- 4 Haziran 2010
- 380
- 161
- 103
- Konu Sahibi khaleesi90
-
Bolumu birakma sansim yok ne yazik ki. Zaten alistim. Derdim okulu iki bucuk yil uzattigim icin mezun oldugumda 26 olacak olmamanladığım kadarıyla olay;okuduğun bölümden mutlu olmaman,henüz çalışmıyor olman.
bak ben 29 yaşındayım. zorla ticaret lisesi ,akabinde dış ticaret okutturdular. ben bu sene sınavlara girdim.tekrar okumak istiyorum. 26 hiç te geç bir yaş değil. bu senin hayatın. kimsenin seni zorlamasına izin verme. daha fazla zaman kaybetme. nerden dönsen kardır.
Bolumu birakma sansim yok ne yazik ki. Zaten alistim. Derdim okulu iki bucuk yil uzattigim icin mezun oldugumda 26 olacak olmam
Haklisiniz aslindabırakmasan da ,tekrar sınava girip 2. yi (istediğin bir bölümü) okuyabilirsin...
yaşa niye takıldın ki.. artık normal. bir kişinin hayata atılması kolay olmuyor. yaşın hiç te geç değil. böyle şeyleri kafana takma
ben 29 yaşındayım daha yeni sınava girdim diyorum. o zaman ben ne yapayım,köprüden mi atlayayım? :)
Yes, it is a pencil!Yaa ben de ara sira birakmayi dusunuyorum utanarak. Kendime guvenim yerle bir olmus durumda. Akademik anlamda hicbir seyi basaramayacakmisim gibi geliyor. Belki de bu da etken basarisizligimda...
Kendine güven emin ilki basarirsin benim çoğu arkadaşım benden daha kötüydü ama şimdi onların mezuniyet fotolarini görüyorum face de keşke bırakmasaydim diyorum devam edersen bir kaç yıl belki biraz zor olur ama bırakırsan o pismanlik bir ömür sürerYaa ben de ara sira birakmayi dusunuyorum utanarak. Kendime guvenim yerle bir olmus durumda. Akademik anlamda hicbir seyi basaramayacakmisim gibi geliyor. Belki de bu da etken basarisizligimda...
Haklisiniz kesinlikle. Buradaki yorumlar cok iyi geldi bana. Bugun ilk defa basaracakmisim gibi hissediyorum :)Kendine güven emin ilki basarirsin benim çoğu arkadaşım benden daha kötüydü ama şimdi onların mezuniyet fotolarini görüyorum face de keşke bırakmasaydim diyorum devam edersen bir kaç yıl belki biraz zor olur ama bırakırsan o pismanlik bir ömür sürer
Allah yardımcın olsun :)Haklisiniz kesinlikle. Buradaki yorumlar cok iyi geldi bana. Bugun ilk defa basaracakmisim gibi hissediyorum :)
Evet, işte bu!Haklisiniz kesinlikle. Buradaki yorumlar cok iyi geldi bana. Bugun ilk defa basaracakmisim gibi hissediyorum :)
Ne demek, bunun için buradayız. Hayatında ufak tefek değişiklikler yapmaya başla ki bu momentum sürsün. Attığın her küçük adımın hayatında fark yarattığını göreceksin.Ozellikle de siz veMetisa kendi derdinizmis gibi ilgilendiniz, cok sagolun :)
Tanıdığım bir abla vardı.Özel bir üniversitede okuyordu,anlattığına göre 1 yıl okulunu uzatmış korkmuş ve ailesine söyleyememiş.Bir işe girer okul taksitlerimi kendim öderim demiş işe girmiş ama malum özel üniversite paraları asgari ücretle ödenecek düzeyde değil.Aradan 3 yıl geçmiş ne okul bitmiş ne de korkudan ailesine söyleyebilmiş,en sonunda dayısına durumu anlatmış dayısı da durumu anlatıp ailesi ile arasını yapmış.Son yılını benimle birlikte okumuştu.Okulu bitirdiğinde sanırım 27-28 yaşında idi.Ve şu an kendisi avukat :) üstelik kendi ofisini açtı..Demem o ki hiç bir şey için geç değil :) Her şeyin telafisi vardır.Merhaba sevgili kadinlar. Benim derdim tam olarak konu basligimdaki gibi. Cok mutsuzum ve dertlesmeye ihtiyacim var.
