kreşte kırılan bebek arabası!

MeLoDi

LeYLaELaGöZLüBiRÇöLaHuSu!
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
16.067
9
206
İzmir
dert değil benimkisi ama fikir almak istiyorum.
oğlum kreşe gidiyor. henüz 15 aylık. geçen hafta servise başladı. saat 7 de alıyor servis 7,30 da kreşte oluyor.
o satte çocukları karşılayan tek bir öğretmen var.
oğlum henüz yürümediği için öğretmeni bebek arabasını hafta içi kreşe göndermemi istedi.
bende gönderdim. pazartesi sabah servise veriyoruz cuma akşamı geliyor.
cumartesi servis olmadığı için ben götürüyorum arabayla.
bu sabahta arabasına koyduk ama arabada tuhaflık var.
eşim iş yerine götürdü. ben biraz geç çıkıyorumevden.
neyse eşimin yanına gittim.
bana pusetin kırıldığını söyledi. dün akşam zaten tuhaflık vardı ama söylemeyi unuttum eşime.
moralim bozuldu. ya kapatırken kırdılar.
yada akşamları etütten çıkan çocuklar üzerine oturdu ve o nedenle kırıldı.
bugün kırık pusetle zar zor geldik kreşe.
öğretmene sordum oda kapanırken kırılmış olabilir dedi.
kreşin sahibi gelmemişti.
akşam gidip konuşacağım.
benim yeni araba alacak durumum yok ve puset benim elim ayağım.
kreş ücretinden parasını keseyim diye düşünüyorum.
sizce ne yapayım?

Açıkçası burda takıldığım tek şey ufacıık bir çocuğun annesinden ayrılıp tek başına kreşte olması.. :44:

Pusetlerin fiyatlarını bilmiyorum ama bence onun parasını istemeniz olmaz. Yani ne bileyim atıyorum çocuğun eşofmanı yırtılsa onun parasını talep edemezsiniz, bunu da talep etseniz de sonuç alamazsınız gibi düşünüyorum. Çünkü özel eşyası. Ama şu var, kreşte puset yok muymuş ki... Sizden neden istiyorlar? İstiyorlarsa da sağlam kalması için çaba harcamalılar. Ay bilemedim pek. Yeni bir pusetin fiyatı sizi maddi açıdan zorlayacaksa konuşmalısınız.

Açıkçası burda takıldığım tek şey ufacıık bir çocuğun annesinden ayrılıp tek başına kreşte olması.. :44:

kendi fikriniz ama bence bunda takilacak birsey yok..
calisan anneler icin kres cok iyi bence.
ki hayta sartlari yüzündnede anneler bazen calismak zorunda kaliyor. tabi en ideali annenin cocuguna bakmasi olur ama bazen en ideal hayati yasayamiyoruz.

ben almanyadayim ve burda cok normal bi durum bu. kardesim ve bende 3 yasinda krese basladik annemiz calistigi icin.

konu hakkinda yorumum: ben olsam kres parasini kisardim, yöneticiyle konus.
dikkat etmeleri gerekiyo, belkide iscilerin sigortasi fln vardir

Son düzenleme:
yazdıklarınıza inanamıyorum. okulun ya da okuldakilerden kimin kırdığından bile emin olmadan parasını isteme ya da kesme herneyse bana çok ilginç geldi. verirken alırken bırakırken mutlaka başına bişey gelir zaten verirken de kırılma ihtimalini gözönünde bulundurmanız gerekirdi. hiç birşey Allah yapısı değil elbette her an herşey olabilir. ayrıca şunu merak ettim. sizin çocuğunuzun okulda zarar verdiği malzemelerin eşyaların vs. ücreti sizden talep ediliyor ya da kreş ücretinizin üzerine ekleniyor mu?

neden takıldığınızı anlayamadım. bende istemem çocuğumu kreşe bırakmak ama bakacak kimsem yok. ve maddi drumdan dolayı çalışmak zorundayım.
konu bebeğimin kreşte olması değil kırılan araba.

