• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kriz anlarını yönetemeyen koca

İyi de kavga bu adı üstünde. İyi olan kazanır yani ........
Sen haklıysan sen üstte çık. Niye adamdan alttan almasını bekliyorsun ki.
Yok ben kavga etmek istemiyorum dersen sen alttan alacaksın ozaman

Üste çıktım evet ağzını sikerim dedi ben de yumruğu koydum ağzına dudağı kanadı oda beni sıkıştırdı duvara falan. Bittik biz ne kadar rezilce şeyler yasadık bu son yaşadığımız işte anlattım çok ağır çok saygısızdı içim yanıyor bu hale geldikten sonra düzelmez biliyorum

Başlığı gorur gormez cümleyi tamamlayasim.geldi
Kriz yönetimini yönetemeyen adam olgunlasmamis, karakteri oturmamis adamdır diyecektim nitekim babasizligindan bahsetmissiniz
Insanin rol modeli olmayabilir birseyler eksik kalmis olabilir ama evlenecek yasa geldiyse, kendini gelistirip eksiklerini tamamlamaya da çalışabilir ama gordugum kadariyla hep arkasi toplansin diye bekleyen cocuk ruhlu bir adamla berabersiniz yapacak sey karsiniza alip.ciddi bir konusma yapmak ya kendini duzelt ben boyle trip naz istemiyorum.diye resti cekmek ya doktora gitmeye zorlamak ya da cidden bir kriz cikartip küs taraf olmak yani o trip atacağına siz atin gonlumu almadan senle konusmam diyebilirsiniz

Herşeyi denedim herseyi avukatla görüştüm bundan önce ve onlada ciddi ciddi konuştum ben aynı evin içinde iki yabancı gibi duramıyorum kafayı yiyorum dedim bu böyle gidecek belli boşanalım dedim önce evet dedi sonra akşam elimi tuttu bidaha alttan almaya çalışacagım işte tartışmayı yönlendirmeye çalışacagım uzlaşaxagız yazık olur askımıza falan filan sözler nerde

Bu konusarak ve ne kadar uzdugunu ona hissettirerek duzeliyor. Pisman olsun seni uzdugu icin. Sinirli oldugunh kabul edince kolaylasiyor. Tabi yaklasim tarzi cok onemli. Seninle savasmiyorum amacim bu degil, seninle mutlu olmak istiyorum, lutfen empati yapmayi dene, seni cok seviyorum ve huzurlu olmak istiyorum ama sana bir sey soyleyince kavgaya donusmesinden korkuyorum ve icime atiyorum, mutsuzlasiyorum gibi gibi cumlelerle konusunca bu kadin mutsuz, bu kadin beni birakabilir nerede hata yaptim diye dusunebiliyorlar. Sansini dene istersen boyle edebi cumlelerle.

Sorun bu ya o hiç kavga çıkarmaz ben çıkarırım ona göre sorun bende. Allah aşkına vcye girer iki saat çıkmaz ben kaç kere konuştum bi sorun varsa doktora gidelim aşkım diye ama artık eminim onun sorumluluktan kaçma yeri sabah kalkar öyle ben hazırlanırım işe gitmwk için çocugu hazırlarım kahvaltı vs bizimki hala vcde akşam aynı. Bu en minicik bir örnek yani

Herşeyi denedim herseyi avukatla görüştüm bundan önce ve onlada ciddi ciddi konuştum ben aynı evin içinde iki yabancı gibi duramıyorum kafayı yiyorum dedim bu böyle gidecek belli boşanalım dedim önce evet dedi sonra akşam elimi tuttu bidaha alttan almaya çalışacagım işte tartışmayı yönlendirmeye çalışacagım uzlaşaxagız yazık olur askımıza falan filan sözler nerde
bu adam seni seviyo bence bir psikatriye gitmesi icin ikna edin gitmessen bu evlilik uzun surmez de

bu erkeklerin hangisi kavga anında alttan alıyo _?
hangisi karın bugün nasıl hamilelmi cocuklu diye akıl edip düşünceli olabiliyo _?
mümkün olduğu kadar tartışma ve çok da tezcanlı olma kendine yaparsın ona bişeycik olmaz senin ömrün tükenir.

Benim esimde cok sinirli.sinirliyken herseyi bitirir.sakinlesince pismanim demez ozurdilemez ama.hep derke istemeden oluyo tutamiyorum kendimi.anne baba yaninda buyumemis.
Bigun demisti cok sinirli insanlar kucuklugunde sevgi gormedigindendir diye.
Ben de bi okadar sakin sabirliyimdir.benim bu halime bile sinirlenir tartisirken:)

Nasıl yani hepsi mi böyle

hepsi öle diğil mesela benim kocamla 4 yıllık evliyiz 3 kere tartışmışızdır sakindir öle.
ammmaaa benim çevremdeki kocaların örnekleri böyle hatta daha beterleri var ooo anlatsak burası almaz millette ne dertler var. ama dediğim gibi tezcanlı olma birazda sakin kalmayı sen dene o denemiyosa.

