Kskanlk m? Yeni rendim...Ne illet bir eymi bu!

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118
Merhaba kizlar,

Uzun zamandir düsündüm bu konuyu sizlerle paylasmayi ama bir türlü firsatim olmadi.
Hayatimda ilk kez kiskancligi kücükken dayimin baska cocuklari sevmesiyle ögrenmistim.
Dayimi cok sevdigim icin, herzaman benimle ilgilensin, hep beni sevsin istiyordum, baska cocuklari sevdigi zaman sinirlenip üzülüyordumkaydirigubbakcemile3

Sonra büyüdüm karsima biri cikti(nisanlim). Ve ben o kiskanclik duygusunu yeniden tatmaya basladim ama bu kez daha derin. Bu nisanlimla alakali bir durum degil, benim kendimle alakali birsey. Herhangi bir kizla ufak bi muhabbeti olsun cok kiskaniyorum, ve bu durumdan gercekten cok rahatsizim.

Akliniza dis görünüsümle alakali bir soru geliyorsa, güzel bir bayanim bunuda biliyorum, hatta nisanlimdan daha cekici oldugum söylenir. Kiskanclikla güzellik arasinda bir baglanti olusturanlar icin bunu izah etmek istedim, kendimi begenmis degilim yanlis anlasilmasin.

Acaba diyorum kendime olan özgüvenim mi az? Tanidiklarim, senin gibi güzel ve tahsilli baska biri olsaydi cok havali ve daha farkli olurdu, sen niye bu kadar cekingen ve geri adim duruyorsun diye soruyorlardi hala sorarlar bazen. Insanlarin icinde iyi bir yerim olmasina ragmen, kalabalikta hemen sIkIlip bunalan biriyim, utanacak insanlar utanmaz ama ben utaniyorum, sanirim özgüvenim cok az. Bu kiskanclik olayinida ona bagliyorum biraz.

Nisanlimda kiskanc oldugumu biliyor ama hic bir zaman onu sIk bogaz edip konusma yapma etme demedim, sadece bir kere oldu, oda tamam dedi zaten dahada olmadi. Bazen bana takiliyor sakadan, beni sinir etmek istiyor. Takilmalarini kafama takmiyorum, sonucta ona güveniyorum ama yinede seytan bir yerden kafama birseyler sokuyor bir sekilde. Biriyle konusunca, yada herhangi bir kiza rastgele baktiginda, (ki bilirsiniz yolda dogal olarak¨göz göze gelirsiniz insanlarla) ben hemen kiskaniyorum. Kalbim hizla carpiyor, elim ayagim bosaliyor birden, acaba psikolojik bir rahatsizlikmi nedir anlam veremedim.

Benim erkek kardesim benden 1 yas 8 ay kücük o dogdugunda bile hic kiskanmamisim, hayatim boyunca sadece dayimi kiskandim ve simdide nisanlimi kiskaniyorum.

Valla cok rahatsizim bu durumdan ve derhal kurtulmak istiyorum. Benim gibi olupta bana tavsiyeleri olan var mi? Cok acil kizlar..

öpüyorum hepinizi..

Son düzenleme:
seven insanın kıskandığını hep savunmuşumdur..
ha bu demek değildirki kıskanç olmayan sevmiyormu?hayır birazda yapı meselesi bu sanırım..
ben de eşimi kıskanıyorum..özgüvenimde var şükürler olsun,güveniyorum da ama yapımla ilgili bir şey..
sende de bu söz konusu.abartmadığın sürece sorun yaratmaz ilişkinizde.ama kısıtlama yoluna fazlaca gidersen mutlak suretle sorunlar olabilir aranızda..

Benim erkek arkadaşımda senin gibi biriyle konuşsam,hemen bakışları değişiyor..Asosyal oldum çıktım zaten onun yüzünden.Fazla baskı iyi değildir,şahsen ben bunaldım yani..Akrabalık ilişkilerimi bil sorgular oldu..Canım baskı yapmıyorsan kıskanmanda sorun yok merak etme :).Ama şöylede bişey var, kendini rahatlata bilirsin düşün yanii herkes günde kaç kişiyle göz,göze geliyor..Normal bişey bu aynı şeyi sende yaşıyorsun,kafan eğik yürüyemezsin ya ;)

Valla ben kuaförden yeni çıkınca kıskanırdım ama öyle göz,göze gelme değil benimkinde hayatım..Zaten saç,baş yapılmış hafif kirli sakal kılığda düzgün olunca baştan aşağı süzmeye kadar gidiyor olayy..Ama elden ne gelir baksınlar bakmayala kalırlar diyorum artık..:) Ve gene o bunu bilmiyor..