Pusetlerin fiyatlarını bilmiyorum ama bence onun parasını istemeniz olmaz. Yani ne bileyim atıyorum çocuğun eşofmanı yırtılsa onun parasını talep edemezsiniz, bunu da talep etseniz de sonuç alamazsınız gibi düşünüyorum. Çünkü özel eşyası. Ama şu var, kreşte puset yok muymuş ki... Sizden neden istiyorlar? İstiyorlarsa da sağlam kalması için çaba harcamalılar. Ay bilemedim pek. Yeni bir pusetin fiyatı sizi maddi açıdan zorlayacaksa konuşmalısınız.

eşofmanı yırtılsa 10-15 tl bişey tutar alabilirim.
ama koskaca bebek arabası kırılan. özel eşya ama ben onu öğretmeni istedi diye yolladım.
isteme nedeni sabahları öğretmen yalnız. oğlum yürümüyor, sabah gelen öğrencileri karşılıyor öğretmen bu nedenle arabasına koyup yanında tutuyor ağlamasın diye.
odaları 2. katta orda yalnız bırakamaz.
yeni bir bebek arabası alacak durumum yok. bunu zaten kayınvaldem almıştı.

ki hayta sartlari yüzündnede anneler bazen calismak zorunda kaliyor. tabi en ideali annenin cocuguna bakmasi olur ama bazen en ideal hayati yasayamiyoruz.

ben almanyadayim ve burda cok normal bi durum bu. kardesim ve bende 3 yasinda krese basladik annemiz calistigi icin.

bende öyle düşünüyorum dikkat edilmesi gerekiyor. ben öğretmene rahatlık olsun diye gönderdim.
puset benim elim ayağım.

yazdıklarınıza inanamıyorum. okulun ya da okuldakilerden kimin kırdığından bile emin olmadan parasını isteme ya da kesme herneyse bana çok ilginç geldi. verirken alırken bırakırken mutlaka başına bişey gelir zaten verirken de kırılma ihtimalini gözönünde bulundurmanız gerekirdi. hiç birşey Allah yapısı değil elbette her an herşey olabilir. ayrıca şunu merak ettim. sizin çocuğunuzun okulda zarar verdiği malzemelerin eşyaların vs. ücreti sizden talep ediliyor ya da kreş ücretinizin üzerine ekleniyor mu?

farklı bir bakış açısı ama bunda inananmayacak birşey yok. çocuklar daha önce üzerine oturmuştu bunu gördüm.
pazartesi sağlam verdiğim birşey cuma kırık geliyor.
ben kırılsın diye vermiyorum puseti. öğretmeni rica etti o zorlanmasın diye verdim. elbet kul yapısı kırılır.
sokakta gezdirirken kırılır anlarım. ama kırıldığı yerden üzerine çocukların oturduğu anlaşılıyoır tabi ki soracağım önce.
benim oğlum 15 aylık. şu an zarar verecek yaşta değil.
ayrıca bugüne kadar kırılan 3-4 cam biberon ve termos için sesimi çıkarmadım. kazadır olur dedim.
ama pusetin kırılması beni zor durumda bıraktı.
alacak durumum yok, dikkat etmeleri gerekirdi.
yazdığınıza göre benim her ay 1-2 tane puset almam gerekiyor.

Son düzenleme:

bakacak kimsesi yoksa ve çalısmak zorundaysa ne yapsın ..sizin ev müsaitse size bıraksın isterseniz çocugu..

puset konusuna gelince benim kızım 4 yaşına girdi 6 aydır da krese gidiyor canım takılma cok fazla oluyor böyle durumlar kim bizim cocugumuza biizm gibi bakabilirki yada kim onun esyalarını bizim kadar kollayabilirki..benimde kızımın yeni aldıgım esofman üstü yırtılmıstı hiç takılmadım bile sadece kreste olduguna emin oldum saglık olsun dedim.puset tabıkı daha önemli birsey onsuz helede o yaştakı cocugu dısarda zaptetmek kolay degıl tamir yoluna gidin derim yapacak pek bir sey yok.boşyere cocugunuzu emanet ettiğiniz kimselerle böyle bir konu için takışmayın sonucta psikolojileri bozuk olursa iyi verim alamazsınız o insanlardan.ve sonuçta bu çocugunuza yansır.

bakacak kimsesi yoksa ve çalısmak zorundaysa ne yapsın ..sizin ev müsaitse size bıraksın isterseniz çocugu..

