflarda doğru dürüst bahçesi olmayan va hatta
bahçeye çıkarılmayan bir yerde bütün gün kalmak istemezdim.
sadece bir kes kahvaltıya inecek bütün gün dar sınıflarda ne yapacak bu çocuk yazık valla.
mümkünse bahçede vakit geçirebileceği ve ruhunun kararmayacağı bir ortam olsun.
güleryüz önemli ama sahte olmayanı.
çalışanların doğallığına samimiyetini anlamaya bak bence.
her gülen yüz, güleryüz olmuyor çünkü.

tabii ki hepsi...
yemek listesi bile önemli, çocuğun önüne nutella ekmek, lahmacun vs şeklinde menüler sunan kreşler var.
ilgi derken, öğretmenlerin ne mezunu olduğu, ne yöntemle eğitim verdiği de önemli. kuru kuruya ilgiyle olmaz. ananeler dedeler de ilgilenir,iş ilgiden çok eğitimde.
fiziksel donanım da çok çok önemli, hatırlatayım kreşte üstüne lavobodüşüp ölen çocuğu. her şey çocuğa uygun olmalı.

bende 1 sene sonra kreşi düşünüyorum artık,3 yaştan sonra çocuğu evde tutmanın bir yarar sağlamayacağını düşünüyorum.ama kreş fobim var nasıl yenerim bilemiyorum.eğitmenleri çok önemli benim için.çocuklara yaklaşımları,verdikleri eğitimler çok önemli.hatta ses tonları bile çok önemli.gerçi benimkiler zaten ne var ne yok anlatıyorlar aksi bir davranış olursa da anlatacaklarına eminim o yüzden içim biraz daha rahat:)...anne olmak=pimpirikli olmak :52:

Yorumlarınız için sağolun.Bende iyice düşündüm ve fiziki donanımın yetersiz olduğu bir yere göndermemeye karar verdim..Eğitimde çok önemli tabi.İkiside ayrılmaz.İkinci anlattığım anaokuluna göndermeyi düşünüyorum.İnşallah iyi olur