Son düzenleme:
kıskançlığınızı içinizde yaşıyorsanız problem yok

zamanla bu duygunun yok olacağına inanıyorum ben

evliliğimin ilk yıllarında bendede aşırı bir kıskançlık vardı

zaman geçip bişiler oturduktan ve çocuklarım olduktan sonra

bunu yavaş yavaş yenmeye başladım

eskiden tek düşüncem tek uğraşım oydu oyüzden

şuan da kıskanırım fakat beni rahatsız edecek birşekilde değil

aşırısı size ve ona zarar verir bence

Off bende eşimi çok kıskanıorm . . . ona olan büyük aşkımdan mı bilmem. Onun bi kızla akraba veya arkadaş konştuğnu görsem deliye dönüyorum . kafayı yiyorum . ters ters bakınca anlıyr bozulduğumu .bazen kendime söz veriorum belli etmicem diorum ama olmuyor işte .. neden böleyim ben yahu :sinifsinif:

Ahhh birtanem...:1hug:
Özgüven ile alakası yok inan bunun..
Uzak olmanızın biraz etkisi de vardır..:sinifsinif:
Şimdi sen merak ve heyecandasındır...
Takma kafana,zamanla duygularını dizginleyemeyi öğreneceksin..Şeniz

bende çokkk kıskancımmmm çokkk bazen bayıltabiliyorum ama bende dizginleyemiyorum maalesef, ama özgüvenle alakalı değil, sevdiğim adamı paylaşamıyorum kimselerle ne yapayım yanii :asigim:

bende çok kıskanıyorum. telefonunda bayan ismi bile görmeye tahammül edemiyorum. Ama inan bana herşeyin aşırısı zarar.. Sevmeninde ilgininde ilgisizliğinde herşeyin fazlası zarar. ınsan orta kararlı olması lazım. yoksa üzülmek durumunda kalırız.. Kıskan ama bunu ona çok fazla belli etme.. Hem çok üstüne düşersen kendini birşey sanar.. Erkeklerin huyudur çünkü :jeyyar:

Aşırı kıskançlık kişinin kendisine de ilişkisine de büyük zarar veriyor.ınsanın o an elinde olmuyor bilirim ama yine de birazcık dizginlemeye çalış bence kendini ve kendi kendine telkinde bulun bu yaptığım gereksiz diye.Kendini dizginleye dizginleye zamanla alışırsın kıskanmamaya diye düşünüyorum.Umarım gönlünce olur herşey

bende bulamadım çare ve benımkısı kıskançlıgı insanın kendıne güvensızlıgı olarak yorumlayan bırısı .sana malesef akıl veremıyorum.mafoldumben

bende cok kıskancımdır yaa nefes aldırtmam yani küçücük cocuklardan bile kıskanırım..hele selam vercek resmen deli oluyorum..ama hersey karsılıklı tabi oda beni cok kıskanıyo hatta şöyleki karsı cinsten hiç arkadasım yok sadece kuzenlerim var o kadar..

Kıskançlık bir çok insanın yaşamını etkileyen rahatsız edici duygulardan birisidir. Kıskançlık, yitirilmek istenmeyen bir kişinin ya da bir ilişkinin yitirileceği ya da tehdit altında olduğu sanısıyla yaşanan karmaşık bir ruhsal yaşantıdır. Kıskançlıkla birlikte çoğu zaman öfke, değersizlik, mutsuzluk, yalnızlık ve çaresizlik gibi duygular da yaşanır. Bu duygulara değersizlik ve özgüvensizlik ile ilgili düşünceler eşlik eder. Kıskançlık hem sahip olduğunu yitirebileceği (başkalarına kaptıracağı), hem de başkalarının sahip olduğuna kendisinin de sahip olması gerektiği düşünüldüğünde hissedilebilen bir duygudur. Bazen günlük yaşamın bir cilvesi olarak gelip geçici biçimde, bazen de yaşamı alt üst edecek biçimde; bazen yersiz yere ortada hiçbir neden yokken bazen de gerçek bir tehdit ya da yitim söz konusu olduğunda yaşanır. Kıskançlık yaşayan kişiler kıskançlıkların yersiz olup olmadığı araştırmalı ve kendi kendilerine sorgulamalıdırlar. Kıskançlık çoğu zaman kıskanan kişinin iç dünyasından kaynaklanan nedenlerle abartılı ve çarpıtılmış algılardan ve yorumlamalardan kaynaklanmaktadır.
Kıskançlık yaşayan kişilerin özellikle başarmak zorunda oldukları konulardan ikincisi özgüvenlerini ve özsaygılarını korumaktır. Kıskançlık yaşayan kişiler yaşandığını düşündükleri rekabette yarışı kaybedeceklerini düşünerek kendilerini değersiz, önemsenmeyen, sayılmayan ve sevilmeyen bir insan gibi hissederler.