puset konusuna gelince benim kızım 4 yaşına girdi 6 aydır da krese gidiyor canım takılma cok fazla oluyor böyle durumlar kim bizim cocugumuza biizm gibi bakabilirki yada kim onun esyalarını bizim kadar kollayabilirki..benimde kızımın yeni aldıgım esofman üstü yırtılmıstı hiç takılmadım bile sadece kreste olduguna emin oldum saglık olsun dedim.puset tabıkı daha önemli birsey onsuz helede o yaştakı cocugu dısarda zaptetmek kolay degıl tamir yoluna gidin derim yapacak pek bir sey yok.boşyere cocugunuzu emanet ettiğiniz kimselerle böyle bir konu için takışmayın sonucta psikolojileri bozuk olursa iyi verim alamazsınız o insanlardan.ve sonuçta bu çocugunuza yansır.

benimde kaç tane biberonu ve termosu kırıldı hiçbirşey demedim.
ama puset önemili benim için.
tamir edilecek gibi görünmüyor kaynak yapılsa bile bir süre sonra tekrar kırılır.
arabanın işi bittiğinde kullanmadıkları bahçeye koyabilirilerdi.

birazdan kreşe gidip oğlumu alacağım,
sahibi ordaysa konuşacağım bakalım ne diyecekler.
pazartesiye kadar konuya cevap yazamam evde pc yok.

Türkiyede de gayet normal kreş.. Ben sadece kendi fikrimi söyledim.. Çok küçük bir çocuk tek başına başının çaresine bakabilcek yaşta değil kreşte de kaç çocuk var hepsiyle mükemmel şekilde ilgilenemezler.. Bu benim düşüncem ve dile getirmek istedim..

Çok komiksiniz.. Espri yapmışsınız zannedersem. Ben alsın çocuğunu kreşten ve çalışmasın gibi birşey söylediğimi hatırlamıyorum. Sadece fikrimi söyledim.

Son düzenleme:
neden takıldığınızı anlayamadım. bende istemem çocuğumu kreşe bırakmak ama bakacak kimsem yok. ve maddi drumdan dolayı çalışmak zorundayım.
konu bebeğimin kreşte olması değil kırılan araba.

Anlıyorum. Sadece düşüncemi belirttim.

Türkiyede de gayet normal kreş.. Ben sadece kendi fikrimi söyledim.. Çok küçük bir çocuk tek başına başının çaresine bakabilcek yaşta değil kreşte de kaç çocuk var hepsiyle mükemmel şekilde ilgilenemezler.. Bu benim düşüncem ve dile getirmek istedim..

sanırım yurt dışında yaşıyorsunuz. oarada imkanlar daha farklı. burda mecbur olduğumuz için veriyoruz.
istemeyerek. bakımından şikayetim yok. yaş gurubuna göre sınıflarımız ayrı ayrı.
bizim sınıf 6 kişi ve 2 öğretmen var. elbet anne gibi ilgilenilmesi mümkün değil.
ama bakımı ile bir sorun yaşamıyorum. öğretmeni ile görüşüyoruz sık sık.
gayet iyi ve mutlu.
benim sıkıntım kırılan bebek arabası bu konuda fikir verirseniz daha çok sevinirim.

calisan her annenin malesef bebegine bakacak anne kayinvalide olmayabilir
evindede baktiracak parasida olmayabilir
o neden tabiki kres en iyisi
herkes ister cocuguna kendisi baksin ama sartlar ne getirirse
Almanyadayim bende
burda da böyle
gayet normal
bunda anormal birsey yok

kirilan puset icin sansinizi deneyin derim
madem durumunuz yok
guzel guzel aciklayin
yardimci olurlar kesin

haklisiniz sinirlenmekte...emanet esya sonucta...

Fakat bebek pusetlerinin 2 yil garantisi oluyor.
Aldiginiz yere goturup garantiye yollayabilirsiniz.ucretsiz tamir ediyorlar..
Hic caninizi sikmayin...
Birdaha da dikkat etmelerini tembihleyin...

Almanyadayim bende
burda da böyle
gayet normal
bunda anormal birsey yok

madem durumunuz yok
guzel guzel aciklayin
yardimci olurlar kesin

Yorumunuza kesinlikle katiliyorum.
Yakini olmayanlar ne yapsin...kime guvensin,en guvenilir yerler kresler.

