Kronik Ağrılarım- Yorumlarınızı Muhakkak Bekliyorum

ciceklerdenbiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2025
94
30
3
25
Her şeyin başı sağlık kısmında derdimi biraz anlattım ama asıl doğru yerin bu olduğuna karar verdim, okuyup fikir verirseniz mutlu olurum dostlarım.
Şubat ayında boyun ağrılarım başladı. O kadar şiddetliydi ki, ağlamaktan kendimi kaybedecek duruma geldim. Vücudum, stresin etkisiyle iyice hassas hale gelmişti. Bir gün yalnızken boynumdan koluma yayılan ağrıyla panik atak geçirdim. Bu ataklar ne yazık ki o günden sonra devam etti. Uykusuz gecelerim böyle başladı.

İki gün sonra, ishal ve kusma şikâyetleriyle iyi bir özel hastaneye gittik. Kan tahlillerim yapıldı, her şey normaldi, sadece “biraz iltihap var” denildi. Doktor antibiyotik bile vermedi, EKG’yi gereksiz bularak sonuçlara güldü. Kalbim sıkışıyor dediğimde ise “senin bir şeyin yok, panik atak yaşıyorsun” deyip gönderdi.

Bulantı ilaçları bir nebze rahatlattı ama ağrılar geçmek bilmedi. Ardından beyin cerrahına gittik. MR sonucu, boyun düzleşmesi ve fıtık başlangıcını gösterdi. Sonrasında da baş ağrıları başladı – tek bir noktaya saplanan, dayanılmaz bir ağrı. “Kafamda bir şey var” diye sürekli panik halindeydim.

Bir başka özel hastaneye gidip nörolojiye başvurdum. MR istedim, temiz çıktı. Kan tahlillerimde ise B12 ve D vitamini eksikliği bulundu. Mart başında takviyelere başladım.

Ve bir anda ağrılar hafifledi. Panik ataklarım biraz azaldı ama tamamen geçmedi. Yine de kendimi dinlemeyi bırakamıyordum. Ufak bir belirti bile olsa endişeleniyordum. Hatta yüzümde uzun süredir olan bir beni bile kafaya takmıştım. Ardından göğüs kemiği hizasında gelip giden bir ağrı başladı. Saç derimde egzama çıktı, o da ayrı bir stres kaynağı oldu.

Sonrasında pilatese başladım. Hocam aynı zamanda fizyoterapistti ve duruş bozukluğum olduğunu söyledi. Egzersizlerle ağrılarım %90 oranında azaldı. Kendimi çok daha iyi hissediyordum. Ancak sağ kolumdaki gerginlik dikkat çekiyordu. Bir süre sonra hocam ayrıldı ve paketim bitti.

Ne yazık ki sonrasında tekrar sıkıntılar başladı. Sağ sırtımda hafif ağrılar oluşmaya başladı. Ağrı kesici alınca geçiyor, bırakınca geri geliyordu.

Geçen hafta yazlığa geldik ve burada geldiğim gün çok şiddetli bir sağ sırt/kaburga ağrısı yaşadım. Neredeyse hareket edemiyordum. Nefes alırken batma var mı diye sürekli kendimi kontrol ediyordum. Genellikle olmuyordu ama derin nefeslerde zaman zaman hissediliyordu.

İlaç almadan geçer diye düşündüm ama bu kez göğüs kemiğime yayıldı. Dokunmak bile zorlaştı. Ve dönmek, hareket etmek çok zordu. İlaç aldım. Sırt ağrısı hafifledi ama göğsümdeki ağrı devam etti. Bazen sol omzuma, bazen göğsümün üstüne yayıldı. Özellikle kolumu yukarı kaldırırken ciddi bir rahatsızlık hissediyorum hala. (Ağrı çoğunlukla iki göğsümün arasındaki kemikte. Biraz daha sola doğru.)

Daha önce boyun için kullandığım ve işe yarayan kas gevşeticiye başladım. Bugün beşinci günüm. Biraz faydasını görüyorum ama tamamen geçmedi göğsüm/Sırtım çoğunlukla geçti. Zihnim yine karmaşık: “Acaba ciğerlerimde bir şey mi var?” ya da “kalbimde mi sorun var?” gibi düşüncelerle boğuşuyorum.

Not olarak eklemem gerekirse; ilaca başlamadan önce oturup kalkarken bile göğsüm ve sırtım ağrıyordu.. şu an sadece ters duruş, bazen ani hareket ve sol kolumu yukarı kaldırdığımda. Ki o da dayanılmaz değil ama yine de korkuyorum. İlk günlü ağrım 10/10. Bugün ise 4/10 diyebilirim. Unuttuğumda tamamen unutabiliyorum… ama sonra ansızın hissediyorum acıyı ve aklımdan çıkmıyo.

Bayramdan sonra doktora gitmeyi planlıyorum ama o zamanı beklemek bile zor geliyor. Gerçekçi bir yorum duymaya, biraz da içimi rahatlatacak bir sese çok ihtiyacım var…

Tamamen aynı şeyler ağrılar sırt göğüs ağrıları kol ağrıları sürekli ama asla geçmiyor uyurken rahatım sadece ilaç kullanmıyorum ama ağrılar bire bir aynı

Kardeşim çok geçmiş olsun yaşadığın şeyler kolay değil zor Fibromiyalji olabilir misin Fibromiyalji Çünkü böyle farklı yerlerde çok keskin ağrılar yapıyor Bence bunu bir doktora danış Bir de antidepresan oluyor musun canım antidepresan Bir nevi olsun Bu tarz ağrıları geçirebiliyor istersen bir psikiyatriste görün

Yarın doktora gideceğim fizyoterapi ve rehabilitasyon randevusu aldım iyi bir profmuş bakalım.

Bütün tahlillerini yaptır bişey çıkmasa psikatriye gözük. Siz aşırı kaygılısınız. Bu sıkın tı geçse başka birşeyi kafaya takacak modda duruyogibisiniz.

Bütün tahlillerini yaptır bişey çıkmasa psikatriye gözük. Siz aşırı kaygılısınız. Bu sıkın tı geçse başka birşeyi kafaya takacak modda duruyogibisiniz.
Doktora o zaman gittiğimde kostokondrit dendi. Eliyle muayene ederek teşhis etti. ağrılarım eskisi kadar günlük hayatımı etkilemiyor ama yine de geceleri hep var… yine dr’a gideceğim muhtemelen Psikolog randevusu da aldım ayrıca

Gecmis olsun oncelikle anlattiklariniz fibromiyalji gibi duruyor. Psikolog durumunuz icin ne yorumda bulundu? Belki de siz cok ustunde durdugunuz icin agriyi asiti icsellestiriyorsunuz, geceleri hastaliklar artar ya dusuncelerden dolayi tetikleniyormu sizce agrilariniz?

Psikolog hiç bu yönden yaklaşmadı. Direkt kaygı bozukluğu dedi. Sanırım başka biriyle görüşeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…