Benim esimde cok sinirli.sinirliyken herseyi bitirir.sakinlesince pismanim demez ozurdilemez ama.hep derke istemeden oluyo tutamiyorum kendimi.anne baba yaninda buyumemis.
Bigun demisti cok sinirli insanlar kucuklugunde sevgi gormedigindendir diye.
Ben de bi okadar sakin sabirliyimdir.benim bu halime bile sinirlenir tartisirken:)

Ne guzel canım maşallah ben hiç sakin kalamıyorum çıldırıyorum böyle olaylar falan

Sorun bu ya o hiç kavga çıkarmaz ben çıkarırım ona göre sorun bende. Allah aşkına vcye girer iki saat çıkmaz ben kaç kere konuştum bi sorun varsa doktora gidelim aşkım diye ama artık eminim onun sorumluluktan kaçma yeri sabah kalkar öyle ben hazırlanırım işe gitmwk için çocugu hazırlarım kahvaltı vs bizimki hala vcde akşam aynı. Bu en minicik bir örnek yani
Ben de uyuyarak kaciyorum dusuncelerimden. Esim de bu durumdan sikayetci. Benimki bana, seni ozluyorum lutfen uyuma diyor ve o dedikce uykuyu biraktim. Bazen insanlarin rutinden cikip liseli asiklar gibi olmasi ise yariyor. Hicbir sey ise yaramadiysa ozledim seni be adam diye dal gitsin konuya.

Ben de uyuyarak kaciyorum dusuncelerimden. Esim de bu durumdan sikayetci. Benimki bana, seni ozluyorum lutfen uyuma diyor ve o dedikce uykuyu biraktim. Bazen insanlarin rutinden cikip liseli asiklar gibi olmasi ise yariyor. Hicbir sey ise yaramadiysa ozledim seni be adam diye dal gitsin konuya.
İÜ

Şimdi böyle yaptığım zamanlarda oldu dicem e herseyi denemişsin olmuyosa bırak dicekainiz belki haklısınız ama ben haketmesem rabbim vermezdi bunu bana diyorum başetmeye çalışıyorum psikologa gitcem bakalım o ne dicek

İÜ

Şimdi böyle yaptığım zamanlarda oldu dicem e herseyi denemişsin olmuyosa bırak dicekainiz belki haklısınız ama ben haketmesem rabbim vermezdi bunu bana diyorum başetmeye çalışıyorum psikologa gitcem bakalım o ne dicek
Ya iste bazi insanlar degisime cok kapalidir. Degisim demek kendinden odun vermek demektir ve gurur incitici bir durumdur onun icin. Bu zirhi kirmanin yolu mutlaka bulunur. Psikolog iyi fikir. Pes etme hemen. Ben de bu bahsettigim insan turu gibiydim hala dirensem de zirhim kiriliyor yavas yavas.

madem öyle tartışmicaksin :S

Evet tartışmayıp ot gibi yaşasam süper olur giç kavga etmeyiz yani üzüldüğüm bişeyi hiç ona söylemesem ya da niye böyle yapıyosun demesem ya da hiç nazlanmasam ben sorunluyum sanırım nazlanıpta ne görecekmişimki işte hep sözlerine inandığım için öyle güzel seviyorum diyorki bunla çelişen her davranışı beni kahrediyor

Ya iste bazi insanlar degisime cok kapalidir. Degisim demek kendinden odun vermek demektir ve gurur incitici bir durumdur onun icin. Bu zirhi kirmanin yolu mutlaka bulunur. Psikolog iyi fikir. Pes etme hemen. Ben de bu bahsettigim insan turu gibiydim hala dirensem de zirhim kiriliyor yavas yavas.

Çok gururlu gerçekten

Ayni evde yasayip küs kalmak dogru degil... Esin fevri ise sen sakin olmaya calis sen fevri esin fevri olursaniz isler icinden cikilmaz hal alir ki öylede sonuclaniyordur muhtemelen... Cocuk falanda olacak diyorsun onun icinde kotu olur bu kavgalariniz...

Ayni evde yasayip küs kalmak dogru degil... Esin fevri ise sen sakin olmaya calis sen fevri esin fevri olursaniz isler icinden cikilmaz hal alir ki öylede sonuclaniyordur muhtemelen... Cocuk falanda olacak diyorsun onun icinde kotu olur bu kavgalariniz...

Sağol canım yorumun için inşallah herkes mutlu olur ve ben de inşallah sorunlarımızla baş ederiz

Madem dört yıldır yaptıklarınızdan bir sonuç alamadınız bir de şunu deneyin... Kavga anında size ilk sesini yükselttiğinde susun ağzınızı tabiri caizse bıçak açmasın ama sinirli değil üzüntülü durun mağduru oynayın bebeğinizin yanına gidin tezcanlı olmanız kötü sabretmeniz zor malesef bu huyunuzu törpülemeniz lazım bakın erkekler sanmayın ki kavga anında sizin anlattıklarınızı dinliyor siz kendinizi parçalarsınız dert anlatmak için ama o sadece üste çıkma derdindedir yani çabanız nafile haklı olma derdindedir o.. O yüzden deneyin size sesini yükselttiğinde susun sonra sakinleşecek ve aklı başına gelince içinden diyemeyecek ki o da bana böyle Dedi ben haklıyım siz hiç bir şey demediğiniz için kendini suçlu hissedecek.. Sadece deneyin ne kaybedersiniz ki.. İkinci birşeyde diyelim kavgada haklı yada haksızsınız önemli değil bazen söylediğiniz kötü bir şey için özür dileyin böylelikle aslında özür dilemenin normal olduğunu o da görecek ben böyle yapıyorum benim eşim hiç özür dilemezdi bu şekilde artık suçluysa diliyor ve özür dilediğinde herşeyi silip atın hiçbirşey olmamış gibi yapın.. Benim düşüncem bunlar bir deneyin bir şey kaybetmezsiniz benim eşimde böyleydi çünkü.. Ortada aldatma ihanet yoksa boşanmak çok çok sonraki çare olmalı.

Back
X