- Emoji Skoru
- 3
- Puanlar
- 1
- Konu Sahibi Beyazbeyda
Hanımlar selamlar, 24 yaşındayım ve kronik konstipasyon hastasıyım. Aranızda bu problemi yaşayan varsa halimden anlayacaktır cidden çok kötü bir şey düşmanımın başına gelsin istemem, bebeklikten beri var bu sıkıntı annem bana bebekken organik müshil içirirmiş veya fitil kullanmak zorunda kalırmış o derece. İnternette konuyla ilgili araştırma yaptım doktorlarla görüştüm ve şu anda bu diyet listesini uyguluyorum. Kendimce düzenledim öğle yemeğinde ana öğün yemiyorum çorba+ salata+ ekmek/ makarna+ meyve şeklinde yapıyorum çünkü öğlenleri midem ana yemek kaldırmıyor. Akşam yemeklerinde de haftada 2 gün et 5 gün sebze/ kurubaklagil şeklinde dönüşümlü yapıyorum ve inanın faydasını gördüm, günde 1-2 kez tuvalete çıkmaya başladım ki bu benim için çok büyük bir nimet 3 günde 1 tuvalete çıkan birisi olarak. Bu listeye ek olarak çay/ kahve tüketimini azalttım, sabahları erken kalkmaya akşamları erken yatmaya başladım ve cidden bunların da diyete faydası var, özellikle sabahları acıkana kadar sofraya oturmamak gerekiyor yataktan kalktıktan en az yarım saat 1 saat sonra kahvaltı yapıyorum ki vücudum bir uyansın kendine gelsin, sizden de bu sıkıntıyı yaşayan varsa bu örnek listeye uyabilir (tabi doktorla görüşmesi daha doğru) Allah şifa versin, bu sıkıntıdan kurtulma dileği ile