Bencede bu tamamiyle yapi ile alakali birsey.....:delphin:

Akrep burcu oldugum halde kiskanclik nedir bilmedimbenneyaptımki....esimi hic kiskanmadim bugüne kadar....kuzenleri akrabalari ile cok samimi sakalari tavirlari oldugu halde ne bileyim hic böyle icimi kemiren bir kiskanclik duygusu tatmadim...:kahve:

Esim tam tersidir cok kiskanctir....hala öyle ama evliligmizin basindaki gibi degil....belki sendede zamanla bu durulacak canim...uzakliginda buna cok büyük payi var....evlendikten sonra daha farkli olabilir...:1hug:

bende eşimi kıskanıyorum. hatta şu an bebeğimiz olsa ona ilgisi daha fazla olur bana azalır diye düşünüp deliriyorum.
henüz 3 yaşında bir kardeşim varrrrrrrr seni ondan bile kıskanıyorummmm modundayım tam kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile2 :dance:

senin bu durumun gayet normal bence arkadaşım.istisnalar dışında eşini sevgilisini nişqnlısını kıskanmayan biri olduğunu düşünmüyorum.kıskanırsın ama zamanla dizginlemeyi öğrenirsin.aslında seninki benm nişanlımın yanında çok hafif kalıyo.o biz dışarı çıktığımızda gözümü yerden kaldırtmaz,makyaj yapmışsam yol boyunca söylenir günümü rezil eder,giydiğim kıyafete mırıldanır durur.arkadaşarımla görüşmeme karışır.hani elinde değil biliyorum.zamanla ters tepen dizginlenemeyen kıskançlıklarda oluyo görüldüğü gibi.ama sen korkma.onada belli edip bunaltma sakııın tek tavsiyem budur....vereliniortak

bende eşimi kıskanıyorum. hatta şu an bebeğimiz olsa ona ilgisi daha fazla olur bana azalır diye düşünüp deliriyorum.
henüz 3 yaşında bir kardeşim varrrrrrrr seni ondan bile kıskanıyorummmm modundayım tam kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile2 :dance:

hıhı ozaman kesinlikle çocuk doğurmayacaksın canım

ilgi kesinlikle azalıyor.eskiden eşimin tek ilgi odağı bendim

şuan ise çocukları.11.5aylık ikizlerim var kapıdan girer girmez eşim onlara koşturur

ben arada unutuluveririm.anca onlar yattıktan sonra benle ilgilenir

kendi çocuğun olduğu için kıskanmıyorsun merak etme

dahada hoşuna gidiyor insanın onlarla oynaması:teselli:

kıskançlık iyi bir şey değil bence. Hem kendını hemde karşındakını boş yere üzüyosun bence... Ben de tam aksıne hıc kıskanc değılım. Eşim eve gecde gelse benı aramasada hıc kıskanmam. kımle konusursa konusursa aklıma kötü şey gelmez. Çünki benım özgüvenım 100%. Giden gider. ben doğru olayım hatasız olayımda o ne yaparsa yapsın dıye düşünüyorum genelde...

Kıskançlığın, sevip sevmemekle alakalı değil, yapı meselesi ile alakalı olduğunu düşünenlerdenim..

Eşimi fazla kıskanmam, hatta kıskançlık seviyem; normal sınırın biraz altında seyreder herzaman için..
Aslında; fazla kıskanmanın, bana ve ona birşey kazandırmayacağından, kendimce emin olduğum için böyleyim..

Sen de biraz kendine güven, aşırı kıskançlığın ikinize kazanç sağlamayacak bir duygu olduğuna kendini inandır, onu kıskanmanın, onun seni daha fazla seveceği anlamına asla gelmeyeceğini bil, onu kısıtlayarak yapmamasını istediğin hiçbirşeyi, aslında, yapmamasını sağlayamayacağını bil vs. vs..

delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

Back
X