ben çocuk gelişimciyim, lisede ve üniversitede kreş ve anaokullarında çook stajlar yaptım, özellikle özel anaokullarındaki yapmacık güleryüzlere hiiç kanmayın... Ben çok gördüm velinin yanında canım cicimler, veli gidince arkasından konuşuyolardı... Ayrıca sınıfta yemek yenmesi çok büyük EKSİ. Orda sanat çalışmaları yapılıyor aynı masada yemek yenmesi hiç hijyenik değil. 3 katlı olması da eksi, En az 12 öğrenci olacak 2 tane öğretmen olsa, 3 yaş çocukları dik merdivenlerde mutlaka yardıma ihtiyaç duyuyor, öğretmen 4 üne yetişse 8 i kalıyor1 kere çıkılıyor demiş ama, sınıfa girerken çıkılcak, bahçe etkinlikleri için sınıftan çıkılacak ve dönüşte o merdiven çıkılacak, eve dönüşte inilecek...
Devlet okulundaki müdür çok ilgilenmez çünkü kayıt dertleri yok ki. Onun alacağı maaş aynı her durumda... Müdürlerinse gösterdikleri kayıt performansı çok önemli.
Bana sorunuz olursa seve seve yanıtlarım, devlet okulundaki fiziksel donanımı neye göre değerlendirdiniz de iyi dediniz anlayamadığımdan yorum yapamıyorum.
Kahvaltı harici sınıfta yemek yenmesi hoş değil,merdiven zaten çok aklıma takıldı.Sınıflar dar,normal 3 katlı bir apartmanı kreşe çevirmişler.bahçesi var ama yetersiz bahçe normal okul bahçesi gibi beton.Düşse falan koşarken zemin sert beton.Oyun odasında top havuzu var.Ve birkaç oyuncak.Hiçbişey yok.Ama ilgi alaka mükemmel yada öyle görünüyor bilemiyorum.Tek bildiğim 2 arkadaşımda oraya gönderiyor 1 yıldır hiç şikayet etmediler çok memnunlar..