Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşte öğretmen değişikliği

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

erlenmayer

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
143
173
18
40
Selam hanımlar. Oğlum eylül ayında üç yaşını bitirdi. Ardından kreşe başladık. Öğretmenimizden memnunduk. Bugün aradılar. Öğretmen ayrılmak istiyormuş yerine yeni birisi gelecekmiş. Çok canım sıkıldı. Siz olsanız ne düşünürsünüz?

Öğretmeni tayin olmuş gibi düşünün artık
Olabilir böyle şeyler
İstifa mı etmiş, evlenmiş ya da hamile kalmış diye mi ayrılıyor, yönetimle mi anlaşamadı vs vs öğretmenle iletişiminiz varsa sorabilirsiniz.

Yerine gelecek öğretmenin eğitim ve deneyim bilgilerini de okul yönetiminden isteyebilirsiniz

Öğretmeni tayin olmuş gibi düşünün artık
Olabilir böyle şeyler
İstifa mı etmiş, evlenmiş ya da hamile kalmış diye mi ayrılıyor, yönetimle mi anlaşamadı vs vs öğretmenle iletişiminiz varsa sorabilirsiniz.

Yerine gelecek öğretmenin eğitim ve deneyim bilgilerini de okul yönetiminden isteyebilirsiniz
Tabi olabiliyor böyle şeyler ama en başından bir yıl sözleşme yapıyoruz demişlerdi. Ona canım sıkıldı. Sonra oğlum çok alıştı bu öğretmene bende seviyorum ayrıca.

öğretmen açısından canım 3 yaş henuz bırlıkte oyun grubu kurulamayan etkinliklerin zor olduğu gruptur... çocuk açısından br,ne güvenip giden bir ilişkisi var öğretmen değişince başa saracak ama alışması kolay olur...

oğlumun kreşinde öğretmen değişiminde 2 hafta kadar yeni öğretmenle eski öğretmen birlikte girdiler sınıfa, çocuklar yavaş yavaş yeni öğretmene alıştırıldı.
Çok sorun olmamıştı.

Bişey olmaz merak etmeyin alışır zamanla. Ben de kreş öğretmeniyim biz de de giden öğretmenler oldu.çocuğunuza sürekli yeni öğretmenin nasıl vs soru sormayın kendi eğer sıkıntısı olursa anlatsın konuşursunuz tabi biraz yadırgar ama sonuçta aynı arkadaşlarıyla beraber bişey olmaz üzülmeyin

öğretmen açısından canım 3 yaş henuz bırlıkte oyun grubu kurulamayan etkinliklerin zor olduğu gruptur... çocuk açısından br,ne güvenip giden bir ilişkisi var öğretmen değişince başa saracak ama alışması kolay olur...
Inşallah. Bu hafta izinliyim tesadüf. Olmadı okula gider gelirim. Kameradan izlerim hem.

oğlumun kreşinde öğretmen değişiminde 2 hafta kadar yeni öğretmenle eski öğretmen birlikte girdiler sınıfa, çocuklar yavaş yavaş yeni öğretmene alıştırıldı.
Çok sorun olmamıştı.
Inşaallah canım. Evlat işte insan endişeleniyor.

Selam hanımlar. Oğlum eylül ayında üç yaşını bitirdi. Ardından kreşe başladık. Öğretmenimizden memnunduk. Bugün aradılar. Öğretmen ayrılmak istiyormuş yerine yeni birisi gelecekmiş. Çok canım sıkıldı. Siz olsanız ne düşünürsünüz?
Olabilecek bir durum belki kreş yönetimi ile arasında sorun çıktı maaş konusu sorun olabilir belki düzenli ödeme alamıyordu,belki evlendi yada hamile,şehir dışına taşınmış olabilir,yada bir sağlık sorunu olabilir.

Öncelikle şunu öğrenin yerine hemen bir öğretmen gelecek mi yoksa gelemiyecek mi gelmiyecekse başka sınıfamı bölüştürecek öncelikle bunu öğrenin derim.

Eğer yeni bir öğretmen gelirse ilk başta zorluk olabilir ama yeni gelen öğretmenide sever diye düşünüyorum.

Olabilecek bir durum belki kreş yönetimi ile arasında sorun çıktı maaş konusu sorun olabilir belki düzenli ödeme alamıyordu,belki evlendi yada hamile,şehir dışına taşınmış olabilir,yada bir sağlık sorunu olabilir.

Öncelikle şunu öğrenin yerine hemen bir öğretmen gelecek mi yoksa gelemiyecek mi gelmiyecekse başka sınıfamı bölüştürecek öncelikle bunu öğrenin derim.
Gelmiş öğretmen. Çarşamba günü başlayacakmış.

bu yaşlarda öğretmenden ziyade arkadaş ortamına alışmak çocuklar için önemli. öğretmen hepsi için bir otorite sembolü sonuçta çabuk alışırlar.
yalnız böyle yapan her anneye söylüyorum size de söyleyim. çocuğunuzla aranızdaki biz dilini kaldırın. kreşe başladık, öğretmenimiz vs.. biz dili sosyal ve psikolojik olarak doğru bir değil. çocukla birlikteyken de birilerine bir şey anlatırken bunu kullanıyorsanız oldukça sıkıntılı bilginiz olsun.

maalesef yapacak düşünecek hiç bir şey yok, arkadaşların da dediği gibi arkadaş ortamı da çok önemli. başka okula verecek değilsiniz, yeni öğretmenine de hemen alışacaktır eminim oğlunuz.

Olabilecek bir durum. 1 bucuk ay once oglum krese basladi (3 yasinda). Ogretmeni gecen hafta degisti. Ameliyat olmus ayrilmis .
Yeni ogretmenine de cok cabuk alisti :))

Aynı şeyi yaşadık oglum 3 yaşındayken tam öğretmenine alismiskeen öğretmeni işi bırakmak zorunda kaldı yeni bir öğretmen geldi. Kendi kendime çok sıkıntı etmiştim o zaman, ama yeni gelen öğretmenini daha çok sevdi çok çabuk alıştı. Merak etmeyin cocukalrdaha kolay adapte oluyorlar yeni durumlara bizim sandığımız kadar zor olmuyor.

Tabi olabiliyor böyle şeyler ama en başından bir yıl sözleşme yapıyoruz demişlerdi. Ona canım sıkıldı. Sonra oğlum çok alıştı bu öğretmene bende seviyorum ayrıca.
Parasını vermiyorlardır madem bir sene demişler sözleşmeye kafasına göre fesh edemez haklı sebebi var

Back
X