Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşte yapılanların hepsi sır :))

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

_bloom_

Boy: 170 B.K: 69 Hedef: 63
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2008
1.794
4.576
683
Oğlum 2 haftadır kreşe gidiyor , hiç birşey anlatmıyor yanıp yıkılıyorum oğlum ne yaptınız , ne şarkısı öğrendin sormadığım soru kalmıyor hepsine cevabı bu bir sır . Anneyle çocuk arasında sır olmaz diyorum ben sordukça bu okulla benim aramda diye dikiliyor. Oğlum bu arada 4 yaşında . Acaba benmi sormayı bilmiyorum sizinde başınıza geliyormu .

maasallah ne kadar prensıplı bır cocukmus

bence krese gıdıp ogretmenlerı ıle gorusun
belkı ogretmenlerı anlatmalarını ıstemıyordur tembıhlemıslerdır
degılse bıle onları dınleyecegınden aılenızle paylasın dıye ogretebılırler

Acaba can sıkıcı birşey oluyorda mı anlatamıyor çocuk..?
ben garipsedim,bence gidin br görüşün kreşle..

Öğretmeniyle sürekli görüşüyorum zaten bi problem yok , yemeğini yiyor , arkadaş edinmiş pek bi sıkıntı yok ama .Bi görüşmemizdede oğlumda yanımdaydı evde öğrendiğin şarkıları söylüyormusun Eren diye sordu öğretmeni bende açıkladım durumu öğretmenimizde gülüyor bişey demiyor yani.

sizin kreşinize has bişey sanırım sır olması. bende gönderiyorum herşeyi anlatıyor oglum ne yaptıklarını neler ögrendiklerini. ögretmenleri burda olanları anlatmayın aramızda bir sır diyor olabilir. 4 yaşındaki çocuk sır nedir onu bilmez ona ögretmeni sır nedir onu ögretmediyse tabi.

E peki öğretmen neden "bu bir sır" desinki? Çocuklar hemen herşeyi kapıyorlar, bir filmde böyle birşey gördüyse zihnine kazımıştır.

benim oğlumda 3-4 yaşlarında hiçbişey söylemezdi naptınız okulda diye sorunca, o kadarda farklı taktik denerdim, şimdi 5,5 yaşında şimdi şimdi anlatıyor ama yinede genelde bilmiyorum, anlatmak istemiyorum gibi cevaplar veriyor neden deyince de canım anlatmak istemiyo diyor, zaten micazende ketumdur kendileri.

ama senin hikayeni biraz garipsedim, bence 4 yaşındaki bi çocuk "sır" kavramının mantığını kavrayamaz, ne bileyim ben olsam şüphelenirdim sürekli bu bi sır demesinden
:hulya:

Kreşe ilk başladıklarında hoşlanmazmış çocuklar anlatmaktan. Benim oğlum da anlatmıyordu başlarda , sonraları yavaş yavaş şarkıları söylemeye başladı. Kreşten aldığım zamanlar ben mırıldanıyordum kendi kendime ( yanlış söylüyordum bazı yerlerini ) , bir süre sonra oğlum "söyleme" demeye başladı ve ben de neden diye sorduğumda " yanlış söylüyorsun" dedi , öğret o zaman dediğmde açıldı ve şarkıları öğretti bana . Bu işten çok keyif almıştı , afacan annesine öğetiyor :) . ılk dönemin ortalarında bütün velilerin bir arada olduğu bir toplantı yapıldı kreşte ve o toplantıda bütün veliler çocukların ingilizce şarkı da öğrendiğinin farkına vardı. Hepimiz şok olmuştık çünkü hiçbir çocuk bunu ev de söylememiş. :) ıkinci dönemin başından beridir oğlum keyfi yerinde ise , yorgun değilse anlatır bir sürü şey.

Sonuç olarak normal bir durum , sıkıştırmayın bence zamanla açılır :)

akadaşım ben durumum ıyıyken 7 yıl mönce samsun oğlumu kreşe verdımm yemın ederımkı en ıyı kreşlerdendı uludağ çocuk yuvasıydı adı ..mert dıorkı olum 10 yaşında şimdık bana nasıl kıydında benı verdın oraya dıo ağlıo cırlıolarmışş son ses benım çocum olsun asla bırakmıcam dıor bu yaşta yeminlee ama her yer bır değil diceksınız orasııda sıze kalmış ben araştırıpta vermıştım zamanında ama kaç yıl gectı ancak dışa vuruor ancak anlatıor bılgınız olsun yınde çok dıkkatlı olun konuşturun zarflayın korkmayacağı etkılenmeyeceği sekilde allah yardımcınız olsun..evet zamanla açılır ama piskojiside ne olur laçkaa biz çocumuza barmaya kıyamasaken el parasını alıcak bıırde barıcak olduu bence öğrenın ve gerekenıde yağpın zaman gecmeden çocukalrımız bızım her şeyımız geleceğimizzz..