Aslina bakarsaniz mutsuzlugumun belirli bir sebebi yok. Yani görünür bir sebep yok. Anlatmak istiyorum umarim uzun olmaz.
Simdi ben universite ogrencisiyim. Bolumume dereceyle girdim. Severek okudugum bir bolum olmadi hicbir zaman. Zaten ailemin "o puana yazik etmeyeceksin " gorusu sebebiyle bu bölümü tercih ettim. Bir de o zamanlar havali gelmisti o bölüm ve okul. Simdiki aklim olsa mutlu olacagim yeri secerdim. Neyse. Ben bu bolume isinamama sebebiyle okulumu koca iki bucuk yil uzattim. Bu depresyonumun en onemli sebebi sanirim. Facebooktan okula beraber basladigim okul arkadaslarimin "is yemegi " temali resimlerini goruyorum ve halime cok uzuluyorumBu surecte kendi isimle ilgili bir firmada işe basladim, yari zamanli muhendis olarak calisiyorum. Aileme yuk olmak istemedim. Burasi okulla ilgili kisim.
Bunun haricinde garip biriyim, eskiden insanlarla cok kolay iletisim kurarken artik insanlara selam veresim bile gelmiyor. Haliyle ne yeni arkadaslar edinebiliyorum ne de sosyallesebiliyorum. Tek sosyal aktivitem erkek arkadasimla haftada bir gittigimiz tiyatro oyunlari.
Eskiden dis gorunusume cok onem verirken simdi tam bir pacozum. Suslenmek hic istemiyorum, yedigim ictigim hicbir seye dikkat etmiyorum. Bunaldikca yiyorum. 48 kiloyken 55e ciktim bir senede.
Derdim ne bilmiyorum. Saglikliyim, ailem saglikli, sevgilim benim icin kosturup duruyor. Ama okulla ilgili bu durumum beni bitiriyor. Kendimi son derece basarisiz ve ezik hissediyorum. Bu konuda siz ne dusunuyorsunuz ? Mezun oldugumda 26 yasima girmis olacagim. Hayata atilmak icin cok mu gec bir yas bu ? Hayatimi mahvettim mi gercekten ? Bu ruh halinden nasil kurtulabilirim fikirlerinize ihtiyacim var. Sizin de boyle cikmazda hissettiginiz zamanlar oldu mu ? Tekrar eski mutlu gunlerinize nasil dondunuz ? Eskiden beni heyecanlandiran hicbir sey icin heyecanlanamiyorum artik ve bu durum beni cok uzuyor
Bu tip ornekler kendimi iyi hissettiriyor :) Neyse ki okulum ozel degil, yoksa ne yapardim bilmiyorum. Umarim dediginiz gibi okul bittiginde ben de bu gunleri gulumseyerek hatirlarim. Zaten okul bitsin hemen hortlatacagim bu konuyu :) Inaniyorum guzel olacak her seyTanıdığım bir abla vardı.Özel bir üniversitede okuyordu,anlattığına göre 1 yıl okulunu uzatmış korkmuş ve ailesine söyleyememiş.Bir işe girer okul taksitlerimi kendim öderim demiş işe girmiş ama malum özel üniversite paraları asgari ücretle ödenecek düzeyde değil.Aradan 3 yıl geçmiş ne okul bitmiş ne de korkudan ailesine söyleyebilmiş,en sonunda dayısına durumu anlatmış dayısı da durumu anlatıp ailesi ile arasını yapmış.Son yılını benimle birlikte okumuştu.Okulu bitirdiğinde sanırım 27-28 yaşında idi.Ve şu an kendisi avukat :) üstelik kendi ofisini açtı..Demem o ki hiç bir şey için geç değil :) Her şeyin telafisi vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?