Bende yurtdisinda buyudum
Annem beni 15 aylik kardesimi 13 aylik krese vermis...cok da guzel etmis...

ben anasınıfında staj yapıyorum. size şu şekilde bir yorumda bulunabilirim. orada ki öğretmenin pusetle ilgilenmesi gibi bir durum olamaz. sadece koyduğu yerin güvenli olup olmadığını kontrol edebilir. kaldı ki orası bir kreş ve çok fazla çocuk var. yemeğe giderken, girip çıkarken vs. zarar gelmiş olabilir. yönetimi bu konudan haber edebilirsiniz. bundan sonra daha dikkatli olmaları konusunda. şikayetinizi ve beklentinizi bildirin. bu sizin hakkınız. öğretmenden fazla birşey beklenmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. ayrıca eşya emanet ederken de bir görevli personel mutlaka vardır, bakıcı abla vs. onlara emanet ederseniz daha sağlıklı olur.
kreşe verme konusunda da; eğer durumunuz varsa bence en iyisi kreşler. çünkü evdeki insan çocuk bakar, kreşteki öğretmen eğitim verir. televizyon karşısında oturup, sosyallikten uzak olacağına , kalan zamanlarında 2 saat anneyle kaliteli zaman geçirir öte yandan yaşıtlarıyla birlikte sağlıklı büyür.

bunda takılacak ne var ki

demekki bırakacağı kimsesi yok arkadaşın
:ssz:

bence de konuşmalısın ve hakkını aramalısın

haftasonu kreş sahibesi olmadığı için konuşamadım.
bugün eşim konuşacak.

Almanyadayim bende
burda da böyle
gayet normal
bunda anormal birsey yok

madem durumunuz yok
guzel guzel aciklayin
yardimci olurlar kesin

umarım yardımcı olurlar :26:
haklisiniz sinirlenmekte...emanet esya sonucta...

Fakat bebek pusetlerinin 2 yil garantisi oluyor.
Aldiginiz yere goturup garantiye yollayabilirsiniz.ucretsiz tamir ediyorlar..
Hic caninizi sikmayin...
Birdaha da dikkat etmelerini tembihleyin...

burdan alamadık kayınvaldem hediye almıştı bize. aynı şehirde oturmuyoruz.
çözüm bulmazlarsa kayınvaldeme sorarım, aldığı yer yardımcı olur belki.

ben anasınıfında staj yapıyorum. size şu şekilde bir yorumda bulunabilirim. orada ki öğretmenin pusetle ilgilenmesi gibi bir durum olamaz. sadece koyduğu yerin güvenli olup olmadığını kontrol edebilir. kaldı ki orası bir kreş ve çok fazla çocuk var. yemeğe giderken, girip çıkarken vs. zarar gelmiş olabilir. yönetimi bu konudan haber edebilirsiniz. bundan sonra daha dikkatli olmaları konusunda. şikayetinizi ve beklentinizi bildirin. bu sizin hakkınız. öğretmenden fazla birşey beklenmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. ayrıca eşya emanet ederken de bir görevli personel mutlaka vardır, bakıcı abla vs. onlara emanet ederseniz daha sağlıklı olur.
kreşe verme konusunda da; eğer durumunuz varsa bence en iyisi kreşler. çünkü evdeki insan çocuk bakar, kreşteki öğretmen eğitim verir. televizyon karşısında oturup, sosyallikten uzak olacağına , kalan zamanlarında 2 saat anneyle kaliteli zaman geçirir öte yandan yaşıtlarıyla birlikte sağlıklı büyür.

elbette öğretmenin akşama kadar pusetin başında durmasını bekleyemem. sonuçta ona emanet ettiğim birşey. işi bittiği zaman çocukların olmadığı arka bahçeye koyabilirdi ve böylece zarar gelmezdi. sonuçta emanet ettiğim öğretmek onun güvenli bir yerde olmasını sağlamak zorunda. sabahları oğlum kreşe servisle gidiyor.
sabahları kreşi açan öğretmen yalnız. ona zorluk olmasın diye gönderdim.
5-10 tl lik birşey olsa sorun etmezdim.
kreş konusundaki düşüncene katılıyorum. evde bakıcı yada aile büyükleriyle tv izlemesi yerine kreşte olması daha yararlı.

Back
X