kronik gastriti olupta hamilelik yasayan

adyton

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
38
17
3 yildit kronik gastritim var.surekli mide ilaclari kullaniyorum.ilaclari birakmayi denedim ancak cok agrim ve yanmam oluyor.bir kizim var ve ikinci cocugu istiyoruz ancak hamilelikte yasayacagim sıkıntılar beni korkutuyor.kronik gastriti olupta hamilelik yasayan bayanlar neler yasadiniz?hamilelikte ilac kullanabildiniz mi?

Diğer hamileliğinizde yoktu sanırım?
Sonradan mı oldu?

Bende de gastrit var ama hamilelik yaşamadığım için yardımcı olamıyorum.
Geçmiş olsun.

Merhaba , ben de kronik gastrit hastasıyım 10 yılı geçti sanırım olmadığım tedavi, kullanmadığım ilaç seti kalmadı lakin geçmedi bir türlü.. Şu anda hamileyim biraz sürpriz oldu hazırlıksız yakalandım gerçi gastrit varsa zaten hamilelikte artarak başgösteriyormuş öğrendim yaşayarak gözünü korkutmak istemem ama 5. haftadan sonra kabus gibiydi :KK43: ben hiç mide bulantısı yaşamadım ama gastrit tavan yaptı artık 12. haftaya kadar da devam etti. yemek yiyemedim. su içsem midem yanıyordu.. ama vicdanım sızlasa da kar zarar dengesi durumundan ilaç kullandım düşük mg lık bir hap ve yanında gaviscon tabiki geçirmedi ama en azından yemek yemeye başladım ve rahatladım az da olsa.. gavisconu günde 4 kereye kadar içtim.. Hapı da sabah kalktığımda aç karnına alıyordum.. hamilelikte şikayetlerin çok artar dedi gastroloji doktorum haklı da çıktı ama ilaç almasam çok zor olurdu herhalde .. en önemli önlem de yemememiz gereken gıdalardan bu dönemde de uzak durmak..(kızartmalar,cipsler baharatlı yiyecekler,asitli içeçcekler,çiğ soğan vs gibi) Az az ve sık yemek, akşam yemeğini 7 den sonraya bırakmamak, bol bol su içmek yani ben bu şekilde atlatmaya çalıştım.. İnşallah siz yaşamazsınız.. Rabbim hayırlısıyla nasip eylesin size de tüm isteyenlere de ... Selam ve duayla..

bende bunları yaşamaktan korkuyorum.ilk gebeliğimde bir şeyim yoktu.çok rahat bir hamileliğim oldu. hangi ilacı kullandınız?kaç mg? gavizcon pek işe yaramıyor . başka ilaçlarda gerekli bence

Endişelerinizi suan cok iyi anlıyorum. Benimde gastritim vardi. Ilaclar vesaire kullanir biraz rahatlar sonra tekrar.. simdi hamileyim ve basindan beri ağrıdan cok kötü oldum. lansor vermisti doktor hepsini kullandim bi fayda etmiyor. Hamilelikte daha yogun oluyor ve bana hamilrligib ilerleyen Zamanlarında dahada artabilecegini söylüyorlar :KK43: geçmesi icin dua ediyorum. Gaviskon surup anlik rahatlama sagliyor sadece yediklerime dikkat ediyorum agridan yenmiyot zaten yemez ac kalinirsa daha kötü. Benim planlanmış hamilelik degil. Ve cok agladim neden en son tedavi görmedim lanet şeyden diye. Böyle planin varsa riske atma tedavini ol rahat hissediyorsan ins sahip olursun Hayırlisiyla. Aci ceken biri olarak tavsiyem :KK43:

Ilaclari birakamiyorum demişsin. Bitkisel seyler denedin ben hamileligim olduğundan. Sadece cig patates suyu denedim ise yariyor. Yatmadan oncede havuc suyu iciyorum sabaha kadar idare ediyor. Hamile olmasam meyan kökü ve kudret nari denemek isterdim.arastirdigima göre bunlar ise yariyor. Cay kahve icmemek kakaolu çikolata görünce bile sanki mideme tirnakliyo gibi agri hissediyorum. Sogan sarimsaK daha bir sürü seylerden uzak durmak gerekiyor. Ben görünce bile bir tuhaf oluyorum. Allah sifa versin

X