Kromozom bozukluğu genetik mi ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.295
7.086
398
Açtığım konulardan bilirsiniz ben 8 haftalık hamile iken kalp atışı duymaya gittiğimizde bebeği görmedik boş gebelik kürtaj gerekli demişlerdi.9.haftada gittiğimde embriyo oluşmuştu ama kalbi atmıyordu sata göre 9 haftalıktım kese 7 haftalık bebek 6+3 günlüktü bebekte gelişim geriliği vardı bu yüzden ölmüştü kalbi durmuş demişti doktor.Sebebini de çok büyük ihtimal kromozom bozukluğuna bağladı bi mucize olup da doğsa ölürdü zaten dedi.Benim aklıma şey takıldı bundan çok çok önce babamın amcasının 5 6 tane bebeği doğumdan sonra ölmüş normal bebek değillermiş kimisinin kafası çok büyükmüş kimin gözleri yokmuş kiminin kafası biçimsizmiş kiminin kalbi sağ taraftaymış bir o kadar da düşükleri olmuş acaba diyorum bu genlerle ilgili bir şey midir ? Babaannemin dedemin öyle sıkıntısı olmamış çocukları sağlıklı, babamın amcasının genleriyle benim alakam olabilir mi ? Yoksa sadece tesadüf müdür ? Sırf bu sebeple araştırma isteyebilir miyim doktora söylesem abartıyorsun der mi ?

Bu saydıklarınızın hepsi genetik. Arastırma gerekli ise zaten Dr yapar.. Bazen yumurtadan veya sperm den kaynaklı kromozomal anomalısı olan embriyo olusabiliyor yas ile bunun olma ihtimali daha çok artıyor. Umarım açıklayıcı olmustur.

İlk kayıpta yapmıyoruz dedi.Aynı acıyı 2 kez daha yaşamak mı gerekli anlamıyorum ki ben 😏Daha 26 yaşındayım eşim de 25 yaşla ilgisi yok takdiri ilahi işte

2 gebeliğim de sizin gibi oldu birinde bebek oluşmaya başladığı zaman düştü
2.sinde bebek büyüdü doktor kalp atışı gördüm dedi sonra yok alamıyorum dedi o da 8. Hafta bitisinde düştü
Kromozom da bozukluk vardır dedi .
Kan pihtilasmasi çıktı kromozomlarimizda bir sorun çıkmadı
Benimde teyzemde falan ölü doğan bebek ve düşük olayı var

Keşke bu testler bu kadar pahalı olmasa en azında 300 400 olsa da yaptırabilsek.Bir tanıdığım 4500 liraya yaptırmıştı yurtdışında

Back
X