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim , umarım dediğiniz gibi zamanla açılırda anlatır , biraz biraz bu hafta sonu öğrendiği şarkıları söylemeye başladı.
Oda nasıl Winnie the pooh dergisinin bu ayki hediyesi plastik mikrofonmuş onu aldı eline ne kadar öğrendiği şarkı varsa hepsini tek tek söylettik bi ben alıyorum mikrofonu elime bi Eren böyle böyle söylettik şarkıları.
Boyamalar falan çok güzelleşti kreşi beğeniyorum güzel faaliyetler yapıyorlar zaten seneyede ana okuluna başlıycak onun için biraz daha içim rahat.

bence üzerine gitme ama yaşına yakın (yakın dediysen 15 yaş üstü birine) sevdiği birine sordurabilirsin mesela. ona söyleye bilir.

Sık sık sormanızdan hoşlanmamıştır büyük ihtimal.
Bir kez zorun cevap vermiyorsa sen bilirsin ama ne zaman anlatmak istersen dinlemekten zevk duyacağım diyin.
Baktı ki ısrar etmiyorsunuz meraklanacak neden sormadığınıza dair kendiliğinden anlatmaya başlayacaktır.

bu sıze son msj baska denemeyecegım galıba olmuyor kuculen kıyafetler halen elınıdemı acaba lutfen kusuruma bakmayın denızkarka@hotmail.com

bence siz gidin arada o okula baskın uygulayın.Bende bir çocuk gelişimciyim büyük ihtimalle eğitimcisi tarfından öğretilmiş.Ben stajerken bizim öğretmenlerimizde buna benzer tembihlerde bulunurlardı sırf böyle şeyler yüzünden çalışmıyorum anaokullarında işte inatla beklicem ve kendi evimde bakıcam çocuklara.

Merhaba...Benim de kızım 4 yaşında 6 aydır da kreşe gidiyor...
Direk soru olarak sorunca pek anlatmaz ama öğrendikleri şarkıları tekerlemeleri söyler bize...

Ben soruları dolaylı olarak yöneltiyorum..
Bizim kreşteki en büyük sorunumuz yemekti özellikle en başlarda...
Direk sorduğumda hiç konuşmazdı bu konuyu sonra bir gün dedim ki, sen öğlen yemeğini yemediğinde ve yanındaki arkadaşında doymamışsa onunla paylaş o zaman...Benimki durdu durdu olmaz ki dedi ..
Demek olmaz doymuş mu oluyor acaba o her zaman dedim...Anneeee demişti öğretmen ben yemediğim için beni yanına oturtuyor, tabağıma bakıyor ne kadar yedim diye:) Çok hoşuma gitmişti en azından öğretmenin ilgilendiğinden emin olmuştum..

Yani demem o ki direk soru cümleleriyle değilde biraz laf cambazlığı yapmak gerekiyor bu yaş grubundan laf almak için :)

Şimdi kreşten de öğretmenimizden de çok memnunuz şükürler olsun...

selam ben anaokulu öğretmeniyim burda kötü deneyimlerini yazarak sizi korkutmalarını hayretle okudum her kreşi bir tutmakta hiç akıl karı değil ... ona göre kötü doktorlar var doktorada gitmeyelim kötü avukatlar var hakkımızı aramayalım yada hiç eğitim almıcakmı bu çocuklar tabiki böyle eğitim kurumları varsa heleki daha küçük yaşlardaki anne cocuklarına bu türde davrananlar varsa önce rabbim izin vermesin sonrada mutlaka şikayet edilip kapatılsın ...

sorunuza gelince cocugunuza biraz zman verin daha kreşe başlayalı 2 hafta olmuş zmanla kendisi bişeyler yapmaya başladıkça başarmaya başladıkça heycanını sizinle paylaşıcaktır... kimi cocuk ilk günden ortama ısınır her aktiviteye katılır ve heycanla ailesine anlatır bazı cocukta hemen bişey yapmaz ve anlatıcak biey bulamaz yada bazı cocuklar kreşte harika katılımcıdır herşeyde önderdirler ama hiçbişey analtmazlar... özelliklede cok meraklı ailelerin cocukalrı anlatmaz ona hep cok üzülmüşümdür anne kahrolur ne yapıyolar acaba diye cok haklısınız canınızı biyere emanet ediyosunuz ve her saniye nabtıgını merak ediyosunuz

sana önerim cocugunla oyun oyna ... mesela deki ben bugün bizim cama konan bi kuşla konuştum dedimki aliye git bak baaklım okulda ne yapıyo ... sonra kuş bana haber getirdi ali şöle oynuyo böle şarkı söylüyo dedi banada ögretirmisin cok merak ettim diyebilirsin... cocugun böyle hayal kurmaktan hoşlanmıyosa oyun kur ve o öğretmen olsun sana nasıl davrandıgından ögretmeninn tutumlarını ögrenebilirsin sen öğrenci ol yaptıklarını sana bu şekilde ögretsin ..cocuklar cogu cocuk hatta okulda yaşadıklarını anlatmaktan hoşlanmazlar çünkü onların kendilerini en özgür hissettikleri yer bence okul...

sır olayına gelince bundan öğretmenin haberi olmayabilir bi oyund a geçmiş olabilir yada bi arkadaşıyla aralarındaki bi diyologtan esinlenmiş olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…